Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Historie navijáků Shakespeare
30.8.2010 | shakespearman | Ostatní nádobíčko | 26.747 zobrazení | 72 odpovědí | upravit
Dnes je moderních navijáků spousta,dokonce 12 ložiskových nebo i více,blýskají se to je pravda,ale v nedávné minulosti se vyráběli navijáky Shakespeare,z nichž některé si myslím ne jenom já,ale i spousta dalších rybářů,že předčili svou dobu.Některé nejsou v takové kvalitě ani dnes,a to stojí tisíce.Nabízím rybářům nahlédnutí do mé nostalgie navijáků Shakespeare,aby se pokochali mou sbírkou : www.shakespearman.freepage.cz A zároveň chci poděkovat těm,kteří mě nějakým způsobem podporují a občas i něco nabízejí. Rád si na toto téma s rybáři,které tato záležitost zajímá popovídám. Petrův zdar Shakespearman
TIPOVACÍ SOUTĚŽ O DVD
13.11.2009 | HaD | chytej.cz | 7.237 zobrazení | 72 odpovědí
Jestli chcete vyhrát některé z našich nových DVD, tipněte si a vyhrajte. Z každé kategorie bude jeden výherce!
1. DVD CHYTÁME NA DÍRKÁCH: Kolik je v novém filmu autentických podvodních záběrů?
2. DVD LAPONSKO Kolik štičích výskoků ve filmu uvidíte?
3. DVD CHYTÁME V NORSKU PŘÍVLAČÍ S MISTRY SVĚTA Kolik je ve filmu ulovených ryb?
Konec soutěže je 5.12.2009. Vyhodnocení proběhne 10. 12. 2009
Nákup v rybářských prodejnách
1.11.2008 | ladasm | Obchod | 24.612 zobrazení | 72 odpovědí
Musím upozornit všechny rybáře na nákupování v ryb.prodejně Spomy v Plačicích v HK, dobře si zkontrolujte zda vybrané zboží má na sobě cenovku.Zřejmě se zde inspirovali reklamou o trpaslících-dva stejné výrobky, jeden s cenou levnější a druhý ten samý pro změnu raději bez ceny a při platbě za výbraný výrobek bez cenovky byla účtovaná cena vyšší.(zatím si nikdo nestěžoval!!)Při následné reklamaci po dvou dnech, nezájem, neochota sdělení , že zboží bylo náhle zlevněno-s odkazem na stejné náhlé slevy v hypermarketech, akorát , že nižší cena byla u jednoho z výrobků již 14dní před incidentem.Po tomto přístupu jsem se tedy rozhodl využít práva spotřebitele na vrácení peněz ve stanovené lhůtě a na to mi nakonec byl výrobek proplacen zpět.Mé další nákupy zde budu již velmi zvažovat.Tato zpráva nemá účel někoho poškodit, ale upozornit ostatní na případný spokojený nákup.S pozdravem člen klubu.
Oblečenie na ryby...
23.1.2006 | ORIMP | chytej.cz | 15.270 zobrazení | 72 odpovědí
Aké použivate vrchné oblečenie(typ,značku)a aké mate s ním skusenosti. Ide mi o jesenne a zimné oblečenie.
Držení okouna za hubu? Dobře či špatně?
17.6.2015 | HaD | Dravci | 10.382 zobrazení | 71 odpovědí
Poslední cca rok registruji až fanatický odpor k držení okouna za
tlamu, které mnozí považují přímo za tristní. Ten hon na čarodejnice mi
připadá někdy tak militantní, že už z CHYTEJ.cz vyhnal pár zapálených
mladých kluků. Kritici se obávají, aniž by to měli alespoň jedním
případem podloženo, o poškození rybí tlamy apod. Přitom, jak znám
anatomii okouna, zkušenosti z celého světa a i jak vyplývá z mých
zkušeností, je riziko poškození ryby minimální a pokud se ryba vysloveně
„nepáčí“, jde podle mne o nejšetrnější způsob manipulace s okounem
hned za vyháčkováním přímo ve vodě (huba je odolná, neriskuje se pád
ryby a ani poškození slizu!!!). Držení v mokré ruce je také šetrné,
ovšem nějaký ten sliz se rybě setře a okoun se rád bez varování
mrskne – pak buď může dojít k jeho pádu na zem, což je opravdu velmi
špatné, nebo k jeho sevření v ruce – masáž vnitřních orgánů
rozhodně zdraví ryby neprospěje. Pokládání na zem, pokud není mokrá a
měkká (např. podložka, mokrá tráva) je také mnohem horší. Kde se tedy
ten odpor bere a proč vůbec? Mimochodem – na mrtvém okounovi cca 35cm jsem
se pokoušel oběma rukama silou čelist poškodit – zlomit – a nepovedlo
se mi to, i když jsem se snažil hodně. Nedovedu si tedy představit, že se
mu zlomí jeho vlastní vahou, zejména v momentu, kdy je ryba do úhlu cca
45 stupňů, nebo dokonce s podporou někde v oblasti za prsními ploutvemi.
Proč tedy někteří rybáři někdy až fanaticky „křičí“ proti???
