Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Jak chutná okoun?
22.9.2006 | JarKoto | Dravci | 12.309 zobrazení | 81 odpovědí
Nevíte někdo, jak chutnají okouní – nemají moc kostí, dá se to třeba ugrilovat, nebo je to jenom taková ta plevelnice?
Bakalářská práce - dotazník
19.7.2013 | RYBAR7 | chytej.cz | 7.562 zobrazení | 80 odpovědí
Zdravím všechny rybáře. Moc byste mi pomohli s vyplněním dotazníku, který bude použit pro účely bakalářské práce na rybářské fakultě v ČB, děkuji moc.
Dotazník se týká sortimentu rybích výrobků.
Odkaz na dotazník:
Konger Equs Tango DX 240 do 10g
23.12.2008 | Shiman | Ryby | 9.222 zobrazení | 80 odpovědí
Ahoj prosím vás nevíte nikdo kde sehnat tento prut v ČR?Děkuji za odpovědi.Shiman
CHYTEJ alias ZLITEJ
31.8.2007 | acid23 | chytej.cz | 7.947 zobrazení | 80 odpovědí
Myslím si,že chlast k vodě nepatří.Vadí mi rozbitý lahváče,plechovky a zátky od piva na břehu bordel a nablito..Alkohol jaksi odbourává strach a zábrany,prohlubuje agresivitu vůči rybám i okolí.Byl bych pro zákaz bytí pod vlivem alkoholu při výkonu ryb.práva.Jaký je Váš názor kolegové?
"Revíry nasucho"
9.8.2015 | CeP | Domácí revíry | 11.526 zobrazení | 79 odpovědí
Letošní (2015) sucho nám
všem dává zabrat, rybám asi ještě více.
Na druhou stranu je na mnoha lokalitách možné spatřit co bylo našim očím
mnoho let skryté tak proč to nezdokumentovat? Další obrázky se stručným
popiskem a datací vítány.
Ryobi Arctica
23.11.2014 | Dany73 | Navijáky | 12.990 zobrazení | 79 odpovědí
Obracím se na vlastníky navijáku Ryobi Arctica. Chci si ho pořídit ve vel. 4000 na vláčku hlubokopotápivých wobů se šňůrou. Zatím jsem moc nepobral nevýhody té tzv. rychlosklopné kličky. Chci ho v té starší verzi, pěnovku na kličce a kulatou kličku už nechci. Jak jste s ním spokojeni? Díky zdar
Jak na Dropshot?
12.4.2013 | VirginDS | Přívlač | 15.323 zobrazení | 79 odpovědí | upravit
Blíží se dravčí sezóna a chtěl bych letos zkusit DS. Zajímají mě veškeré postřehy. Jaký prut, vlasec, jaká olova, háčky, nástrahy, montáže, způsob vedení, zkrátka vše. Články jsem četl – http://www.chytej.cz/vyhledavani/?…, zajímá mě spíš praxe.
Soutěž o jighlavičky
17.9.2010 | Kazan | Ostatní nádobíčko | 25.030 zobrazení | 79 odpovědí
V minulosti se zde sem, tam objevila krátká soutěž, kdy některý z členů Chytej věnoval cenu a vyhlásil pravidla hry. Takže pokud to admini pustí dál, vyhlašuji krátkodobou soutěž o 10 jigových hlaviček mé výroby.Úkolem je uhodnout kolik hlaviček je v krabičce. Soutěž začíná okamžikem kdy se objeví toto forum a trvá DO ÚTERÝ 21.9.2010 DO 24:00. Výhercem bude ten kdo trefí přesně počet, případně kdo bude nejblíže. V případě shody, vyhrává první správný tip. Hlavičky zašlu samozřejmě na svoje náklady. Tipovat může jen registrovaný člen Chytej. Správný tip posílám Ospreyovi do osobky, aby byla zaručena regulérnost soutěže. Berte to jen jako zpestření a pobavení. Kazan
Povolenky a brigády
29.1.2010 | jake | Legislativa | 17.396 zobrazení | 79 odpovědí
