Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
PV TV
22.10.2009 | Piranha | Vaše názory | 39.449 zobrazení | 90 odpovědí
Jelikož mi na všeobecně diskuzi nebylo odpovězeno, zakládám tedy krátkodobé fórum.Nedávno jsem zjistil že skončilo vysílání kanálu Fishing and Hunting a místo něj je rybářský kanál PV TV.Bohužel není v češtině a donedávna byl zcela němý.Slyšel jsem info o tom že by se to mělo vysílat v českém jazyce, ale nevím kdy. Neví někdo víc informací?
Mýty o candátech
16.5.2016 | Dany73 | Dravci | 16.766 zobrazení | 89 odpovědí
Candát je co do braní
nejméně spolehlivá ryba a díky tomu mezi rybáři koluje neuvěřitelné
množství mýtů a polopravd. Který mýtus považujete za nejbizarnější a
který se pro vás postupem času stal faktem?
Začátečnická výbava - feeder a přívlač
25.10.2012 | Chmur | Pruty | 18.964 zobrazení | 89 odpovědí
Ahoj lidičky, mám na vás jako začátečník několik otázek ohledně výbavy. Letos jsem začal rybařit. Zkoušel jsem zatím více méně pouze kaprařinu. Dopustil jsem si mnoha chyb, začátky byly kruté a drahé. Nicméně mě to baví a hodně.
Příští rok bych chtěl zkusit další možnosti rybolovu – feeder a přívlač. Proto prosím o několik rad ohledně výbavy. Jsem z Liberce. Chci lovit na menších a středně velkých řekách a nádržích do 100 ha. Co se týká mojí pro feeder a přívlač možné výbavy – mám navijáky Mivardi Morpheus FD 4000 a Baitrunner 6000 (oba navijáky mi doporučili v prodejně a nejsem s nimi moc spokojený), které používám při kaprařině.
Prut na střední přívlač (měřím 170 cm, ryby do jednoho metru) do 1 000 Kč + naviják do 1 000 Kč. Prut na feeder – chci dva, takže co nejlevnější, ale aby se zároveň na ně dalo chytat + naviják.
Pokud byste mi doporučili nějaké univerzální navijáky a k nim vhodné vlasce, které lze použít na kaprařinu, feeder i přívlač, budu moc rád. Případně nějakou vhodnou kombinaci.
Díky předem za rady a odpovědi a pokud vás můj dotaz z nějakého důvodu vytočil, za shovívavost a nereagování.
premnozit bolena a sumce. ANO nebo NE?
9.3.2010 | dodorider | Dravci | 7.353 zobrazení | 89 odpovědí
V poslednich letech se na ohri zacina premnozovat bolen dravy a sumec, tyto ryby zde byli a jsou stale vysazovany jste pro?
Šetrné zacházení s rybou
24.3.2009 | 1Mara | Vaše názory | 7.186 zobrazení | 89 odpovědí
Vážení rybáři, zajímal by mě váš názor na šetrné zacházení s rybou po zdolání na břeh a focení? Například focení okouna a jeho držení. Je mi proti srsti, když vidím fotky okouna, kde rybář mu strčí palec do pusy a roztáhne mu pusu jeho vlastní vahou. Je pravda, že někteří rybáři si ho při tomto držení podepřou malíčkem, ale myslím si, že i tak ta ryba trpí a hlavně se jí poškozuje pusa i jícen.
Rybářská DVD a VHS
1.11.2008 | Jak.novi | Ostatní nádobíčko | 7.617 zobrazení | 89 odpovědí
Jaký je vaše nejoblíbenější rybářské dvd nebo vhs.
Pomoc přívlač
8.10.2008 | Tycoon | Přívlač | 9.177 zobrazení | 89 odpovědí
Dobrej poraďte mi jak mám pořádně vláčet jako vláčet umím už asi 4 roky 2 dva co sem chytal byli parádní vytahal jsem hodně štik kolem těch 50 cm.To bylo ale jen na rybníkách na řece se mi vždycky povedlo pár okounů Měl špatné vybavení ale prostě to.První dva roky to byla nádherná rybařina.Po třetím roce se mi prostě přestalo dařit za těch mnoho dochůzek jsem chytnul jen 3 štiky a jednoho okouna.A tenhle rok prostě nic!!!Koupil jsem si kvůli tomu i novej prut .Poraďte mi co mám zvolit abych si ještě letos aspoň jednou zabojoval s 50 štikou.
