Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Prosim o radu - rybarsky listek necteno

9.10.2010 | Perkins | Legislativa | 9.701 zobrazení | 68 odpovědí | upravit

Zdravim,

Muze mi prosim nekdo poradit jak ziskat rybarsky listek(poprve) a co proto musim udelat ?

Je pravda , ze listek se da zakoupit a hned se muze chytat ?

Nebo je nutno absolvovat zkousku z poznani ryb, biologie a zpusobu lovu ?

A jak dlouho trva vydani listku ?

Dekuji vsem za odpoved.

Petr Praha

Kde jsou vecí okouni??? necteno

2.8.2010 | Shrek23 | Dravci | 7.431 zobrazení | 68 odpovědí

Poslední dobou zjišťuju že mizí velcí okouni. Kde jsou ty časy kdy jsme jezdily na vláčku na velký okouny a za pár hodin jsme měli deset okounu kolem 40 cm a plno menčích jsme pouštěli . Teď když vytáhnu za sezonu pět okounů nad 30cm je to zázrak a je to čím dál horší a horší. Byl bych pro aby tahle ryba dostala šanci a dali jí míru aspoň 25cm. Kdo je pro aby se dala okounovi tahle šance???

Uznáváte echoloty?? necteno

9.6.2010 | CiCu | Vaše názory | 8.022 zobrazení | 68 odpovědí

Uznáváte echoloty a sonary na našich revírech? Řekl bych že to do sportovní rybařiny vůbec nepatří!Je to věc názoru jen mě zajímá kdo ho uznává a kdo ne !

Kormoráni necteno

12.2.2010 | BigMike | Vaše názory | 7.450 zobrazení | 68 odpovědí

Máme v revíru asi 200 ks věčně hladových kormoránů. Vznesl jsem proto dotaz na krajský úřad, co je třeba odělat pro to, aby se povolil odstřel. Dnes přišlo vyjádření: Dobrý den, odstřel kormoránů (resp. plašení kormoránů střelbou) je možné pouze po udělení výjimky podle ust. § 56 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon). Výjimku lze povolit pouze pokud jiný veřejný zájem převažuje nad zájmem ochrany přírody nebo v zájmu ochrany přírody. Výjimku lze povolit z důvodů vyjmenovaných v ust. § 56 odst. 2 zákona. Žadatel by tedy měl předložit žádost se zdůvodněním veřejného zájmu převažujícího nad zájmem ochrany přírody popř. zdůvodnění zájmu ochrany přírody. Odstřel kormoránů se povoluje většinou podle ust. § 56 odst. 2 písm b) zákona v rámci prevence závažných škod (typicky na rybnících). Žadatel by tedy měl doložit závažnou škodu na svém majetku a doložit výskyt kormoránů. Obecně je problém s prokázáním škody na rybách v tekoucích vodách, protože ryba je v těchto vodách „věcí ničí“ (do vlastnictví se dostává až ulovením) a proto nemůže vzniknout škoda. Samozřejmě je možné udělit výjimku i z jiných důvodů,, ale vše je nutné zdůvodnit a zdokladovat.

Je mi z toho smutno!!! Jaký na to máte názor, na co to navléci aby uznaly škody, výskyt a následný odstřel?

firma D.A.M necteno

26.12.2008 | nemecky.0vcak | Ryby | 10.254 zobrazení | 68 odpovědí

chci se zeptat jestli máte skušenosti s touto fimrou..dostal jsem od ní naviják ,a tak chci vedět do ceho jdu..

Sraz na dírkách 2008 necteno

15.1.2008 | HaD | chytej.cz | 6.543 zobrazení | 68 odpovědí

Vloni nám to nevyšlo, tak co kdybychom se srazili u otvorů letos? Někdy v půlce února bych to viděl jako reálné. Navrhoval bych střed republiky s nějakým dobrým zázemím… Takový Pilák, palírna, srub, grill, nostalgie, vzpomínky… Kdo je pro?

Co podle vás znamená "ŽVEJKA PRUT" necteno

23.9.2006 | regulus | Pruty | 9.991 zobrazení | 68 odpovědí

Tento „terminus technikus“ je poměrně dost rozšířenej. Jsem pevně přesvědčen, že naprostá většina těch kdo tento termín použila, vlastně ani neví, co s tím chtěli říci. Prostě by mě zajímalo, co si kdo z vás pod tímto termínem a v jaké souvislosti, což je dost důležitý představuje. Svůj sáhodlouhý názor doručím později, tak se zatím tužte. -:)))

UŠLECHTILÉ RYBY JAKO NÁSTRAHA necteno

16.8.2006 | ichtyofag | Ryby | 7.630 zobrazení | 68 odpovědí

Někteří rybáři loví sumce na kapra třeba i 2kg. Zajímalo by mě, jestli je povinen kapra zapsat jako úlovek, i když je používán jako nástraha.

Kapři a boilie necteno

31.7.2006 | Bobs | Úspěchy | 10.970 zobrazení | 68 odpovědí

Jake mate zkušenoti chytání kaprů a boilie

Jepice - historická nástraha necteno

31.3.2006 | breca | Ryby | 8.225 zobrazení | 68 odpovědí

Mám známeho, hodně přes šedesát, který mi tvrdí, že se dříve hodně chytalo na jepice. Navazovali se na háček nití a prý na to šli tloušti, cejni i parmy. Chytáte někdo na ně? Popř. jakým způsobem?