Zajímalo by mne, jak je to v ostatních MO MRS a ČRS s výdejem povolenek a vazbě na odpracované brigády? U nás v MRS MO Zlín každý člen, který žádá o povolenku, musí mít z předešlého roku odpracované nebo zaplacené brigády, což je podle mého soudu naprosto vpořádku. Pokud si někdo v daném roce povolenku brát nechce, nemusí mít brigády, což je taky, myslím si, vpořádku. Nicméně jsou i někteří takoví, kteří s tím tzv. „vydrbou“. V mateřské MO (např. Zlín) řeknou, že si povolenku brát nebudou a tudíž se na ně nevztahuje brigádnická povinnost, jenže oni si zakoupí hostovací povolenku v některé MO ČRS (třeba Vsetín, který je od Zlína půl hoďky autem) a tam jim ji bezostyšně prodají, protože tam nevědí, že ve Zlíně odmítl dělat brigády. Jak postupovat proti takovým „vychcánkům“? Jedním z možných řešení může být to, že na členskou známku dostane razítko „BEZ POVOLENKY“ a správně by mu tu povolenku neměli v žádné MO MRS nebo ČRS prodat. Neměli, ale ne všude to takhle funguje. Neprodá ji Petr, prodá ji Pavel. Nejideálnějším řešením by podle mne bylo, kdyby veškeré povolenky mohla vydávat pouze a jen mateřská MO daného svazu, která má o daném členovi patřičné informace a zamezilo by se tak těmto podvodům. Přece není takový problém nafasovat cca 20 povolenkových známek od každého územního svazu a na konci roku to pak vyúčtovat…
MO a pořádání závodů
1.2.2009 | kubas | Legislativa | 7.789 zobrazení | 79 odpovědí
Včera jsem si byl pro MP povolenku v naší MO a co jsem se nedozvěděl,v naší MO se zavedl poplatek 50Kč na závody, kdo přijde, tak se mu z částky 100 Kč(tolik stojí celkové startovné) odečte ta zaplacená 50Kč, kterou platil, při vyzvednutí ryb. lístku, v tom nevidím zase takový problém, i když docela nechápu podstatu, příjde mě to jako takové Julíkovné, ale to je logické přijdu k lékaři a zaplatím, ale když nepřijdu na závody, tak zaplatím za ně stejně. Bylo mě vysvětleno, že kdyby náhodou nevyšlo počasí, tak ať závody nejsou prodělečné, kdo to pak bude platit. Závody a prodělečné? Tak když se bojí, že prodělají, tak ať žádné závody nedělají! Načež přišel jistý člen této MO a řekl, že tento poplatek nezaplatí, že nevidí důvod, že na závody nechodí, několik minut se dohadovaly a nakonec mu zdělily, že když to nehodlá zaplatit tento polatek, že mu povolenku nedají a taky nedaly. Jak se na to dívate? Máte taky podobné „poplatky“? Má MO vůbec právo na to zavádět takovéto poplatky a zařazovat je do členské známky ?
Anketa, ktera byla na chytej . . .
9.11.2006 | pupak | chytej.cz | 6.946 zobrazení | 79 odpovědí
Koupili by jste si celosvazovou pstruhovou povolenku za 15.000,– Kč? Takto jsem formuloval anketu a predpokladal jsem, ze diky neustalym narkum na stav pstruhovych reviru budu mit 90 procent s odpovedi ANO, nestalo se tak, stal se skoro pravy opak, 84 procent NE a jen 16 procent ANO. Zda se mi vazeni kolegove, ze jen kecate a placate a jakmile sahnu na vase prachy tak by povolenka mela stat stovku co ???? Muzete mi sdelit proc by povolenka na vsechny reviry na jeden rok nemela stat treba 10–15 litru, kdyz denni povolenka na soukromej bahnak s duhakem stoji od 250–390 Kc ????
Muškaření na sev. Moravě
26.6.2006 | conwiq | Muškaření | 12.265 zobrazení | 79 odpovědí
…není co dodat, :)
Ryby a manželství
24.11.2005 | | Ryby | 9.439 zobrazení | 79 odpovědí
Jsem 25 let ženatý a manželku jsem si vychoval,tak,že když odcházím k vodě,tak se nikdy nezeptá,,kdy se vrátíš",ale pouze ,,do kolika se chytá". Vím,že každý takové štěstí nemá. V některých rodinách je to doslova ,,boj o šupinu". Chtěl bych znát vaše zkušenosti s tímto druhem zápasu.
