Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Vhodný naviják na štiky(vláčku)
3.5.2007 | čabi | Navijáky | 10.102 zobrazení | 40 odpovědí
Chci si koupit dobrej naviják na štiky.Na vláčení.Prut mám shimano beast master 240cm,15–40g.Aby k němu pěkně ladil.Cena by měla být okolo 2500kč.Zkuste poradit…
Vlasec na feeder
11.2.2007 | Kubajs | Feeder | 9.100 zobrazení | 40 odpovědí
Schánim vlasec co řikáte na „Tubertini Feeder“?A jaký používáte vy monofil na feeder?
Sběratelství
1.1.2007 | Kubajs | Ryby | 6.578 zobrazení | 40 odpovědí
Čau chytejáci zajímalo by mě co rybáři našeho typu sbírajínapř: Známky,Mince,Zátky od piva atd.
diery v korkovej rukoväti
28.12.2006 | oxandrolon | Ostatní nádobíčko | 7.840 zobrazení | 40 odpovědí
Zdravím, z korkovej rukoväte mi vypadla výplň, ktorá „maskovala“ nekvalitu korku, bola to zrejme korková drť s nejakým pojivom, nevie mi prosím niekto poradiť, aké pojivo sa používa ? Vopred dík
Film
22.11.2006 | Robur | Ryby | 5.326 zobrazení | 40 odpovědí
Už jste viděli ten nový film s Tomuchou? Jak se vám líbí?:-))
BLADE DANCER - Berkley
15.6.2006 | Robur | Ostatní nádobíčko | 7.720 zobrazení | 40 odpovědí
Takjsem mrkl na to video.Už dříve jsem to někde viděl a nevypadá to špatně. Ptám se, zda lze někde sehnat jen samotný plech s háčkem nebo to nějak nahradit, připadá mně totiž zbytečné k tomu dokupovat i gumy,které lze koupit z jiných zdrojů. Dále mně zajímá, zda to někdo zkoušel v praxi.
Vlasce?
22.3.2006 | Pines | Ryby | 6.800 zobrazení | 40 odpovědí
Ahojky, poradíte někdo „univerzální“ vlasec? Jaký má vliv na vlasce barva..potápivost…a jiné parametry??? Díkes
Prut na candáta
17.11.2005 | Tomix | Dravci | 10.340 zobrazení | 40 odpovědí
Různí rybáři doporučují různé vláčecí pruty na candáty pro chytání s gumami. Někteří winklepickerové a feederové, jiní zase klasické vláčáky s jemnou špičkou. Setkal jsem se i s pruty pod označením „Zander“. Jejich parametry jsou většinou úzce vymezeny: Délka 2,70 – 3,60 m a vrh. zátěž 10 – 30 nebo až 15 – 50 g. Taky u nich bývá uvedeno, že mají plně parabolickou akci, jemnou špičku a silnou páteř. Pro jaké situace u vody se tyto pruty hodí? Napadá mě jen daleké nahazování na přehradách, možnost vláčení těžších gum (hlavičky 15 g a těžší) a jistější zdolávání větších ryb. Mají tyto pruty i nějaké jiné výhody oproti winklepickerům?
Co koupit jako zacatecnik privlace
25.8.2005 | Bitty | Přívlač | 7.918 zobrazení | 40 odpovědí
Pred 4 roky jsem zacal s rybarinou na Orliku. Styl polozena a plavana a docela uspesne ! Candati pres 90 cm nejvetsi znich 98 cm,Boleni,Stiky,Sumci tot vse nachytano,ale posledni dobou stracim o tento druh nudneho rybareni, kdy clovek sedi cele hodiny na brehu ci pramici zajem,i kdyz je to vetsinou zakonceno uspechem. A timto bych chtel ukoncit moji eru polozene a plavane a pozadat Vas kteri jsou nadseni priznivci vlaceni o radu jak na to a hlavne s CIM!!! Po mych skusenosti s normalni rybarinou nechytalo kapitalni kousky nadobicko za x-tisic,ale znalost vody a mravu jejich obyvatel. Diky Bitty. Bitty@atlas. cz
Jak na ryby = Podvrh?!
18.6.2005 | Tomik | Ryby | 9.154 zobrazení | 40 odpovědí
Předpokládám , že jste videli dnešní vydání pořadu jak na ryby. Jen bych vám chtěl říct , že to co jste viděli je nefalšovaná lež… Většina ryb tam chycených je jedna velká lež- oni si je tam napíchali. . Co si o tam myslíte??
DaH na jaké mouchy chytá Ty parmy?
18.12.2004 | rybar11 | Muškaření | 6.490 zobrazení | 40 odpovědí
Všiml jsem si, že taháš parmy a ostroretky na muchy. Chtěl bych to vyzkoušet i u nás na Olze (Olši)., ale nemám vůbec ponětí jaké to jsou mouchy. Nemohl bys poslat pár foteček těch much? Chytáte ještě někdo parmy na muchy? Všecky zkušenosti sem, docela mně to fascinuje, Vás ne?
Hardmono
30.10.2004 | zedus | Ostatní nádobíčko | 12.074 zobrazení | 40 odpovědí
Vláčím převážně na sev. Moravě na řece Moravě a ta je místy tak prochytaná, že kdyby mohly štiky mluvit určitě by jsme si dobře pokecaly o woblerech a rotačkách . Proto dělám co můžu abych byl úspěšný, jedna z věcí, kterou zkouším je celková nenápadnost montáže. Úplně nejlepší je vázat nástrahy nebo karabinky přímo na vlasec, ale vlasec a štičí zuby nejdou dohromady. Proto jsem zkoušel všelicos co se dá koupit u nás v obchodech, ale nic mě moc neuspokojovalo buď to bylo moc nápadné (ocel. lanko), nebo se to moc kroutilo (wolfram lanko), no prostě zkusil sem kde co. A konečně se dostáváme k tomu co vám chci říct. V červencovém čísle letošního rybářství jsem se dočetl o materiálu HardMono. Je tomu zhruba týden co jsem ho sehnal na spinfly. cz a teď bych se rád podělil o zkušenosti.
