Ačkoliv má revír, kde se akce bude konat, skvělé zázemí, které jsem zatím nikdy nikde neviděl a počasí se má podle meteorologů umoudřit, uvažuji, že by bylo nejlepší zařídit vojenský stan, abychom se měli v případě nepohody kam uchýlit. A tak ve čtvrtek odpoledne objedu vojenské výprodeje v okrese Tábor, až konečně v Chýnově jeden seženu. Stojí však 16.000,- + DPH. To je trochu moc a tak jej pouze pronajímám.

Přípravy

Odpoledne se zavírám se Zdendou a Mírou (skvělými kuchaři) ve velké kuchyni a začnou velké přípravy na nadcházející dny plné obžerství. Rozhodl jsem se totiž, že účastníky stejně jako na předešlých ročnících překvapím skělým jídlem, kterého bude nadbytek. Ovšem říkám si, že kavlita a kvantita je potřeba zvyšovat a tak zpracováváme celkem 150 kg masných produktů... Večer ještě upřesním příjezd kapely, která má být součástí křtu a pětiletého výročí serveru a jdu s pocitem dobře vykonané práce spát. Po půlnoci ustává jako zázrakem déšť a ráno mne vzbudí sluníčko za oknem a modrrá obloha posune náladu o několik set procent v kladném směru. Celé dopoledne balím věci, abychom společně s mým synkem Adámkem, Mírou Mužíkem a jeho synem Mírou okolo jedné vyrazili. Jelikož pro mne není prioritou finanční bilance celé akce, ale spokojenost účastníků, nakupujeme ještě cestou nad plán ingredience na grog a na česnečku. Grog v chladnějším počasí zahřeje a česnečka v sobotu ráno určitě přijde vhod...


Zdenda s masíčkem


libo špízek?


steaky a živáňská


pomocníků na stan bylo hodně


radost z dobře vykonané práce


i s obsluhou...


"mašinka" na maso


umělecké zátiší


právě jsme vyndali masíčko


a pár kolínek...

Velký pátek

Cestou mi volá Pavel Tomi, že se zřejmě na křest nedostaví, jelikož v práci nestíhá. Doufám, že Rudolf skončí v atelierech Ulice včas a přijede. Uvidíme. Po příjezdu zjišťujeme, že je již pár lidí na místě. S všemi se přivítáme a začneme připravovat. Během odpoledne přijíždí většina účastníků a tak se vítáme, mezitím chystáme věci na večer, vaříme grog, vítáme se, vybalujeme, vítáme se... Příznivci serveru se přesunují do chatek, či vybírají místa k lovu a budují přístřešky pro následující dny. S asi patnácti pomocníky společnými silami budujeme vojenský stan 8x8 metrů, který v případě deště poslouží jako "stan na stany".


vojenský stan údajně postaví dva zruční vojáci za 8 minut. no to bych chtěl vidět :-D

Po uvaření grogu se pouštíme do grilování kolen. Na místním grilu, který napůl udí a napůl griluje to jde jedna báseň a zájemců o neskutečnou dobrotu jen přibývá. Okolo šesté hodiny večerní přijíždí kapela. Tím mi ze srdce padá jeden z velkých kamenů. Na ní mi totiž velmi záleželo a už předem vím, že to bude exkluzivní zážitek. Okolo osmé večerní se kapela chopí nástrojů a Dobrou vodou se linou tóny známých songů v profesionálním podání. Mnohdy bych řekl, že snad i předčí originál. Všichni se dobře baví, pijí a jedí. Okolo deváté mi Rudolf Hrušínský do telefonu sděluje, že ani on se bohužel nedostaví, neboť právě skončil natáčení seriálu Ulice a přijel by nejdříve po desáté. Vzhledem k tomu, že od rána zase točí, s omluvou účast na křtu ruší.


A jdeme na TO!


už se hraje...


ale Ivošku, máme maso, ale když jinak nedáš :-)


Flying Parties - perla večera

Plán B

Jelikož mne o riziku neúčasti informoval již ve středu, natočili jsme pro jistotu křest na dálku a tak této zálohy využívám. Napřed pouštím všem přítomným pozdrav od Zdendy, který vařil na všech předchozích srazech a na tento jídlo pomáhal připravit. V sobotu bude vařit velkou svatbu a tak se poprvé akce nezúčastní. Tak trochu nepřipraven (sice to zní překvapivě, ale díky organizačním starostem jsem si myšlenky v hlavě nesrovnal) beru do ruky mikrofon a uvádím křest DVD, která jsme společně s D. Bonaventurou vyprodukovali. A v tu chvíli mě napadá, že adekvátní a důstojnou náhradou za R. Hrušínského bude můj synek Áda, který je symbolem naší edice Chytej.cz. Alespoň v mých očích. Jeho úkolem je na znamení polít obě DVD pivem (šampus nechejme celbritám ;-)). V okamžiku, kdy nadejde TA chvíle se však Adámek začne stydět a rozpláče se. Snažím se jej k úkonu přimět, ale nedaří se. Beru ho do náruče a DVD poléváme společně s D. Bonaventurou. Poté se kapela chápe svých nástrojů a než začne hrát, pronese Pepa Dušek, neskutečný zpěvák, památná slova, která mi vhánějí slzičky do očí i teď, když tyto řádky píšu. "Tak to byl nejkrásnější křest, který jsem kdy zažil. DVD pokřtily slzy Tvého syna, Davide. Co víc si můžeš přát." Je to tak. Jen mi v tu chvíli proběhnou hlavou ty stovky hodin, které jsem DVD věnoval, místo toho, abych byl se svým synem. Vynahradím Ti to Ádo!



