Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Koukáte na ČT1 NA POŘAD JAK NA RYBY necteno

1.2.2005 | Padis | Ryby | 7.977 zobrazení | 41 odpovědí

SLEDUJETE JAK SE VÁM LÍBÍ.

Vláčkaři kontra muškaři necteno

13.4.2014 | JacobK | Přívlač | 9.050 zobrazení | 40 odpovědí | upravit

Jaký máte názor na ultralehké vláčení a jeho výraznou podobnost s nymfováním a streamerováním v muškaření? Mě to kolikrát připadá docela podobné co se týká vedení nástrahy. Technika nahazování je samozřejmě odlišná. Ale když pozoruju některé lovce s nymfou, kdy šňůra pomalu zůstává v prutu tak bych řekl, že si to s ultralehkou přívlačí nezadá. O to víc čučím jak přezíravě se muškaři na vláčkaře dívají a dávají jim najevo, že královská rybařina je fly fishing a vše ostatní je masařina. Přitom ultravláčka je k rybám šetrná a kontakt s rybou není v porovnání s muškařením moc odlišný. Díky za názory a přeji všem hezké zážitky na zahájení.

Nová generace háčků necteno

31.5.2013 | Dany73 | Ostatní nádobíčko | 5.664 zobrazení | 40 odpovědí

Borci, narazil jsem v rybárně na kaprové háčky vyrobené z TEFLONU. Vyslechl jsem si klasické pohádky o nejlepším z nejlepších atd. Je pravda, že tak ostré háčky jsem ještě neviděl. Už při doteku o prst se hrot ostrý jako břitva skoro zaryl pod kůži. Máte s nimi zkušenosti? Výhody – nevýhody. Budou se asi rychle tupit? Mimochodem, stojí „raketu“: 10ks za 149kaček.

Feedrová guma necteno

23.10.2012 | lunimus | Tipy & triky | 16.885 zobrazení | 40 odpovědí

Priatelia … zachytil som informaciu, ze aby sa mi ryby tak moc netrhali, ze sa do montaze zaraduje tzv. feedrova guma, ktora tlmi prudke vypady ryby. Predpokladam, ze ak by to bol vseliek, tak by sa to stalo „povinnou“ castou vybavy kazdeho rybara … Na druhej strane vsak viem, ze to moze dost pomoct pri rybolove. Ake su vsak uskalia pri pouziti feedrovej gumy a ake su jej nevyhody? Ake uzly pouzivate na spojenie s vlascom? Pouzivate medzi vlasec a gumu obratlik? Aku hrubku gumy pouzivate v kombinacii s akym nadväzcom. Resp. ak je mozne to vyjadrit akonejaky nasobok pevnosti alebo pomer kmenovy vlasec: guma: nadväzec (napr 0,3:0,5:0,18) Pripadne ak mate nieco, na co by ste ma chceli upozornit, sem s tym :)

echolot na rybník - dotaz necteno

13.5.2012 | majpa | Ostatní nádobíčko | 15.050 zobrazení | 40 odpovědí

Zdravím. Jako nerybář bych chtěl svým švagrům rybářům koupit k narozeninám sonarový vyhledávač ryb LOWRANCE X-4 PRO. Můj dotaz zní, zda to je použitelné na monitorování ryb ze břehu, popřípadě občas na loďku se jen tak projet po rybníku a zjistit, kde se ryby vyskytují nejvíce? Nejčastěji jezdí švagrové na rybníky. Jestli by pro tento účel přístroj nebo nějaký jiný dle vašeho tipu k tomu vyhovoval. Má to úhel záběru 120° (vhodný na mělké vody) a 2 echo frekvence. Abych nekoupil krám, který jim bude k ničemu. Díky předem za odpověď.

