Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

DVD Chytáme přívlačí necteno

24.3.2008 | paia | chytej.cz | 7.208 zobrazení | 46 odpovědí

Jeden krátkej dotaz na HaDa, na DVD je označení „1. díl“, znamená to, že se v budoucnu plánují další díly? Pokud ano, je už nějaký příbližný termín, kdy by mohly vyjít a případně, jaký bude přibližně obsah?

BORDEL U VODY necteno

1.8.2007 | Czudko | Domácí revíry | 5.700 zobrazení | 46 odpovědí

Je pravda, ze nejsem zadnej ekolog, ale na druhou stranu si rikam, ze by rybar mel byt svym zpusobem i ochrance prirody a tak me neuveritelne stve, kdyz clovek prijede k vode a kolem fleku na kterem den pred tim byl se najednou vali x pet lahvi, obaly od vseho mozneho, krabicky od zizal a cervu atd. Proboha to je takovy problem si s sebou na ryby vzit igelitku a po ukonceni lovu to do ni vsechno nahazet a vyhodit cestou do popelnice? Vim, ze se najdou rybari, ktery berou i kapry 36cm, a vse ostatni co nema stanovenou miru berou jakekoliv velikosti a od takovych jatkaru asi nikdo nemuze ocekavat uctu k prirode, ale prijde mi, ze jich je posledni dobou nejak moc v okoli berounky a Vltavy. Jeden den uklidime pri odjezdu i po nich a druhy den je to tam znova? Jak se k tomu stavite vy? Kdyz tam nekdo necha bordel, uklidite to nebo nad tim mavnete rukou a reknete si to neni moje to uklizet nebudu? Fakt by mela casteji chodit RS a tyhle veci kontrolovat.

Poperry necteno

14.6.2007 | Kubajs | Přívlač | 9.608 zobrazení | 46 odpovědí

Je před zahjením a asi jako každý jsem zašel do obchodu pro nějaké nezbytnosti nakonec jsem utratil 1000kč a koupil kromě všeho také dva poperry od rapaly co jste na tuto nástrahu všechno ulovily a na jakém typu vody??(Stoják,je­zero,řeka)

Cestovní přívalčák z TV necteno

16.5.2007 | Robur | Pruty | 9.891 zobrazení | 46 odpovědí

Tak dnes jsem šel kolemprodjeny zaměřující se na TV schopping a bomba. Objevil jsem tam takový prut co se dá pověsit na opasek. Rozložený 120 cm. Mechanismus hrozný, naviják, pokud se to dá nazvat je jen pro leváky a těžký jak sviňa.

Ultralehký proutek necteno

17.12.2006 | Kubajs | Přívlač | 7.164 zobrazení | 46 odpovědí

Vím že těchto témat tady bylo fúra ale přece jenom si prut představuji jinak než předešlý kolegové Měl by měřit 240cm-285cm lovené ryby by měli být hlavně okoun,tloušt,bolen Nástrahy: Rotačky-00,0,1 Gumy-do 5cm Woblery-do6cm prosím uvedte i stránku na které se takovýto proutek nachází

Fluocarbon při muškaření ano nebo ne. necteno

24.9.2006 | bubu | Ryby | 6.054 zobrazení | 46 odpovědí

Používáte při muškaření flucar? Na jaké ryby jaký průměr?Jaké jsou dle Vás jeho přednosti. Nejde pouze o to,hlavně prodat?

Chytání na Orlíku necteno

12.3.2006 | ČudlařX | Domácí revíry | 18.416 zobrazení | 46 odpovědí

Zdar! Má tu někdo zkušenosti s lovem na Orlíku?Feeder,pla­vaná, případně přívlač.Jaké jsou úspěšné nástrahy,návnady,…

