Přestože voda byla odpouštěna z rybníka již 14 dní předem, rybáři z chomutovské organizace ČRS čekali v dešti několik dlouhých hodin, než se ryby konečně objevily. Pak už to šlo ale šupem. Podběráky, naběráky a kádě se rychle plnily...

vylov Asi tak nějak to v těchto dnech vypadá na mnoha místech naší republiky. Začaly totiž tradiční podzimní výlovy, díky kterým budeme mít na vánoční tabuli kapra (a také ryby do sportovních revírů). Například největší jezero na Chebsku – Amerika u Františkových Lázní – vydá každý rok obrovské množství dvou– až tříkilových kaprů, avšak rybáři zde sloví i líny, tolstolobiky, dravce a síhovité ryby. Takový úlovek se očekává i o tomto víkendu, kdy dojde ke slovení tohoto jezera.

Jak se již v posledních letech stalo tradicí, výlov Ameriky je pojat jako jakási malá společenská událost, a tak stovky lidí, které se sem na něj přijedou podívat ze širokého dalekého okolí, si zde mohou nejen nakoupit ryby čerstvé či vyuzené, ale také se občerstvit a pobavit.

Rovněž soustava pelhřimovských rybníků, kterou spravuje MO Cheb, bude slovena. Lidé, kteří se na výlov přijdou 2. listopadu podívat, si zde budou moci vylovené kapry rovnou koupit – kilogram za 60 Kč.