Chytej.cz

Odpovědi ve fórech od uživatele "BlueShark"

novější starší
Stránky:   52 51 50 ...
Úterý 15. října 2013 v 19:45 ® BlueShark
BlueShark

Ufff, snad se ho budoucnost zhostí ve zlém…

reagovat
Úterý 26. července 2011 ve 21:19 ® BlueShark
BlueShark
Diskuzní fórum: Sraz Chytej. cz Anketa

Prutos: No já zjistil, že jede Mannice s námi tam a tak se mi tam pruty ani nevejdou :-))

reagovat
Čtvrtek 31. března 2011 v 11:50 ® BlueShark
BlueShark

mannice: Jojo musela, když vidím, kolik strávníků tu je, ať si nacpou pupky chemií. Já co si vezme pár ryb za rok, někdy ani to ne, to je OK, koncentrace chemikálií v těle je tedy v normě a třetí oko se mi ještě nedělá :-)

reagovat
Úterý 29. března 2011 ve 21:10 ® BlueShark
BlueShark

Fischer: Tak tak, ale mohu potvrdit holý fakt, že třeba u Ústí je Tonaso (továrna na sodu), v Neštěmicích a tam je zátoka, kde jsem si jednoho místího candoše vzal domů a „škoda-ho“ byla na světě. Ryba smrděla tak, jako ještě nikdy mě žádná, prostě tam pouští pořád srajdy a v tom bahně se ten smrad drží a to je něco (nutno podotknout, že už se hygiena volala nékolikrát, předloni myslím navečer vypustili cosi a na udání dostali asi milionovej flastr, tím to skončilo zase na pár mědíců). Říkal jsem si, třeba jen když se to udělá, bude to ok. Bohužel puch se snad ztrojnásobil, bylo to jak když jíš barvu. Hnus… Už nikdy tam odsud rybu, je nás víc, ale i tací, co tam vzali kapra a nic, prostě jen projel, ale domácí ryby co se tam zdržují jsou nepoživatelný. Dobře mi tak.

Jinak celkově si myslím, že až na toto místo neznám úsek, kde by to bylo nějaký znatelný, rozhodně né čichem a chutí. Naopak.

reagovat
Úterý 29. března 2011 v 18:05 ® BlueShark
BlueShark

1Mara: Ruce kamaráde, ruce! :-D

reagovat
Pondělí 28. března 2011 v 15:41 ® BlueShark
BlueShark

chosebaits: Mě to jen nějak nedávalo smysl :-)

Mára: Jinak na Labi už je po, se nám tam pověsilo asi pětačtyřicet ryb včera, no konec :-) Nejsou ryby, chápu, žádnej karas, candát, sumec, losos, okoun, štika, řezan, lín, jen pár druhů, jindy si po chytal za dopoledne celý atlas ryb :-) Pozlobit Tě musím :-D

reagovat
Neděle 20. března 2011 v 19:35 ® BlueShark
BlueShark

chosebaits: Kde jsi sebral, že do Labe se vysazuje a bude tu jen duhák a kapr???

reagovat
Pátek 18. března 2011 ve 12:18 ® BlueShark
BlueShark

mannice: Ale bavili se tu o ní, tak jsem myslel totéž. Takže mi chceš říct, že na tom místě chodí dravcaři a celé to vybrakují? Já myslel, nedravé víš :-)

reagovat
Pátek 18. března 2011 v 1:37 ® BlueShark
BlueShark

mannice: A když ji nechytíš, může změnit stanoviště i tak :-) Jinak chceš mi naznačit, že na houpačku chytáš sumce, štiku atd? :-D

reagovat
Středa 16. března 2011 ve 12:17 ® BlueShark
BlueShark

mannice: Vzhledme k tomu jak taková ryba za den cestuje, tak si myslím, že labe na jednom místě nevyrabuješ :-) Ale mlžem to zkusit :-D

reagovat
Středa 16. března 2011 v 11:16 ® BlueShark
BlueShark

Neříkej mělo, buď rád, že řeší :-)

Jinak ohledně houpačky, slavila úspěch právě kvůli zmiňovaným kanalkům, dnes se na ní zachytat dá také, chce to ale klid, dobré místo a ryby jsou hodně dobře, za dva roky zpět jsem si párkrát takhle hezky zachytal. Ale jak říkám, dříve to byla klasika, ryby byly u břehu, teď co znaj Máru utíkají dál, aby si rybáři mysleli, že nejsou :-D

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 23:35 ® BlueShark
BlueShark

1Mara: My bordeláři? Ty tam taháš k vodě vercajk (bordel) úplně zbytečně, my né :-D

reagovat
Pondělí 14. března 2011 ve 14:29 ® BlueShark
BlueShark

Narazil jsem na bájnou myšlenku pro Máru. Kdyby založil politickou stranu pro zarybnění Labe. Lidé by sis nebyli nijak časem přepychem na výši, ale stačilo by k životu nějaké topivo , sůl, koření, chleba a olej. Vše by šlo do střelby černých rybožravých papouchů a do násady ryb.

