Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Trofejní úlovky v roce 2012
4.1.2013 | Venik2 | Vaše názory | 6.685 zobrazení | 62 odpovědí
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak je možné že admin povolí uložení do trofejních úlovků, tolik fotek s lživými popisy? to si tam každej může dát 30cm sivena a nazvat ho 49cm. viz letošní největší úlovek sivena (ů)
kde ošahat?
16.12.2012 | sidla | Přívlač | 6.375 zobrazení | 62 odpovědí
zdravím, mám v merku doplnit 2–3 pruty na přívlač na další sezonu. rád bych si ozkoušel a ,,ošahal,, pruty od dragonu a skeletory,ty ale myslím nebude problém najít. ale ty dragony kde v okolí Zlína? Uh, nebo U. Brodu? Kromeříže? viděl bych to na nějaký delší 2,7–3m candátový prut,jeden tvrdší universál aj na sumíky a taky bych rád odzkoušel nějakou chvějivku a ty od dragonu jsou na výběr…jo a taky doporučíte mi nějakou? líbí se mi http://www.rsp-fishing.cz/…-2-75m-2-12g
v ostatních prutech mi už pomohl sethy
Mícháte krmení doma nebo až u vody?
13.3.2012 | Zedtu | Tipy & triky | 25.816 zobrazení | 62 odpovědí
Chci se zeptat jestli používáte do krmení vodu z vodovodu nebo z rybníka, a jestli máte nějaké zkušenosti s tím že by jste na krmení s chlorovanou vodou měli méně záběrů. Nebo je to úplně jedno?
Kuna
17.5.2011 | Robur | Neúspěchy | 44.472 zobrazení | 62 odpovědí
zdar, potřebuji vypudit z domu kunu. Případně co nastražit do sklopce. Zničit, zabít, pochcat, zakopat, vyspat.
Woblery - jednoháček bez protihrotu
12.5.2011 | jackubr | Dravci | 10.318 zobrazení | 62 odpovědí
Ahoj, loni jsem začal překovávat menší woblery (do 7cm) na jednoháčky bez protihrotu, bohužel pořád nemohu najít správný typ buď háčku s kroužkem (zkoušel jsem BL háčky Owner v kombinaci s mikrokroužkem Gull) bohužel ani pro nejmenší nástrahy (CD5) to nebylo ideální. Očko háčku je buď moc malé, nebo je už háček z moc silného drátu. Prosím poraďte mi jak jste to řešili vy, pokud vůbec, a nebo jestli nemáte vyzkoušené vhodné háčky.
Díky Jakub
Pstruharina....rotacka,twistrik,wobler...
24.3.2010 | kingkubik | Přívlač | 9.079 zobrazení | 62 odpovědí
dobry den.vzhledem k tomu ze nam pstruh.sezona klepe na dvere rad by jsem se zeptal s jakou navnadou hodlate vyrazit ktera je pro vas top.ja treba vyhradne chytl s rotackami ale mam chut zkusit neco noveho.jestli muzete napiste treba i vase osvecene barvy zpusoby vedeni atd…kratim si dlouhou chvili:Ddiky za odpovedi
Zahájení lovu dravců na MP revírech 2009
17.5.2009 | rybář233 | Přívlač | 10.597 zobrazení | 62 odpovědí
Zahájení lovu dravců na MP revírech už klepe na dveře a tak bych se chtěl zeptat kam vyrazíte a jaká z vašich nástrach se první dotkne hladiny.Předem dík za otpovědi.
Alkohol na ryby patří!
