Vyhledávání
Kapr s pozitivním vlivem na zdraví
Středa 28. dubna 2010 v 9:49 | vložil(a) HaDová | zdroj: www.agris.cz/… | 478× zobrazeno | žádný komentářKapří maso s vyšším podílem omega tři mastných kyselin
Ve vodňanském ústavu rybářském a hydrobiologickém testují, jak je možné ovlivnit kvalitu kapřího masa díky různým způsobům krmení. Výzkumný ústav spolupracuje na projektu se společností Blatenská ryba, s Institutem klinické a experimentální medicíny v Praze (IKEM) a s Lázněmi Poděbrady.
Po ukončení celého výzkumu by se měl kapr prodával s pečetí, podobně jako dnes biopotraviny.
Kvalitnější kapří maso s vyšším podílem omega tři mastných kyselin dostávají pacienti po operaci srdce v Lázních Poděbrady. Pacienti jsou rozděleni na dvě skupiny, ti kteří prodělali operaci v IKEM a souhlasí s kapří dietou, dostávají k běžné dietě dvakrát týdně tohoto kapra. Druhá skupina dostává běžnou dietu. Všichni pacienti jsou i po propuštění z lázní sledováni a v IKEMu jim odebírají další vzorky krve, ve kterých sledují především tuky. Veškeré výsledky studie vlivu krmiva na kvalitu kapřího masa a následně jeho vlivu na zdraví lidí budou známy na konci roku 2011, kdy by měl být projekt ukončen. Potom by se mohl dostat tento kapr i na pulty obchodů.
všechny krátké zprávy - přidat zprávu
I vy můžete přidat svůj názor!
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.