Chytej.cz

Kapr se jí až od minulého století, bílé klobásy od 50. let

Neděle 9. prosince 2012 ve 12:19 | vložil(a) HaDová | zdroj: jablonecky.denik.cz/… | 491× zobrazeno | žádný komentář

Ačkoliv se v dřívějších dobách přistupovalo k štědrovečernímu stolu s mnohem skromnějšími nároky než dnes, o to větší důraz se kladl na obřadnost.„V pros­tředí pojizerských vesnic se konzumovala jídla sváteční i velmi prostá, ale tabule měla vždy několik chodů. Čím víc chodů, tím více mandelů napřesrok ve stodole, byť se podávaly jen polévky, kaše nebo koláče," vysvětluje etnografka Vladimíra Jakouběová ve své populární kuchařce V babiččině kuchyni od Tří králů do Vánoc.

všechny krátké zprávy - přidat zprávu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.