Chytej.cz

Rybí maso - prevence proti infarktu

Středa 11. listopadu 2009 v 18:05 | vložil(a) osprey | zdroj: www.novinky.cz/… | 575× zobrazeno | 3 komentáře

Už víte, proč je masařů tolik? Protože jsou zdraví. A po čem jsou tak zdraví? No? Hádejte třikrát.

Ano, samozřejmě, je to tím, že jedí ryby. Rybí maso totiž obsahuje ty správné omega 3 nenasycené mastné kyseliny a ty snižují riziko infarktu.

Samozřejmě, nemusíte hned zabít všechno, co vytáhnete z vody – ryba se dá i koupit. U nás doma se občas kupuje Pangasius. Ale ten prý není až tak zdravý. Asi to bude tím, že jde o zboží asijské provenience… :-)

Pokud vás uvedené téma zajímá, více najdete na uvedeném odkazu.

všechny krátké zprávy - přidat zprávu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat

Diskuze ke zprávě

Pátek 13. listopadu 2009 ve 12:49® zazatec
zazatec

Taky jsem slyšel, že podíl rybího masa je u nás ve stravě o dost nižší. Je to pro mě docela záhada. Každej totiž říká že je u nás hodně masařů.

Pátek 13. listopadu 2009 ve 12:11® tomashr

Jinak pangasia jsem měl zrovna dneska v práci k obědu, ale nemohu si pomoct, ale mě moc nechutná. Populární bude spíš pro to, že má minimum kostí a navíc ho v Asii patrně dokáží chovat celkem levně, což se projeví i na slučné prodejní ceně.

Pátek 13. listopadu 2009 ve 12:07® tomashr

Fakt teda je, že lidi pohybující se kolem výživy dlouhodobě upozorňují na to, že je u nás podíl rybího masa ve stravě o dost nižší, než by bylo vhodné, tohle není nějaká „aktuální senzace“. Asi na tom něco bude…