Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Čtyrkolový mazel??? necteno

9.12.2014 | tenodvody | Ostatní nádobíčko | 11.860 zobrazení | 74 odpovědí

Ahoj, chtěl bych trochu pozměnit téma i když se bude týkat rybaření a to tak, že se optám, jaké auto by jste si pořídili na dopravování se za rybařením po ČR, ale i třebas někam dál, za hranice, prostě auto, se kterým máte zkušenosti a neměnili by jste :) Tak jdeme diskutovat.

Italská řeka Pád, přívlač ze břehu. necteno

31.3.2014 | Bulldog.o | Přívlač | 9.894 zobrazení | 74 odpovědí

Vážení přátelé, nemůže te mi někdo trochu poradit.,– s kamarádem chceme vyrazit do Itálie na řeku Pád. Jde nám spíše o poznávací výpravu. Naše představa je vláčení ze břehu, podívat se na různá místa kolem řeky, ramena od hlavního toku a pod.. Máme obavu kvůli dostupnosti k vodě – strmý břeh atd.. nemůžete mi někdo poradit jestli např. v oblasti jižně od města Mantova je vůbec vláčení ze břehu proveditelné… díky moc

Rozměr závitu necteno

7.1.2013 | PredyP | Ostatní nádobíčko | 18.517 zobrazení | 74 odpovědí

Ahoj, chci si vyrobit vidličky a nevím jaký tam mám vyříznout závit pro hlásiče či rohatinky. Neví to tady někdo??? Děkuji za odpověď

úhoři necteno

20.5.2012 | efifwe | Feeder | 74.950 zobrazení | 74 odpovědí | upravit

dobrý den chci se zeptat jak se chytají úhoři na feeder (špičky, montáže, nástrahy)

vaškovky necteno

7.1.2009 | novas32 | Přívlač | 11.581 zobrazení | 74 odpovědí

jake mate zkusenosti s touto nastrahou? nevim, jak moc je jeji prodej rozsireny. vzpomel jsem si, ze jsem na to videl upoutavku, dokonce myslim tady, jednu jsem si koupil, bez uspechu vyzkousel a pri dalsi vychazce k vode jsem prisel na to, ze ma po jedinem pouziti zrezle raminko. narozdil od jinych, ktere pouzivam mnohem dele a casteji…

Pěst na oko MO Jihlava mládež necteno

7.2.2008 | Salmo | Legislativa | 12.480 zobrazení | 74 odpovědí

Já a schwara si chceme trošku postěžovat na naší místní organizaci Jihlava. Důvod je prostý. Nám (mládeži do 15 let) vydávají povolenku až v půlce dubna a pořád se vymlouvají že toho mají moc na práci a na nás nemají čas. Přitom máme dávno napsané testy i zaplacený příspěvek atd. Je to docela nespravedlivé, protože rybářský lístek si kupujem snad na rok a né na 8 měsíců. Všem ostatním vydávají lístek okamžitě jak si pro něj přijdou jenom nám ne. A my tak ze zimní a skoro i z jarní části sezony nic nemáme. Jaký je na to váš názor?? Neděje se něco podobného i u vás??

Team Dragon FD 920iZ necteno

19.2.2007 | HorseFish | Přívlač | 8.003 zobrazení | 74 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s tímto navijákem vyrobeným firmou Ryobi pro Dragon? link: www.rsp-fishing.cz

Proč jsou rybáři nerváci? necteno

19.2.2007 | HorseFish | chytej.cz | 7.119 zobrazení | 74 odpovědí

založil jsem par sice ne moc zajimavejch temat,ale kazdej hned prudi,dokaze me to nekdo vysvetlit? vzdyt vo nic nejde,nebo jo?