Rudolf Hrušínský křtí na dálku...


a nyní autoři Edice Chytej.cz - Davidové Havlíče (se synkem) a Bonaventura


Adámek pokřtil DVD svými slzami


a už je zase v pohodě a tatínek si zpívá s Flying Parties

Jezte, pijte, tančete!

A co je dál? Dál se jen bavíme, pijeme, jíme a užíváme si skvělého koncertu ve skvělém prostředí se skvělým jídlem a pitím. A tanec? Na něj také dochází, byť jediným párem na parketu (zámkové dlažbě) jsem já a manžeka Fousatého. Milé, že :-) Okolo druhé hodiny zcela zničen zábavou ulehám a jen zdáli slyším hudbu naší kapely Flying Parties, které v pauzách sekunduje Jeronymo s Jarynem21. Ještě okolo páté hodiny ranní jsou v akci.


byli jste, jste skvělí!


a do hajan kluci!


zábava pokračuje


HDU


bez komentáře


striptýz Mika Jaggera


Jarv a Lojza


je třeba si i odpočinou u mrazáku...


Jeronymo a jaryn21


Bóňa


"Malej a velkej"

Sobota - ryby, česnečka, ryby, guláš, ryby steaky, ryby, živáňská... pivo, pivo, pivo

:-) Trochu dlouhý nadpis, napadne čtenáře. Ano, je dlouhý, ale zcela vystihuje celou sobotu. Kdybych už nenapsal ani řádek, je každému asi jasné, jak probíhala. Ráno si uvaříme v kotli na ohni česnečku. Mezitím se chytají ryby. Pstruzi neberou, ale chytají se pěkní okouni a na spodním rybníce kapři. A občas i slušní.


těžké sobotní ráno


česnečka bodne...


HDU


Kdo to je?


a rybaří se...


nebo jen postává...


Švejk s vláčákem...

Po snědení polévky, která mimo dokonalé chuti i dokonale rozhání negativní pozůstatky z pátečního večera, se vrháme na vaření guláše. A vaří jej skutečný mistr. "Mistr světa!" Jen toulovcovi stále leží v hlavě marmeláda, kterou Míra hodlá do guláše přidat. Prostě nevěří tomu, že bude s tak prazvláštní přísadou dobrý. Neboj, Ivošku, bude! Míra je fakt dobrej. A když už jsme u Ivoška, ten na sebe strhává slušnou pozornost tím, že se nasouká do dejcháčů a sune se s půjčeným belly boatem k vodě. Zlí jazykové tvrdí, že ho neunese. Blbost, není tlustej, je to jen velkej a pořádnej chlap. Že jo, Ivo! :-) A skutečně ho unese. A bez problémů.


a pak že ho neunese :-)

K němu se ještě přidává Moolis, Šlehy a Rici, kteří se přijeli na odpoledne podívat, jak zde "válčíme". Pstruzi jsou však bez chuti. Berou jen okouni, sem tam tloušť, plotice..


gulášek se vaří na ohni


i pan režisér musí chvíli míchat

Gulášek se chýlí ke konci. Proto se opět vrháme na činnost související s plánovaným obžerstvím. Společně s Tomem napícháme na rožeň celou živáňskou. Jak Tom říká: "pečeni starého Živáně":-). Má zhruba 15-16 kg. To bude bašta.



Švejk tahá veeeelkou rybu


a všichni se běží podívat...


Přichy s krásným vysmáčkovaným okounem...

Guláš je hotov. A je excelentní! I s marmeládou. Všichni, včetně nedůvěřivého Ivoše, si na něm pochutnávají. A živáňská jde na oheň. Bude se nejméně 3 hodiny opékat v alobalu a pak ještě cca půl hodiny bez něj. Tudíž by měla být okolo osmé hodiny hotova. Ideální, vše klape jak má.

A ryby? Abych řekl ani nevím. To budete muset napsat do komentářům k článku. Já chytal jen pět minut a to za popisování nestojí, byť jsem jednoho malého okouna chytil. V mezičase natáčíme s Ospreyem část instruktáže do připravovaného DVD o lovu na feeder. Čekání na živáňskou zkracuje přejídání se gulášem a připravenými steaky. 12 kg roštěné, 12 kg krkovice, 12 kg kuřecích steheních plátků. To nezní špatně, ne?

