Vyhledávání
Ryba hongo - nejsmradlavější pochoutka Jižní Koreje
Neděle 13. července 2014 ve 21:43 | vložil(a) patrik Šanda | 886× zobrazeno | žádný komentářJižní Korea má štědrý seznam jídel, která by se mnozí zdráhali jíst, včetně smažených kukel bourců morušového nebo živých chobotniček, které se při jídle snaží přisát chapadly na gurmánovo patro. Ale kvašený rejnok z ostrova Heuksan na jižním okraji státu je všechny trumfne, napsal list The New York Times.
Krom nejkurióznějšího jídla je tato ryba známá místně jako hongo také zdaleka nejvíc páchnoucím pokrmem, na jaký se dá v Jižní Koreji narazit. Ti, kdo ji milují, i ti, kterým se z ní zvedá žaludek, popisují její pach jako to, co se line za slunečného dne z venkovní latríny. Nejčastěji se podává v podobě proužků sašimi a znalci oceňují výpary čpavku, které se z masa uvolňují – někdy jsou tak silné, až se z nich konzumentovi kroutí ústa.
„Myslel jsem si, že tohle mohou jíst jen šílenci,“ řekl Pak Če-i, osmačtyřicetiletý marketingový ředitel. „Ale je to stejné jako třeba páchnoucí modrý sýr; jakmile si ho zamilujete, nic ho nemůže nahradit,“ dodal.
Korejská pochoutka – smažené kukly bource morušového (ilustrační foto).Jistě, je snadné utahovat si z kuchyně jiných zemí – stačí zmínit nakrčené nosy Evropanů nad americkým zvykem nakydat kečup na cokoli od hranolek až po míchaná vejce. Ale dokonce i část Jihokorejců, kteří jsou jinak velmi hrdí na svá ostrá a často také ostře páchnoucí jídla, jako je například kimči, se na hongo nemohou ani podívat a nechápou jeho sílící oblibu.
všechny krátké zprávy - přidat zprávu
I vy můžete přidat svůj názor!
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.