Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Kolik ročně ulovíte a pustíte ryb?
26.10.2009 | HaD | Vaše názory | 7.487 zobrazení | 70 odpovědí
Existují fóra, kde se „přiznáváme“ k tomu, kolik jsme si za rok odnesli od vody ryb. Mě by ale zajímalo, kolik ročně ulovíte a pustíte ryb:
- ušlechtilých a dosahujících lovnou míru
- ušlechtilých podměrečných
- neušlechtilých větších velikostí
- neušlechtilých prďolů (malých ryb)
Zajímají mě všechny ryby včetně ouklejí apod. A prosím o co nejreálnější čísla. Odpovědi slosujeme a výherci pošleme nějakou odměnu ;-)
Pouštět nebo nepouštět dravé ryby??
3.11.2008 | sajmon | Dravci | 11.012 zobrazení | 70 odpovědí
Schválně jsem položil tuto otázku k zamyšlení. V České republice je zhruba 350 000 rybářů. Mým odhadem je zhruba maximálně 10 000 rybářů co sem tam pustí nějakou rybu a zastánců 100% chyť a pusť je ještě míň. Má cenu pouštět mírové dravé ryby?? O víkendu jsem chytl štiku 55 cm, byla nádherná, tak jsem ji pustil. Ihned jsem se stal centrem urážek a absolutní hlouposti, že rybu pouštím. Když si uvědomím, že je opravdu mnoho rybářů, které by tu štiku vzali a jsou i takoví a není jich málo, co si vezmou i štiku podmírovou, tak si říkám, jestli má cenu opravdu pouštět dravé ryby. Člověk si řekne, pustím ji, aby měli i ostatní radost, ale když ji pak někdo chytí znovu, tak ve velkém případě ji nepustí zpět a já se s touto rybou v trofejní velikosti již určitě nesetkám. Nejsem, ortodoxním zastáncem metody chyť a pusť, i já si vezmu nějakou rybu za rok domů a udělám si radost, ale víkendový incident mě opravdu vede k zamyšlení, jestli nebrat většinu chycených dravých ryb!! Co si o tom rybáři myslíte?? Tuto otázku jsem položil jen ohledně dravých ryb, protože si myslím, že kaprů je dostatek a nemá cenu spekulovat nad pouštěním kaprů.
mimo rybyřinu-štěně
21.2.2008 | gadasnik | chytej.cz | 7.826 zobrazení | 70 odpovědí
Zdravím kolegáčci,je to mimo obor,ale potřeboval bych poradit,jak naučit štěně na záchod.Existuje nějaká osvědčená metoda??Je mu sedum tejdnů.Chci ho naučit jak na venčení,tak i na misku doma.Dík za každou radu.
Moucha versus vláčka na pstruhovce
27.5.2007 | regulus | Muškaření | 8.442 zobrazení | 70 odpovědí
Vzhledem k tomu, že se to pernamentně tahá do jinejch diskuzí, tak tu můžeme diskutovat na téma zda vláčka na pstruhovku patří, či ne, používání nebo nepoužívání víceháčků, s protihroty nebo nikoliv, .............
Maturanti
26.3.2007 | koloseum | chytej.cz | 6.967 zobrazení | 70 odpovědí
Tý z vás rybárov,ktorý idete maturovať ako ja – secko naj,nech sa to podari a my mozeme v pohodicke chodit na ryby bez toho aby sme museli mysliet na opravne…:-) Sice trosku mimo ale aj tak Petrov Zdar!!!
barvení woblerů
5.11.2006 | ART | Ryby | 49.226 zobrazení | 70 odpovědí
jak barvíte woblery ktery si podomacku vyrobíte
Porušení ryb. řádu?!?!?!
5.8.2005 | kkarlos | Dravci | 9.629 zobrazení | 70 odpovědí
Myslite si ze je hrube poruseni ryb. radu kdyz si nekdo ponecha candata 42cm ktery je zazranej jako svin a uz kdyz se jenom dostal ke brehe tak barvil strasnym zpusobem co si o tom myslite ??? dik za kazdou odpoved
Zabíjet velké ryby- ano či ne?
25.7.2004 | HaD | Ryby | 11.587 zobrazení | 70 odpovědí
Co si myslíte o zabíjení velkých ryb? Myslíte, že je v pořádku a etické, když někdo kvůli masu usmrtí starou rybu: např sumec 180 cm=cca30 let, kapr 15 kg= cca 15 let, parma 70 cm= cca 30 let atd? Sice je to v souladu s řádem, ale dopsěl jsem lety k tomu, že by se to asi dít nemělo! Je mi necelých 30 a pocit , že na revíru, kde rád chytám někdo utloukl a vyudil např. sumce 180 cm a já budu muset do věku 60 let!!! čekat na dalšího, kdy už možná sotva dolezu k vodě, mě šíleně děsí. Co vy na to?
