Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Chodíte na zahájení nebo ne?
3.3.2004 | pupak | Muškaření | 15.402 zobrazení | 111 odpovědí
Je pro vás 16 duben svátkem nebo depresí. Máte svůj oblíbený revír nebo jezdíte pokaždé jinam.
PROHLÁŠENÍ K PETICI O OCHRANĚ CANDÁTA NA LIPNĚ
24.11.2016 | HaD | Legislativa | 8.314 zobrazení | 110 odpovědí
Jakožto zveřejněný signatář výše zmíněné petice, která
napříč rybářskou veřejností jitří vášně, cítím povinnost se
k současnému stavu vyjádřit.
Se záměrem petice, dospět k určitým změnám v lovu dravých ryb, jednoznačně souhlasím a proto jsem ji podepsal. Rybáři v dnešní moderní době disponují takřka dokonalými nástrahami, informacemi a pomůckami k lovu a tlak na obsádku našich vod je stále větší a větší. Příklad Lipna dle mého názoru dokázal, že jsme schopni, v petici navrhovanými opatřeními, zachovat možnost lovu dravých ryb a přitom napomoci k progresu, co se množství a velikosti těchto ryb týče. Jednoznačně souhlasím, že lov na malé rybky vede zejména u candáta nejen ke zvýšenému množství ponechaných ryb – už jen z podstaty rybolovné techniky, kdy úlovky nejsou „pustitelné“ (candát je na spolknutý háček velmi háklivý). To bych snad byl ještě ochoten do určité míry tolerovat, co však již nedokáži, je tolerance k devastaci malých candátů, kteří nemají míru, ale přesto je pro ně kontakt s rybářem velmi často fatální a umírají. Potud bez výhrady souhlasím.
S čím ovšem nesouhlasím je následný postup, který autor petice zvolil. Domnívám se, že autor nezná Stanovy a Jednací řád Českého rybářského svazu, které dávají jasné postupy a možnosti požadovaných změn. A dle mého názoru došlo, z mého pohledu, k nešťastnému postupu, který může být silně kontraproduktivní. O všech těchto změnách/opatřeních totiž rozhodují instituce jako jsou Místní organizace, Územní svazy, Republikové sněmy či Rada ČRS. Rozhodně ne však Ministerstvo zemědělství, ministr zemědělství či Úřad vlády. Ti o takových věcech nerozhodují a z mého pohledu tento neuvážený krok může ČRS poškodit. Např. při žádostech o různé výjimky, povolení může být ochota a vstřícnost ministerských úředníků výrazně nižší, protože „ti rybáři neumí fungovat ani uvnitř svazu, hádají se…“ apod. Nemyslím si, že by to byl ze strany autora záměr, jde spíše o zmiňovanou neznalost, kterou ale bohužel považuji za chybu – autor takové petice (Radek Filip), navíc šéfredaktor časopisu, by tyto znalosti mít měl. Domnívám se tedy, že to byla nechtěná chyba, jejíž následky ale lze jen domýšlet. Chceme-li v našich řádech cokoli měnit, musíme chodit na členské schůze našich MO, vysílat s požadavky delegáty na územní konference atd. Nikoli organizovat petice a s nimi oslovovat subjekty mimo svaz. Takové řešení bych schválil, kdyby byly všechny interní prostředky beznadějně vyčerpány. To však není tento případ. Přes to vše samozřejmě myšlenky na jakékoli opatření směřující k ochraně ryb, jejichž důsledky budou lépe zarybněné vody, podporuji.
David Havlíček, signatář petice
Výroba boilies
17.1.2012 | pítrson | Tipy & triky | 55.278 zobrazení | 110 odpovědí
Ahoj, potřeboval bych poradit s domácí výrobou boilies – jak začít a tak. Dík za rady, nějak začít musím.
Pstruhové zahájení 2010.
19.3.2010 | kamos007 | Lososovité ryby | 11.389 zobrazení | 110 odpovědí
Letošní zahájení se blíží!!!!