Sumec na podvodní splávek necteno

23.7.2005 | PM | Sumcařina | 8.590 zobrazení | 46 odpovědí

Nevim,co dělám špatně. mám přibližně 50% úspěšnost na stojaté vodě. Téměř v polovině záběrů sumec nástražní rybu strhne nebo jsou na ní známky jeho čelistí, mnohdy i sliz na návazci. Prosím, poraďte, jak by měla být seřízena brzda (spíše volněji nebo natvrdo,aby se sumec při záběru sekl) a zda-li sekat okamžitě, když dravec rybu uchopí nebo chvíli počkat. [addsig]

Krtonôžka necteno

22.5.2005 | ywan | Ryby | 28.877 zobrazení | 46 odpovědí

Vraj sa na túto potvoru dajú nachytať pekné ryby. Je problém ich zohnať ale vraj stoja za to. Ak máte niekto skúsenosť tak píšte. Zaujímalo by ma aj ako ju dať na háčik, či priviazať, prešit alebo prilepiť… Možno by som vyskúšal aj chov ak niekto poradí…

UHORI - kde - kdy - nastraha - popis podrobne navazcu = ddiikk necteno

10.5.2005 | peter | Ryby | 13.292 zobrazení | 46 odpovědí

vse co vite

Nástrahy a lov na dirkách necteno

14.2.2005 | PetrH | Rybaření na dírkách | 13.738 zobrazení | 46 odpovědí

Jaké jsou vaše nejoblíbenější a nejůčinější nástrahy pří lovu na dirkách? A jak na dirkách nekraděj chytáte (plavaná, vláčení, marmyška…)?

Jak a kdy jste začali rybařit? necteno

22.1.2005 | HaD | Ryby | 7.736 zobrazení | 46 odpovědí

Vedou se zde různé diskuze, jak chytat, kde chytat, na co chytat, o rybářském náčinní… Mě by ale tentokrát zajímalo, jak jste se dostali k rybařině, v kolika letech jste začali chytat apod.
U nás v rodině nebyl široko daleko žádný rybář. Přesto jsem byl dle vyprávění už od cca 3 let zcela fascinován podvodním životem. Na dovolených v Jugošce jsem stále koukal na ryby do vody, potápěl se za nimi atd.. U dědy jsem pak na chatě okolo 3–4 let poprvé chytal karásky na tůni. To byly snad nejkrásnější okamžiky mého dětství-skvělej děda, babička a tůň s nádhernýma zlatýma karáskama, užovkama a žábama. Můj osud se tehdy zcela „upevnil v kramflecích“ a v 7 letech jsem po absolvování ročního rybářského kroužku poprvé legálně nahodil. Další rok jsem absolvoval druhý „díl“ kroužku (taky to mělo něco do sebe, když člověk pro získání lístku musel dva roky chodit do kroužku), úspěšně složil zkoušky a od té doby mě rybařina zcela pohltila. Tedy když nepočítám takové dvouleté intermezo mezi 16–18 rokem, kdy jsem se pachtil, abych ulovil rybu jinou. V 18 se mi to povedlo a k rybám jsem se vrátil a drží mě to dodnes, stejně jako ten tehdejší největší životní úlovek – moje manželka. Co vy, jak to bylo u vás?

Kolik utratíte ročně za přívlač? necteno

12.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 6.822 zobrazení | 46 odpovědí

Dnes jsem byl u nás ve Zlíně v rybářském obchově For Fishing(bývalý Kováč Zlín) a potkal známeho,starého muškaře a vláčkaře a shodou okolností došlo k řeči,kolik asi tak vrazí do rybolovu. Odpovědi jsem se až zděsil:Okolo sto tisíc. Připadalo mi to hrozně moc(za takový prachy už jde pořídit auto nebo spoustu jiných užitečných věcí). Pak jsem si ale uvědomil,že když jsem minule byl pro twistery,woble­ry,atd,tak jsem tak utratil něco přes hadr. Dnes jsem byl zase,koupil jsem si streamry,háčky na streamery,smáč­ky,plandy,atd a vyšlo mi to aky skoro na hadr. Takovéto nakupy ovšem nedělám každý den,ale jen několikrát do roka(2–3krát). Zajímalo by mě,kolik do vláčky ročně asi vrazíte!?Zatím díky,denyg

Den blbec necteno

8.11.2004 | toulovec | Ryby | 8.346 zobrazení | 46 odpovědí

Na základě dění v diskusi mě jaryn inspiroval k otázce co všechno se Vám už podařilo utopit a promáchat na rybách. Pokud je tu někdo ještě větší debil než já, budu jen rád, u mě to jen letos odesraly 3 mobily ) dálkový vod auta .........

