Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
sportex
9.8.2009 | frenki | Pruty | 52.832 zobrazení | 87 odpovědí
Zdravím, neznáte náhodou nějaké webovky na vláčecí pruty SPORTEX v širším výběru. Díky moc.
KLEŠTĚ NA SUMCE ! ! !
22.5.2006 | Bobson | Sumcařina | 12.887 zobrazení | 87 odpovědí
Sumci -Kleště na sumce! Znáte to? Máte někdo zkušenosti o tomto vynálezu? Na přelomu května jsem byl s partičkou Reného Plzáka opět na výpravě, kde jsem potkal člověka Jaroslava Matouška, jež je vlastníkem patentu KLEŠTÍ NA SUMCE. V dnešní době si už lov bez tohoto náčiní nedokážu představit. Sám Jaroslav chytil sumce 223 cm, 78 kg bez jakékoliv asistence lidí. Při jeho zdoláváni na lodi použil zmíněné kleště, sumce zapnul o loď a v klídku dojel na břeh. Nemusel tahat takovou rybu do lodi. Z toho vyplývá, že pokud chcete sumce uchovat a zavážete jej na provaz, není to to pravé ořechové. Nasunutí kleští do tlamy sumce trvá 3 – 4 sekundy a ryba je tak minimálně vystavena bolesti a poškození. Mrkněte na to sami a udělejte si obrázek o tomto vynálezu sami. Napište mi na tento vynález Váš názor.Pokusím se tam dát svoje fotky.Inf. www.fischterrier.cz
Legální podsekávánání sumců?
29.12.2004 | HaD | Sumcařina | 11.153 zobrazení | 87 odpovědí
Během posledních 14 dnů v prosinci bylo uloveno různými rybáři na Lužnici ve Veselí nad Lužnicí cca 50 sumců na twistry. Dnes byl uloven jeden z největších (148 cm). Někteří místní mi před týdnem zarytě tvrdili, že sumci opravdu žerou a že jsou všichni uloveni za „hubu“. Známý to tam očíhnul a taky si s twistrem „zavláčel“. Zcela normální přívlačí s obyčejným twistrem chytil během hodiny 2 sumce (95, 110 cm). Jeden byl za „čelo“, druhej za koutek tlamy. Celý těla měli vorvaný od těch ostatních „vláčkařů“. Pozoroval tam dlouho hodně rybářů a je zcela jednoznačné, že ti sumci nežerou-prostě jsou náhodně či cíleně podsekáváni a systematicky tam byli již téměř vybiti. Poslední dva dny se už prý nechytají. I přesto jsem tam dnes odpoledne napočítal asi 8 rybářů. Ráno jich tam bylo prý okolo 20 (na úseku cca 50 metrů řeky, která je zde cca 10 m široká a 2m hluboká). Denně si tam pro sumce dojíždějí i rybáři z Budějovic apod. Nad tím vším tam prý postává místní porybný a říká „aspoň se to probere“. Je to legální nebo nelegální? Je to etické či neetické? Co s tím? Co vy na to? Asi stejně nic nezmůžeme, spásou pro tu řeku bude až 1. leden 2005, ale aspoň jsem se chtěl svěřit s tím, co mě teď trápí… A veselským přeji hodně trpělivosti při čekání na další generaci sumců.
