Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Naviják do 600kč
20.12.2012 | Zee.cz | Navijáky | 7.987 zobrazení | 95 odpovědí
Zdravím, potřebuji poradit s navijákem. Začínám chodit na kapry a chci si koupit nový naviják. Nechci do něj ze začátku moc investovat. Moje představa je do 600 kč. Koukal jsem na různé diskuze ale moc mi to nedalo. Našel jsem si tyto: http://www.spoma.eu/…avijaky.html
http://www.tropicliberec.cz/…free-carp-60
Nebudu na rybách každý týden tak snad nepotřebuji naviják za 1500kč.
Děkuji za radu.
pytláctví
2.10.2012 | ivan hynek polčic | chytej.cz | 8.966 zobrazení | 95 odpovědí
kdo mi poradí jak zatočit s pytláky? fotopasti jsou na prd a policie nefunguje!!! jsou na ty holomky páky? na hektarovým jezírku mně už 2 roky plundrujou vodu, už jsem dostal i přes pusu a do jsem slušnej a policie nic, trestný oznámení nic neřeší, zákon hraje s pytláky,Dík moc za radu
Hlavně chytit, zabít a sežrat
7.7.2010 | PrasatkoBile | Domácí revíry | 10.958 zobrazení | 95 odpovědí
Poslední dobou mi tak trochu připadá, že buďto upadá morálka rybářské obce nebo mám smůlu na pitomce. Jsem na chalupě u Kralup nad Vltavou takže jsem se vrtnul asi 2km pod Dolanský jez na Vltavu. Nad ránem na druhou stranu přišel rybář tak okolo 35let. Vybalil tripod, na háček narval koule a započal lov. Nic neobvyklého. Já mezitím vytáhl dva menší Kapříky, jednoho Cejna a Podouství miminko. Rybář naproti zapřáhl skutečně pěkného kapra. Když ho dostal na břeh tipoval jsem dobrých 75–80cm. Co mě ovšem rozsekalo. Položil ho na podložku, říkám si „á kolega si vyfotí trofejní úlovek a kapříka pustí“. Opak byl pravdou. Horní míra 70cm byla asi pro lovce neznámou. Kapra uhodil lahví od piva, zabalil v mžiku pruty a od vody zmizel. Je to žalost!!! Pak se není čemu divit, že trofejní úlovky na svazových vodách mizí když kdejaký debil jen za vidinou masa, které je v této velikosti ryby beztak nepoživatelné, zabije vše co vyndá z vody. Znám desítky rybářů lovících na svazových revírech kteří nemají rekord kapra větší než 60cm a proč asi?! Kapr takových rozměrů zaslouží svobodu už jen proto že je vesměs starší než děti samotných rybářů a mnohdy i rybáři sami. Nebýt mezi námi vodní koryto natáhl bych ho tou lahví taky aby věděl jaké to v jeho věku je když ho někdo jen tak z rozmaru natře flaškou od piva :-(
Muškařská vesta
10.2.2007 | fikus | Muškaření | 19.884 zobrazení | 95 odpovědí
rád bych si pořídil novou vestu. Zajímají mne zkušenosti s vašimi muškařskými vestami. Doporučení na nějaký konkrétní typ který máte nebo který by se vám líbil a proč. Investovat do vesty mohu +/- 2.500,–Kč
Vlasec nebo pletenka?
5.3.2005 | Tomash | Přívlač | 17.261 zobrazení | 95 odpovědí
Zajímalo by mě, jestli při přívlači upřednostňujete vlasec, nebo pletenou šňůru? Jaké průměry volíte? Na jaký druh přívlače. atd. Lehká přívlač, střední, těžká… Předem díky za odpovědi!
Smáčci a prut
28.11.2010 | MarSs | Dravci | 14.513 zobrazení | 94 odpovědí
Snažil sem se tu najít něco co potřebuju abych nespamoval ,ale nějak sem to nenašel. Vím že ideální prut na smáčky by měl být jemný a pružný. Zajímalo by mě jestli se ,ale dá smáček přijatelně vodit i na tvrdších prutech. Mám prut Berkley 240cm, 4–24g, Akce A s 20 vlascem(není problém zjemnit). Chtěl bych tahat smáčky 5–7 cm. Jen se bojím ,že to bude mít dost nevýhod aby to mělo cenu. Uvítám každou radu a do nového prutu momentálně nemůžu jít. Díky
Berkley Tactix
14.3.2010 | Tarzan | Pruty | 11.057 zobrazení | 94 odpovědí
Dobrý večer, můj dotaz se týká prutu Berkley Tactix 210/2–12g, který v obchodě-odkaz dole nabízejí i s navijákem zdarma za 699. Ta cena se mě zdá nějaká nízká a tak se obracím na vás. Zajímá mě jestli s tímto prutem máte zkušenosti. Obchod: http://www.hobby-g.cz/…-ZDARMA.html
Děkuji za pomoc
Gramatika, pravopis na Chytej
7.9.2008 | Robur | chytej.cz | 13.317 zobrazení | 94 odpovědí
Z nějakých náznaků jsem pochopil, že lze při psaní komentářů mít od počítače provedenu kontrolu gramatiky, pravopisu. Jak na to? Umí to jen některé prohlížeče nebo se jedná o nějaké tajné tlačítko či nastavení webu? Jak na to?
Rybaření na LOH?