Ryobi zauber vs Ryobi zauber CF necteno

10.2.2012 | rEb | Navijáky | 1.131.657 zobrazení | 40 odpovědí

To, že se nový Zauber liší vzhledem je celkem jasné, ale zajímalo by mě, zda se nějak závažně nezměnila kvalita navijáku…

Rada pro začátečníka s přívlačí necteno

26.8.2011 | Vendelín | Přívlač | 5.679 zobrazení | 40 odpovědí

Chtěl bych poradit při výběru svého prvního prutu na přívlač. Jestli má někdo zkušenosti. Přemýšlel jsem zatím o tomhle prutu a navijáku: mivardi imperium spinning 240 cm 12–30 gm a naviják mivardi precision velikost 1000. Nevím přesně jakou gramáž a délku prutu si vybrat. Když chci chodit na okouny a štiky. Za každou radu budu velmi rád předem díky.

Zkrácení rukojeti necteno

8.7.2011 | Bulb | Pruty | 15.267 zobrazení | 40 odpovědí

Měl bych dotaz, ohledně zkracování rukojeti u prutů. Zajímalo by mě, jestli případné zkrácení rukojeti má vliv na vlastnosti prutu.

Děkuji

Jak lovit bílé ryby v zimě na mírně proudících vodách necteno

20.2.2011 | Adam55 | Bílá ryba | 10.456 zobrazení | 40 odpovědí

Rád bych požádal rybáře,kteří toto čtou aby mi poradily Jak,na co lovit,na jaké montáže lovit v zimě kaprovité ryby v mírně proudících vodách a kde se ryby v tomto ročním období shromaždují. Předem děkuji za Rady a Tipy Adam55

Úplněk vs Sumci necteno

23.8.2010 | skundiii | Sumcařina | 11.420 zobrazení | 40 odpovědí

Chyci se zeptat jaké máte úspěchy s lovem sumců za úplňku. Dost často se setkávám s názory : ZA ÚPLŇku NECHTE V KLIDU SUMCAŘSKÝ NÁDOBÍČKO DOMA.

Spalovací motor - Suzuki DF4 Short shaft - lodní motor necteno

2.8.2010 | MuRRon | Ostatní nádobíčko | 10.422 zobrazení | 40 odpovědí

Zdravím, chtěl bych se vás zeptat, jestli někdo nějaký lodní motor do tohoto obsahu vlastní a jaké má zkušenosti.. díky za názory http://www.boat007.cz/…t-shaft.html

