Vyhledávání
Jíte málo ryb? Jednoduchý oběd či večeři z nich vykouzlíte za pár minut Zdroj: http://ona.idnes.cz/vinna-polevka-s-treskou-sandw
Neděle 4. května 2014 v 11:40 | vložil(a) HaD | zdroj: ona.idnes.cz/… | 626× zobrazeno | žádný komentářPodle výživových specialistů bychom měli rybu jíst alespoň dvakrát týdně. S následujícími recepty uděláte něco pro své zdraví a zároveň ušetříte čas v kuchyni. Další 2 fotografie v galerii Club sandwich s uzeným lososem | foto: Nikola Pospíšil Šiklová Club sandwich s uzeným lososem Rodinné bistro Recepty pocházejí z kuchyně rodinného bistra Sweet & Pepper Days na pražských Vinohradech.
3 plátky toastového chleba 2 plátky rajčat ledový salát 30 g uzeného lososa 1 lžička kapar ½ velké zakysané smetany 1 lžíce citronové šťávy 2 lžičky kopru 1 lžíce dijonské hořčice
- Připravíme si koprový dip smícháním zakysané smetany, citronové šťávy, kopru a hořčice
- Opečeme nasucho všechny plátky toastového chleba.
- Na první plátek chleba namažeme koprový dip a položíme polovinu lososa a ledový salát. Přiklopíme druhým plátkem chleba namazaným dipem, na který poklademe kapary, zbytek lososa a rajčata. Přiklopíme třetím plátkem chleba a propíchneme špejlí.
Vinná polévka s bílou treskou
Na 6 porcí:
150 g slaniny na kostičky 1 cibule na kostičky 1 pórek na kolečka
2 stroužky česneku 4 lžíce hladké mouky 1 a 1/2 lžičky čerstvého
tymiánu 1 bobkový list 1 šálek bílého suchého vína 700 g brambor na
kostky 2 šálky mléka 1 šálek 33% smetany sůl bílý pepř 6 šálků
rybího vývaru 700 g bílé tresky snítka hladkolisté petržele olivový
olej extra virgin na smažení tresky
1. V hrnci osmahneme slaninu a přidáme cibuli, pórek. Restujeme 4 až
6 minut. 2. Přidáme česnek nasekaný na plátky, mouku a tymián.
Restujeme, dokud mouka nezezlátne. 3. Přidáme víno, vývar bobkový list a
brambory. Přivedeme k varu a zmírníme oheň, vaříme 20 až 30 minut.
Poté přidáme smetanu a mléko vaříme dalších 10 minut. 4. Dochutíme
solí a bílým pepřem dle naši chuti. 5. Tresku si nakrájíme na kostky a
restujeme pár minut na rozpálené pánvi s olivovým olejem.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/…recepty.aspx?…
všechny krátké zprávy - přidat zprávu
I vy můžete přidat svůj názor!
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.