Dovedete si ten ráj vůbec představit? Na břehu čisto (přísné zákony), u každého koše na břehu by byla i kniha naučná, jak chytit rybu. Ale téměř zbytečně, páč by každý co hod kamkoliv to ryba. Nádhera. Novodobé rybaření. Mára by se jen chrabře uchechtával na břehu jaký je život rybáře ráj.

Jakmile by jste si dali červy více ke břehu a třeba krmení, ryby by Vám to tam rabovaly. Tolik života by tam bylo. Tu by se z vody vynořily dvě ploutve, které by vyzvedly jiný rybí druh z vody nad hladinu na vteřinu, aby se nadechla rybka vzduchu atd, tak hustě posetá řeka životem, že by se tam ryby ani nevešly… :-D

Do pár let diskuze na chytej: To bylo ještě rybaření a um, když v Labi ryb bylo méně, teď už to nikoho nebaví, co vy na to? :-D :-D :-D (kde sehnat násadu kormorána atd) :-D

PS: Jak jsi měl v plánu rozdávat ty lístečky rybářům, tak bys na ně dal, VOLTE MRS. Volte Márovu rybí stranu!!! Aneb chytí i ten co nikdy nechytal :-D

reagovat
Pondělí 14. března 2011 v 1:53 ® BlueShark
BlueShark

1Mara: Asi by jsi se divil, ale srovnášli rajón Sandera a náš na Labi, je to u Sandera úplně bez ryby dle Tvých předtav :-) To mi věř…

reagovat
Neděle 13. března 2011 ve 21:02 ® BlueShark
BlueShark

1Mara: :-D Těším se, až budu moci a bude voda tak kolem 10stupňů, pak uvidíš cajmrsk :-D

reagovat
Neděle 13. března 2011 v 9:29 ® BlueShark
BlueShark

1Mara: Jééé to bude zase odpoledne plnej net vody bez ryb :-) Ale držím palce :-)

Jinak pořád si myslím, jak naznačil foks, že na Labi si vždy, letos jsem udělal první nulu na feeder. Ale od loňska jsem se hodně naučil a ryby na 99 procent prosté lítaj ven :-) A jsou, jinak bych tam pořád nelezl, ale těším se na to pravé jaro a teplo :-) Bohužel sedím v práci…

reagovat
Čtvrtek 10. března 2011 ve 22:54 ® BlueShark
BlueShark

holatkojan: Jít na ryby a cíl plotice, ANO!

reagovat
Sobota 5. března 2011 ve 12:42 ® BlueShark
BlueShark

1Mara: Určitě rád já, cormorán i foks na místo jedodenní přijedeme, zkusíme :-) Nezajímá mě tak ani jak to bude ve srovnání, ale chci si někde zachytat a pak uvidíš :-)

reagovat
Sobota 5. března 2011 ve 3:38 ® BlueShark
BlueShark

Tak co bych k tomu ještě napsal. Souhlas částečně se všema, nejvíc asi zase foks a cormorán. Hering samozřejmě bez debat, že kolego z práce :-)

Ryb rapidně ubylo, to Ti Máro neberu. Souhlas. Ale vemu-li si začátky mého rybaření (pouhých 7 let zpět), chytával jsem prd, zdokonaloval jsem se každým rokem a stále co nový rok to nějaký rekordík a hlavně zase o nějakých 100 ryb víc, pár lidí ví, že si vše zapisuji.

Začnu třeba ostroretkou, ta pro mě byla téměř posvátná (kromě 2 kusů z Ohře) a ještě předloni jsem si řekl, ano vidím jak se hemží dno, blýskaji se na dně, zkusím se na ně zaměřit a hle, už z jara jsem tahal jednu za druhou a jeden den přišlo 24kusů, na což nikdy nezapomenu. A že jich tu je. Za pár týdnů, jsem si hrábl i na rekordík 52cm. Nádherné ryby. Kluci potvrdí.

