Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Nástrahy
22.3.2010 | Shimano911 | Přívlač | 5.353 zobrazení | 47 odpovědí
Dobrý den, chci se zeptat jestli lze používat woblery na prutu s gramáží 5–20 gramů a délkou 270.
Povolenka a rybářský lístek
7.2.2010 | jake | Legislativa | 13.526 zobrazení | 47 odpovědí
Měl bych zde následující problém. Včera při vydávání povolenek v naší MO MRS nastala situace, kdy jednomu z našich členů končila platnost státního rybářského lístku 25. března 2010 a dožadoval se vydání povolenky. My v těchto případech, kdy platnost RL končí někdy v průběhu daného kalendářního roku postupujeme tak, že povolenku nevydáme až do okamžiku, kdy si dotyčný zajistí nový RL, jehož platnost končí alespoň některým datem roku následujícího. Zatím tento náš požadavek všichni členové akceptovali a nebyly problémy, až do včerjška. Rád bych se Vás vážení kolegové rybáři proto zeptal, jaký je v tomto případě podle Vás správný postup a zda jsme povinni v takovém případě povolenku vydat či nikoli? Jde o to, že na povolence musí být uvedeno číslo RL, k němuž se povolenka vztahuje, takž logicky vzato by platnost takto vydané povolenky měla končit dne 25. 3. 2010, což by na ní také mělo být vyznačeno. A pokud bude chtít dotyčný chytat ryby i po tomto datu (což zřejmě bude), měl by si zakoupit povolenku novou k novému platnému RL Dále bych se rád zeptal, zda příslušný úřad, který RL vydává, musí uvádět jeho platnost od data zakoupení? Podle mého soudu je to zbytečně komplikující faktor pro všechny členy MRS i ČRS, kteří požadují vydávní převážně celoroční povolenky. Pochopitelně rybářovi, který jezdí výhradně po soukromých revírech a kupuje si jednorázové krátkodobé povolenky, to může být jedno. Nevím zda mi bude někdo schopen odpovědět, ale bylo by možné, aby úřednice vystavila platnost RL podle přání zákazníka – tzn. nejlépe od 1. ledna daného roku do 31. prosince roku (podle doby platnosti), i když na úřad přijdu třeba 10. února? A dále by mne zajímalo, zda jsou vůbec na úřadě povinni takovému člověku vydat nový RL, přijde-li o něj zažádat třeba 8. února 2010, když ho má platný až do 25. března 2010? Děkuji Vám za vaše názory.
fotky výskoků a útoků
10.1.2009 | frenki | Ryby | 17.038 zobrazení | 47 odpovědí
Přátelé potřebuji fotky štik ve výskoku nad vodou (pouze ostré a ve větších formátech), muže být i detail hlavy a tak různě, a dále foto útoku nebo výskoku amazonské ryby PAYARY kdyby někdo takové fotky vlastnil bych za ně vděčný, díky moc za fotky!!
flora a fauna v okolí vody
8.10.2008 | Bert | Ryby | 5.901 zobrazení | 47 odpovědí
vkládat zajímavé fotografie zvířat a rostlin,s kterými jste se setkali při rybolovu
Tým v přívlači na 2009
16.8.2008 | Flash25 | Přívlač | 5.020 zobrazení | 47 odpovědí
Zdravím Vás,chtěl bych příští sezonu sehnat partu a přihlásit se do soutěže,každej známe kousek republiky a sejít se,dát pivko a zachytat by neměl být problém. Kdybyste měli zájem napište sem,nebo vážní zájemci můžou na JChmelar25@seznam.cz,nebo na skype Pinda25. Díky.