Klub příznivců značky Shimano
18.4.2013 | feederar | Ostatní nádobíčko | 6.475 zobrazení | 71 odpovědí | upravit
Daiwa i Quantum už svůj fanklub mají, Shimano zatím chybělo. Posílejte fotky prutů, navijáků, pište svoje zkušenosti atd. :-)
Potkání blbce
2.5.2012 | Mr. Vydra | Vaše názory | 36.198 zobrazení | 71 odpovědí
Včera jsem byl na rybách (Labe) trošku poškádlit ryby, sedl jsem si a chytal asi tak 7 hodin pak přijel chlap v autě stáhl okýnko a začal na mě řvát že si na tomto místě už měsíc krmí Boilim, vedle mě bylo všude asi 5 metrů místa, tak si řikám blbec jeden ten mě nena..re takže jsem mu jenom odpověděl že už tam 7 hodin chytám tak aby šel jinam. Nevím proč si nesedl vedle mě nebo se nezeptal jestli bych se nemohl trošku posunout ale to ne začal na mě hned řvát a tak se chci zeptat zda má někdo podobné zkušenosti a jak je vyřešil a kolik je ještě na světě blbců
Mivardi
24.9.2010 | MirekS | Navijáky | 21.935 zobrazení | 71 odpovědí | upravit
Rád bych se zeptal co říkáte značce MIVARDI. jedná se o navijáky i o pruty. Je mi jasné, že to asi bude podle určitých některé řady budou lepší a některé horší, ale tak celkově zda má někdo s MIVARDI nějaké zkušenosti. Dík
Třetí šatna,aneb pokec o zdraví
10.2.2010 | džigit | Tipy & triky | 8.504 zobrazení | 71 odpovědí
Zde si můžete pokecat a postěžovat o svých zdravotních problémech a doufat v nějakou „zaručenou“ radu od rybářských „odborných“ lékařů i obyčejných hypochondrů.Taky by se tomu dal dát podtitul-jak se ráno zaručeně „exhumovat“,aby člověk u vody co nejdéle bez problémů vydržel :-D Tím ovšem nechci říct,že seúčastníci z první a druhé šatny nemohou zúčastnit
Největší vynález
15.10.2009 | Robur | Vaše názory | 20.440 zobrazení | 71 odpovědí
Co považujete za největší objev či hybatel pokroku v rybařině, ať už v současnosti nebo od pravěku, a proč?
Pitný režim na rybách
13.8.2009 | dedacek | Ostatní nádobíčko | 7.084 zobrazení | 71 odpovědí
Jaké nápoje požíváte v tomto prapodivném létě na rybách.Mnou oblíbenou značkou je nyní jedenactka z Protivína, předtím dvanáctka z Budějc.
Ryby a ovoce.
31.8.2008 | Piranha | Tipy & triky | 9.243 zobrazení | 71 odpovědí
Zajímalo by mne, jaké máte zkušenosti s lovem ryb na ovoce.Ať je to položená, či plavaná, banán či naše, nebo i exotičtější ovoce.Já osobně lovil pouze na třešně a docela úspěšně.Na DVD s Mírou Horáčkem (ospreyem) se ukazuje i lov na švestky a meruňky.Máte někdo zkušenosti?
Výzkum
22.5.2008 | yerrx | chytej.cz | 8.295 zobrazení | 71 odpovědí
Mám do školy udělat nějaký statistický výzkum a tak mě napadlo proč neudělat něco o rybách. Tak se tedy ptám jakým stylem chytáte? Prosím aby jste napsali jen jednu možnost, kterou upřednostňujete. Díky za všechny odpovědi.
Jdou vám už ryby,
10.2.2008 | vosakh | Ryby | 11.714 zobrazení | 71 odpovědí
Tak co už chodíte na ryby?Bere něco?pište
chyť a pusť + horní míra...
25.11.2007 | rgb23 | Ryby | 8.529 zobrazení | 71 odpovědí
Jaký máte názor na tyto dvě poslední dobou často diskutovaná témata? Jste pro, nebo proti? Proč a za jakých okolností?
Montáže na přívlač
7.5.2007 | schwara | Přívlač | 12.477 zobrazení | 71 odpovědí
Zajímalo by mě jaké montáže používáte na přívlač. Jestli používáte lanka atd.
Pracovní povinnost
21.12.2005 | zedus | Legislativa | 8.103 zobrazení | 71 odpovědí
Patřím pod MO Olomouc, dnes mi došel zpravodaj od místní orgamizace a jsem docela zaražený u pracovní povinnosti. Je tam psáno: dospělý člen musí odpracovat 10 hodin prací nebo zaplatit 800Kč při MP a 20 hodin a nebo zaplatit 1600Kč při P. Tudíž mi logicky vyplívá zaplatit 3200Kč nebo odpracovat 30 hodin. To mi přijde trošičku přitažený za vlasy. Prosím severomoraváky aby mi napsali jak to vlastně je u nich, ale prosím i z jiných MO aby přispěli na toto téma. Dík
Chytání 24 hodin
31.10.2005 | KULKIN | Legislativa | 11.883 zobrazení | 71 odpovědí
chytáte někdy i v noci. Jakýje váš názor na omezení rybářským řádem . Lidé co tam jsou mi připadají jako svazáci kteří zaspali dobu.
Vláčecí prut
25.9.2010 | kuba4 | Pruty | 23.903 zobrazení | 70 odpovědí
Zdravím, chtěl bych se zepat na jakou značku se mohu u vláčecích prutů spolehnout. Prošel jsem pár stránek a většina lidí hlasuje pro Shimano, jaké máte zkušenosti Vy? Máte nějaké zkušenosti třeba s firmou Cormoran, Sema, Mivardi, Albatros a a jinou?