24.3.2009 | | Tipy & triky | 11.695 zobrazení | 62 odpovědí | upravit
Alkohol k rybařině neodmyslitelně patří. Především ke kaprařině. Je potřeba tu celodenní fušku, kdy člověk leží v křesle a jednou za půl dne vstane k záběru, večer pořádně zapít. Já už si nemůžu představit kaprařinu jinak, než ráno vstát (ráno znamená poledne) najíst se, chvilku si zdřímnout. Po kratičkém spánku si uvařit kafe a lehnout si na lehátko ukusuje nějaký pamlsek. Samozřejmě během náročného ležení na lehátku si lehce podřimovat. Občas líně vstát k záběru. Zaseknout, vytáhnout, položit na podložku. Polejt celýho kapra klinikem, aby se mu něco nestalo.Po té, co už je kapr bezpečně naložen celý do kliniku ho šetrně vzít za břicho, laškovně zasunout prsty do análu a šetrně pořídit několik stovek fotek ve všech možných i nemožných polohách. Jakmile je první stovka fotek ze břehu hotová (a přichází únava rukou, které jsou již vyčerpané neustálém natahování kapra před objektiv), je na čase obléknout reprezentativní slipy, obléknout tričko s logem renomovaného výrobce boilies a hurá fotky z vody. Po dvou hodinách focení naprosto vyřízeného kapra (nyní již bez šupin a bez slizu) pro sychr ještě potřít dalším klinikem a poslat ho břichem nahoru do hlubin s obligátní větou: „Pošli babičku“ Po tomto martiriu rychle nahodit (popřípadě zavézt), dát si retko a jít si na chvíli zdřímnout. Zbudit se akorát na večeři, při které s kolegy vyhodnotíme končící den a začínáme popíjet. To je ta správná chvilka na alkohol. Popíjí se pomalu, ale odvážně. Kolem druhé ráno již notně „jak vidle“ slovně napadnout rybářskou stráž, která má tu drzost, že mi chce vzít rybářský lístek za lov přes noc. Pokud je vás na místě těch pravých kaprařů víc, tak se slovní napadnutí rybářské stráže přeskakuje a přechází se rovnou na obhajobu své pravdy v tom smyslu, že nařízení omezení lovu je kravina a já to neuznávám. Takže nedá se nic dělat porybnej letí do vody a za ním jeho babeta. Následuje chlapácké poplácání po zádech mezi všemi přítomnými pravými kapraři a následuje pití. Kolem čtvrté ranní, když už svítá tak již zpitý pod obraz zmateně zaseknout prut, který je úplně cizí, zamotat montáž i okolním pravým kaprařům, kteří již vytuhli před bivakama, nablít si do pytlíku s boiliesem a vydat se na kutě. Cestou ještě před spaním vyčurat tzv. „na mazáka“ bez rozepnutí kalhot a hupem šupem do bivaku. Většinou se nepodaří do bivaku již trefit a proto se ulehává například hlavou na šutrech a nohama ve vodě. Nyní již vyčerpán po náročném rybolovu a spokojeně pokálen můžu jít spát a těšit se na další zítřejší rybářské zážitky.
Proto alkohol na ryby patří.
Nekoupení svazové povolenky
6.1.2009 | Raf | Legislativa | 8.724 zobrazení | 62 odpovědí
Uvažovali už jste někdo, že ukončíte sňatek z rozumu, přestanete být členem ČRS či MRS a nekoupíte si svazovou povolenku? Mě ještě před nedávnem toto vyjádření postoje k rybářskému řádu a obhospodařování svazových vod přišlo jako utopické, ale letos nad tímto krokem začínám velmi vážně uvažovat a zřejmě tak za předpokladu nulové progrese za pár let i učiním. Nevede mě k tomu ani v nejmenším cena povolenky, ale to že mi vyhovují jiné cesty. Loni jsem rybařil měsíc v zahraničí, celou dobu tam lovil non-stop a vyzkoušel si lov na pět prutů, zarybněnost také nebyla vůbec špatná. Po návratu se na naši realitu špatně zvyká. Soukromé revíry také nejsou špatnou cestou. Nehledě na to, že v podobném počínání je trochu chutě „bojovat s větrnými mlýny“. Jste na tom někdo podobně?
