Chytej.cz

Jíte málo ryb? Jednoduchý oběd či večeři z nich vykouzlíte za pár minut Zdroj: http://ona.idnes.cz/vinna-polevka-s-treskou-sandw

Neděle 4. května 2014 v 11:40 | vložil(a) HaD | zdroj: ona.idnes.cz/… | 626× zobrazeno | žádný komentář

Podle výživových specialistů bychom měli rybu jíst alespoň dvakrát týdně. S následujícími recepty uděláte něco pro své zdraví a zároveň ušetříte čas v kuchyni. Další 2 fotografie v galerii Club sandwich s uzeným lososem | foto: Nikola Pospíšil Šiklová Club sandwich s uzeným lososem Rodinné bistro Recepty pocházejí z kuchyně rodinného bistra Sweet & Pepper Days na pražských Vinohradech.

3 plátky toastového chleba 2 plátky rajčat ledový salát 30 g uzeného lososa 1 lžička kapar ½ velké zakysané smetany 1 lžíce citronové šťávy 2 lžičky kopru 1 lžíce dijonské hořčice

  1. Připravíme si koprový dip smícháním zakysané smetany, citronové šťávy, kopru a hořčice
  2. Opečeme nasucho všechny plátky toastového chleba.
  3. Na první plátek chleba namažeme koprový dip a položíme polovinu lososa a ledový salát. Přiklopíme druhým plátkem chleba namazaným dipem, na který poklademe kapary, zbytek lososa a rajčata. Přiklopíme třetím plátkem chleba a propíchneme špejlí.

Vinná polévka s bílou treskou
Na 6 porcí:

150 g slaniny na kostičky 1 cibule na kostičky 1 pórek na kolečka 2 stroužky česneku 4 lžíce hladké mouky 1 a 1/2 lžičky čerstvého tymiánu 1 bobkový list 1 šálek bílého suchého vína 700 g brambor na kostky 2 šálky mléka 1 šálek 33% smetany sůl bílý pepř 6 šálků rybího vývaru 700 g bílé tresky snítka hladkolisté petržele olivový olej extra virgin na smažení tresky
1. V hrnci osmahneme slaninu a přidáme cibuli, pórek. Restujeme 4 až 6 minut. 2. Přidáme česnek nasekaný na plátky, mouku a tymián. Restujeme, dokud mouka nezezlátne. 3. Přidáme víno, vývar bobkový list a brambory. Přivedeme k varu a zmírníme oheň, vaříme 20 až 30 minut. Poté přidáme smetanu a mléko vaříme dalších 10 minut. 4. Dochutíme solí a bílým pepřem dle naši chuti. 5. Tresku si nakrájíme na kostky a restujeme pár minut na rozpálené pánvi s olivovým olejem.

Zdroj: http://ona.idnes.cz/…recepty.aspx?…

všechny krátké zprávy - přidat zprávu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.