Úsvit českých vod přichází z východu necteno

27.6.2010 | PrasatkoBile | Domácí revíry | 32.821 zobrazení | 40 odpovědí

Vážení přátelé, kolegové a vyznavači Petrova cechu všeobecně. Dnes jsem se neskutečným způsobem rozčílil u vody jako již hodně dlouho ne. Vcelku by mě zajímalo zda to někdo dočte až do konce a jestli máte někdo podobné zkušenosti.. Zde na fóru často zaznívají podobné dotazy jako „kde se dá ulovit ta nebo ona ryba“, „jaké je zarybnění tam či onam“, „na co úspěšně lovit“ apod… Osobně si myslím, že z pohledu sportovního rybáře není ryb nikdy a nikde dost a kdyby se Vám podařilo za den ulovit a zdolat 50 ryb, nepřestane Vás to bavit. Takový je náš úděl. Ovšem pokud se zamyslíte nad tím, že kdyby byla úspěšnost na našich revírech taková, že by si každý třetí rybář odnesl za den povolené množství ryb, budeme za chvíli lovit tak akorát možná doma v akváriu nebo se na ryby chodit koukat do zahradního jezírka. S postupem času kdy se vylepšuje rybářské vybavení, technika, návnady a nástrahy se mi stejně zdá, že ryb v Českých revírech oproti letem minulým ubývá. Bohužel pro nás poctivé rybáře toto mají na svědomí, mimo jiné, pytláci. Ať se Vám může toto zdát sebe víc nadnesené je to holým faktem. Každý z nás určitě zná rekreační lovce v kempech v okolí přehrad a řek, kteří si koupili prut dva dny před dovolenou jen za účelem „fláknout“ rybu na gril. Chataře v pobřežních oblastech řek či opravdu odrzlé zmetky chodící si upytlačit kousek masa. Nechci aby to vyznělo, že jsem nějak zaujatý proti některému národu nebo etniku! Švagra mám černocha a já jsem napůl Arab, ale kolegové Pražáci zajisté budou znát areál bývalé Loděnice za Libeňským mostem a jejich slepá ramena. Pokud při příchodu a odchodu koukáte okolo vody a vnímáte okolí – zejména rybáře, zaslechnete velice často rusky hovořící lovce. To by samo o sobě nebylo tak divné ovšem při bližším pohledu na jejich výbavu už mnohdy znepokojí.. Igelitky s jedním až čtyřmi pruty, dřevěné vidličky, bez podběráku a dalších nezbytných doplňků. To samo od sebe již není zcela běžným jevem pro „pravého“ rybáře, který si své lovecké nářadí nikdy nepovaluje na zemi v ušmudlané tašce a minimálně má s sebou povinnou výbavu. Na vlastní oči jsem byl svědkem jak se rybářská stráž raději vyhnula skupince 8 rozjařených ruskojazyčných „rybářů“ s basou piva a několika lahvemi samohonky, která ulovené cejny házela živé do kufru Favorita aniž by se uráčili je aspoň usmrtit. Dnes však i u mě pomyslný pohár vína přetekl. Se švagrem (nick: Nguruwe) jsme utekli ráno od manželek a šli se uklidnit k Vltavě právě do bývalých Loděnic. Dorazili jsme asi v 5 ráno, vyložili pruty z brašen a uvelebili se do křesílek. Okolo 6hodiny dorazila kousek od nás skupinka 4 lidí z toho jeden Čech, jeden slovensky a dva rusko jazyčně hovořící muži. Odněkud si dotáhli odpadkový koš ze kterého zhotovili sedačku pro jednoho z nich, který už po ránu byl absolutně namol. Z batohů si vytáhli ansábl několika prutů (tipuji tak 9–11 celkem) a počali s lovem. Kupodivu jim celkem zabíraly a tahali cejna za cejnem. Každého co ulovili praštili klackem a šup do igelitky. Znechuceně jsme trpěli hloupé kecy o tom co za zkur**** malou pič** zase chytli. Když vytáhli na plavačku malou plotici a na zemi ji rozšlápl už jsem se neudržel a šel je slušně upozornit. Pozdravil jsem a ve vší slušnosti je požádal, aby se drželi rybářského řádu a slušných mravů. Pokud se jim ryba zdá malá, mají ji zpět pustit do vody a ne ji zašlapávat do země jako nevychovaní spratci. Odpovědí mi byla směsice několika desítek nadávek a varování že dostanu přes držku jestli nevypadnu. Vrátil jsem se tedy na stanoviště vzal mobilní telefon a zavolal na policii. Ta mě odkázala na Městskou policii a další hovor na linku 156 měl pouze za význam to, že mi strážnice na operátorské lince řekla, že se tím Městská policie nebude zabývat a je to otázkou rybářské stráže a ČRS. Ani přes mé naléhání policisté nepřijeli. Když za zhruba 20 minut jeden z našich slavných „sousedů“ vylovil kapříka sotva 20cm a hodil ho bez zabití do igelitky k cejnům ve mně bouchly saze. Vyndali jsme se švárou pruty, složili a vyrazili k bandě prasat vedle nás. Promiňte mi ten výraz, ale slušnější mě momentálně nenapadá. Vzal jsem kapři miminko z igelitky a pustil jej zpět do vody. Stále ještě slušně, ale již s velkou měrou vzteku jsem je upozornil, že nebudeme nečině koukat jak plundrují rybářský sport. To samozřejmě vyvolalo prudkou reakci a dostal jsem okamžitě pěstí. Nebudu lhát a řeknu na rovinu že jsem na to trošku čekal neboť nejsem typ co by na někoho jen tak vyrukoval, ale tuhle jsem s velkou chutí vrátil. Asi 25–30ti letý bijec se složil ihned na břeh. Čekal jsem že se na nás vrhnou všichni a trochu jsem se bál i o vybavení, ale kupodivu to přešli jen s haldou nadávek a urážek. S opravdu pocuchanými nervy jsme sbalili a opustili loviště. Namísto odpočinku jsem se poprvé v životě na rybách „popral“ a pouze si utvrdil, že lidi jsou schopni zabít a sežrat cokoliv a za jakoukoli cenu. Pokud bude policie a Rybářská stráž benevolentní k podobnému xindlu pytlačícímu na našich vodách budeme se za chvíli bát chodit na ryby, pokud tedy nějaké ve vodě ještě zbudou.

