Vyhledávání
Rybí maso - prevence proti infarktu
Středa 11. listopadu 2009 v 18:05 | vložil(a) osprey | zdroj: www.novinky.cz/… | 575× zobrazeno | 3 komentářeUž víte, proč je masařů tolik? Protože jsou zdraví. A po čem jsou tak zdraví? No? Hádejte třikrát.
Ano, samozřejmě, je to tím, že jedí ryby. Rybí maso totiž obsahuje ty správné omega 3 nenasycené mastné kyseliny a ty snižují riziko infarktu.
Samozřejmě, nemusíte hned zabít všechno, co vytáhnete z vody – ryba se dá i koupit. U nás doma se občas kupuje Pangasius. Ale ten prý není až tak zdravý. Asi to bude tím, že jde o zboží asijské provenience… :-)
Pokud vás uvedené téma zajímá, více najdete na uvedeném odkazu.
všechny krátké zprávy - přidat zprávu
I vy můžete přidat svůj názor!
Diskuze ke zprávě
- Pátek 13. listopadu 2009 ve 12:49® zazatec
-
Taky jsem slyšel, že podíl rybího masa je u nás ve stravě o dost nižší. Je to pro mě docela záhada. Každej totiž říká že je u nás hodně masařů.
- Pátek 13. listopadu 2009 ve 12:11® tomashr
-
Jinak pangasia jsem měl zrovna dneska v práci k obědu, ale nemohu si pomoct, ale mě moc nechutná. Populární bude spíš pro to, že má minimum kostí a navíc ho v Asii patrně dokáží chovat celkem levně, což se projeví i na slučné prodejní ceně.
- Pátek 13. listopadu 2009 ve 12:07® tomashr
-
Fakt teda je, že lidi pohybující se kolem výživy dlouhodobě upozorňují na to, že je u nás podíl rybího masa ve stravě o dost nižší, než by bylo vhodné, tohle není nějaká „aktuální senzace“. Asi na tom něco bude…