Vyplnění povolenky při odevzdávání necteno

11.1.2015 | kryštof | Legislativa | 12.168 zobrazení | 45 odpovědí | upravit

Dobrý den, měl bych dotaz jak správně vyplnit povolenku při odevzdávání.

Předem děkuji za odpověď

4. Česká škola stavby štípaných prutů necteno

21.1.2014 | Pláča | Muškaření | 5.908 zobrazení | 45 odpovědí

4. Česká škola stavby štípaných prutůDobrý den, chtěl bych pozvat všechny zájemce, kteří chtějí svůj vlastnoručně postavený bambusový prut, do této diskuse. Probrat vše co vás na stavbě štípaných prutů zajímá (pokusím se na vše odpovědět). Budu se snažit vám přednést v nejlepším světle tento úžasný materiál, který určitě patří nejen do poličky, ale hlavně k vodě. Kurz povedou profesionální stavěči ze Švýcarska ze spolku Gesplisste, http://gespliesste.ch/ Termín konání je 29.10. – 2.11. 2014 Přihlášky prosím posílejte na e-mail placa.kv@seznam.cz

Quantum (navijáky, pruty) necteno

28.1.2013 | _Beny | Vaše názory | 13.085 zobrazení | 45 odpovědí

Klub příznivců značky QuantumTéma zaměřující se především na přívlač od značky Quantum.

Piště své zkušenosti a informace, vkládejte fotky svých „zbraní“. Můžete se také zmínit, kde a za kolik jste si co pořídili, nebo se právě pořídit chystáte a chcete si o tom pokecat.

prosincová přívlač necteno

12.12.2011 | Mrakoš | Dravci | 16.808 zobrazení | 45 odpovědí

Jak se vám vláčí v prosinci? Mě osobně už to moc nejde, ale třeba dělám něco špatně. Tak bych z někoho zkušenějšího rád vymámil pár obecných zásad „jak na ně“ Woblery a plechy jsem opustil už koncem října, nešlo to na ně. Od prvních mrazíků chytám už bez lanka na menší twistry a kopýtka. Začal jsem s bílýma a světlýma, pak jsem ale zjistil že na fluo berou líp. Teď už neberou na nic. A o víkendu mi přijede synovec, prej si chce chytit vánoční štiku :) Tak pojďte poklábosit, třeba z toho něco vyplyne.

Kdo s čím začínal necteno

2.9.2011 | zalesak05 | Pruty | 26.946 zobrazení | 45 odpovědí

V jedné diskuzi jsem četl že by bylo dobré založit fórum kdo s čím začínal. Jelikož jsem žádné takové fórum nenašel ,tak ho zakládám.

Amur - jak na něj necteno

26.8.2011 | Jirkasss | Tipy & triky | 11.907 zobrazení | 45 odpovědí

Zdravím! Před týdnem jsem chytil při lovu na jednom revíru kde jsem byl poprvé amura na červi, byla to víceméně náhoda protože on zrovna přejížděl nad zakrmeným místem pro kapry a já jsem nahodil přímo před něj. Nakonec jsem ho vytáhl a byl jen 45cm , ale na první setkání s amurem spokojenost. :-) Předevčírem jsem ale objevil revír kde se to amury jen hemží a nejen malými ale i na 80cm a proto se chci zeptat jaké máte zkušenosti s lovem popřpadě jaké montáže používáte. Někde jsem četl že se dají vcelku úspěšně lovit na „třepačku“ s chlebovou kůrkou tak se chci zeptat jestli s tím má někdo zkušenosti a nebo jak je lovit na větší vzdálenost. Zatím ahoj a předem díky Jirkasss :-)