HardMono je speciální tvrdý monofil. vlasec který má větší odolnost proti oděru než normální vlasce. Dobře se z něj dělají návazce a nekroutí se jako wolfram. Je v naprosto neutrální barvě silonu a je průhledný takže je dost nenápadný. Nechal jsem si poslat dvě balení, s nosností 4,5 kg a druhé na 9,1 kg. Délka je 9,1 metru a stojí 130 kč za jedno balení.
HardMono s nosností 4,5 kg- vypadá skutečně jako obyčejný vlasec s průměrem tak kolem 0,25, ale je o poznání tvrdší než běžné vlasce, když jsem ho vzal do ruky poprvé tak sem si myslel něco o struně do sekačky. Dělal jsem různé pokusy abych zkusil napodobit štičí zuby a můžu říct, že se nepoddává snadno, ale poddá se. Takže naprosté bezpečí u něj není, ale jak říkám „pořád lepší než normální vlasec“.
HardMono s nosností 9,1 kg – To už je skutečně pořádná struna se kterou se už dá věřit v úspěšné zdolání štiky, ale nápadnost už je trošku větší. Většinu času při vláčení ho používám, akorát při chytání tloušťů na různých slepých ramenech a mlýnských náhonech ho měním za slabší průměr.
Když to vše shrnu, je Hrardmono obstojným nástupcem wolframových lanek, ale pořádné zkušenosti teprve získám časem, zatím sem nedonutil štiku aby si ho pěkně vzala na pilu. Jak už to u přivlače chodí je to něco za něco buď můžu zvolit ocel nebo wolfram za cenu větší nápadnosti montáže nebo se budu spoléhat na HardMono které je nenápadné a dává mi slušnou šanci na vylovení štiky než vlasec. To vše záleží na momentální situaci.
Byl bych rád kdyby jste se připojili do diskuze a napsali vaše zkušenosti.
pop
5.8.2004 | Prizrak | Přívlač | 23.352 zobrazení | 40 odpovědí
Může mi někdo podrobně napsat jak mám vodit popa? Jak rychle ho mám táhnout a má dělat spíš bublinky nebo šplíchance jak velký a v jaké intenzitě? Už jsem ho párkrát zkoušel, ale teprve až včera když už byla tma, jsem chytl prvního tloušťe na tuto nástrahu. (Asi už ani neviděl na co vyjel) Něco mi však říká, že tento wobler má na víc. Poraďte mi, jak na to. (Chytám na pomalu tekoucí řece, a ulovit bych chtěl tloušťe a štiku.)
Sbírání žížal
26.5.2004 | Chose | Ryby | 20.776 zobrazení | 40 odpovědí
Četl jsem v diskusi něco o elektrikaření o co go?Jak si opatřujete žížaly jinak?
Rybáři liberecko a okolí
12.3.2015 | Kralu021 | Domácí revíry | 6.950 zobrazení | 39 odpovědí
malé a velké
Štěrkopískoviště (pískovny) Svijany – chytá tam někdo ?? Kdo z vás
má od tam tud monstr rybu ? A jaké jsou vaše dojmy a tipy na
tento revír.
clun na privlac
22.12.2013 | muskar19 | Přívlač | 7.401 zobrazení | 39 odpovědí
dobry den pristi rok bych si chtel koupit clun na privlac.chtel bych poradit jaky je lepsi jestli plastovy nebo nafukovaci vyhody nevyhody.dik za nazory.
jaký naviják zvolit
29.1.2012 | Tessi | Navijáky | 23.612 zobrazení | 39 odpovědí
zdravím,
koupil jsem si prut daiwa sweepfire 1,8m 2–7g. potřeboval bych poradit jaký zvolit naviják, cenově tak do 2.000kč. díky
Nástraha na kapra
19.7.2011 | sroubecek11 | Kaprařina | 11.140 zobrazení | 39 odpovědí
Chci se zeptat zda máte nějaké zaručené nástrahy na kapry z domácnosti.. Nechci nic kupovat, žádný boilie ani jiné nástrahy, chci jen zkusit štěstí s tím co je doma.. A popřípadě taky techniku lovu.. Díky :)
Tropic liberec
31.1.2011 | Mr. Vydra | Obchod | 8.722 zobrazení | 39 odpovědí
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli máte stejné zkušenosti s dodávkouu zboží z tropic liberec.Mám objednáno a neustále tam musím volat jestli to tam už mají nebo ne volám poprvé : ne ještě ne. Volám podruhé asi po čtvrt hodině: jo už to tu je všechno druhým dnem. Pak přijde balík od firmy DPD a po rozbalení chybí pytlík traperu s omluvným papírem:omlouváme sae ale zboží není na skladě.
pěstování žížal
22.2.2010 | tomin | Položená | 29.674 zobrazení | 39 odpovědí
Je tu někdo trochu zahradník? Kamoš má hnojník kde má každý rok velký hnojáky a na našem hnojníku sem našel jen pár malinkatých žoužalek . neví někdo čím to muže být. složením kompostu,umístěním?