30.7.2012 | Kantik | Vaše názory | 15.004 zobrazení | 93 odpovědí
Pište vaše názory o tom, jestli by se mohlo rybaření zařadit do sportů na letních olympijských hrách. Dle mě by mohlo, spíš i mělo. Jestli tam totiž je jezdectví, kde nerozhodují vlastní zkušenosti, ale to, jakého má závodník koně, tak proč by tam nebyla například plavaná, feeder, kaprařina,…, kde záleží hlavně na zkušenostech závodníka?
Povolenka " Chyť a pusť "
23.5.2007 | Flash25 | Legislativa | 8.877 zobrazení | 93 odpovědí
Myslíte že by se osvědčilo zavedení nových o něco levnějších povolenek Chyť a pusť?
Rybářská vesta
10.7.2006 | Tumi | Přívlač | 13.676 zobrazení | 93 odpovědí
Chtěl bych sezptat jestli máte nějaké zkušenosti s rybářskou vestou. Potřeboval bych ji na přívlač když chodim kolem vody. Děkuji za každý příspěvek.
Prodloužení denní doby lovu
18.9.2013 | revoke | Legislativa | 9.524 zobrazení | 92 odpovědí
Nemáte na konci srpna pocit, že by se v září (a eventuálně i v říjnu) mohlo chytat ještě o hodinu či dvě déle a také dříve, než je dáno legislativou?
Nemělo by cenu za to bojovat?
Sdělte prosím jaké máte zkušenosti s výdejem povolenek
25.1.2011 | pilot | Legislativa | 10.596 zobrazení | 92 odpovědí
Dobrý den, nevím jaké systémy ve vydávání Ryb. lístků a placení čl. známek jsou v různých MO ČRS . V Hradci Králové – prostě přijdete na „rybárnu“, vystojíte si ( jak a kdy ) frontičku – i 35 min. a dostanete se k příslušnému funkcionáři a ten provede potřebné a po zaplacení obdržíte ryb. lístek i se zaplacenou čl. známkou. Podotýkám a to je velké + Hradecké MO ČRS že má stanovenou výdejní dobu i hodiny. Nejde to někde u Vás ve Vaši MO lépe ? Rychleji ? Efektivněji ? Prosím sdělte svoje názory a nápady. Děkuji
abu garcia
17.9.2009 | ESOXBOY | Navijáky | 10.314 zobrazení | 92 odpovědí
Dobrý den, potřebuji sehnat náhradní díly na naviják abu garcia ambassadeur 6501C3. Konkrétně se jedná o díl brzdících kamenů do odstředivé brzdy (piny), jsou to bílé plastové čtverečky. Pokud někdo víte kde by se daly tyto díly sehnat nebo jestli je přímo někdo vlastníte byl bych rád kdyby jste mi poradili.Popř. děkuji za zprostředkování. Potřeboval bych čtyři kusy, dva do navijáku a dva do šuplíku, ale budu rád i za dva.
chytate oukleje na splávek a na marmyšku
17.2.2008 | kamos007 | Bílá ryba | 11.555 zobrazení | 92 odpovědí
chytli jste někdy ouklej? jestli jo tak napište na toto forum jakou největší a naco berou.
co nahodíte jako první nástrahu 16.6.2007
8.6.2007 | hecht | Přívlač | 10.882 zobrazení | 92 odpovědí
Vláčkaři, jelikož se začíná projevovat absťák tak se ptám. Čemu dáte důvěru na první hody při zahájené. Ověřená klasika, nebo něco z novinek ??? A jaký druh nástrah? Já chci nejdřív vykoupat moji letos docela početnou rodinu nových woblerů :-)
Podložka pod ryby povinně? Ano/ne a proč.
22.11.2005 | foxRM | Kaprařina | 11.571 zobrazení | 92 odpovědí
Jaký máte názor na podložku pod rybu? Měla by být povinně ve výbavě? Já myslím, že ano.
Jezero Most
11.10.2011 | FInnnp | Domácí revíry | 54.981 zobrazení | 91 odpovědí
Nemáte někdo náhodou informace o tomto novém jezeru.Jestli se tam dávají nějaké ryby nebo jestli se tam vůbec bude lovit.Slyšel jsem,že se tam bude nasazovat jen Marena kvůli čistotě vody.K diskuzi bych připojil i jezero Chabařovice.
Soukromé revíry aneb ......
12.12.2006 | conwiq | Úspěchy | 10.611 zobrazení | 91 odpovědí
Zajímalo by mě, jaký máte názor na rybáře chlubící se svými úlovky ze soukromých rybníků a rybníčků. Jakože např. vysadit si 50 a výše cm velké pstruhy a potom je chodit chytat, fotit se a ukazovat, jaký to jsem rybář…:) Není jednodušší vyfotit se s prutem a mateční rybou rovnou na líhních? Nechci, aby to vyznělo negativně, soukromým revírům fandím a možná to budou jednou poslední revíry, kde si budeme moci chytit pěknou rybu…
povolenka pro tělesně postižené
26.4.2011 | Poldík | Legislativa | 10.870 zobrazení | 90 odpovědí
Zdravím,mám skoro plnoletého syna,který se po těžké nemoci stal plně invalidním.Neumí psát ani číst.Jedinou věc na světě,kterou miluje je rybaření a čas strávený u vody.Jelikož jsem milující otec,tuto radost se mu snažím dávat jak se dá.Již delší dobu se pro něj snažím získat povolenku k rybaření,ale marně,protože dle rybářského řádu musí složit zkoušky.Je nějaká jiná cesta ji získat.Děkuji za každou radu