Kdo Vás přivedl k rybařině? necteno

28.12.2005 | jake | Ryby | 7.959 zobrazení | 74 odpovědí

Tak jsem včera večer cestou z hospody domů s trochou sentimentu vzpomněl, jak to vlastně u mě začalo? (A že to není až tak dávno ). A zajímalo by mě, co bylo klíčovým okamžikem pro Vás ostatní…? Když jsem nad tím tak přemýšlel, tak se rybáři dají v tomto směru rozdělit do tří skupin.

1. ta největší (aspoň dle mého soudu) jsou Ti, kteří mají v rybařině rodinnou tradici a vesměs chodí k vodě od útlého dětství, většinou s otcem, dědou, strýcem. Mám pocit, že ti to měli svým způsobem nejjednodušší – myslím tím získávání zkušeností a praktických dovedností.
  2. Potom následují Ti, kteří byli k rybařině zlákáni svým kamarádem (možná i kamarádkou ) – většinou asi až v pozdějším věku.
  3. A nakonec Ti, kteří se dali na tuto cestu na základě shlédnutí nějakého filmu, přečtení knihy anebo jen tak z čistého „plezýru“ – tito měli asi cestu nejtrnitější.

Zajímalo by mě, do které skupiny se řadíte Vy, případně jestli jste schopni definovat ještě jinou podmnožinu ? Mám-li začít já…? Patřím do té skupiny druhé – tedy b). Mám kamaráda, který je vášnivý rybář a jednou mě na ryby s sebou vzal. Přestože nic nechytil (byl tenkrát na sumce), ta atmosféra mě naprosto učarovala. Později jsem z něj večer v hospodě u piva začal tahat informace, co že by to jako obnášelo, kdybych…?:-). A tak jsem tehdy prohlásil před ním i dalšími kamarády, že teda jako do toho půjdu a vyplnil jsem přihlášku a poslal na svaz. Kolem vánoc mi přišla pozvánka na školení, které mělo probíhat čtyři soboty v lednu. Přiznám se, že když jsem pozvánku dostal, první myšlenka, která mě napadla byla, že jí ztopím, nikomu nic neřeknu, protože se mě tam vůbec, ale vůbec nechtělo jít. V podstatě už jsem byl na 99% rozhodnutý, že na to s. ru. V pátek večer v hospodě (den před prvním školením) to kámoš na mě vybalil. „Tak co ty tvoje ryby…? Ještě ti nedošla pozvánka na školení?“ A byljsem v pr. eli. Co teď? Když mu řeknu, že na to s. ru, tak se mě strašně vysměje se slovy – já jsem to tušil apod. „Tu radost ti neudělám“ řekl jsem si v duchu. Takže jsem musel s pravdou ven a říct mu, že zítra tedy jdu na první školení. Ještě ráno jsem se ošíval a hledal důvody, jak tam nejít. Naštěstí jsem žádný nenašel . Tehdy to bylo hodně na hraně a nebýt jeho všetečné otázky v hospodě a mých pár piv, ze kterých mi narostla „ramena“, tak jsem dnes nerybařil. Ufff… Strašná představa

Co se stane pokud zapomenu povolenku? necteno

28.3.2005 | free | Legislativa | 10.536 zobrazení | 74 odpovědí

Jistě se to už někomu stalo,pokud to má člověk za bukem,tak není nic jednodušího,než se pro ní otočit. Ale pokud je to kolem sta kilometrů tak je to horší. V rybářském řádu se o tom moc nepíše ale vyplívá scela jasně,co je k lovu nutné mít u sebe. Tak mě zajímá,co se stane pokud si své doklady okopíruji(povo­lenky,ryb lístek,docház­ku,OP,ŘP),nechám notářsky ověřit,popřípadě orazit na svazu a ulozím do baťohu. Náhoda ja blbec. U vody zjistím,že jsem nechal doklady doma,a tak použiju tudle kopii. Zapíšu se a budu chytat. Podle ryb.řádu splním všechny podmínky nutné k rybolovu. Tak mě zajímá,co mi řekne RS. Při kontrole?Samozřejmě je to lehce zneužitelné,ale pokut už budu kontrolován,tak je možné o této situaci provést záznam. RS může kontaktovat mou MRO,a ta to pak může dořešit se mnou samím,třeba odevzdáním této kopienebo,dopsáním do docházky na MRO. Ruku na srdce,jsme jen lidé a stát se to může každému.

