Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Projekt Mělice
17.2.2011 | Noodling | Domácí revíry | 53.343 zobrazení | 121 odpovědí
Přišly mně zajímavé informaci o projektu Mělice od Lukáše Krásy.
Podrobnosti o projektu zde: http://www.lkbaits.cz/…-melice.html
Byli by jste ochotni takový projekt podpořit?
Turínský Rybník
11.3.2008 | sifu007 | Ryby | 18.566 zobrazení | 121 odpovědí
chyta se vam tam dobre?bere to tam?jak to tam vypadá?jaka je tam hloubka atd.
prívlačová taška
7.2.2006 | pablo | Ostatní nádobíčko | 18.015 zobrazení | 121 odpovědí
rozmýšlam o kúpe prívlačovej tašky aj s krabicami-boxami v počte 2–5 ks a mala by byť menej premokavá (napr. do lode). Máte s ňou nejaké skúsenosti? Prípadne poprosím značku a kontakt. Dík
Už se Vám podařilo zlomit prut?
11.5.2005 | jake | Neúspěchy | 17.751 zobrazení | 121 odpovědí
Tak jsem si dnes zase vydělal. Na pstruhovce ve snaze zachránit twistra s jigem pověšené na stromě mně na strmém břehu ujely nohy a já jsem se při tom pádu plnou vahou zapřel rukou o zem. Pod rukou mně bohužel zůstal prut (teleskop) a já jsem jenom zaslechl to strašné křupnutí – 1 cm za 1. očkem zlomené. Tak jsem chtěl zachránit 10 korun a udělal si škodu za 800 Kč. Debil. Ironií osudu bylo, že jiga s twistrem jsem stejně nezachránil.
Kolik máte prutů?
12.2.2005 | jake | Pruty | 16.480 zobrazení | 121 odpovědí
Rád bych věděl, kolik má každý rybář tak průměrně prutů? Je mi jasné, že to záleží od toho, jak dlouho kdo chytá. Zjišťuji to hlavně proto, že já sém mám zatím dva (jeden klasický „kaprařský“ na chytání na těžko a jeden vláčák – podotýkám, že jsem začal s rybařinou loni) a chystám se koupit si na jaro feedr – nicméně má drahá polovička už má uštěpačné poznámky – na co že mi budou 3 pruty a že mi 2 musí bohatě stačit a když ji argumentuju tím, že každá rybolovná technika si vyžaduje svůj specifický prut a že každý rybář má v průměru takových 5 – 6 prutů (to je jen můj odhad), tak mi to nevěří a tvrdí, že je to blbost. Tak prosímVás napište, kdo kolik? – ať jí to tady můžu ukázat černé na bílém – joooo? Doufám, že jí spadne čelist.
centrepin
13.10.2011 | milans13 | Navijáky | 59.858 zobrazení | 120 odpovědí
V anketě týkající se centrepinu má nejvíce hlasů odpověď kdy se hlasující přiznává,že neví co to centrepin je.Tedy stručně.Je to velmi drahý naviják s gyroskopem,tedy „setrvačníkem“ ?