Rybářské časopisy
21.2.2008 | Czudko | Obchod | 9.184 zobrazení | 62 odpovědí
Poprve se mi dostal do rukou casopis „Sportovni rybar“, zajimave (netradicne) zpracovana grafika, ale obsahove nic moc az na par (2–3) zajimavych clanku = vcelku nezajimavy casopis. Nejsem zastancem ani odpurcem Jakuba Vagnera (redaktor casopisu), ale jeho rozhovor o rybareni s panem Postraneckym mi prisel, ze ani neni psany cesky. Prapodivny slovosled tvoril nesrozumitelne vety – doporucuji precist je to opravdovy slohovy zazitek. Podobny pocit jsem mel i z nekterych clanky v aktualnim vydani „RYBOLOVu“… Co vy a rybarske casopisy? Osobne chvalim „Ceskeho rybare“. Ostatne i prispevky od clenu techto stranek (napr. HaD, David Bonavetura) jsou pekne zpracovane a prinosne.
24 HODINOVÝ RYBOLOV V ČR.CO VY NA TO?
20.1.2008 | kam!kaze | Legislativa | 9.070 zobrazení | 62 odpovědí
Myslím že tohle téma zajímá nás všechny tak sem s názory :)
o s o b n o s t
9.10.2005 | Milky | Ryby | 7.608 zobrazení | 62 odpovědí
Quapem se blíží konec roku, což bývá zpravidla dost pádný důvod pro různé rekapitulace a ankety. Mě osobně by zajímalo, koho považujete za OSOBNOST rybaření letočního roku. Zkuste hodit do placu jednu dvě v dobré a jednu ANTIosonost.
zcvrkávání
29.6.2005 | frenki | Dravci | 7.496 zobrazení | 62 odpovědí
Chci se zeptat o kolik centimetrů se může lososovitá ryba zcvrknout po zabití a po nějakém čase v ledničce???? protože jeden kluk chytil sivena 26cm!!! a pak mi ho ukázal a měřil 21cm takže mu zbývaly 4cm do míry co tomu říkáte??? jaký je Váš názor??, Já si myslím ,že je pytlák!!!
Udica na zubáče
23.9.2004 | doktor | Pruty | 11.643 zobrazení | 62 odpovědí
Prosím poraďte mi udičku na zubáče. Väčšinou plánujem chytať na malých riekach ale aj rybníku, na gumy. Aká je nejvhodnejšia vrhacia záťaž, 3–15g, 5–20g, 10–30g? Značka? Čo hovoríte na Sportex KEV Trigger de Lux – dĺžka 305cm, vrhacia záťaž 30g, hmotnosť 225g Shimano Aspire Spinning – 300cm, vrhacia záťaž 5–20g, hmotnosť 239g Shimano Diaflash Ex Spinning Zander Special – dĺžka 300cm, vrhacia záťaž 5–20g Shimano Technium Diaflash Spinning 300L – dĺžka 300cm, vrhacia záťaž 3–15g, hmotnosť 217g. Cena sportex a shimano aspire je veľké mínus, alebo stoja za to?
Navijak Shimano Stradic 1000FA alebo Shimano Technium 1000FA? Stradic 2500 mám, nepoznáte Technium? Ďakujem
Je čeburaška opravu tak výjimečná?
13.11.2015 | Dany73 | Přívlač | 9.927 zobrazení | 61 odpovědí
Otázka do pléna na kloubovou hlavičku typu Čeburaška oproti klasické jigovce. Myšleno ve srovnání záběrů či spektra ulovených ryb, neboť svou konstrukcí zcela jistě výjimečná je. Samotnému se mi osvědčila více při lovu ve sloupci (propad), jestliže „lížu“ dno, vítězí klasika (i Toro asi ví, proč zůstává klasice s canďochy věrný:-) Pod duelem málo postřehů, od té doby přeci jen uplynulo trochu vody…
První přívlačový prut - poradíte prosím?
18.1.2011 | amiksovsky | Přívlač | 8.128 zobrazení | 61 odpovědí
Zdravím všechny rybáře! Vím, že těchto témat je zde dost, přesto bych poprosil o rady pro začínajícího vláčkaře. Chtěl bych si pořídit úplně první přívlačový prut. Chtěl bych s ním chytat na menších i větších řekách, občas i na nějakém rybníku či nádrži. Jelikož jsem začátečník, mám v plánu začít s menšími rybami, ale kdyby se podařilo chytit třeba větší štiku, aby to prut vydržel. Pokud mohu také poprosit výběr vhodného navijáku k prutu. Vše by mělo být max. do 3000 Kč. Předem mockrát děkuji za ochotu!