Jak jste připraveni na novou sezónu a jak se těšíte?
Chytání ryb v letním období 24 hodin denně
12.1.2007 | Radous | Legislativa | 16.489 zobrazení | 110 odpovědí
V poslední době se hodně hovoří o době lovu v letním období povolit lov 24 denně .Já s tím souhlasím, jelikož je spousta rybářů , kteří v letním období nedodržujou dobu lovu .Ani se nedivím,protože když jede rybář na ryby s úmyslem chytit životní rybu tak se musí vysedět.Myslím, že spousta rybářů je naštavnych , když končí doba denního lovu musí své náčiní vytahnout z vody.Tak at se někdo nad tím zamyslí .ten kdo bude brát (pytlačit)ryby tak je mu jedno kdy a nekouká na dobu lovu.a takových je mezi náma dost.mám s tím zkušenosti jelikož jsem členem RS.
Tak jak, pstruhaři?
30.11.2006 | Sander | Ryby | 9.181 zobrazení | 110 odpovědí
Byli jste spokojeni s letošní sezonou? Kolikrát jste navštívili P revír a dosáhli jste nějakého úspěchu? Jen se neupejpejte a práskněte to :-)
Internetoví Rybáří jakej internetovej revir??
10.7.2006 | Kouba | Ryby | 9.072 zobrazení | 110 odpovědí
Zdravim zajimalo by mě kdo dává přednost revíru chytej a kdo mrku ??:)co vy na to jaký máte skušenosti s těmito revíry?? a nebo znáte ješte nějakej jinačí revír??
Nový naviják na vláčku
1.6.2012 | bushman | Navijáky | 16.751 zobrazení | 109 odpovědí
Ahoj,máte někdo zkušenost s navijákem PENN BATTLE.Nebo podobným od PENNU.Díky za odpověd.
prut s delenou rukojeti na UL
7.12.2010 | kingkubik | Přívlač | 13.513 zobrazení | 109 odpovědí
dobry den.shanim prut s delenou rukojeti na UL privlac.uvazuji o robinson cortez light perch ale nevim jesli chvejivka bude to prave.libi se mi treba MICHEL REDOUTABLE BASS ale nenasel jsem ho treba ve velikosti 240cm.shanim neco z levnejsi kategorie.muzete neco doporucit?pouziti 70%smacek ale chtel by jsem aby to zvladlo treba i nejakyho wobika co rotacku.
Neskutečný nepořádek v MO ČRS Praha 1!!!
29.12.2009 | bucharovic | Legislativa | 55.163 zobrazení | 109 odpovědí
Včera jsem zažil hodně nepříjemný zážitek. Tak, jako každý rok, byl jsem odevzdat úlovkový list, zaplatit členské příspěvky a koupit si novou povolenku k rybolovu v mé „mateřské" místní organizaci ČRS (Český rybářský svaz), na Praze 1, v Revoluční ulici č. 5.
Tak, jako každý rok tam na mě čekala fronta až daleko před vstupní dveře. Což o to, na to jsem si vlastně už za ty roky zvykl. Na co si ale zvyknout nehodlám, je ten neskutečný (s odpuštěním) bordel, jaký u této místní organizace panuje.
A jsem zase u „tradic".
Tradičně totiž, jako každý rok, sedí u registru starší pán, který má v „kartách" tak neskutečný nepořádek, až se to zdá být nemožné. Tradičně nenašel mou kartu, hledal ji několikrát ve svazku karet, začínajících na písmeno „K". Když začal hledat asi po čtvrt hodině hledání už po třetí, nabídl jsem mu svou pomoc, protože pán má, snad díky věku, evidentně problémy cokoliv najít a snad i přečíst. Chtěl jsem, aby mi podal polovinu těch karet, že mu s hledáním pomůžu.
