Jako každý rok, tak i letos toho byla pořádná nálož. Více jsme se pochopitelně věnovali Daiwě, ale nějaké novinky naleznete níže i od CORMORAN a nechybí ani nějaké "špeky" od GURU a KORDA. Pokud uvedu nějaký název špatně, omluvte mne prosím. Snažil jsem se dělat si maximum poznámek, nicméně u cca 100 produktů, které jsem prohlédl, potěžkal, prošvihal, otočil apod., je dost vysoká pravděpodobnost, že něco popletu. 

 

Podařilo se nám přijet kolem oběda, kdy jsme měli na prohlídku celkem klid.

 

 

 

Honza Zubek představuje novinky Karlovi Niklovi.

 

DAIWA - NOVINKY V PRUTECH

 

Kaprové pruty DAIWA EMCAST

Inovovaná série kaprových prutů v solidní cenové relaci 3-5 tis, které se mohou pyšnit skvělým tenkým blankem a "50tkovým" očkem pro daleké hody.

 

 

 

Kaprové pruty DAIWA BLACK WIDOW

Také tato řada byla vylepšena a rozšířena, zejména o třímetry typu STALKER. Cena na Daiwa dost příznivá - 1600,- - 3000,- Kč.

 

 

 

 

 

Matchové pruty DAIWA AQUALITE

Opět inovovaná řada. Inovace spočívá především ve váze (jsou lehčí), mají příjemná posuvná sedla navijáku, celkově vylepšena funkčnost a design. Nově v nabídce i teleskopická matchka.

 

 

 

 

 

Univerzální pruty DAIWA TORNADO

Nová řada univerzálních prutů tzv. "na vše". Použitelné na lov s rybkou, na kapry, položenou apod. Taková nevyhraněná neutrální ekonomická řada.

 

 

 

 

Přívlačové a mořské pruty DAIWA BG

Zbrusu nová řada, která je funkčně i designově doplněná i navijáky BG (naleznete níže). Pruty jsou za dobrou cenu (do 3 tisíc), jsou zde modely na moře, na pilkerování, na sumce apod. Jsou ostré jako břitva, lehké a designově připomínají mnohem dražší řady. Povedené.

 

 

 

 

 

 

Přívlačové pruty DAIWA SEAHUNTER

Jedna z dalších inovovaných řad za solidní peníz.

 

 

Přívlačové pruty DAIWA EXCELER

Oblíbená řada byla vylepšena - nyní jsou pruty lépe vyvážené a mají lehčí blank s elegantním matným designem. A k tomu se snížila cena na 3-4 tis.

 

 

 

Přívlačové pruty DAIWA FREAMS

Nová řada, která doplňuje řadu navijáků. Jsou ale ve vyšší cenové relaci - okolo 5 tis. Na druhou stranu jsou opravdu příjemné a citlivé. Např. na candáty ze břehu bych si ty jemnější představit uměl. 

 

 

 

Přívlačové pruty DAIWA R´NESSA

Vylepšená řada - odlehčeno a použito nové sedlo.

 

 

 

 

Přívlačové pruty DAIWA STEEZ

Další inovovaná řada. Opravdu pro fajnšmekry. Jeden jednodíl jsem si půjčil na test - na vertikál na candáty. Až vyzkouším, budu referovat.

 

 

daiwa_trade_show.jpg

 

daiwa_trade_show.jpg

 

 

Přívlačové pruty DAIWA PROREX

Zbrusu nová série produtků DAIWA. V tomto případě přívlačové pruty. Celkem se dělají 3 řady - s AGS očky (superlehká grafitová očka) - 8 - 9 tis, klasické provedení v solidní ceně 3 - 4 tis (to se mi moc líbilo) a baitcastová řada také v relaci 3 - 4 tis. Moc pěkná řada rychlých a lehkých prutů.

 

 

 

 

 

 

 

Přívlačové pruty DAIWA MORETHAN

Staronová řada luxusních prutů doznala také změny. Pruty opět o něco rychlejší, cena o něco nižší (11 - 13 tis) a nově jsou rukojeti opatřeny vyvažovací technologií na konci. Stačí mincí povolit a zvolit zátěž 5, 10 nebo 15 g a docílit maximálního vyvážení po nasazení navijáku.

 

 

 

 

 

 

 

Přívlačové pruty TEAM DAIWA UL MODE XT

Opět zbrusu nová řada prutů. Tentokrát UL pruty, které DAIWĚ dlouhodobě chyběly. Vhodné především na závody a na pstruhy. Návrh kompletně pochází od Slovesnkých reprezentantů v přívlači. Tato řada je vhodná spíše na řeku, jsou rychlejší, vhodné na přesnější lov, spíše s rotačkou, woblery apod. Cena cca 5500,- není nejnižší, ale jedná se o top produkt vyvinutý těmi nejlepšími. Stačí vzít do ruky a koná se "láska na první dotek".

