Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Lov nonstop
9.3.2006 | jelen | Ryby | 6.088 zobrazení | 60 odpovědí
blíži se nám volby a tak mám dojem,že je nejlepší čas trošku zatlačit na politiky,aby nám umožnili chytat v létě nonstop,je nás asi 300 000 a to je hlasů,co vy na to?
Sponzorské dary
13.1.2006 | kulin | Ryby | 9.124 zobrazení | 60 odpovědí
Po přečtení prosby dětského domova v Sedloňově mě napadlo,že bych jim něco poslal,ať už peněžní nebo jiný dar,třeba krmítkový směsi,háčky,vlasce atd. Zajímalo by mě jestli by se někdo připojil. Předem podotýkám,že mé organizační schopnosti nejsou nic moc,takže pokud se najdou lidi co budou chtít nějak přispět,bude se muset najít někdo,kdo to zorganizuje. Myslím že nás tady je dost na to,aby sme něco vymysleli. Co vy na to?
Mušák jako vláčák
30.12.2005 | Tomash | Ryby | 7.638 zobrazení | 60 odpovědí
Poslední 2–3 roky mě stále lák jedna věc. Totiž koupit si mušák – nějaký obyčejnější do 2 000 Kč a ten používat jako prut vláčecí na mini twistery, mini woblery, 00ky rotačky … atd. Myslíte, že to stojí za pokus? Nebo že to bude z nějakého důvodu špatný, blbý, nepůjde to… Díky za názory.
Lanko - ano či ne?
25.3.2004 | Prizrak | Přívlač | 10.236 zobrazení | 60 odpovědí
Používáte k lovu štik lanko nebo jiné materialy nebo to necháváte náhodě
Pletenku nebo vlasec?
11.7.2014 | Vláčkař-CZ | Přívlač | 8.901 zobrazení | 59 odpovědí
Zdarec včeci. Chci vás poprosit o radu. Přemýšlí o zakoupení pletenky. Minulej rok jsem chytal na vlasec AWA-SHIMA o průměru 0,35mm, protože poté co taťka urval pár pěkných ryb tvrdí, že vlasec pod 0,30mm není vlasec… Letos jsem zkoušel Berkley NANOFIL 0,28mm, ale absolutně se mi neosvědčil… Za chvíli se začal trhat jako papír… Vláčím hlavně na štiky a candáty, ale vercajk mám universálně a vláčím s ním aj okouny a pstruhy. A tak si říkám, že bych šel do nějaké pletenky do prům. asi 0,17mm, ale s pletenkama nemám žádný zkušenosti. (Mám prut Shimano FORCE MASTER AX 270M 10–30g)
Ulovili jste už někdy rybu se značkou?
4.12.2013 | HaD | Plavaná | 6.466 zobrazení | 59 odpovědí
Podle RŘ je každý rybář, který uloví rybu se značkou pro vědecké účely, povinen tuto rybu změřit a zapsat. Už jste takovou rybu někdy ulovili? A kde? Mě se to ještě nepoštěstilo, nebo jsem si jí nevšiml. Uvítám i foto!
Základní výbava
25.3.2012 | Chmur | Ostatní nádobíčko | 35.638 zobrazení | 59 odpovědí | upravit
Ahoj. Jsem úplný začátečník a chystám se koupit základní výbavu na lov ryb – kaprařinu. Udělal jsem si sumář toho, co bych měl teoreticky potřebovat. Budu vděčný, když mi napíšete, zda je něco z toho zbytečné nebo naopak mi něco zásadního chybí. Případně se třebas nějaké věci navzájem vylučují. Díky. Ceny jsou podle Tropic Liberec. Když mi poradíte, kde sehnat lépe a levněji, taktéž díky moc. pruty – sheakspeare cypry corp, 1+1, 1 590 Kč naviják – konger iron corp 660 1+1, 1 390 Kč pletená šňůra microfuse – 2×100 m, 440 Kč holiny afars – 1 000 Kč vezírek sitex classic 75×30 – 3 kruhy, 139 Kč caiman signalizátor 1+1, 592 Kč JSA mini box – 25 Kč JSA fish broky 70g, hrubé, 32 Kč ropala set multifunkční nůž, 169 Kč ropala RMKS brousek, 79 Kč sona podběrák S401/7/Al, 269 Kč giants fishing sedačka, chair Senso, 1 399 Kč falcon balsový splávek – 2×, 57 Kč vidlička, 2×, 120 Kč háčky Venturieri s očkem, 10 ks, 28 Kč
Celková cena se pohybuje kolem 7 000 Kč
Uchovávání nástražních rybiček
21.3.2012 | pterodactyl | Dravci | 26.721 zobrazení | 59 odpovědí
Dnes jsem se dozvěděl na školení rybářské stráže,že Jihočeský rybářský svaz má další vyjímku.A to uchovávání nástražních rybek ve vezírku.Nevím kdo byl původcem takového blábolu a proč,když je mraky různých řízkovnic,kde je rybkám daleko lépe a nemůže je tam rozbít žádná štika jak se běžně děje.Proč místo zjednodeušení výkonu rybářského práva se zase najde zhovadilec,který to takhle zmrví.Jaký na to máte názor vy????