naviják na přívlač
20.4.2008 | runcajs | Navijáky | 11.138 zobrazení | 47 odpovědí
nazdar pánové, chtěl bych si koupit nějakej naviják na UL přívlač s přední brzdou a chci poradit, měl jsem vyhlídnutý ty levnější shinama a tady jsem se dočetl že to jsou pěkný šmejdi, poraďte mi prosím s cenou okolo 1500Kč díky
Zrušení limitu na 50 ušlecht. ryb ročně
8.3.2008 | hecht | Ryby | 6.325 zobrazení | 47 odpovědí
Tak jsem se dnes zůčastnil naší rybářské schůze Vodńanské organizace, no a je to síla. Host z kraje tam vyprezentoval myšlenku na zrušení limitu 50 ks ušlecht. ryb ročně. Argument – lidi to stejně nedodržují a není šance to ohlídat, tudíž bude lepší toto zrušit a bude prý alespoň lepší evidence skutečně ulovených ryb.Načež jsem to psychicky nevydržel a ptal jsem se proč teda není zrušena i míra jednotlivých druhů atd, protože to přece taky není možno na 100% ohlídat.Zavedení limitu jsem veřejně prohlásil za jednu z mála dobrých změn řádu za poslední roky.No a přál bych vám slyšet tu změnu v sále, důchodci a nejen ti, se z mlčochů proměnily na mručící a mrmlající masu nespokojenců. Co vy na to. Zazněl tam od člověka z vedení organizace ještě jeden ,,super'' argument: Tím že se zavedla 50ka v obci tak ten kdo to nechce dodržovat tak si stejně může jezdit třeba 80kou. ?!?
Amuři..jak na ně?? Potřebuji radu..
3.3.2008 | doktorov | Položená | 12.530 zobrazení | 47 odpovědí
Zdravím,zakládám další téma,potřebuju radu,chceme v létě s kamaradem vyrazit na amury a kapříky,jsou to kousky od 80cm a vejš potřebuýju radu jak je nahnat na jedno místo nějake osvědčené krmení,a na co je lovit? Podělte se o zkušenosti díky.. :o)
SPINCAST naviják
25.2.2008 | Alf | Navijáky | 7.498 zobrazení | 47 odpovědí
Zdravím vás kolegové. Máte zkušenosti a používáte na přívlač navijáky s krytou cívkou „spincast“? Uvažuji, že bych si ho pořídil na UL. Rád bych o nich zjistil nějaké praktické informace. Vyjma stránek výrobců jsem nenašel téměř nic.
TVV 2008
18.2.2008 | toulovec | chytej.cz | 5.695 zobrazení | 47 odpovědí
Tak už jsem dvakrát toto téma zakládal a pokaždý mi to zmizelo mrcha!!
Střelné hlavy
5.2.2008 | modrak | Muškaření | 9.078 zobrazení | 47 odpovědí
Dovolil bych si mezi zdejším osazenstvem provést menší anketu na téma:
- Jako running lajnu preferujete a proč?
- Jakým způsobem vybíráte kombinaci střelné hlavy a running lajny (průměry, AFTMA … )?
- Jak volíte AFTMA hlavy s ohledem na AFTMA prutu? Přizpůsobujete hlavu prutu jejím zkracováním?
- V čem vidíte zásadní odlišnosti v technice hodu, třeba oproti dablcuku s běžným WFkem?
Děkuji za vaše odpovědi k tématu.
elektromobilem na ryby
23.10.2007 | Kosmik | Ostatní nádobíčko | 5.907 zobrazení | 47 odpovědí
Co na to říkáte, líbilo by se Vám jezdit na ryby za pár halířů? Nebo máte raději podporování ropných magnátů?
Štika se spolknutým trojhákem
27.9.2007 | Mary | Dravci | 11.203 zobrazení | 47 odpovědí
Jak dopadne štika, která má trojháček daleko spolknutý a pustím ji. Když ji přitahuji, tak ji tím trojhákem uvnitř poškodím, nebo se více zapíchne. Poradí si, nebo uhyne?
Domácí oprava prutu
27.5.2007 | bizkit | Tipy & triky | 22.780 zobrazení | 47 odpovědí
Potřebuju poradit s výměnou SIC očka na vlačáku. Jak očko sundat (mechanicky, chemicky aj.), jakým lepidlem lepit, lakem lakovat, popřípade kde sehnat nová očka (dodavatel, velkoprodejce). Prostě každá informace by bodla. Dik
podběrák???
