Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Pozvedl Dah tento server???? necteno

25.8.2004 | toulovec | chytej.cz | 32.897 zobrazení | 144 odpovědí

13. srpna to byl rok, kdy tento server změnil majitele. Myslím si, že za ten rok se tady toho mnoho zlepšilo a že si chytej. cz vyšlápl správným směrem. Sice je tu prostředí zatím poněkud „komornější“ než by si jistě mnozí z nás přáli, ale to se časem zlepší a myslím že v této situaci to není na škodu. Jaký máte názor na provoz chytej. cz pod taktovkou nového dirigenta????

Myslivec vs. rybář necteno

13.9.2012 | Chorchus | Legislativa | 17.497 zobrazení | 142 odpovědí

Začnu ze široka, jako povídku od vody. Večer jsem se vrátil z práce a našel svého synka ve stádiu, kdy chamra přecházela v depku. „Pojď, zajdeme zavláčet a zavedu tě na nezapomenutelné místečko“. Dojeli jsme k řece, šli jsme asi kilometr, kde stále ještě seděli bobkaři a šli jsme dál a dál, řeka přenádherná, nikde příjezd autem, přenádherné meandry. Našli jsme si místečka a začali nahazovat. Podotýkám, že řeka měla na šířku něco kolem 10 m. Po chvilce jsem si všimnul, že křoví naproti se pohnulo a po chvilce se ukázala hlava. „Ahoj, co je“, ptám se. Odpověd – Kačeny. V tu chvíli mi nějak nedocvakla jeho odpověď. Pochopil jsem v okamžiku, kdy se za mými zády ozvalo – „ga ga ga ga“. V ten okamžik se ozvala dělostřelecká kanonáda a my s mladým jsme sebou okamžitě plácli k zemi a držkou ryli zemi. Po uklidnění jsme valili zpět k autu. Všiml jsem si, že na protějším břehu byli kluci lovečtí rozmístění cca co 15 m a bylo jich hafo. Tedy aspoň jsem splnil, co jsem slíbil – nezapomenutelný zážitek. Tedy můj dotaz na vykladače práva obého, znalce v oblasti myslivosti zní: jak mají kluci zajištěno, že na protějším břehu nezastřelí rybáře, aby na konci honu, při závěrečném ceremoniálu a rekapitulaci nebyl výsledek – kachna, kachna, kachna, Chorchus s větvičkou v hubě?

Hlavatka v českých řekách necteno

5.1.2009 | osprey | Ryby | 27.599 zobrazení | 142 odpovědí

Pracuju na článku o introdukci hlavatky do některých českých řek. Rád bych tady vyprovokoval diskuzi s názory kolegů na přítomnost hlavatky ať už v pstruhových nebo mimopstruhových revírech a získal nějaké reprezentativní pohledy na věc či konkrétní zážitky a pozorování. Vím, že muškaři hlavatky nevidí rádi a přisuzují jim schopnost zlikvidovat obsádku salmonidů v některých úsecích řeky. Rád bych tu proto viděl i zkušenosti slovenských rybářů, kteří loví na vodách, kde je hlavatka doma nebo přímo samotných hlavatkářů.

Nej rybářská delikatesa necteno

29.8.2008 | Robur | Recepty | 31.332 zobrazení | 142 odpovědí

Srdečně zdravím příznivce mých fór a květáku. Dost srandy. Právě jsem se vrátil z nákupu a chtěl bych po vás anketku, který rybí výrobek na trhu považujete za nejlepší, případně upozornění na nejhorší. Možná by šlo dát ještě podkategorie 1/ pultová specialita – různí slanečci, zavináče, uzené dobroty atp. 2/ mražené a hotovky – jako rybí prsty, filé 3/ mořské potvory 4/konzery – sardinky atd. 5/ ryby v restauracích atd. Pokdu to považujete za nutné, napište i kde jste kupovali. Neplácejte sem recepty, to je jiná kategorie.