jaká je nejvhodnější ryba na štiku necteno

7.5.2010 | malej.uzasnak | Plavaná | 20.901 zobrazení | 40 odpovědí

Jaká nástražní rybička je nejatraktivnější pro štiku.(sice je to ta co se nejvícev revíru vyskituje ale .......

Jak jste loni žehlili? necteno

2.1.2010 | Sander | Úspěchy | 6.487 zobrazení | 40 odpovědí

Jaký pro vás byl uplynulý rok co se rybaření týče? Byl počet docházek k vodě optimální? Nebojte se, kdo chce sem hoďte konečná čísla z úlovkáčů, jen tak pro zajímavost…

Prosím o pomoc s výběrem prutu na sumčařinu necteno

19.2.2009 | Romak | Sumcařina | 5.429 zobrazení | 40 odpovědí

Jsem začátečník amatér v tomto směru,tak bych chtěl poradit s výběrem.Budu s ním chodit tak na Odru a možná občas na nějakou větší vodu ,takže žádnej extrém.Narazil jsem např. na tento prut: Prut Mystery CAMOU Catfish 3,00m 100–300g. Takže by mě zajímalo jestli s ním nemáte náhodou nějaké zkušenosti?Pop­řípadně jiný zhruba v této kategorii a cena tak do 1200Kč.dík

Pomůcka pro rybáře necteno

14.2.2009 | Masovej | Tipy & triky | 8.791 zobrazení | 40 odpovědí

Užitečná tabulka pro rybaření. Najdete v ní barevné obrázky a popis druhů ryb, lovné déky, boba hájení,celoročně hájené druhy, povolené způsoby lovu, denní doby lovu a pomocnou tabulku pro stanovení hmotnosti ryby dle její délky. Tabulka je předvyplněna na mimopstruhové revíry ČRS a veškeré potřebné údaje jsou přepisovatelné. Po úpravě dat dle bližších podmínek výkonu rybářského práva na váš konkrétní Územní svaz či přímo na daný revír, doporučuji vytisknout a nechat zalaminovat. Potom má více použití, třeba jako podložka.

Odkaz na tabulku: masovej.sweb.cz

V čem nosíte pruty necteno

24.11.2008 | farnas | Ostatní ryby | 8.430 zobrazení | 40 odpovědí

Zajimalo by mě v čem nosite pruty a ostatni veci na ryby jestli,po taskach nebo v rybarskym obalu nebo v batohu.Odpo­videjte posilejte fotky.

Lov candáta na mrtvou rybku necteno

21.7.2008 | okoun27 | Dravci | 26.772 zobrazení | 40 odpovědí

Zdar rybáři,potřeboval bych poradit jak chytit candáta na mrtvou rybku nebo nějakým jiným způsobem,už jsem to párkrát zkoušel ,ale nic jsem nechytil tak vas prosím o radu. Díky za jakoukoliv radu nebo pomoc.Zdar

Spacák necteno

5.10.2007 | Robur | Ostatní nádobíčko | 8.574 zobrazení | 40 odpovědí

Potřebuji tipy na koupi spacáku. Preferuji teplý, skladný, levný. Chtěl bych se vlézt do 2000, případně jsem schopen dát i 3000 Kč. Asi spíš duté vlákno než pééřák.

Orlík necteno

17.9.2007 | vosakh | Ubytování | 9.358 zobrazení | 40 odpovědí

Ahoj.Mohl by mi někdo z vás doporučit nějaké ubytování na orlíku.Mělo by to být hned u vody.a tak pro 6–8 osob.děkuji