Na pstruhovku jen s háčky bez protihrotů
8.1.2011 | Zedtu | Vaše názory | 10.137 zobrazení | 120 odpovědí
Zajímají mě Vaše názory na novinku v roce 2011 na lov na pstruhové vodě s háčky bez protihrotů
Zamrznutá řeka
5.1.2011 | 1Mara | Vaše názory | 28.182 zobrazení | 120 odpovědí
Mám dotaz , může za určitých okolností promrznout řeka až na dno ? A jaký by to měl dopad na ryby ? Dneska to říkali ve zpravodajství Prima . Zajímal by mě váš názor , někdo už se ktomuto tématu sic vyjádřil stím že je to nemožné , ale já jsem přesvědčenej že za určitých extrémních podmínkách by to bylo možné . Díky za vaše názory :-)
Tipy na vánoční dárky
23.11.2010 | Robur | Vánoce | 49.906 zobrazení | 120 odpovědí
Dochází mně inspirace, co kupujete svým blízkým k Ježuchovi, samozřejmě krom zdraví a spokojenosti. REKLAMNÍ ODKAZY OD ANONYMU A ZAREGISTROVANÝCH JEN PRO TETNO ÚČEL BUDOU MAZÁNY
Dyje 11/Dyje 11A
27.2.2010 | HonzakŠ | Přívlač | 11.652 zobrazení | 119 odpovědí
Dobrý den, začínám s přívlačí a nevím kde se nejlépe „zaučit“. Bydlím ve Znojmě, takže to mám k vodě blízko, ale nikdo z rodiny nechytá. Prosím o radu těch, kdo to tady znají. Oba rybníčky jsou dobře zarybněné bílou rybou, ale nevím jak je to s dravci (nemyslím štiku 120 cm ale něco „pro začátek“). Pokud by pro mě bylo lepší chytat na řece, tak nevím v jakém úseku (už za přehradou nebo až někde Dobšice-Hodonice???) Případně nástrahy,návazce......
Budu moc rád když mě Vy zkušenější alespoň trošku poradíte. Děkuji Honza
RS
12.11.2006 | pif | Ryby | 11.254 zobrazení | 119 odpovědí
Poslední dobou zde na Chytej čím dál víc sílí averze vůči tzv.masařům,chování u vody a nedostatěčné kontroli od členů RS.ptám se,proč ti,kteří zde u PC přesně vědí co,jak,kde a kdy je špatně,co by dělali daleko a mnohem lépe,se nepřihlásí a nevstoupí do RS?potažmo nelobují za své zvolení do výboru místních skupin?ono jde oto,že líných chytrolínů po světě běhá habaděj,ale …už vidím tu naši krásnou budoucnost,jak všichni nespokojení,stále kritizující členové se ujmou vlády a ukáží nám zářné zítřky.takže,nespokojenci,co Vám brání hejbnou prdelí,začít u sebe a chtít něco změnit?kolik je tady mezi námi členů RS?kolik je mezi námi aktivních členů výboru?členů okrsků?
Kolik dní v roce strávíte na rybách?
29.12.2005 | jake | Ryby | 11.431 zobrazení | 119 odpovědí
Tak jsem dnes dopoledne vyplňoval sumář pro MP a napadlo mě čistě statisticky zjistit si, kolik dní v roce jsem strávil na rybách. Vzhledem k tomu, že toto byla má teprve druhá sezóna, docházím k neuvěřitelnému číslu rovných 200 dní strávených u vody (počítám do toho i pstruhovku – 28 dní a Silvestra, kdy zakončím). Kdo mě trumfne? P. S. Jinak- počet docházek mám 256 (to znamená, že jsem v některý den navštívil i více revírů). Musel jsem si na konci září vyzvednout nový papír pro evidenci. Hleděli tam na mě jak roury.
počet ryb za tuto sezonu?
23.8.2005 | Tomik | Přívlač | 10.823 zobrazení | 119 odpovědí
Docela by me zajimalo kolik jste chytili za tento rok dravcu na privlac?? Konkretne Stik,Sumcu,Pstruhu,Parem,Okišů,Candošů. A všeho ostaniho. pište Sem zvedavej jak se Vám daří. A pokud si nevedete statistiku tak piste aspon priblizne.....
záznam o příchodu k vodě
24.4.2005 | kkarlos | Legislativa | 11.819 zobrazení | 119 odpovědí
jaký je váš názor na zapisování příchodu k vodě??
Rady pro chytání bičem
4.3.2005 | Tloust | Ryby | 18.044 zobrazení | 119 odpovědí
Chtěl bych se dozvědět něco o chytání bičem. Mám vyhlédnutý 7 m shimano, ale nemůžu se rozhodnout. Poradtě mi prosím jaký vlasec, jak se nahazuje a kde všude se dá bič použít. Takže kdo máte s tímto lovem nějaké zkušenosti tak prosím pište, pište, pište!
