Vyhledávání
Odpovědi ve fórech od uživatele "osprey"
- Středa 28. listopadu 2012 ve 13:43 ® osprey
- Diskuzní fórum: Fotografování ryb
ZN> Udělal jsem 4 fotky, ale bohužel, tahle je nejlepší. Překážel jsem přitom v uličce, takže jsem to prostě spíš jen vyfotil a dlouho se nezdržoval.
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 ve 4:02 ® osprey
- Diskuzní fórum: Fotografování ryb
Tino> Já vyfotil spláfky. Řekl bych, že je tam kontrast spláfků se spláfkama. A taky kýbl.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 20:34 ® osprey
- Diskuzní fórum: Nový naviják na vláčku
Stroft> Bez jakékoli ironie a z čistého zájmu (tuhle kategorii prutů prostě nevedu) – uveď tu nějaké alternativy, které jsou lepší a dostatečně odolné (ověřeno praxí).
Ve stojanech na výstavě je to hezké všechno.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 20:05 ® osprey
- Diskuzní fórum: Nový naviják na vláčku
Piscicapus> Sportex jich má sedm. Někdy i osm.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 15:42 ® osprey
- Diskuzní fórum: Nový naviják na vláčku
kejra> Když to vezmu oficiálně, tak mýval se v naší zemi skutečně šíří a místy se zřejmě už i rozmnožuje.
Když to vezmu s nadhledem, tak vstupenkou do naší králíkárny jsou tááááááááákovýhle uši.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 15:18 ® osprey
- Diskuzní fórum: Kayakfishing
kayakfishing.cz> Honzo, byznys, prosím tě, po osobkách.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 15:17 ® osprey
- Diskuzní fórum: Nový naviják na vláčku
kejra> To je jen roční dobou a nedostatkem mývalů
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:26 ® osprey
- Diskuzní fórum: Kayakfishing
northwolf> Ahoj.
Pro Honzu byla výstava asi úspěšná, zájem o kajaky byl. Přednášky proběhly, na první bylo asi 10 lidí a udělali jsme chybu, protože k tak malému počtu jsme mluvili bez mikrofonu. Ono pak není slyšet, že přednáška běží a kolemjdoucí přednáškový sál míjejí. Po analýze toho všeho jsme na příští přednášce použili mikrofon, takže jsme to vytáhli asi na 30 lidí. Není z toho ani fotka, natož video.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 13:47 ® osprey
- Diskuzní fórum: Fotografování ryb
ZN> V tomto ohledu plný souhlas.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 13:46 ® osprey
- Diskuzní fórum: Regionální dobrůtky
džigit> Však píšu, že jsme z toho vědu nedělali.
Já opravdu nejsem kuchař ani žádné spřízněné povolání.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 13:36 ® osprey
- Diskuzní fórum: Fotografování ryb
Ono je vůbec dobře, že to někdo řeší. Rybařina je děj, proces, způsob života. Fotka mi dovoluje zastavit některé ty okamžiky a podívat se na ně znovu ve chvíli, kdy nemůžu k vodě, kdy se necítím dobře a potřebuju nabrat trochu energie a víry, že zas bude líp. Dávám je i do článků.
Nemusím mít nutně fotku „já a ryba“, snadno si tady můžete ověřit, že takových mám fakt minimum. Ale ryby fotím a budu dál. Ne vždy a zdaleka ne všechny.
Pro mě je důležitější chytit jen tolik a takových ryb, abych měl pocit, že jsem u té vody byl, chytal a uspěl.
hraji> Promiň, ale focení ryb proti jejich štosování ve vezírku, to je nebe a dudy. Ono je opravdu lepší tu rybu vůbec nechytit a když ji chytím, rovnou ji odháčkovat. Já fotím v průměru dvě ryby za vycházku a ponejvíce ještě ve vodě. Takové první, druhé, třetí místo v sektoru, to je daleko jinší masakr. Z pohledu člověka, který toto praktikuje, bych se neodvážil odsuzovat někoho, kdo si rybu „jen“ vyfotí, pokud to udělá šetrně a s citem.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 0:56 ® osprey
- Diskuzní fórum: Rybářská stráž
hraji> Jistě – a ze závěru mého zase to, že já bych u tebe věděl, že mě nezastavíš, protože ty máš o právech a povinnostech přehled
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 0:54 ® osprey
- Diskuzní fórum: Regionální dobrůtky
džigit> Výběr masa jsme neřešili, vědu jsme z toho nedělali. Tenkrát nebyl mrazák, vyudilo se skoro půl prasete. Nakládalo se na 6 neděl do solného láku, udilo 36 – 40 hodin při cca 60°C.
My to moc složitě neřešili, ale to, co z tý teplý boudy vylezlo, to bych od toho, co je dnes na krámech, poznal na první pohled.
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 0:50 ® osprey
- Diskuzní fórum: Regionální dobrůtky
regulus> Právě proto, že už doma toho čuníka skoro nikdo nekrmí a kdo jo, ten to nerozprodává.
A že jsme jich kdysi za ty roky měli…
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 22:42 ® osprey
- Diskuzní fórum: Rybářská stráž
hraji> Kdybys mě zastavil na cestě u vody a měl jsem pruty ještě ve futrálu, tak nevím, jestli bych ti ukazoval papíry. Právě proto, že procházet se mohu kde chci a nosit co chci.
Ale vzhledem k tomu, že bych asi dřív nebo později nahodil, tak bych to nehrotil, protože pak bys mi to mohl vrátit i s úroky.
Proto je lepší, když si je každý vědom svých práv a povinností a podle toho se chová.
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 22:39 ® osprey
- Diskuzní fórum: Regionální dobrůtky
Robur> Biomaso od běžného nepoznám. To domácí uzené by neměl být problém poznat, v mládí jsme udili dvakrát do roka a je to o dost jiné než soudobá komerce. Ty skoro dva dny v udírně to vysuší a vypadá to úplně jinak.
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 22:11 ® osprey
- Diskuzní fórum: Fotografování ryb
thundarr> Nikon 200D. Myslím, že bys ho sehnal jako ojetinu a to v ceně, která by tě nezabila. 60 000 Kč nestál nikdy, teď jsem ho našel bazarový za 8 000 Kč.
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?…
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 22:04 ® osprey
- Diskuzní fórum: Regionální dobrůtky
Robur> Ono je jedno, kde to maso vezmeš. Domácí uzené se nakládá na několik týdnů do soli a udí ve studeném kouři asi 36 hodin. Komerční uzené se takto nedělá.
Podle mě je jedno, jaký má dotyčný zdroj masa (málokdo to má podchycené od chovu přes porážku až k finálnímu produktu). Důležité je, jak probíhá výroba toho uzeného.
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 v 15:35 ® osprey
- Diskuzní fórum: jak chytit sumce
sidla_napajedla> Já popisuju zkušenosti třeba tady z jižních Čech. Tady ty ryby prostě nejsou tak aktivní a skutečně se jich víc podsekne než chytí.
Sám na sumce touhle dobou nechodím, mám problém je najít a chytit v létě, natož teď.
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 14:47 ® osprey
- Diskuzní fórum: Fotografování ryb
thundarr> Ono se s tím při výrobě techniky moc nepočítá. Ale prý jsou foťáky disponující funkcí exponovat snímky v nějakém pravidelném intervalu. Takže nastavit třeba 5 vteřin a držet rybu, to by bylo řešní.
Ale kdo to nabízí a jestli to ještě nabízí, to fakt nevím.
reagovat