Neregistrovaní návštěvníci. necteno

10.12.2004 | toulovec | Ryby | 17.434 zobrazení | 142 odpovědí

Tak jsem dnes přemýšlel, proč se neregistrovaní návštěvníci tohoto webu moc nezapojují do diskusí. Prosím – kdo z neregistrovaných toto přečtete, prosím, napište do diskuse důvod proč s námi nechcete hovořit, nebo důvod proč se neregistrujete, aby jste mohli přispívat do fora. Když přijdu v 6 ráno do práce, jsem tu sám registrovaný, 10 neregistrovaných a přezto nemám s kým poklábosit. V tuto chvíli je tu 25:6 a já bych rád s někým plkal.

Co úhoři-už je čas necteno

26.4.2004 | Jindra5 | Ostatní ryby | 23.534 zobrazení | 142 odpovědí

Už jsem to zkoušel, ale nic, chce to asi počkat na květen, kdy se může chytat do pozdějc v noci

Lipan na mušku necteno

28.8.2006 | brčal | Muškaření | 15.824 zobrazení | 141 odpovědí

Pokud chcete a můžete ukažte na co chytáte lipany.A trochu ten web oživte.Nepište revíry.Mušky a techniku ano.

Naprosto odrybněná Berounka 2 - nějaká rada? necteno

23.9.2013 | jeewee | Domácí revíry | 16.254 zobrazení | 140 odpovědí

Ahoj všichni – prosím Vás o radu. Předesílám, že nejsem kaprař ani lovec trofejních ryb. Vždycky chodím k vodě jen tak posedět, vyvětrat hlavu a pobavit se chytáním ryb. Tím mám na mysli, že ryby chytám a také v 99% pouštím. Posledních 20 let jezdím jen na revír Berounka 2. Od Karlštejnského jezu až do Řevnic znám řeku jako svoje boty a trávím na ní každý víkend. Před cca třemi lety začalo rapidně ubývat bílých ryb. Hodně se to projevilo u druhů jako je podoustev, tloušť a cejn – chytit je byla vzácnost. Loni jsem nechytil ani jednu podoustev a cejny bych spočítal na jedné ruce. A je jedno, jestli chytám na plavačku, feeder, na položenou… No – a letos přišly červnové povodně a po nich mám po 16-ti návštěvách u vody 2 kapříky, 1 cejnka a hrouzka. Je úplně jedno, jestli koupete červíka, žížalku, napařenou housku, kolínko, kukuřici…dokonce nepomáhá ani prokrmení – prostě na nástrahy, které všude jinde vydrží ve vodě nedotčené max. 5 minut, nechytnete na Berounce 2 vůbec nic….úplné mrtvo. (se stejnou výbavou jsem byl na Labi v Nymburku a raději jsem chytal jen na jeden feeder – šla ryba za rybou (cejni, tloušťi, kapříci apod). Začal jsem se tedy ptát každého o kom vím, že v tomhle revíru chytá. Dle prodavačů v rybářských potřebách na Zbraslavi, Radotíně, Černošicích a Chuchli je mnoho stesků na naprosté odrybnění Berounky v úseku Karlštějn – Hlásná Třebaň – Řevnice. (snadno se to pozná i podle naprosto prázdných břehů). Prý je revír – resp. fauna v katastrofálním stavu a přírodní koloběh se v řece skoro zastavil – resp. zkolaboval. Ve vodě přežívají jen nejmenší živočichové a bezobratlí. Rozmanitost rybích druhů je nulová – je možné narazit na kapra, sumce, možná i štiku, ale v počtech několika málo kusů, které vůbec neumožňují přirozené rozmnožování a obměňování. Díky nedostatku přirozené potravy zmizí i pár posledních kusů dravců (asi už jsou pryč). Ale to co dělalá řeku živým ekosystémem je zcela pryč. Není možné chytit bělici, podoustev, tlouště, cejnka, cejna, karase, jelce, plotici … prostě tyto vždy hojně zastoupené druhy jsou zcela (tím myslím opravdu úplně) pryč.

Co s tím??? Nějaká rada ??? Na koho se obrátit? Je vůbec ryb. Svaz ochoten něco takového řešit? Moc se těším na každoroční listopadové bezhlavé vysypání pár metráků kaprů – které za týden vychytají důchodci – a potom už nebude nic….