 

 

 

 

 

Přívlačové pruty TEAM DAIWA TROUT AREA

Stejně jako předchozí řada vyvinuto nově Slovenskou repre. Cenově příznivější (cca 4 tis). Vhodné jsou spíše na stojáky, na gumičkování apod. Mají akci spíše B a jsou pomalejší. O obou řadách budu snít a budu je chtít :-)

 

 

 

 

 

 

 

Přívlačové pruty DAIWA TWILIGHT COREGONE

Inovovaná UL řada. Nově mají pruty také vyvažovací rukojeť.

 

 

 

 

Přívlačové pruty DAIWA NINJA

Po loňské novince NINJA v navijácích došlo i na pruty. Solidní cena do 2 tis. poskytuje docela fajn prut. Vybrat lze z mnoha typů a vypadají pěkně. Palec nahoru.

 

 

 

 

Přívlačové pruty DAIWA EXCELER

Opět inovace - nová koncovka, lepší očka a trochu jiná barva. A k tomu rozšířena už tak hodně široká škála.

 

 

 

 

 

 

 

DAIWA - NOVINKY V NAVIJÁCÍCH

 

Kaprové navijáky DAIWA BLACK WIDOW

Řada v ceně cca 2 tis rozšířena o relativně "malé" navijáky, které jsou určeny především pro nahazování a pro stalkerové pruty. V této velikosti byli dříve pouze dražší CAST´ISM (cca 8 tis).

 

 

 

 

 

Kaprové navijáky DAIWA EMCAST 

Víceméně podobné navijáky, pouze v ještě nižší cenové relaci (cca 3 tis)

 

 

 

 

 

Kaprové navijáky DAIWA CROSSCAST

Tato velkokapacitní série byla kompletně předělaná a vylepšená a v roce 2017 bude k dostání za ceny do 3 tis.

 

 

 

 

Kaprové navijáky DAIWA WINDCAST

Opět kompletně inovovaná řada elegantních navijáků v cenové hladině něco přes 4 tis., tedy o něco levněji než dříve. Nyní mají QD brzdu a nově je k dispozici i spoodový model (pro zakrmování raketou).

 

 

 

 

Kaprové navijáky DAIWA EMBLEM

Opět kompletně inovováno směrem kupředu. K dispozici budou 3 velikosti a cena opět šla dolů - lehce přes 5 tis.

 

 

 

 

 

 

Přívlačové a sumco/mořské navijáky DAIWA BG

Jak jsem již zmínil, Daiwa přišla s novou sérií prutů a navijáků BG. Design je pěkně sladěný, ale především to vypadá na pěkně odolné kousky v celé škále velikostí (od vel. 1500 po vel. 8000). Jsou celokovové a solidní cena od 4300,- do 5600,-. Od velikosti 4500 jsou navijáky bez zpětného chodu a mají ruční překlapěč. Navijáky mají velmi silné brzdy. Celkově je to řada působící dojmem důrazu na odolnost a malou poruchovost. Jsou relativně těžké (celokov) a připomínají mi trochu koncepcí staré dobré Penn Spinfisher. Palec nahoru!!!

 

 

 

 

 

Elektrický naviják DAIWA TANACOM

Novinkou je u tohoto mořského multíku především anglické menu a modernizovaný design. Rybář už se tak nebude muset probírat "rozsypaným čajem" :-)

 

 

 

Navijáky TEAM DAIWA MATCH

Tyto navijáky jsou na českém trhu nově (původně UK). Jsou určeny především na plavačku a přívlač. Sympatická někomu bude dvojklička. Designem trochu připomínají NINJA.

 

 

 

 

Navijáky DAIWA LEGALIS

Stejně jako v předešlém případě - jedná se UK navijáky a také se nyní dodávají i s dvojkličkou.

 

Baitcastové navijáky DAIWA TATULA 

Tato série byla doplněna o některé velikosti a prošla drobnými vylepšeními. Například je nově s T-WING system.

 

 

 

Baitcastové navijáky DAIWA VIENTO

Opět nějaké drobné inovace. Design trochu připomíná novou sérii PROREX.

 

 

 

Navijáky DAIWA PROREX 

Tato zbrusu nové řada působí velmi podobně jako nová řada BG. Některé modely jsou zde navíc s MAG SEALED. Cenově o něco výše. Osobně mne ale moc nenadchl design - na tu fialovou si nějak nemohu zvynout...daiwa_trade_show.jpg

 

 

 

 

Přívlačové navijáky DAIWA CERTATE

Další inovovaná série. Zejména jde o nový hladký překlapěč známý z EXIST a nový design cívky. Řada byla navíc doplněna o velikost 4000.

 

 

 

Baitcastové navijáky DAIWA CROSSFIRE

Zde se inovace projevila opravdu hodně - navijáky vypadají super, mají sametový chod. Když vezmeme v úvahu cenu 1-2 tis., tak lze mluvit o super počinu!