Výstava Olomouc - Československý rybář 2015 - listopad necteno

26.11.2015 | HaD | chytej.cz | 6.347 zobrazení | 73 odpovědí

Minireport ze zbrusu nové výstavy rybářských potřeb. Především fotografický… Pokud vás něco zajímá, ptejte se!

Hlubokopotápivé Illexy necteno

17.10.2013 | peloš | Přívlač | 7.175 zobrazení | 73 odpovědí

Používáte někdo tyto woblery na přehradách? Jaké dravce na něj lovíte? Chtěl bych si nějakého přídit, ale nevím jestli ta kvalita opravdu odpovídá ceně.

retro rybařina necteno

9.7.2013 | | Vaše názory | 16.887 zobrazení | 73 odpovědí

retro rybařina,pruty,na­vijáky a ostatní náčiní,rady,fo­tografie, Uvádějte své zkušnosti,přidejte případně foto

První nástraha necteno

15.6.2012 | Robur | Přívlač | 7.833 zobrazení | 73 odpovědí

pokud už jste rozhodnutí, co hodíte na zahájenou do vody jako první? Na co padla vaše volba?

Salmo nebo Rapala necteno

14.3.2009 | -zruseno | Přívlač | 10.868 zobrazení | 73 odpovědí

Jaké woblery máte radši, od Rapaly, nebo od Salma? Pište.

lov nonstop 2008 necteno

19.9.2007 | kamet | Legislativa | 7.725 zobrazení | 73 odpovědí

na rok 2008 je pry schvalen v JC lov 24 h vi o tom nekdo neco blizsiho?

Téma fotosoutěže necteno

4.2.2013 | HaD | chytej.cz | 7.413 zobrazení | 72 odpovědí

Téma fotosoutěžeNějaké nápady na téma dalších fotosoutěží? Návrhy a nápady jsou vítány! Nebojte se cokoliv navrhnout. Budeme rádi.

Na kterém e-shopu se vám nejlépe nakupuje? necteno

6.9.2012 | Martin Habera | Ostatní nádobíčko | 11.503 zobrazení | 72 odpovědí | upravit

Ahoj kolegové, svěřte se zde prosím, v jakém rybářském e-shopu se vám nejlépe nakupuje? Zajímá mne teď jen hledisko přehlednosti – rychlost dodání, celkovou spokojenost se službami shopu apod. teď prosím nechme stranou.

Budu rád za co nejvíce informací, nejen prostý název obchodu, ale třeba i zdůvodnění, proč vám připadá přehlednější než jiné, proč jej máte rádi atd.

Připravujeme nový obchod, a chtěli bychom co nejvíce názorů od svých kolegů – každému, kdo této otázce věnuje čas, děkuji!

Těrlická přehrada - aktuálně !!!!! necteno

5.9.2011 | HarryMurago | Domácí revíry | 57.197 zobrazení | 72 odpovědí

Jak vám to jde na této vodě, co aktuálního se vám povedlo , postřehy a nebo podněty co a jak dále, nějaké fotky a další info od vody ........

Berkley Jigolo necteno

11.2.2011 | Stroft | Dravci | 10.061 zobrazení | 72 odpovědí

Pozor.Po vydařené serii prutů Skeletor, přišel na trh Berkley Jigolo. Nábídka je lákavá, ale po dodání zjistíte, že se nejedná o nabízený model dle fotek na e-shopech. Zcela jiný blank než na který jsme ze Skeletora zvyklí, místo 10 oček pouze 6 a to jen keramických. Akce tohoto proutku spíše parabolická.Výroba made in China. Tak bacha na ně:-))