Čísla, která už jsou k zamyšlení!!!! necteno

24.3.2013 | cvarák | Vaše názory | 10.533 zobrazení | 140 odpovědí

Dobrý den, na naší výroční členské schůzi padla zajímavá čísla z úst vyslance z jihočeského kraje. „Řekl, že 50% ze všech chycených ryb v ČRS chytilo pouze 10% ze všech rybářů ČRS“. Tak proč to ČRS podporuje, proč se to neudělá alespoň jako na pstruhovce, že po 50 kusech se kupuje nová povolenka. Já osobně si rybu taky odnesu, ale 300 kg jako letos jeden „borec“ z naší MO a vloni měl dokonce kolem 500 kg. To přece není normální, to ať mi nikdo netvrdí. Předem dík za vaše názory, nápady, odpovědi.

Etika rybolovu v čase "mimo sezóny" necteno

16.3.2012 | lunimus | Vaše názory | 29.451 zobrazení | 140 odpovědí

Priatelia, zaujímal by ma váš názor na rybolov mimo hlavnej sezóny, t.j. od 15.3 do 31.5, samozrejme na vodných tokoch a s dodržaním individuálnej doby ochrany jednotlivých rýb. Doba hájenia predpokladám, že nie je stanovená len pre srandu a na stojatých vodách je to všetko O.K. Je ale v súlade s rybárskou etikou loviť ryby na riekach? – zvlášť keď viem, že možno aj 2/3 ulovených rýb bude práve hájená?

Je samozrejmé, že ryba bude vrátená do vody, ale zrejme bude dostatočne vystresovaná na to, aby mala najbližších X hodín chuť sa páriť a individuálna ochrana je tu zrejme hlabne preto, aby ryby mali na rozmnožovanie kľud.

Čo si teda o tom myslíte, a ako sa k tomuto staviate vy?

Jaké máte jiné zájmy kromě rybaření??? necteno

24.12.2004 | Zlinsky_lovec | Ryby | 14.695 zobrazení | 140 odpovědí

Zdar,zajímalo by mě,jaký máte koníčky kromě rybaření!?Já osobně aktivně hraji floorball,rekreačně jezdím sjezdy lesem na kole nebo jezdím na snowboardu,i když to rybaření převládá. Tak napište,co kromě rybaření „provádíte“!

Hotové krmení. necteno

25.11.2008 | Piranha | Ryby | 15.537 zobrazení | 137 odpovědí

Zajímalo by mne, jaké kdo z vás používá hotové krmení, nebo posilovače, jak si je různě míchá a připravuje, pro lov na feeder či plavanou. Na našem trhu je velká škála výrobků od např. polské firmy Lorpio, nebo již tradičně anglické firmy.Pište sem zkušenosti jak směs mícháte, posilujete a které kam jsou vhodné.

Myslíte si, že je rybařina sport? necteno

4.2.2005 | z | Ryby | 32.302 zobrazení | 137 odpovědí

Pustil jsem se do diskuse na téma „Koukáte na pořad Jak na to?“ a oponoval jsem jednomu přispěvovateli mimo jiné v tom, že si nemyslím, že je rybařina sport a rybář sportovec. Zajímalo by ně, co si o tom myslíte VY.

Je kapr NADryba? necteno

8.5.2015 | skwor | Vaše názory | 10.245 zobrazení | 136 odpovědí

Předem upozorňuji, že toto téma není provokace vůči kaprařům. Zakládám ho v souvislosti s tím, že se zde před časem objevila fotka zabitého kapra přes 90cm a následně se (hlavně na Facebooku) strhla bouřlivá debata. V ní docházelo mimo jiné k osobním útokům na lovce, výhrůžkám a pláči proč ještě není K70 na všech vodách. Skutečně je nějaký důvod pro takové nadřazování této ve velké míře nasazované ryby? Nebylo by smysluplnější se věnovat ochraně našich původních říčních ryb? Málokdo z kaprařů se asi zamyslí nad tím, jak stará je 70cm parma nebo 50cm tloušť – ryby běžně ponechávané. Stejně tak to, že na většině vod se smí odnést například 7kg okouna v době tření se neřeší. Proč je kapr těmto rybám nadřazován?