 

 

 

 

DAIWA - NOVINKY V "BIŽUTERII"

 

PROREX

Zde se nebudu zaobírat jednotlivými produkty, ale řadou jako celkem. Generelně v ní naleznete zajímavé věci za podstatně lepší ceny než u řady Tournament. Zaujaly mne hlavně zajímavé hybridy (wobler/guma), upravitelné gumičky a "mega" gumy na velké štiky, které je možno tahat jak za hubu, tak za hřbet. Pěkné jsou i woblery za ceny od cca 300,-/ks. Řada zahrnuje i nejrůznější doplňky, kleště apod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nová splétaná šňůra DAIWA BRAID 4

Nová čtyřvláknová šňůra. Zajímavostí je především solidní cena - cca 360,- za 135 m.

 

 

CORMORAN - NOVINKY V PRUTECH

 

 

Přívlačové pruty CORMORAN BLACKMASTER 

Opět inovovaná série prutů na klasickou běžnou přívlač. Inovován byl design, blanky jsou o něco rychlejší a pruty mají nové sedlo navijáku v imitaci dřeva. 

 

 

 

 

Přívlačové pruty CORMORAN RAYCOR X 

Tato řada je naopak zbrusu nová. Vypadají moc pěkně, jsou dost rychlé a lehoučké. Za cenu okolo 2 tis solidní proutky.

 

 

 

 

 

Teleskopické pruty CORMORAN TELECOR MAX

Další nová řada - tentokrát carbonové teleskopy. Působí elegantně a ačkoli už teleskopy nejsou "IN", určitě někoho osloví. Cena okolo 2 tis.

 

daiwa_trade_show.jpg

 

 

 

Kaprové pruty CORMORAN AKX 2 

Tyto nové kaprové pruty mají především lepší a rychlejší akci. Vylepšen byl i design a na výběr jsou modely s korkovou rukojetí, nebo s rukojetí z černé EVA pěny. Nové je i sedlo navijáku. Působí jako velmi povedené a jsou za solidní peníz - 1900,- - 2700,- Kč. 

 

 

 

 

 

CORMORAN - NOVINKY V NAVIJÁCÍCH

Zde jsem se po pravdě zdržel velmi málo - osobně si myslím, že naviják má být přeci jen o něco lepší a CORMORAN dělá spíše levné obyčejné modely, které mne neoslovují. Proto jen velmi krátce...

 

CORMORAN CORCRAFT

Nové baitrunnery. Design nic moc, ale jsou hodně levné.

 

 

 

 

 

CORMORAN SPORTLINE 

Tenhle přívlačový naviják mne naopak docela zaujal. Vypadá solidně a i vcelku pěkně točí.

 

 

 

 

CORMORAN - NOVINKY V "BIŽUTERII"

V "kormorání" bižu mne zaujaly především nové "jerkowoblery", woblery "banánovitého" tvaru na troling a některé gumičky...

 

 

 

 

 

 

Nová sada hlásičů CORMORAN

Nový set 3+1. Umožňuje nastavit citlivost, tón, hlasitost a nově disponuje i světelnou signalizací pohybu nahoru/dolu. Novinkou je i vypínání zvuku pro tiché seřízení prutu (po 30 sekundách zvuk opět naskočí). Solidní cena cca 3500,- Kč zahrnuje i stojánek na příposlech.

 

Feederový program CORMORAN

Novinkou jsou především různé sety krmítek a formiček, zejména pro method feeder. Dále pak nejrůznější krmící praky (na červy, na peletky, na method feeder apod.).

 

 

 

 

GURU A KORDA - NOVINKY V "BIŽUTERII"

 

GURU

Asi by jste netiplni o co se jedná. Také jsem se musel ptát - nové zadní vidličky na feederové pruty. Zajímavá věc. 

 

KORDA 

Také trochu rébus. Jde o distanční feederový set. S jeho pomocí lze nastavit přesně vzdálenost lovu s více pruty a zaklipovat.

 

 

 

KORDA

Minimalistická UK řešení jsou "in" a tak přichází KORDA s mini elegantní nerezovou "vidličkou" pro dva pruty.

 

 

KORDA

A opět malý rébus :-) Toto udělátko slouží k nahazování dlouhých ZIG-RIGů. Našroubuje se na vidličku a montáž se magneticky přichytí na tento malý zelený "podnos". Zajímavá vychytávka.

 

KORDA

Celá řada polarizačních brýlí pro příznivce této značky. Líbili se mi.

 

 

KORDA VLASEC CARPLINE

Nový vlasec na kapry. Prý je fakt dobrej :-)

 

NEJRŮZNĚJŠÍ BOXY NA NAÁVAZCE A BIŽU KORDA

Další novinky. Je vidět, že u této firmy vyvíjejí praktici. Vše se zdá pěkně funkční. Boxy na dlouhé návazce ZIG RIG, krabičky na bižu a návazce s magnetickým zavíráním apod.

 

 

 

 

GURU

Zde jsem opět trochu tápal. Jedná se o nový set vykrajovačů těstíček.

daiwa_trade_show.jpg

 

 

popisek fotky

 

Ufff.... To je v krátkosti vše. Pokud máte nějaké dotazy, rád zodpovím v komentářích.

 

Text: David Havlíček

Foto: Radek Havlíček