Vyhledávání
Tuňáka i lososa lze prý nahradit makrelou
Středa 1. června 2011 ve 14:13 | vložil(a) džigit | zdroj: www.lidovky.cz/… | 608× zobrazeno | žádný komentářJedovaté trny nebo vypoulené oči – ropušnice či koňská makrela jsou ošklivé, ale jejich maso je delikátní. Všechny tyto ryby byly hvězdami na salonu Slow Fish, jehož pátý ročník skončil v pondělí v severoitalském Janově, napsala agentura AFP. Salon pořádá ekologické a gastronomické hnutí Slow Food, které se před 25 lety zrodilo v Itálii a jehož cílem je vychovávat lidi k tomu, aby dokázali ocenit chuť ekologicky vyráběných potravin, přispívali k záchraně biodiverzity a k rozvoji tradičních pokrmů.
„Je třeba začít jíst ryby ´pro chudé´, jak to dělávaly naše babičky, jsou dobré, nejsou drahé a může to přispět k záchraně dalších ohrožených druhů,“ prohlásil rybář Roberto Moggia.
všechny krátké zprávy - přidat zprávu
I vy můžete přidat svůj názor!
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.