Přejdu k tloušťům, to je moje, před 4 lety se mi povedla životní 60ka, od té doby jsem se k ní pomalu ani nepřiblížil, nej byl 56cm. Je pravda, že plavanou (šoulačku) jsem i dle mých zápisů dost flákal. Ale téměr vždy se v létě tahá jeden za druhým u břehu. Co jsem dost prokaučoval byly třešně, bohužel, dvě vycházky a krásně stavěné ryby. Zde si letos doufám zase přilepším.

Jesen, to je hóóódně zajímavá ryba, když na ní jdeš, nechytíš. Alespoň u mě to tak kolikrát bylo. Pak přijde něco, co mi připomíná Márovo vyprávění, prostě po dešti se pustí kanály a to je něco. Nezapomenu předloni, kdy jsem jen zíral co hod to jesen, kde to říkat nebudu, ale zlatý hřeb dne byl kus, hodně přes 55cm co mi v proudu nakládal asi 10minut a já ho z toho místa prostě přitáhnout nemohl a když byl cca 5m ode mě, vypnul se. Další kapitola je rojení se čerstvých chrostíků. Ti co vzlétli, ti co se plácají po vodě a nebo uhynulí. Hotový masakr. Jesen vedle jesena a sbírají, bohužel se splávkem jsem na ně byl krátký, povedlo se mi nasimulovat něco jako mušku, mini háček a 2 chrostíky na něj a po cca 30ti minutách piplání s vyplazeným jazykem, mi to atakoval ten 53cm krasavec co mám ve fotoalbu. Jsou tu a je jich dost, jen vědět kdy na ně a co na ně. Opět připomínám, že to co bylo před 20ti lety je zřejmě nesrovnatelné.

Co se mi moc nedaří je candát. Štika 84cm byla hódně velká radost na vláčku. Loni trošku víc jsem šel po krku bolenům a cormouš může potvrdit, viz foto, že se na mě štěstí usmálo. 72cm stříbrňák.

Sumečci maj v ÚL prozatím odzvoněno a byli častým tématem debaty mezi námi rybáři v Ústí. Prostě zmizeli po povodni i před ní asi už. A byla to radost, alespoň pro masaře, vyřádili se a ryby to byly krásné.

Líny jsem viděl před 4 lety v oknech, bohužel je nejmenovaný kolega zmasil. 48cm a 51cm. Nikdy jsem takové neviděl. Před třením :-(( Na to nezapomenu a nikdy mu to neodpustím. Pak už jsem lína viděl pouze na stojáku, ale je to i tím, že teritoria, kde by se mohli vyskytovat na Labi, nějak obcházím.

Plotice tak nějak jdou a nejdou, někdy se vyloupnou a jindy zase na dobro zmizí. Ale najdou se i pěkné buchtičky :-) To samé karasi.

Cejnů je na labi stále mraky a feeder to jen potvrzuje. V létě jak se setmí jsou zase všude skaláci.

Parmy stále jsou, ale nějak na ně neumím vyzrát, loni pár v létě, ale místa kde vím že stojí a vidím je, né a né je přemluvit, letošní HEAVíčko ukáže :-)

Okounů je dost, ale ty velikosti, naštěstí to pár větších loni zachránilo. Ostatní ryby nejmenuju, protože na ně cíleně nechodím. Až na kapra, to je fakt vzácnost.

No suma sumárum, ryb je stále dost, jen vědět kdy kde jak na ně a kdo neví, nemá dnes moc šancí ani hezkých vzpomínek na své novodobé účinkování. Můj názor je, že ryby se musí hledat a ten kdo je najde, zjistí, že jich je stále ještě dost. A Ti, co jim chtějí jen škodit, naštěstí ne vždy tohle umí. Ale o tom už foks psal.

Labe nám má stále co dávat, i když někdy je to obzvláště s dravcema už prekérka. Je to ale Labe a náš rybí ráj. Nedám na něj dopustit a tím jak se vyčistilo, mění se i obsádka tak nějak si myslím. A co hlavně, myslím si, že ryby opravdu nejsou hloupé, kolikrát vidím, kolik jich je v polarizačkách na dně a já prostě né a né jedinou dostat. To je na té rybařině ale to krásné. Jeden den je to a druhý ono. Ryby už se díky tlaku také naučily vyzrát, což je dobře. Ryby jsou a budou, jen doufám, že ten boj s černým lumpem na vrcholu potravinového řetězce jednou vyhrajem :-) Už aby začlo to pravé jaro… A Máro, Ty mě nekamenuj ;-)

A hle

reagovat
Pondělí 29. března 2010 v 18:32 ® BlueShark
BlueShark
Diskuzní fórum: revír Běla 441005-0

Obnova…

reagovat
novější starší
Stránky:   52 51 50 ...