Termín akce

Osmý celosvětový slet chytejáků se uskuteční ve dnech 9.9. 2011  – 11.9. 2011. Jedná se o druhý zářijový víkend.

Příjezd dřív není vyloučen, je ale potřeba se dohodnout se správcem rybníka. Odjezd většinou probíhá v průběhu neděle, přičemž většina účastníků opuští místo srazu krátce po obědě.

 

Místo srazu

Lokalitu, kde se (jak určitě mnozí doufají) opět budou dít věci jinde nevídané, není třeba dlouho představovat. Jestřabice jsou jeden z nejznámějších soukromých revírů v ČR. Jedná se přehradu s rozlohou 6 ha, v jejímž těsném sousedství se nachází ještě 0,5 ha štikový rybník (při naší poslední návštěvě tam byl povolen jen lov na nástrahy s jednoháčkem).

Nádrž (nahoře) a štikový rybník v době srazu před 2 lety

 

Lokalita se nachází na jižní Moravě ve zvlněné krajině nedaleko Koryčan. Kromě velmi dobrého zarybnění nabízí i velice solidní zázemí včetně ubytování v chatkách - je ale třeba být při jejich rezervaci velmi rychlý a zároveň se smířit s tím, že i tak se možná najdou rychlejší jedinci.

Vzhledem k tomu, že Jestřabice jsou silně osazeny jesetery (sibiřský, ruský, bílý), je velmi reálná možnost ulovit si zde tuto zajímavou rybu. Stačí kaprové náčiní a několik kilogramů halibut pelet. Běžně se loví i kapři všech velikostí a velmi početní jsou tu cejni.

 

Stránky revíru naleznete zde: http://www.jestrabice.cz

nebo zde:  www.chytej.cz/rybarske_reviry/363/jestrabice/

 

Kontakt na provozovatele revíru: ryby@jestrabice.cz

Fotografie a úlovky na revíru zde >>>

Mapa: klikni zde >>>

 

Jak se přihlásit

Přihlásit se může kdokoli z návštěvníků serveru a to až do naplnění celkového maximálního počtu 80 účastníků. 

Program akce

Program je velmi volný a skládá se z mnoha činností, které jsou mezi rybáři velmi oblíbeny - od samotné rybařiny přes konverzaci s kolegy až po konzumaci vybraných jídel (zpravidla masitých), popíjení piva, konzumaci dalších jídel (většinou opět masitých) a grilování, opékání a rožnění nějakých drobností, jako je například prase (masité - jak jinak). Vegetariánů je nám předem líto...

 

Slavným pokrmem s poločasem rozpadu v řádu sekund je slavná Zdendova živáňská - takový menší, zhruba dvacetikilový špízek. Vegetariáni pozor! Obsahuje brambory a cibuli.

 

 

Ubytování

Většina účastníků srazů spí ve stanech a bivacích, případně na lehátku pod přístřeškem hlavní budovy. K dispozici je ale i několik chatiček. V případě zájmu o ubytování v chatce kontaktujte provozovatele revíru - ryby@jestrabice.cz

 

 

Cena akce

Cena akce pro rybařícího účastníka je 1150 Kč, z toho záloha 600 Kč (zbytek se uhradí na místě v hotovosti). Při platbě celého poplatku předem na účet je cena 1000 Kč. V ceně je povolenka na celý víkend, veškeré jídlo a pivo.

Zálohu je třeba uhradit před srazem na účet číslo: 7201000818/8040

Jako variabilní symbol použijete číslo, které vám bylo přiděleno při přihlášení (na seznamu přihlášených vlevo od vašeho jména).

 

 

Sleva

Cena pro nerybařící doprovod (přítelkyně, manželka apod.) 700,- Kč, cena pro děti do 12 let 400,- Kč.

I zde platí sleva pro platbu celé částky předem na účet - a to 10%.  To znamená, že nerybařící doprovod potom zaplatí jen 630 Kč a cena pro děti do 12 let bude 360 Kč.

 

 

Děti a pejskové

Někteří rodičové s sebou určitě vezmou děti. Děje se to každý rok, takže se nebojte a pokud nějaké máte, vezměte je také.

Podobné je to i se čtyřnohými přáteli. Na posledním srazu bylo několik hafanů a nebyl s tím žádný problém. Tedy, skoro žádný :-)

 

 

Dotazy

případné dotazy směřujte do tohoto fóra: Sraz - Anketa

 

 

Předchozí srazy

Zde si můžete projít články ze všech dosavadních ročníků, zavzpomínat, připomenout si hrdinské skutky nebo výroky, které vstoupily do dějin, nasát atmosféru a inspirovat se.

 

rok 2010

rok 2009

rok 2008

rok 2007 + video: díl 1. a díl 2.

rok 2006

rok 2005

rok 2004

 

 

Myslím, že vše podstatné bylo řečeno. Za CHYTEJ.cz všechny potenciální účastníky srdečně zveme a zejména doufáme, že se tam ve zdraví sejdeme se všemi tradičními návštěvníky, kteří tvoří historii oněch nezapomenutelných setkání už několik let.

 

Text a foto: M. Horáček - Osprey