je toto vnadění
14.9.2011 | pextr | Feeder | 42.839 zobrazení | 86 odpovědí
Na jordáně se nesmí krmit, tak jsem dostal nápad… Když vemu hlínu a melasu, smíchám to dohromady, udělám z toho koule a pak to tam naházím tak to snad nebude vnadění ne?? udělá to mrak a ryby tam najedou
Degustační menu 2009
15.10.2009 | Robur | Recepty | 10.331 zobrazení | 86 odpovědí
zdarec, minulý rok jsem zde řešil kulinářksý zážitek a letos to opakujem, páč si nemá cenu k výročí kupovat navzájem kravatu a kytku, ale je lepší na něco rok vzpomínat. Zajímalo by mne co by nějací znalí kuchaři doporučili či naopak zavrhli, minule se jejcih rady osvědčily. Ještě mně možná nabídne něco jiná restaurace, zatím mám tohle. viz. níže
Amouse Bouche
Uzená kachní prsa s tartarem z červené řepy, křenu a zázvoru s pomerančovou redukcí
Ravioly Noir plněné krevetami a koprovým Crčme Fraiche s velute z uzeného lososa
Sorbet Bloody Mary
Steak z mečouna pečený v máslové pěně s tomatovo račím rizotem, cibulovým ragů, dušeným na červeném víně a glazovanou lunetkou
Ganache z bílé a tmavé čokolády s dýňovou omáčkou a liči marinovaným v bílém rumu
MENU III
Amouse Bouche
Terinka z mořské štiky a lososa v mořské řase na dortíku z cukety, jablek a Créme Fraiche
Tuňák Tataki s hráškovým pureé, glazovanou ředkvičkou a kumqaty
Lasagne Bolognese s grilovaným lilkem, bazalkou a gratinované parmazánem Grana Padano
Marinovaný steak z daňka v borůvkách s krustou z jedlých kaštanů a smaženou rýžovou kroketou
Kávová Panna Cotta s vanilkovo-curry zmrzlinou a karamelovým banánem
RYBÁŘI x VODÁCI
24.7.2008 | vagi | Vaše názory | 12.244 zobrazení | 86 odpovědí
Vzhledem k tomu, že jsem na
vodě zažil již několik konfliktů s rybáři (naposledy minulý týden),
zajímá mě váš názor a zkušenosti. Musím se přiznat, že vzhledem
k tomu, že jsem také rybář, bývám tolerantní. Ale někdy to bývá velmi
vypjaté, když mí kolegové vodáci se např. chystají hodit do vody
sprostého rybáře, který má nataženou kačenu přes celou šířku Berounky
až k protější skále metr od ní a strašně se diví, že chceme projet…
:-) Naopak, když někdo hlásí ze břehu, ochotně se vyhýbáme dostatečně
velkým obloukem.
Co se vyplatilo na veletrhu koupit
29.3.2008 | Robur | Obchod | 13.013 zobrazení | 86 odpovědí
Omlouvám se za 3. veletržní fórum, ale nechci aby otázka zapadla v historii. Zítra jdu ještě jednou na veletrh, tak se ptám, co vás tam letos nejvíc zaujalo nebo co jste výhodně pořídili, krom výstavní opice. Mám na to jen chvilku, jdu s klukem na modely a takhle půjdu na jistotu.
Brigáda?ANO či NE
4.2.2008 | Piranha | Legislativa | 9.840 zobrazení | 86 odpovědí
Otevírám diskuzi na téma brigáda.Myslíte si, že by se mělo chodit pravidelně na brigády, nebo by se místo odpracovaných hodin mělo platit? Dříve jsem byl toho názoru že si jí raději zaplatím, protože celý rok funkcionáři na vše kašlaly a spolíhalo se, že příjdou brigádníci a oni už to odmáknou.Nyní po deseti letech placení brigád jsem byl pracovat a měl jsem z toho docela dobrej pocit.Osobní pocit že jsem přispel k nečemu dobrýmu.
Pstruhové farmy
23.1.2008 | farma | Lososovité ryby | 36.509 zobrazení | 86 odpovědí
Umělý odchov lososovitých ryb
Porybný jak se proti nim bránit?
12.5.2007 | ??? | Legislativa | 13.643 zobrazení | 86 odpovědí | upravit
nezapsání docházky k vodě na mimopstruhovce.
Elektrický vazač háčků
21.12.2006 | hajan | Ryby | 25.362 zobrazení | 86 odpovědí
Nedávno jsem ho viděl za „pouhých“ 790Kč, tak by mě zajímalo, jestli tuhle kokotinu někdo má, anebo jestli se tím dokonce tahá k vodě. Já o to nestojím, už bych to nepobral.:-) Jestli ho někdo máte, tak mi prosím vyvraťte, že je to pikačovina na howno.
Kam na privlac v Brne?