Prut mám Cormoran (20–60g) Vlasec 30
A požívám lanka mám jedno wolframové a ještě nevím jaký
Gumene nastrahy - varenie a dipovanie
8.7.2008 | LuboO | Přívlač | 43.427 zobrazení | 89 odpovědí
Viac krat som cital o zvysovani kvality gumovych nastrah varenim, vraj su maksie, maju lepsi pohyb vo vode. Len som nikde nenasiel, kolko sa maju varit, pripadne ine finty, ci sa mozu varit aj s jigovymi hlavickami a ci je mozne dipovat nastrahy pocas tohto varenia napr. pridanim kuska ryby. Poradite? Vdaka
Dodržujete pevně Rybářský řád?
6.10.2004 | Tomash | Legislativa | 8.798 zobrazení | 89 odpovědí
Dodržujete pevně Rybářský řád?Kdy a jak jste ho porušili??? PS : Hned to nahlásím rybářské stráži!
Výběr přívlačového prutu.
7.8.2012 | Wiktor.c | Přívlač | 11.439 zobrazení | 88 odpovědí
Ahoj,budu si pořizovat vláčkařský prut a chci se s vámi poradit,čeho se mam řídit a jaká značka je nejvhodnější. Děkuji.
Drop-Shot na dírkách
27.12.2010 | michal94 | Rybaření na dírkách | 8.308 zobrazení | 88 odpovědí
Jak na dírkách provozovat Drop-Shot… Druhy vlasců, háčků,zátěží a smáčků… Díky za odpovědi
Lov štik na Lipně
8.12.2010 | kiosekpodvencem | Dravci | 12.112 zobrazení | 88 odpovědí
Jak se letos chytaly na Lipně štiky, když musí bejt nástražky 20 centimetrů a jak se daly sehnat?
Od ledna k vodě bez povolenky
11.11.2009 | carpz | Legislativa | 13.137 zobrazení | 88 odpovědí
Politici usnadní pytlákům chytání. RS už nebude moct chytat pytláky pokud nebudou mít víc ryb, jak za pět tisíc korun, tak nač povolenky? Novela zákona o pytláctví.
prut
31.5.2009 | sulda135 | Feeder | 7.058 zobrazení | 88 odpovědí
Chtel bych poradit kdybych si pořizoval prut na feeder,tak na kapříky 50cm a mensi ryby tak jestli je lepsi si koupit medium nebo light dík za radu:)
Svéráz národního rybolovu - článek v příloze LN
18.5.2008 | jake | Legislativa | 7.833 zobrazení | 88 odpovědí
Doporučuji všem opravdovým rybářům přečíst si následující článek sobotní přílohy LN a důkladně se nad ním zamyslet – opravdu to stojí za to :-( www.lidovky.cz
Výroba prutu
26.1.2007 | ART | Tipy & triky | 61.192 zobrazení | 88 odpovědí
Viděl jsem někde, jak se dá vyrobit bambusový prut, ale nevím kde. Neviděli jste to taky nebo máte s tim nějaký zkušenosti.
Klub rybářských manželek
9.12.2006 | Robur | chytej.cz | 8.294 zobrazení | 88 odpovědí
tak jsem zase seděl u PC a panímáma říkala, že jsem s tím už otravnej, tak jsem řekl, že teď je to důležitý, že se zakládá Brněnský muchoklub /doufám, že jsem nic nevyzradil/, tak argumentovala tím,že jsem sobci a měl by se založit i Klub rybářských manželek, tak co vy na to?
jaká je podle vás nejlepší nástražní ryba na sumce?
1.6.2005 | Tomik | Sumcařina | 15.738 zobrazení | 88 odpovědí
zajímal by mě váš názor na toto téma. Jesli je vám jedno na jakou rybu chytáte chytáte. Chci letos zkusit lov sumíku a tak se chci zeptat co bych měl nastražit. Poradte dík
nejhezčí česká ryba
21.3.2012 | alexdelpiero | Vaše názory | 30.086 zobrazení | 87 odpovědí
Chtěl bych vědět jakou rybu z českých vod považujete za nejhezčí případně nejoblíbenější a proč? :)U mě vede Parma a Candát :)
Pruty NORSTREAM
10.5.2010 | HaD | Přívlač | 35.589 zobrazení | 87 odpovědí
Tento víkend jsem měl možnost chytat s prutem této značky a musím říct, že mě velice zaujaly a jak designem, tak především akcí a výkonem. Máte s těmito pruty zkušenosti? Uvažuji o něm a zajímají mě názory.