Chytej zamyšlení necteno

20.2.2009 | Kazan | chytej.cz | 11.122 zobrazení | 135 odpovědí

Předem podotýkám že následující řádky nemají v úmyslu nikoho napadat a jsou pouze zamyšlením a reakcí na současný stav na Chytej.
Poté co zde byli klepnuti přes prsty OndraČ a další, pátral jsem po příčinách proč někteří nově příchozí náhle vyvíjejí přehnanou aktivitu a potřebu se ke všemu vyjadřovat a všude posílat co nejvíce fotografií. Možná tím důvodem jsou fishbony, zarazila mě právě skutečnost ,že člověk s měsíční registrací jich má daleko více, jak lidé co jsou zde registrovaní déle. Myslím že není správné, právě nové rybáře takto sejmout, je jasné že chlapci měli z úlovku radost a chtěli se pochlubit. Nám ostatním, zkušenějším nezbude nic jiného než stále vysvětlovat a poučovat, že tudy cesta nevede. Jsem si naprosto jistý že dříve nebo později zde budou opět podobné fotografie od nových nadšenců. Vzpomeňte si všichni na své začátky.
Po nedávné diskusi se skworem o kvalitě Chytej, Regálových nářcích a sem tam Roburem protestně založeným zbytečným fórem se ptám, proč admini případně David nesmažou duplicitní fóra v lepším případě je nepřesunou do již existujících, se vzkazem do všeobecné diskuse pro zakládajícího, že jeho fórum bylo přesunuto do již existujícího fóra. Myslím by zkušenější uživatelé Chytej na podobná fóra měli reagovat pouze vloženými odkazy na již existující fóra.
Dále by mě zajímal váš názor na fóra typu Ústí nad Labem, kdy už fórum má pramálo společného s rybařinou, je zaměřeno na získání prvenství v počtu příspěvků, a je spíš typu všeobecné diskuse. (Hoši nic proti Vám, mnozí mě znáte osobně takže jsem si jistý, že víte co bylo myšleno.) Nechci také aby výše uvedené bylo chápáno jako že HaD pro nás nic nedělá, Chytej bude takové jaké ho budou lidi chtít, pokud Vám současný stav vyhovuje mlčte, pokud ne dejte to vědět ať se to tu trochu změní.
Je možné že v budoucnu bude mít Chytej méně příspěvků ale zas budou kvalitnější a přibude spokojenějších čtenářů. Prosím ostatní ,,Chytejáky,, o reakce co se týká fishbonů, fór a vůbec ostatních věcí kolem Chytej, reagujte ve vší slušnosti.

jak na perlíny necteno

1.2.2008 | kamos007 | Bílá ryba | 10.215 zobrazení | 135 odpovědí

chodíte někdo chytat perlíny?

chrostíci a jejich úbytek? necteno

19.1.2008 | bubu | Muškaření | 13.496 zobrazení | 135 odpovědí

jakou máte zkušenost s výskytem chrostíků v poslední době? Mně osobně se zdá,že na pstruhovce,kde nejčastěji lovím,jejich populace neustále klesá. Prostě mi to večerní rojení začíná chybět a následně i lov na jejich imitaci není tolik účinný. Dík za vaše postřehy.