24.6.2006 | Tomasinecek | Ryby | 11.931 zobrazení | 86 odpovědí
Cau,chtel jsem se zeptat,jestli byste mi prosim neporadili,kam vyrazit v Brne na privlac?na reku,na prehradu?Ted jsem si koupil svuj prvni vlacak,tak bych ho rad nekde vyzkousel a treba na nej i neco chytil,popr. i na co by to mohlo aspon trochu jit(rotacky,plandavky,gumy…) dekuji moc,zacinam,tak kazda rada dobra
s kým do Španělska?
24.1.2012 | sidla | Sumcařina | 27.360 zobrazení | 85 odpovědí
zdravím, hledal jsem stovky stránek tady v diskuzi, ale pořád se nemůžu ničemu dopátrat.
hodně lidí jezdí na Ebro nebo Pád na vlastní pěst, se známýma, nebo s někým kdo už tam byl, nebo tam jezdí často,ale co ti, kteří známé nemají? taky na internetu je mnoho čet poskytovatelů těchto služeb,ale né každý je v této zálibě fér,jako už jsem se dočetl i na jiných stránkách.jako každý rybář mě láká si zajed/zaletět do Španěl, za pěknou přírodou a hlavně rybami, ideálně strávená dovolená.
hodně lidí mi dohodí tady známého romea, s tím už jsem si psal a zdá se být fér, ale máte někdo zkušenosti i s jinýma? jaké byly služby, ubytování, cesta, zážitky, a tak podobně ? když tu přímo někoho vychválíte, nebude to myslím brané jako reklama, strašně rád bych někoho tady z okolí, jižní Morava nejlépe, nebo mi napište do osobky.
předem děkuji moc!!!
České ryby ke komerčnímu jídlu
14.6.2011 | Robur | Recepty | 38.889 zobrazení | 85 odpovědí
ZDar, může někdo prozradit, zda se nějak komerčně používají klasické sladkovodní ryby do nějakého pokrmu. Nemyslím klasiku, jako kapr, štika atp., ale spíš plotice, cejn..
Zkušenosti s lovem sumců v ČR.
9.2.2011 | klotron | Dravci | 10.753 zobrazení | 85 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s lovem sumců na revírech v ČR. Jak na ně, různé příhody, foto, atd.
RECEPT NA KOMÁRY !!!!
1.7.2010 | jafo | Tipy & triky | 49.992 zobrazení | 85 odpovědí
Zdravím všechny kteří mají na rybách po povodních stejný problém a to: KOMÁRY!!! Znáte někdo recept na nějakej přípravek ??? A že někdo napíše, že zabírá normální repelent, tak na to neskočím…díky a Petru zdar…
Lov pstruhů
8.4.2007 | HorseFish | Lososovité ryby | 22.167 zobrazení | 85 odpovědí
co používate na lov pstruhů na pstruhových vodách?
Muškaření - Jaký návazec?
11.12.2006 | modrak | Ostatní nádobíčko | 21.357 zobrazení | 85 odpovědí
Páni kolegové muškaři, pokud máte chuť, rozepište se zde o tom, jaké si stavíte návazce pro jednotlivé muškařské techniky, jaké používáte spojky, uzly, jestli používáte silon nebo FC, využíváte-li mikrokroužky, rollery, jestli a čím lepíte uzly atd. No prostě, ať si za dlouhých zimních večerů počteme. :o)
Jak vstoupil feeder do vašeho rybářského života ?
3.8.2006 | MiK | Feeder | 9.009 zobrazení | 85 odpovědí
Říká se, že feeder je fenoménem dnešní doby. Stopro souhlas. Můj ryb. život otočil o 180 stupňů. Ale tyto stránky tomu moc neodpovídají. Podívejte se jak to žije třeba u vláčkařů ! To je příspěvků. Pokusil bych se(s vaším svolením a podporou) trochu to tady rozhýbat. Mám v palici několik témat, o kterých bychom mohli poplkat. Tedy téma první : Jak vstoupil feeder do vašeho ryb. života a co vám to přineslo nového, dobrého i třeba zlého … Let´s go aneb pome na to !
Kouzlo plavané
9.12.2004 | Tloust | Plavaná | 14.523 zobrazení | 85 odpovědí
Propadl kouzlu plavané, líbí se mi že když nahodíte hnojku nebo kostního červa můžete chytit prakticky cokoli: kapra,pstruha,okouna, parmu… Co váš postoj k této disciplíně?