Pomoc při výběru vláčáku
9.8.2012 | Qaay | Přívlač | 10.936 zobrazení | 78 odpovědí
Ahoj, chtěl bych pomoc s výběrem vláčáku. Vím, že je takových diskusí už mnoho, ale nenašel jsem takovou, která by splňovala mé parametry. Budu chytat na přehradě Rozkoš (rozloha 1000 hektarů). Mám již prut na gramáž 5–20g, ale chci zkusit větší. Myslel jsem, že by mohl měřit 3m a víc, jelikož budu chytat jen na přehradě a chci házet daleko. A gramáž tak od 20g. Mám v plánu chytat na wobblery a poppy tak okolo 10–16 cm. Nemám moc velkou zkušenost poraďte prosím jak konkrétní pruty tak i třeba jiné vlastnosti. Můj cenový strop je 2500Kč. A poraďte prosím jaký naviják by k tomu šel, myslel jsem RedArc od SPRO Děkuju moc Juran
Jelen Jesen
24.1.2011 | foks01 | Vaše názory | 8.412 zobrazení | 78 odpovědí
Do Lužické Nisy se na Německé straně vrátil Jelen Jesen,informuje deník idnes,tak nevím jestli k vodě s prutem nebo puškou?
Vrchol rybařiny
11.1.2011 | | Vaše názory | 7.325 zobrazení | 78 odpovědí
Zdravim Vás kolegové,pozastavil jsem se nad pojmem „vrchol rybařiny“.A zajímalo by mě,co pro každého z Vás tento výrok vlastně znamená?Pro někoho je vrchol rybařiny,technika lovu (kaprařina,muškařina…).Pro jiného zas trofejní úlovek,díky kterému může zhmotnit své těžce dobité zkušenosti a smozřejmě štěstí.Další může argumentovat jiným způsobem,je jich dost..Fotky vítány. Zdraví DV
Kapr víc než 70cm pouštět
5.1.2011 | pepíno | Ostatní ryby | 10.021 zobrazení | 78 odpovědí
Jen se chci zeptat co si myslíte o tom že už na mnoha revírech se tomu tak děje a ted už i konečně na Lipně je určena horní míra kapra 70plus,tak ted už je i na několika revírech 60plus?Mne osobne nedela problém pouštět i menší kapry,chtel bych vědet kolika z vás by nedělalo problém pusti kapra mín než 60cm.U nás to ted višlo nově na jednom rybníku a myslim že to je dobrej pohled do budoucna a hlavne pro velikost kapra jako takového 60plus proste pouštět spět do revíru,podle mně dobrá myšlenka?A nemnělo by to platit i u jinech druhů ryb?Vím že je to ožehaví téma,ale za tu diskuzy to stojí,snad?Příklad:Takovej Candát 70plus nebo Štika80plus pouštět to by bylo čoro,a co by bylo nasranejch masařů podotýkám masařů né rybářů.Vym o čem mluvim,loni sem pustil pěknýho Candoše a za ten pohled jak na mně čumněli a křičeli že sem kretén tak to stálo v tu chvíli sem kretén byl rád.Nevim kdyby tam nebyli asi bych si ho vzal,tenkrát jo ale dnes,tod otázka?
Rybareni.com
6.8.2007 | vasik | Ryby | 7.849 zobrazení | 78 odpovědí
chodím na Chytej.cz a chodil jsem i na rybareni.com.to se odmlčelo,nemáte někdo informaco proč?
Jak zarybnit rybnik
6.8.2011 | janead | Vaše názory | 34.984 zobrazení | 77 odpovědí
Dobry den, vlastnim rybnik bez ryb a chtel bych ho zarybnit. Zatím bych tak chtel dat na zkoušku cca 200 pludku kapra a nejaky amury a liny. Jak by měly ty ryby byt velky aby jich přežilo co nejvic? A neni to moc velka blbost zarybnovat takhle pozde? Dekuji vam za rady!
Pike shooting - střílení štik
20.11.2010 | Raf | Rybaření v zahraničí | 11.636 zobrazení | 77 odpovědí
A je tady importovaná rybolovná technika, která se dá technicky praktikovat i na našich vodách (pozor je v tuto chvíli nezákonná)! Na bowfishing (lov lukem) se vzhledem k nedostatku kaprů a tolstolobiků nenašly vhodné revíry. Harpoon fishing (lov harpunou) trpí malou průzračností našich vod. Kayakfishing strádá v souvislosti s cenou příslušných lodí. Pike shooting, mající hlubokou tradici ve státě Vermont, spočívá ve střelbě omámených štik, které se vytahují při tření do mělčin. Omráčené nebo postřelené štiky jsou následně dolovovány klasickým podseknutím nebo vyloveny podběrákem. Více se o pike shootingu dozvíte na následujícím odkazu http://www.ammoland.com/…eason-opens/ Je to technika která by pro vás po příslušných legislativních změnách byla perspektivní?