Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Co si mám pořídit na Lipno? necteno

19.2.2011 | Šnek | Kaprařina | 9.805 zobrazení | 45 odpovědí

Zdarvím,v létě jedu na Lipno,mám 2 děličky na kapry a tak bych chtěl vyzkoušet i boilies či pelety!Ale nevím co si mám vše koupit abych byl úspěšný,mám vělký člun,a loďku,takže bych klidně zakrmovat i z lodi,co na zakrmení?jaké pelety či boilies?partikl mám už doma(řepka,ku­kuřice,pšenice)­.Mé finance jsou ale omezené,nakoupit boilies a pelety za 3000 kč by nebyl problém. díky za odpovědi :)

Co vás na tom bere ??? necteno

26.12.2010 | Mr. Vydra | Vaše názory | 6.743 zobrazení | 45 odpovědí

Co vás nejvíce baví na rybaření pište cokoliv jenom né že vás baví trápit ryby. DÍKY ZA BOHATÉ PŘÍSPVĚVKY

Útok na člověka necteno

9.9.2010 | -tom- | Vaše názory | 10.764 zobrazení | 45 odpovědí

K nápadu na tohle téma mě přivedl Osprey, když psal o hladových pohraničních duhácích (nemohli být dokonce záměrně cvičení? V ČSLA bych se nedivil ani tomuhle nápadu) žeroucí neopatrné kopečkáře.

Vzpomněl jsem si na jeden díl z cyklu „River monsters“ (Discovery) se jménem „Evropský lidožrout“. Šlo o klasického Sumce velkého, který podle středověkých kreseb a pověstí byl schopen žrát i lidi, o ovcích a kozách nemluvě. V tomto díle je popsaný případ (bylo jich tedy několik z jednoho léta), kdy sumec zaútočil na nohy koupajících se (lékařsky zdokumentováno) v jezeře u Berlína, tehdy šlo nejspíše jen o hájení si svého teritoria v době tření. V souvislosti s tím pak v dokumentu dělali pokus, jak zhruba velká ryba by stačila na utopení dospělého člověka. Přiznám se, že výsledek mě dost překvapil, protože už zhruba 70cm sumec by byl schopen průměrného plavce utopit.

Taky jsem si vzpomněl, jak Jakub Vágner nafilmoval útok sumce na vábničku, jak se i naše ryby dokážou po člověku pěkně ohnat jsem viděl několikrát, konečně sám mám na ruce památku na pěknou štiku. A to už vůbec nezmiňuju každoletní evergreen mých mladých let, kdy byla česká učitelka pokousána obří štikou, jednou v Jugoslávii, jindy na Šíravě…

Máte podobně alarmující zprávy o nebezpečnosti našich vod?

Uchovávání kukuřice necteno

11.9.2009 | Ogar | Kaprařina | 11.037 zobrazení | 45 odpovědí

Zdravím dnes je si byl natrhat kukuřici a chi se zeptat jak jí uchovat na další sezonu.Udstraňujete lupení a loupete jí nebo jí necháváte vyschnout.Díky za odpovědi

Dotaz mladé rybářky necteno

8.3.2009 | r.y.b.a.r.k.a | Muškaření | 7.243 zobrazení | 45 odpovědí

Dobrý den, jsem začínající muškařka a chtěla bych se optat jestli je nějak dáno od kdy do kdy mohu touto rybolovnou technikou chytat na mimopstruhových revírech? Povolenku již mám a nejsem si jistá, jestli už můžu jít chytat.

Cena povolenky. necteno

4.1.2009 | standas | Ryby | 7.060 zobrazení | 45 odpovědí

Zdá se vám cana povolenky vysoká? Nebo je nízká či odpovídající platům. Osobně jsem ochoten připlatit za cenu lepší péče o revíry ( rybí přechody,trdliš­tě,úprava břehů,vyrovnaná násada atd.)

Nejlepší nástrha na velké okouny necteno

9.11.2008 | okoun27 | Ryby | 8.103 zobrazení | 45 odpovědí

jaká nástraha se vam nejlíp osvědčila na velké okouny

Pruty SEMA ??? necteno

30.9.2007 | norslav | Pruty | 13.477 zobrazení | 45 odpovědí

Ahoj , co rikate na kvalitu prutu znacky SEMA , chtel bych si poridit prut i navijak SEMA THERAPY , namate zkusenosti

PF 2007 necteno

22.12.2006 | toulovec | Vánoce | 7.500 zobrazení | 45 odpovědí

Začíná se to tu v různých diskusích a forech množit PFkami, tak je můžete posílat sem, ať je máme hezky pohromadě.