Zákaz přívlače do 31.8. na Labi
21.12.2010 | JKemr | Dravci | 7.275 zobrazení | 61 odpovědí
Zdravím rybářské kolegy. Zajímalo by mě, jaký máte názor na zákaz přívlače na revíru Labe 21(Nymburk)až do 31.8., přesto že lov na rybičku je povolen standardně od 16.6. Údajně jde o opatření proti nadměrnému drancování štik a z důvodu vysokého výskytu koupajících se lidí, jak mi bylo sděleno na členské schůzi. Díky za všechny příspěvky.
Nová rybolovná technika
13.9.2010 | chosebaits | Vaše názory | 7.721 zobrazení | 61 odpovědí
Mě zajímá,proč někteří néjen na netu klamou ostatní rybáře v tom, že napíší: ryba vrácena vodě nebo já ryby pouštím-chytám chyť a pusť. To se stydíte napsat: já jsem tuhle rybu vzal??? Proč?? Abyste se ukázali v dobrém světle, jaký jste dobráci nebo se snad bojíte toho, že s váma nebude nikdo diskutovat??
Já převážnou většinu ryb pustím, ale nějakou tu šupinu od vody odnesu. Co je natom??? Proč píši až dnes?? Jaký si Emil Swoboda v časopisu Rybářství v rubrice Nejnejnej je vyfocen se sumcem 235 cm a u něj je psáno RYBA VRÁCENA VODĚ, přitom ze sumce teče krev a pán drží v ruce nůž. Na rybu má právo, RŘ neporušuje a tak proč píše takovou blbost.Toto je jeden z případů, který je zjevně odhalen! Kolik jich je neodhalených je ve hvězdách,to se netýká jen fotek v časacích.Vyfotit třeba kapra na podložce a napsat: „byl puštěn“ umí každý, ale jak to je doopravdy zná jen lovec. Proč lžem a nebo je to jen nová moda a rybolovná technika????
Jak na zloděje lodí a rybářského vybavení.
1.7.2010 | HaD | Ostatní nádobíčko | 11.136 zobrazení | 61 odpovědí
Začnu malou příhodou. Kamarádi mají na Jordáně loď. Slouužila asi 2 roky. Vloni na podzim však zmizela. Někdo jí ukradl :-( Letos ji kluci náhodou objevili. Byl uzamčena na novém řetěze na druhém konci nádrže. Sehnali si pákovky, káru a že jí odvezou jinam, kde bude v bezpečí. Následující den jsme se pro ni vypravili. Na místě však nebyla. Po prohlídce vody jsme ji našli. Jeli na ní dva patnáctiletí kluci. Zřejmě si nás všimli, rychle ujeli na druhou stranu a lesem utekli. Tomáš tedy vzal auto a jel na druhou stranu, aby ji přivezl. Na břehu si Petr při čekání všiml dvou článků řetězu, čerstvě rozříznutých. Tu loď ti chlapci těsně před naším příjezdem ukradli původním zlodějům!!! Hrůza. Teď už je loď v bezpečí. Mě osobně se něco podobného před lety stalo také. Jak jste na tom vy? Stalo se Vám něco podbného? Ukradl už vám někdo taky loď, případně jiné rybářské vybavení? Jak se účinně bránit? Já například loď k vodě už jen vozím, nikdy ji nikde nenechávám.
Feederový mini sraz na klubové vodě CHYTEJ.cz
6.4.2010 | HaD | chytej.cz | 8.088 zobrazení | 61 odpovědí
Předběžně oznamuji, že 8.5. 2010 se na Klubové vodě CHYTEJ.cz nedaleko Tábora bude konat mini feederový sraz. Možnost přespat do neděle (ve stanu, bivak apod.), občerstvení bude zajištěno. Cena i s povolenkou bude zaváděcí – cca 300,– Kč/ osoba.
Maximální počet chytajících účastníků je 20. Lov na jeden prut, háček bez protihrotu (stačí zamáčknout).
Podrobné informace o akci budou k dispozici během týdne. Hlásit se můžete zde.