Pouzdro na vláčecí prut(y) i s navijákem
6.3.2011 | zuzi | Ostatní nádobíčko | 10.534 zobrazení | 59 odpovědí
Ahoj všichni:-) brouzdám po internetu a hledám vyztužené pouzdro na vláčecí pruty. Nejlíp 142– 145 cm (aby se mi tam vešla 2,7čka). Něco jsem už našla, ale napadlo mě, že byste mohli vědět o něčem osvědčeném, co třeba máte doma a jste s tím spokojení. Chci s tím pozdrem pořád jezdit na kole, tak kdybych se náhodou někde vysekala, tak čert vem mě, ale ať to přežijou mí miláčci:-)
Předem všem děkuji za tipy:-)
Zuzi
RAVEN Brno
30.12.2008 | Antares | Obchod | 38.192 zobrazení | 59 odpovědí
Chtěl bych se tímto tématem zeptat ostatních rybářů na skušenosti s nákupem v rybářském obchodě RAVEN Brno.Kolega i já jsme si objednali káždý sám zboží v akci.Potvrzení objednávky přišlo e-mailem,dodnes ho, ale nemáme.Na dotaz neodpovídají…Proslýchá se hodně,ale nechci zbytečně kalit vodu.Uvidíme jak jsou na tom ostatní rybáři se skušenostma s objednávkami akčního zboží.Děkuji za příspěvky.
Typy splávků
1.11.2006 | ČudlařX | Ostatní nádobíčko | 6.541 zobrazení | 59 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jaké druhy,tvary splávků upřednostňujete a na jaký typ vody.dík
Bolení lovení
22.10.2006 | Vichrzhor | Přívlač | 7.874 zobrazení | 59 odpovědí
Zase nahazuji konzultační téma :-) Včera jsem byl (poprvé v životě) na revíru Labe 4–5 v Ústí nad Labem, našel jsem si pěknej úsek a zkoušel vláčet. Na neznámé vodě je to vždycky loterie – a pro mě nedopadla slavně. Jeden okoun a jeden tloušť, oba spíš rybí děti. Kolem mě ale stále lovily na malé hloubce (30–70cm) poměrně pěkné ryby u hladiny – podle mě boleni. Jelikož u nás v horách boleni nejsou, asi nevím jak na ně – zkoušel jsem rotačku, ripper, wobler, peří, ale nic…Čekám na vaše moudré rady :-)
Jak usmrtit nástražní rybku?!
15.10.2006 | Tumi | Ryby | 7.953 zobrazení | 59 odpovědí
Zajímalo by mě jak zabít nástražní rybky ve velikosti tak od 8 cm do 20 cm nějakým šetrnným způsobem.
Poraďte prut na lov s vábničkou
12.2.2006 | vody | Sumcařina | 7.061 zobrazení | 59 odpovědí
Mám představu v délce 2,10–2,40.Nebo se podělte co používáte.Vím,že je tady toho hodně ohledně sumcovejch prutů,ale s vábničkou nic moc.
Dravci na Orlíku
12.9.2005 | VydraRevirni | Přívlač | 9.781 zobrazení | 59 odpovědí
Zdravím všechny,mám malou otázečku – lovíte někdo pravidleněji na Orlické přehradě (konkrétně Podolsko – úsek mezi Podolským a železničním mostem)? – na to místo jezdím pravidelně už asi 8 let,ale ještě se mi nestalo,že bych od začátku zahájení lovu dravců neulovil štiku,či okouna nad 25 cm. až letos:(( – postrádám i charakteristické večerní a ranní lovení těchto predátorů – dravci, kterých tu bylo vždy dostatek ,zkrátka (až na pár candátů a sumců)„nejdou“(. nejsou?!?) <živá, mtrvá rybka,vláčení. NIC:(> chtěl bych poprosit rybáře znalé místních poměrů o vyjádření svých aktuálních zkušeností. díky, Petrův zdar
Superstar.
23.1.2005 | HaD | Ryby | 6.479 zobrazení | 59 odpovědí
Oddychové téma. Sledujete tuhle šou? Já jo
Štika
4.12.2004 | jiris | Dravci | 6.380 zobrazení | 59 odpovědí
Zajímalo by mě, jestli někdo z vás chytejáků ví o chycené štice nad metr, kterou dotyční pustil zpět???
Malí sumci
3.1.2014 | tomas54 | Sumcařina | 6.511 zobrazení | 58 odpovědí
Ahoj, nevíte o nějakém slepém rameni na Labi v okolí Pardubic kde jsou sumci do 100cm? A případně jestli mám chytat na kačenu nebo na těžko.
Hloubka, kde se zdržují štiky
12.7.2011 | Dropy | Dravci | 12.773 zobrazení | 58 odpovědí
Jakou hloubku byste zvolili pro lov štik? Začínám s jejich lovem a potřebuji poradit. Děkuji za každou odpověď.
elektromotor
18.4.2010 | mysak72 | Ostatní nádobíčko | 16.023 zobrazení | 58 odpovědí
Zdravím všechny
Scháním nějaký elektromotor s variátorem.Mohl by mě někdo poradit nějakou jinou značku než je minn kota.