Dravci? necteno

22.9.2006 | Vlackar | Přívlač | 5.422 zobrazení | 45 odpovědí

Jak ste na tom s dravci letos? Já bolen 62cm(odhadem), asi 50okounů od 12cm do 30cm a moje první životní štička 33cm…

CO VY?

{Bydlení u vody} necteno

30.8.2006 | Jarda carp | Legislativa | 6.297 zobrazení | 45 odpovědí

Možná,že i vy trávíte svůj volný čas u vody víc,než je zdrávo a občas u vody i přespíte.Chtěl­bych vědět co to je za nesmysl rozlišovat stan s podlážkou a bez podlážky a jaký v tom je zásadní rozdíl…Mám kamaráda,který kontrolovaný rybářskou stráží se ihned dozvěděl,že je bez papírů,protože má postavený stan.Jaký byl údiv strážce vesmíru,když zjistil,že plátěná podlážka je ze stanu vyříznutá, tudíš je vše v pořádku…Nechápu také omezení časové doby lovu,protože mi ryby nejvíc berou po 24.hod..V Angli­i,Německu,atd,at­d,podobná omezování dávno neplatí…co vy na to ?

Podběrák na přívlač necteno

31.7.2006 | navijak | Ostatní nádobíčko | 12.655 zobrazení | 45 odpovědí

Zdar chlapi,zajímalo by mě jaké používáte podběráky na přívlač?Já chodím vláčet bez podběráku a teď bych si chtěl nějaký pořídit,jenže sebou nechci tahat nějakou velkou krávu…a taky za něj nechci dát majlant…Sou na přívlač speciální podběráky?Nebo si mám koupit muškařský?

UN Orlík necteno

26.6.2006 | ale | Ryby | 8.662 zobrazení | 45 odpovědí

Byl jsem ted dvakrát po sobě na 4dni na tomto krásném vodním díle a musim se přiznat že jsem koukal jako blázen.To že jsem měl strašně málo záběru to muže být vinou počasí,ale zarazilo mě že tam je uplně mrtvá voda.SUmci nelový ani kapři neskáčou..co je stou vodou???

Děličky na kapra necteno

19.6.2006 | Zauwi | Kaprařina | 7.413 zobrazení | 45 odpovědí

Petrův Zdar,chtěl bych se zeptat jaké byste mi doporučili deličky na kapry,mám v úmyslu investovat do každé tak max.1700,–,délka něco přes 3 metry.CHtěl bych se zeptat jestli má 3 dílný prut horší akci než 2dílný?Poradte mi a kdyžtak napište i něco co bych měl vědět. Díky za ochotu:-)

Bass-okouní táta necteno

31.5.2006 | Shrek | Dravci | 6.024 zobrazení | 45 odpovědí

Dnes jsem četl v Kajmanovi článek jistého 75ti letého rybáře,který Basse jmenoval tituly : kecal,vychloubačný pán,ubožák apod.„Jednalo se převážně o to,že Bass uvedl , že ročně uloví přes 1000 okounů a že rybu přes 40 cm pustí.to dotyčný "rybář“ nerozdejchal.Za­jímalo by mě,jaký máte názor na tento článek vy.

UL Vláčák necteno

21.5.2006 | navijak | Pruty | 6.501 zobrazení | 45 odpovědí

Nazdar chlapi,potřeboval bych trochu poradit.Pár let už vláčim,ale chtěl bych zkusit UL přívlač.Takže bych si rád pořídil nějaký pěkný proutek a navijáček.Obojí dohromady tak max. sedum hadrů,bylo by to na menší řeku,takže prut v délce tak 180–210cm,hlavně na wolbry a rotačky…dik za odp.

Začátek DRAVČÍ sezony necteno

16.6.2005 | kkarlos | Ryby | 7.029 zobrazení | 45 odpovědí

Tak jaké byli vaše úspěchy 16.června 2005???

Dubbing necteno

5.4.2005 | Dědek | Muškaření | 5.757 zobrazení | 45 odpovědí

Co používáte na dubbing?