Kuriozní úlovky na přívlač
7.11.2004 | jake | Přívlač | 17.660 zobrazení | 119 odpovědí
Slyšel jsem v v jednom krámě s rybařinou, že kolega chytl kapra na přívlač na twistera. Zajímalo by mne, zda má někdo podobné kuriozní úlovky? Sám jsem rybář začátečník a moc jsem toho na přívlač zatím nechytil (alespoň kvalitou) – kromě desítek tloušťů – max.39 , okounů – max.32 a parem – max.46 a jedné štičky – 32 na svou pořádnou rybu na přívlač teprve čekám. Před týdnem se mě pověsila na mrtvou rybku půlmetrová štika – bohužel jsem neměl lanko, takže mě zbyly jen oči pro pláč. Ale nevzdávám to …
Vracení dřevní hmoty do vodních toků
5.1.2012 | Harvy | Vaše názory | 25.882 zobrazení | 118 odpovědí
Zdravím, otázku jsem již položil na Mrk.cz, ale relevantní odpověď mi
nepřišla. Z tohoto důvodu s Vaším svolením žádám o její
zveřejnění či o odkaz k podobné otázce či článku.
Zdravím všechny, oslovil jsem Povodí Moravy k plánované úpravě MP Bečvy
v celém jejím toku. V současné době je ze strany PMO připravováno
několik akcí, které se mají pokoušet skloubit potřeby protipovodňové
ochrany a požadavky ochrany přírody, včetně požadavků na podporu
ichtyofauny. Plánuje se vracení dřevní hmoty do řeky, které však
naráží na problémy právní úpravy, rozsáhlá bezpečnostní rizika
(silné povodňové průtoky, ledochody vyvolávající zvýšené požadavky na
pevnost a bezpečnost dřevěných konstrukcí) a jistý strach z neznámého a
nevyzkoušeného. Podpora užití dřevní hmoty je ze strany Českého
rybářského svazu, regulovaná střední řeka Bečva se štěrkovým dnem bez
velké hloubky a bez rybích úkrytů je v posledních letech je devastována
od kormorána. K další diskusi ohledně tohoto typu opatření prosím
o Vaše zkušenosti s obdobným typem řeky, kde se takové opatření již
realizovala, případně o zaslání fotek z podobné řeky, kde se popadané
stromy i v regulovaném úseku s nízkou vodou zachytily, udržely se
i přes velké vody a vytvořily tak hlubší místa a tedy úkryty pro ryby a
jiné živočichy. Děkuji za spolupráci.
Prut pro začínajícího rybáře.
30.8.2010 | Kuba4 | Pruty | 18.253 zobrazení | 118 odpovědí | upravit
Dobrý den.
Je mi 13 let a budu si dělat můj první rybářský lístek. Chtěl bych se s vámi zkušenými, poradit jaký prut by byl pro mě nejvhodnější. Nechci aby to byl nějaký profi prut za velké peníze, ale aby měl celkem kvalitní poměr: Kvalita/Cena. Našel jsem set prutu s navijákem avšak, má akci 40g, což se mi zdá málo, i když nevím. Moc se neorientuji. Chtěl bych lovit hlavně na plavanou ale potřeboval bych prut s kterým by se dala utáhnout třeba štika.
Předem díky za vaše reakce.
Kuba
Illex
24.9.2008 | moezzz | Přívlač | 16.805 zobrazení | 118 odpovědí
Chytáte někdo na tyto poněkud dražší nástrahy? Jestli jo, tak napište co jste na ně už chytli a pošlete nějaké foto.
Peter Gathercole-Fly tying bible..
16.11.2006 | Zauwi | Muškaření | 10.956 zobrazení | 118 odpovědí
Chtěl by jí někdo v el. podobě?:-)