„Co votravujete porád?! Já si to najdu sakra…"
„Když vám pomůžu, tak tu mojí kartu najdeme dřív…"
„Sem vám řek, abyste nevotravoval!"
„O co vám jde? Já vám přeci ty karty neseberu. Vždyť je venku dalších „X" chlapů, proč teda nechcete, abych vám s tím pomohl? Vždyť zdržujte nejenom mě, ale i ty další, co stojí v zimě přede dveřma! Hledáte mě každej rok, už mě to nebaví čekat tady přes hodinu venku a pak se dívat na to, jak tady v tom vašem „systému" nemůžete najít jednu pitomou kartu. A to se opakuje každej rok tohleto!"
„No a co má bejt, já nikam, nespěchám!"
„Děláte si z nás srandu? Já tedy spěchám a vsadím se, že někdo z těch kluků venku by taky už chtěl bejt někde jinde! Můžete mně říct, jak se jmenujete?"
„A co je vám jako do toho, jak se jmenuju?!"
„Do toho mi tedy je a hodně! Jste funkcionářem svazu, jehož jsem já právoplatným členem. Jste placený i z mých peněz a já mám určitě právo vaše jméno znát. Máte tady v té evidenci neskutečný bordel a já si na vás chci stěžovat. Tak buďte tak laskav a představte se mi jménem!"
Ne, nedostal jsem z něho, jak se jmenuje. Odmítli mi to sdělit i další dva pánové – funkcionáři rybářského svazu, kteří v té době, tedy 28.12.09, v cca 15. 30 hod. odpoledne, byli v prostorách místní organizace přítomní a kteří se podíleli na vydávání povolenek k rybolovu. Jeden z nich mi jen „důvěrně" sdělil, že pán je „sekretářem" místní organizace ČRS – Praha 1.
Tak si tak říkám, že je mi jasné, že pokud v ČRS jsou tací lidé, tak opravdu není šance na to, aby se cokoliv změnilo k lepšímu. A že těch problémů ČRS má hodně…
Jak jsem se však následně od jednoho kolegy – rybáře dozvěděl, tak snad tito funkcionáři vůbec placení nejsou (což jsem v okamžiku ,,debaty" jaksi nevěděl) a jde čistě o dobrovolnou činnost bez honoráře. Pokud to tak je, tak je to špatně. Zadarmo bude takovou činnost a hlavně takovým neskutečným způsobem dělat opravdu jen ten a jen tak, jak jsem byl svědkem…
Námitky typu -„… tak si to pojď zkusit dělat sám…" – neberu. Za mě také nikdo mojí práci nedělá, tak nevím, proč bych měl něco zkoušet za někoho dělat já. Já jsem snahu pomoci projevil a dozvěděl jsem se, že „otravuju". Klidně bych si připlatil i 100 Kč k povolence navíc, jen když budu vědět, že až si příště přijdu pro povolenku, že za stolkem nebude sedět „dinosaurus", který bude škodit místo toho, aby byl k užitku.
Moje karta se nakonec prostě nenašla. Domnívám se, že ať už je pán z peněz, které každý rok (stejně jako tisíce dalších členů) platím Svazu jako ,,členské příspěvky" (400 Kč), honorován, či nikoliv, že by za ten obnos měla být alespoň moje karta k nalezení. Pokud ne, čekal bych spíše omluvu a ne jednání, typu -,,…nevotravujte porád…"!
Tento článek píšu tak trochu rozladěný a je to asi znát i na jeho stylizaci. Myslím ale, že po té více než hodině a půl, kterou jsem na místní organizaci ČRS pro Prahu 1, ztratil zbytečně, na to mám nárok…
Tento text jsem, jako článek uvedl i na svém blogu www.vladimirkroupa.blog.idnes.cz
VELETRH PETRŮV ZDAR 2009
25.2.2009 | HaD | Závody | 11.561 zobrazení | 109 odpovědí
Aktuální informace, foto apod.
Výroba rotaček, plandavek atd.