1. knot
  2. navoskovanou niť
  3. niť
  4. dubbing do smyčky

úhoř a sýr necteno

12.2.2005 | Robur | Ryby | 8.767 zobrazení | 45 odpovědí

Ve 100+1se píše, něco ve stylu, jak je to neotřelá a dobré chytat úhoře na sýr, ale neppoznal jsem nikoho, kdo měl úspěch. Jaká je Vaše zkušenost? Mylím na úhoře.

Co teď mám dělat??? necteno

16.1.2005 | Tomash | Ryby | 6.392 zobrazení | 45 odpovědí

4all : Stalo se mi něco dost hroznýho! Nevím, jak bych měl začít… Asi všichni znáte server mrk. cz. Taky asi všichni víte o tom, že David někdy před měsícem vyhlásil akci – napiš článek a získáš podběrák. Ještě před touto akcí jsem Davidovi poslal své dva články – „Za rytíři našich vod“ a „Se splávkem na jeseny a tlouště“. Mimo jiné jsem Davidovi zaslal také nedodělaný článek o „lovu na gumové nástrahy“. HaD mi odepsal – Ahoj, děkuji za zaslaný článek. Bohužel jsem už poměrně slušný článek
o přívlači obdržel od .........., který splňuje požadavky. Tvůj je navíc příliš krátký. Pokud v dohledné době nedorazí články z jiných kategoriií a  Ty článeček rozšíříš (o praktické informace), tak jej do akce zařadím.

Díky za pochopení

David

Já to pochopil tak, že David článek do akce nezařadí. Článek jsem časem dopsal, ale to už bylo na chytej napsáno, že podběráky za články jsou fuš… Mezitím jsem se dozvěděl, že na mrku dostanou autoři zveřejněných článků finanční odměnu. To mě motivovalo článek(již dodělaný) jsem zaslal na mrk. cz. David mi poslal domů trička a čepky s logem chytej. cz a také – k mému mega údivu raketový podběrák! Možná, že si vzpomínáte, jak jsem na to reagoval v diskuzi na chytej. cz. Myslel jsem si, že podběrák jsem dostal za článek o plavané, ale to byl omyl. David mi rakeťák zaslal předběžně za článek, který byl již v té době v rukou M. Maťáka… Tímto jsem zklamal nejen Davida Havlíčka a chytejáky,ale především sám sebe! Tuto věc jsem skutečně nezvládl, ale je pro mě důležité, abyste to věděli ode mě. Né z doslechu… David mě o této skutečnosti informoval během dnešního dne – napsal mi emaily a i mi telefonoval. Jsem u toho neuvěřitelně smutný! Je mi to moc líto, ale nechci to nechat jen tak! Neudělal jsem to s úmyslel někoho okrást, nebo si přivlastnit něco, co mi nepatří! TO NE! Píšu to vařejně všem chytejákům, aby věděli, co se také může stát a aby mi poradili jakékoliv řešení z této prekérní situace. Na chytej. cz jsem „objevil“ spoustu senzačních lidí, kterých si velmi vážím a mají veškeré mé sympatie, i když jsem se s nimi nikdy nesetkal osobně. tak například BigMike, jiris, Láďa vydra, Chose, Milky, pupak, Bass, dudu, mirmen, CeP, denyg, Rico a další. Davida Havlíčka aliaz Hada jsem si nechal na konec. David je skutečně skvělí člověk. Bohužel ho neznám osobně, ale do budoucna bych to chtěl napravit. Dříve než jsem se s Davidem „seznámil“ na chytej jsem četl jeho názory a jeho rady prostřednictvím časopisu Kajman. Celkově na mě David působí příjemným dojmem – je skromný, umí stále lovit velké ryby, je otevřený a ochotný se vším kdykoliv poradit. Né že by to neuměli třeba jiris, nebo Big Mike či Milky, ale je to prostě tak… Seznámil jsem vás se svým problémem. Sám problémy řešit umím, ale toto se týká i vás – nejen mě. Sypu si popel na hlavu. Kdyby šel vrátit čas, tak to udělám… Bohužel to nejde. Co se stalo stalo se. Mrzí mě to. Tento problém bych řešil několika způsoby – buď zabalit podběrák a s velikánskou omluvou ho vrátit Davidovi, nebo se pokusit napsat nový a ještě lepší článek… Obě řešeníjsem rozpačitě nabídl Hadovi v našem telefoním rozhovoru… Opravdu mě to moc mrzí a znovu vás žádám o váš názor na tento problém… Děkuji všem za upřímnost… PS : Nechci být za podrazáka a za toho, kdo je schopný zradit kamarády…