Celoroční hájení Kapra domácího
5.12.2011 | nnnap | Bílá ryba | 20.107 zobrazení | 69 odpovědí
Je pěkné, chtít pro naše vody to nejlepší. Je pěkné o tom hovořit, je to trendy… Pojďme tedy pro to něco udělat! Hajme celoročně Cyprinusa carpija!
Jak na sumce ?
14.7.2010 | 17_Rosta | Sumcařina | 19.555 zobrazení | 69 odpovědí
Zdravim potřebuji pár rad chystám se ted o sobotu na sumce ale nevím jak ho vylákat vabnička je tam zakázaná a nevím jak na něj poradí někdo ? a je lepší na bojku nebo na položenou na dno ? díky
rotačky
28.7.2009 | stupy | Přívlač | 13.406 zobrazení | 69 odpovědí
Ahoj,chci se zeptat jake rotačky vydrži nejvic.Mam odskoušene Robinzonky-ktere.no nic moc.A tak se chci zeptat ktere sou odolnějši
Nejsympatičtější revír
29.10.2008 | Robur | Domácí revíry | 8.518 zobrazení | 69 odpovědí
Tak jak sleduji fotky z lovu, tak sem hodím jednu filosofickou myšlenku. Kdybyste měli tu možnost se přestěhvaot k nějaké vysněné vodě v ČR, která by to byla. Prostě jsem z Brna, Mušov za zadkem pro mnohé revír č. 1. Takže otázka zní, kdybyste teď mohli chytat jen na jedíném místě, které by to bylo? Doufám, že nějaký škarohlíd hned nenapíše, že když odpoví, tak svůj revír totálně odepíše, protože se mu tam sjede celá republika.
Kontrola rybářské stráže.
29.2.2008 | Mila | Legislativa | 30.404 zobrazení | 69 odpovědí
Poslední roky mám pocit,že kontrol ryb.stráže je opravdu velice málo.Já sám jsem nebyl za 4roky kontrolován ani JEDNOU!!!. Chodim převážně na Labe v okolí Děčína a Ústí n. Labem,ale kontrola ryb.stráže mi ani v nejmenším nevadí protože ryb.řád je pro mne malá bible :) je mi to spíš líto. Jak funguje ryb.stráž ve Vašich regionech? A schválně kolik kontrol jste měli vy za poslední dobu?
ÚN lipno a dravci . . . . . . . .?
21.2.2008 | okun | Domácí revíry | 8.950 zobrazení | 69 odpovědí
Jak to vidíte s dravcema na Lipně. Je to opravdu tak špatné?
Fórum i pro neregistrované?
5.12.2005 | HaD | chytej.cz | 8.344 zobrazení | 69 odpovědí
Byli by jste pro, aby bylo fórum uvolněno i pro neregistrované uživatele a tím i více žilo?
Jaká je nejlepší nástražní rybička na CANDÁTY??
7.6.2005 | kkarlos | Dravci | 20.233 zobrazení | 69 odpovědí
Poradíte mi jakou mám zvolit nástražní rybičku na CANDÁTY??Díííík za radu!
Horní míra: myšlenka, která změnila rybařinu
19.2.2014 | nnnap | Kaprařina | 5.658 zobrazení | 68 odpovědí
Co si o tom, s odstupem času myslíte.
Dědek
1.4.2011 | Robur | chytej.cz | 8.893 zobrazení | 68 odpovědí
fórum nevěnuji oblíbenému kolegovi, ale spíš na zamyšlení. Komu říkátě dědek? Když se podíváme na nějaké kritické diskuse na téma braní kaprů, plundrování revírů, tak 90% diskutérů napíše, že za to můžou dědci. Pak napíše, jak ty dědky nas-al případně převezl nebo jak záviděli. Tak se rovnou zeptám, od kolika let budu dědkem, případně co pro to musím udělat? Sáhněme si do svědomí, zda se náhodou netrefujeme do nejlehčích terčů…
Smáček nebo twister
30.1.2011 | recek | Přívlač | 13.123 zobrazení | 68 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je nejaký rozdíl, když budu chytat na smáčky a budu dodržovat všechny ty zásady pro toto chytani anebo když smáček vyměním za stejně velký twister. Neni smáček jen kvůli tomu, aby rybáři u prodejců nechali víc peněz?
Roburova dovolená 2011
26.1.2011 | Robur | Ubytování | 8.438 zobrazení | 68 odpovědí
nemá někdo na půjčení chatu /prázdniny/, tak pro 4 – 6 osob. Dcera prahne vyrazit s kamarádkami na vandr a chtějí nějaké zázemí. Nepotřebují rybařit, ale hlavně dobré dopravní spojení. Dejme tomu do 150km od Brna. Jsou ochotné si ten pobyt i zaplatit.