5.9.2008 | lacika3000 | Tipy & triky | 16.437 zobrazení | 109 odpovědí
chcel by som sa vas spitat ze ako ste zacinali s touto vyrobou ..ake materiale pouzivate atd…dakujem
Odstřel kormoránů a volavek
20.10.2006 | conwiq | Ryby | 11.768 zobrazení | 109 odpovědí
Jaký máte názor na odstřel těchto ptáků a do jaké míry máte zkušenosti s tím, jak škodí na našich revírech popř. jste jiného názoru na tuto problematiku?
Jaký prut
11.7.2011 | vamoson | Přívlač | 21.133 zobrazení | 108 odpovědí
Ahoj, vím, že tady toho bylo napsáno dost. Jsem začátečník a chtěl bych si koupit prut na přívlač do 2000kč, ale nevím jaký. Jen bych chtěl říct, že bych chtěl prut na řeku, ale i si trochu zaházet i na rybbníku. Nemám v plánu tahat nějaký velký sumce… Jen když to vyjde, zajít si na řeku, ale i zaházet si na rybník… Kdyžtak mi poraďtě, jaký prut by byl pro mne ideální? Děkuji Feri
Jednu rybu týdně ?
3.2.2011 | klotron | Ostatní ryby | 11.102 zobrazení | 108 odpovědí
Navrhoval bych aby si rybář mohl přisvojit jednu rybu týdně. Řeky a přehrady jsou vyrybněné, a bylo by už na čase něco s tím udělat. Odpadli by takzvaní masaři, kteří jsou opravdu schopni si děnně ponechat sotva mírové ryby. Pak by se dalo mluvit o sportovním rybolovu, zmírnil by se tlak rybářů na vodní toky a ryby by dostali větší šanci se rozmnožit. Určitě by se po několika letech zarybněnost našich revírů zlepšila.
Kolik druhů ryb za sezonu nachytáte?
28.1.2008 | dvorak | Ostatní ryby | 11.816 zobrazení | 108 odpovědí
Včera jsem to pro zajímavost počítal a dostal jsem se k sedmnácti druhům. A jak jste na tom Vy?
RYBARSKE SERVERY
13.1.2006 | | Ryby | 10.064 zobrazení | 108 odpovědí | upravit
Chtel jsem se zeptat,kolik je rybarskych serveru,kde by se dalo takto komunikovat,posilat prispevky a ulovky. ja chodim sem a na MRK,kam Vy?je jich jeste vic??
Digtální foťáček-porďte prosím
7.11.2005 | Prutos | Ostatní nádobíčko | 11.684 zobrazení | 108 odpovědí
CHci si pořídit digit. foťáček a moc se v nich neorientuju. Má to být hlavně pro rybářské účey. Poraďte prosím s výběrem . Rád bych nalezl alespoň cenové rozmezí z něhož pak budu vybírat.
Uzení ryb
7.9.2005 | Axamith | Pruty | 51.760 zobrazení | 108 odpovědí
Každoročně udím ryby klasickým způsobem. Naložit do soli, nechat odležet a udit. Slyšel jsem, že je dobré ryby nakládat do marinády. Nemáte někdo zkušenosti a recept ??? ( popř. i jiné možnosti uzení ) [addsig]
Parmy na Otavě
15.6.2012 | osprey | Ostatní ryby | 11.554 zobrazení | 107 odpovědí
Vážení, poslední dobou začínám mě přestávají bavit diskuze na síti, bez reálného završení.
Trápí mě úbytek parem v jihočeských řekách, zejména na Otavě a rád bych s tím nějak pohnul. Podle mě je problém v nedostatečné přirozené reprodukci druhu. Viděl jsem vody daleko regulovanější, špinavější, protékající městy a parem tam bylo dost ve všech velikostech.
Zajímalo by mě, jestli by se dalo touto cestou shromáždit pár lidí a pokusit se něco udělat.