Kvalitní termoprádlo necteno

31.8.2010 | zuzi | Ostatní nádobíčko | 42.244 zobrazení | 134 odpovědí

Dobrý den, prosím o radu a tipy na kvalitní termoprádlo. Blíží se zima a nerada bych někde umrzla:-) Na internetu je toho spousta, ale nevím co vybrat, tak pokud máte dobré zkušenosti s nějakou konkrétní značkou, písněte to sem,moc mi to pomůže:-) Snad vyráběj i dámský:-D

SANYBÓJ DÍRKY necteno

16.2.2009 | vagi | Rybaření na dírkách | 12.534 zobrazení | 134 odpovědí

Po velmi vydařeném víkendu na Hracholuskách, kde se konal minisraz „Chytejáků za zatáčkou“ spojený s lovem na dírkách na nedalekém soukromém revíru, jsem se rozhodl věnovat této události vlastní fórum. Myslím, že to Robur pochopí. :-) Původně jsem měl v plánu věnovat tomu článek, ale vzhledem k mému rybářskému neúspěchu na této akci, nebudu zacházet do podrobností a prosím zúčastněné kolegy a kolegyně o pár fotografií a komentářů.

Sraz Jihomoravanů na Svratce 4 necteno

19.9.2007 | Robur | chytej.cz | 12.476 zobrazení | 134 odpovědí

tak po vydařeném srazu na Dobré vodě, bych se v případě zájmu pokusil zorganizovat sraz na mém chudém domácím revíru. Zatím bych preferoval účast jihomoraváků Chytejáků + těch co mají povolenku platnou i na JM. Šlo by cca o přelom května a června, prostě před zahájenou. navíc by se mohla udělat nějaká celorepubliková tradice, že např. v květnu by byl v každém kraji nějaký minisraz z dané lokality, pokaždé na jiném revíru. No a ta naša řeka je hlavně o bílé rybě a kapřících, takže feedr, plavačka, ale rozhodně nedoporučuji biče, jsou zde dost stromy. Jinak klasická náplň: pití, jídlo, rybaření, zpěv v libovolném pořadí:-) tak jsem po brutálním nátlaku odstoupil od dvojboje viz. historie fóra, z tohoto důvodu jsem musel sehnat více místa na chytání, abychom se tam všichni vešli. Vybral jsem místo mezi plechovou lávkou nad tzv. Sněhurkou a mostem, co po něm jede šalina do Bástru / je však dost daleko, abychom neměli pocit, že jsem ve městě. Níže máme fotky. V mezipauze bychom mohli objednat donášku pizy z Ponorky nebo gulášek a na závěr se pak přesunout do Holidaye, což je jediná nevýhoda, že se nám vzdálí zázemí a těm co by chtěli přespat, tak spaní. Ale není to nějaká tragedie, pěšky je to tak 25 minut nebo 3 zastávky šalinou nebo 5 minut autem.

SRAZ JIHOMORAVANŮ A ZBYTKU SVĚTA NA SVRATCE 4 S FEEDREM A PLAVAČKOU

KDY: 24. 5. 2007 sobota, čas a místo upřesním, pro brněnské bych sehnal spaní, otázka zda už z pátku na sobotu nebo ze soboty na neděli po večerní trachtaci. Očekávám, že ten kdo bude chtít spát, tak se o tom včas zmíní, zatím takové signály nemám.

Limit účastníků: max. bych viděl na 30

Asi vzniknou nějaké organ. náklady, takže bych vybíral 100 na osobu, co zbude proměním v ceny pro vítěze.

Revír: Svratka 4 je řeka – kaprovocejnového charakteru, voda je hlubší, okolo stromy. Lovené ryby: cejni, plotice, okoun, dále kapr, lín, ježdík atd.

Pozor řeka nepravidelně proudí, tak jak rozhodne hrázný o 5 km výš proti proudu. Nicméně tah vody není nějak drastický. Protože jsou v okolí stromy, tak zvažte, zda se vyplatí chytat na bič, pokud dostanete blbej flek, je to váš problém.

Hodnotil bych největší rybu a nejvíc ryb.

Večerní či odpolední program, bych ještě upřesnil. Pohrávám si s myšlenkou, že sraz by byl kolem 7 –8:00, místo upřesním, ale kousek od mostu je větší parkoviště. Konec 15:00. Na 16:30 by byly objednány kolínka či žebírka a začalo by se plkat.

Tato verze je stručný nástin toho, co Vás čeká a ještě se to může drobně změnit.

Přihlášky posílejte na robert.valek@volny.cz, tč: 608 700 442 nebo 541 223 202