A co děti, mají si kde hrát?

Mají. Jen je škoda, že místo cca 10 předpokládaných dětí, jimž jsem na moje náklady nechal zhotovit také srazová trička, jsou je dvě. Můj Áda a Mírův Míra. Ale užívají si srazu snad ještě více než my dospělí. Lítají po stráni, bojují "zbraněmi", které jim zde kdosi vyrobil ze suchých klacků a izolačky, "terorizují Tomáše. Prostě se báječně baví... Doufám, že na příští sraz jich tatínkové rybáři vezmou více. Kromě hnisavé angíny, kterou si můj synáček z akce přivezl domů, "se nic zvláštního po dobu pobytu nestalo" :-)
Poslušně hlásím!


Tom, terč "útoků" našich dětí


"obytný" vůz a spící děti

"Sranda - závod"

V pět hodin odpoledne končí dvouhodinový závod, ve kterém jde pouze o počet ryb. Všem nedočkavcům sděluji, že vyhlášení bude až večer u živáňské.

Sponzoři a partneři akce

Jindrich , který věnoval tubusy na pruty, ledvinky, které dostali můj syn Áda a malý Míra

Přichy , který věnoval sadu vláčecího náčiní (smáčci, hlavičky, forma atd.)

Health&care s.r.o provozovatel internetového obchodu www.rybarkyeshop.cz , který věnoval 5 prutů značky ACHAB


výherci závodu

Sobota večer

Odpoledne a večer se rybaří a nebo jí a pije. Každému jeho jest. Ti co se rozhodnou pro to první jsou odměněni pěknými rybami, dokonce se chytnou i kapři hodně přes 70 cm a ti druzí si pochutnávají na steacích, gulášku a chladném pivku. Živáňská se zatím točí jak tanečnice v Riu na ohni. Akorát někdo, an nevím kdo (že by já?) ji nechá asi půl hodiny bez dozoru a oheň vychladne. Začíná se tedy tak trochu nanovo. Naštěstí jsou tu zodpobědní "točiči" jako Bobo, Chose atd. Čekání krátíme pouštěním rybářských videí na plátně, diskuzí, steaky, pivem. A také vyhlášením soutěže a rozdělováním cen. Oceněných je hdoně a všichni jsou spokojeni. Vítězem se stává Robur a celkem 9 rybami! Okolo desáté se živáňská pod dohledem desítek párů hladových očí rozbalí a jde opět nad oheň na velké finále. Za půl hodiny bude. A je. A jaká je? Výborná! Ale jen cca 2 minutky. Poté zeje velké prkno prázdnotou a cca 16 kg dobroty je v útrobách spokojeně se tvářících strávníků. Další průběh večera je standardní. Dikutující skupinky, pivko, sem tam ještě steak. Jezte, pijte tančete...!


živáňská byla neskutečná


společná fotka, asi 20 lidí, kteří zde byli, chybí

Neděle, čas odjezdu

A je tu konec. Sice ne úplný, ale i ten se blíží. Neodvratně. A tak je tu balení, uklízení, loučení. Ti, co příliš nechvátají si ještě zachytají, zakousnou do skvělých maďarských klobásek, kterých mám 80 ks. Bohužel je jím ještě dnes, protože jste mi je nepomohli sníst! Zlobím se ale jen na oko. Je to je důkaz toho, že nikdo hladem netrpěl. A ani žízní. Vypili jsme 700 piv. Tak tomu říkám "slušná práce" :-)

Poděkování

Děkuji tradičně všem za účast a skvělou zábavu. Děkui všem, kdo mi s akcí pomohli. Děkuji Mírovi, který nás doslova kuchařsky zničil a i Zdendovi, který mu v tom pomohl. Děkuji i kapele za výkon, který pro nás podala a doufám, že příští rok bude mít termín volný (a jestli ne Karle, budu se mooooc zobit...:-))). Rovněž děkuji majiteli revíru Dobrá voda za skvělé služby a vstřícnost. Děkuji i Ríšovi Rybákovi, který nám zapůjči skvělý kotel na vaření guláše na ohni. A také Tobě, Davide Bonaventuro za vše. Však ty víš!

A co dodat na závěr? Až se vrátím ze zahraničí, určitě zpracuji sestřih srazu a vyrobím DVD. To pak poskytnu všem účastníkům akce za symbolický poplatek. Anebo víte co? Já Vám ho dám zadarmo. Chci aby jste byli se srazem a vůbec se vším, co s Chytej.cz cz souvisí, spokojeni. Těším se na další ročník a "jezte, pijte, tančete, tohle je poslední píseň..." :-)

Ahoj

David

PS: Jelikož jsem se k vodě moc nedostal, není moc fotek rybářských. Ty prosím vkládejte do svých fotoalb a do komentářů k článku dávejte odkazy. Díky za pochopení.