Rybářské fory necteno

9.3.2005 | silur | Ryby | 15.651 zobrazení | 68 odpovědí

když je ta zima tak pište aspoň fory o rybách, rybářích ale nejen onich, třeba i jiné. A když jsem to naťuknul tak dám jeden jako první. Sedí feťák na rybách a chytne zlatou rybku. Rybka- když mě pustíš, splnim ti tři přání. feťák- tak jo rybko-šlehneme si spolu a stalo se. druhý den se opakoval a třetí den taky. ˇčtvrtej den už měl feťák přání vybraná a tak smutně sedí na břehu. Z vody se najednou vynoří zlatá rybka a povídá- tak co feťáku šlehneme si ???????

Dragon Destiny 2,6m, 7-28g necteno

13.2.2011 | Elis3 | Pruty | 19.432 zobrazení | 67 odpovědí

máte někdo zkušenosti s tímto prutem? přemýšlím o koupi a nevím jesli je to správná volba. navíc jsou v akci. nebo prosím poradíte s alternativou. chci něco ML přívlač. díky za odpovědi.

http://www.rsp-fishing.cz/…m-7-28g-akce

Co si myslíte o lidech kteří si koupí povolenku a nedělají zkouš necteno

30.1.2011 | MenFish | Legislativa | 9.274 zobrazení | 67 odpovědí

Ahoj Rybaři co si myslíte o rybářích co si koupí povolenku a nic proto ne udělají žádné zkoušky myslíte si že je to správné MenFish

HDU necteno

31.7.2008 | Robur | chytej.cz | 8.864 zobrazení | 67 odpovědí

vzhledem k dnešní podobě Chytej, kdy má každá bezvýznamná pr-del svoje fórum /někyd i několikrát/, jsem zjistil, že mysterium HDU nic takového nemá. Proto mu jedno fórum věnuji.

Pouštíte velké ryby ?!? necteno

31.8.2007 | Pepa Kreidl | Tipy & triky | 8.785 zobrazení | 67 odpovědí

Už dlouho jsem přemýšlel,zda má nějaký smysl pouštět velké ryby,například u nás se smí kapr brát od 45 cm do 60 cm,protože místní zastupitelstvo si myslí,že kapr nad 60 cm se vytře,ale jakou mají malí kapřící šanci přežít,když jsou zde okouni a štiky ?Proto sem napište své názory,zda si myslíte zda by se trofejní a velké úlovky měli pouštět,nebo by měli být ponechány.

Dostanu novy muskarsky prut z Leadlu.....co s nim? :-D necteno

28.4.2007 | Prichy | Muškaření | 10.305 zobrazení | 67 odpovědí

ne vazne, vubec netusim, co s tim budu delat, jako zaryty vlacar :-D poradte

Pc hry necteno

11.4.2013 | -zruseno | Vaše názory | 8.952 zobrazení | 66 odpovědí

Pc hryKdyž už je tu fórum o filmu a muzice, určitě by bylo fajn tu mít i fórum o pc hrách. Nejen o těch rybářských, ale i o všech ostatních. Tak pište co rádi paříte. :)

Co je lepší třpytky nebo wobler ??? Co myslíte ?? necteno

2.8.2010 | Lazovič | Přívlač | 10.307 zobrazení | 66 odpovědí

Já myslim ,že je to stejni co vy ??? Třpytky jako woblery ne ??? Co myslíte ?????????????­????????????

Vláčkaři vs Muškaři necteno

12.3.2010 | | Přívlač | 27.589 zobrazení | 66 odpovědí

Taky máte ten pocit, že přívlač je zbytečně zakazována (na úkor jiných rybolovných technik) a omezována? Nemůžeme chytat naší oblíbenou rybolovnou technikou půl sezóny jak na P tak i na MP, přestože jsme za povolenky vysolili nehorázné peníze?

Jestli ANO – tak to jste v tom správném fóru!!:-)

Připadá mi, že muškaři (přestože proti této krásné technice nic nemám a sám taky občas muškařím) začínají čím dál tím více lobbovat (např. pokus o zákaz trojháčku na Pstruhovce, pokus někde uplně zakázat vláčku, popř. úseky jen pro muškaře, nemožnost nahradit „muškařskou šňůru“ vlascem…atd. )

Na P vodách se např.zakazuje vláčet od 31.srpna do 1.12. hlavním argumentem je ochrana potočáka který táhne do tření.

Tak mě tak napadlo, že by bylo možná vhodné navrhnout ZÁKAZ MUŠKAŘENÍ na P vodě v době od 16.4. do 16.6. – to se tře zrovna lipan, který se na vláčku uloví jen výjímečně, tak proč neochránit lipana?? Všichni muškaři si přece stěžují, že je čím dál tím vzácnější a přesto ho zbytečně píchají a drancují vodu? Co si o tom myslíte vy? Necítíte na tom trochu nespravedlivosti na úkor vláčky?? (dokonce u nás existoval ještě do nedávna revír, kde se nesmělo celoročně vláčet, ale na živou rybku se mohlo… to už nechápu vůbec)

Odolný rybář necteno

24.2.2008 | Piranha | chytej.cz | 9.025 zobrazení | 66 odpovědí

Máte někdo nějakou zajímavou historku o své rybářské imunitě, co se týče vedra, deště, mrazu a jiných extrémních podmínek u vody.Zažily jste někdo nějakej extrém u vody. Pište, pište ať je co číst