Vyhledávání
Kapr se jí až od minulého století, bílé klobásy od 50. let
Neděle 9. prosince 2012 ve 12:19 | vložil(a) HaDová | zdroj: jablonecky.denik.cz/… | 491× zobrazeno | žádný komentářAčkoliv se v dřívějších dobách přistupovalo k štědrovečernímu stolu s mnohem skromnějšími nároky než dnes, o to větší důraz se kladl na obřadnost.„V prostředí pojizerských vesnic se konzumovala jídla sváteční i velmi prostá, ale tabule měla vždy několik chodů. Čím víc chodů, tím více mandelů napřesrok ve stodole, byť se podávaly jen polévky, kaše nebo koláče," vysvětluje etnografka Vladimíra Jakouběová ve své populární kuchařce V babiččině kuchyni od Tří králů do Vánoc.
všechny krátké zprávy - přidat zprávu
I vy můžete přidat svůj názor!
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.