15.10.2006 | marianek | Přívlač | 7.076 zobrazení | 47 odpovědí
ahojte, včera jsem se setkal s nečekaným problémem. Šel jsem zavláčet a jeden místní rybář mě upozornil, že mám mít u sebe podběrák. Copak na přívlač se mám brát podběrák. prej už třem lidem na revíru vzali kvuli tomu papíry!!!!
stavba lodi
2.10.2006 | | Ostatní nádobíčko | 34.929 zobrazení | 47 odpovědí | upravit
Češi jsou národem koumáků a rybaříci určitě nejsou výjimkou. Jeden vyrábí rotačky co vyhrávaj závody, druhej svůj vlastní tripod se swingrama, třetí vyřezal za život víc vobíků než Rapala a čtvrtej aby je vyřezávat nemusel si na to zkonstruoval mašinku. Máte ale někdo zkušenosti se stavbou rybářský loďky?? Chtěl bych se o něco takovýho pokusit a to ani ne tak z důvodu, že bych jí nutně potřeboval (mám nafukovadlo) nebo že bych na ní nakonec po letech nenašetřil. Chtěl bych si udělat svojí vlastní dřevěnou pramičku přičemž největším lákadlem je ověřit si, že na to mám. Dřevěnka je dneska přežitek…vím. Kupovaný laminátky vydržej dýl, jsou lehčí, hezčí, víc se kradou atd atd… Můj cíl je hrát si s tím jako malej kluk s Merkurem a potom zažívat ten blaženej pocit když to poplave… No a k otázkám.. Jaký dřevo byste doporučili? Moje okolí radí dub a jasan. Jasan jasan ale dub se mi moc nezdá..přeci jenom takhle těžký dřevo…aby se mi to potom nepotopilo. Dál jakej klih je ten nej? Pod pojmem nej myslím nejlepší kvalitu v porovnání s cenou. Nechci dát za lepidlo víc než za new commercial boat. Kdyby měl doma někdo nějaký nepotřebný plánek nebo znal užitečné stránky, či jakékoliv osobní připomínky a moudra, budu jen rád když se o vědomosti podělí… díky:-)
VÝZVA - fotogalerie dna Orlíku
26.3.2006 | CeP | Domácí revíry | 47.193 zobrazení | 47 odpovědí
Kolegové, přátelé Petrova cechu. Vzhledem k současnému stavu velmi nízké hladiny Orlíku (upuštěno o 10–12m) Vás všechny vyzývám k fotografickému zdokumentování reliéfu dna v podobě která je nám za bežného stavu hladiny skryta. Uvítal bych ke každé fotografii nějaký komentář lokality kde to bylo foceno, co je foceno, v jakém směru odkud kam. zejmena zatopené stromy, pařezovky, zatopené stavby, zbytky staveb a jina zajímavá místa. Z dodaného materiálu bysme tady pak mohli vytvořit fotogalerii s popisem této ÚN, která nemá obdoby. Snadno by si mohl každý prohlédnout lokalitu kterou by chtěl navštívit a zjistit kterým místům se vyhnout, nebo kde je naopak atraktivní flek. Věřím že se zapojíme všichni kdo máme možnost Orlík navštívit a fotit. Vcelku ideálně se k tomuto účelu nabízí chystaná akce „Čištění břehů Orlíka“ – www.cistyorlik.cz .
Kaprari!!!
2.1.2006 | | Kaprařina | 7.140 zobrazení | 47 odpovědí | upravit
Cau kluci,jem by me tak zajimalo kolik z nas je tady kapraru?
Vláčák na pstruhy
26.12.2005 | Jikis | Lososovité ryby | 10.821 zobrazení | 47 odpovědí
Chtěl bych začít se pstruhovou přívlačí. Poradíte nebo popíšete mi prosím své zkušenosti s pruty na vláčení?Bude se jednat o lehkou pstruhovou přívlač na menším potoce(šířka okolo tří metrů) a lovit budu především pstruhy do 50cm.(hm teda spíš do třiceti ) cenově okolo 1500,– hold chudej student.