Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Obsah rybářského webu necteno

24.10.2011 | MB | Vaše názory | 26.151 zobrazení | 38 odpovědí

S několika přáteli uvažujeme o tvorbě rybářského webu, kde bychom rádi uváděli své znalosti, zážitky… A samozřejmě to samé umožnili i registrovaným členům. Jenže tohle už je tu mnohokrát, tak bychom chtěli alespoň naše „redakční“ příspěvky udělat trochu jiné, originálnější, než bývá jinde. Uvažovali jsme o tom, že bychom všechny „návody“ uváděli jen ve spojení se zdokumentovanou výpravou (reportáží, nebo přímo kratším filmem nebo že bychom se specializovali hlavně na netradiční metody (lov kaprů muškařením…) apod. Co byste na takovém webu chtěli nalézt vy?

Jaké polarizační brýle? necteno

18.8.2011 | holatkojan | Ostatní nádobíčko | 24.586 zobrazení | 38 odpovědí

ahoj,mám dotaz mužete mi poradit náké polarizační brýle? nejlépe z vlastní zkušenosti. na trhu jich je tolik že je těžké se v tom orientovat.. využití by mělo být rybařina a za volantem. děkuji za rady.

Fanclub Salmo slider necteno

15.8.2011 | Prochy96 | Přívlač | 17.396 zobrazení | 38 odpovědí

Ahoj vláčkaři , pojdme si pokecat o této nástraze od Salma … fotky ryb na něj vítány … PS.jen slušně !

Potkani necteno

22.4.2011 | lacika3000 | Tipy & triky | 12.479 zobrazení | 38 odpovědí

Zdravím, zaujímalo by ma či nejako riešite problém s potkanmi a inou háveďou pri nočnom love, lebo mne osobne ich prítomnosť vadí a neviem ako to riešiť, a či sa to vôbec nejako riešiť dá…dik :D

Rak necteno

30.10.2010 | Nerodia | Neúspěchy | 8.712 zobrazení | 38 odpovědí

Prosím všechny rybáře o pomoc k získání raka signálního.Jíž dlouhou dobu se o to snažím . Předem děkuji.

Veletrhy: vystavovatel versus návštěvník necteno

2.2.2010 | vagi | Obchod | 6.223 zobrazení | 38 odpovědí

Tak mě ta veletržní fóra přivádějí k jednomu zamyšlení a úvaze ve smyslu návštěvník versus potenciální vystavovatel. Na jednom konkrétním případě bych chtěl porovnat úhly pohledu. Například woblery (podotýkám, nejsem žádný velký znalec): já bych rád viděl i ucelenou nabídku dorad, sieků, salm atd… vždy je to pro mě lepší, když to mám na jednom místě a mohu prohlížet a vybírat než proklikávat na e-shopech. To by bylo super. Na druhou stranu budu např. dovozcem, prodejcem těchto značek… vyplatí se mi ta investice, nemyslím jen co prodám, to asi nemohu předpokládat, ale dám o sobě tolik vědět, že se to vyplatí a náklady na pronájem plochy budou pokryty?

Trošku odbočím, dělám v reklamě už nějaký pátek a obecně spousta firem od veletrhů upouští, takže se asi nedá čekat „100%“ účast, na druhou stranu mi přijde, že v rybařině tento trend není tak výrazný.

Myslím, že by to mohlo být tím, že v tomto oboru (rybařina) fungují u lidí, jako jsem já (spíše laici, kteří získávají aspoň drobné zkušenosti a znalosti od kamarádů a známých, právě třeba na internetu), výstavy podobně jako televizní reklama. Produkty se mi na výstavě dostanou „do hlavy“ a buď je musím mít hned :-) nebo si na ně vzpomenu v okamžiku, kdy řeším potřebu nakupovat, např před zahájením a už se cíleně pídím po tom, co mě tenkrát na té výstavě zaujalo.

No jo, ale jak toto sdělit vystavovatelům, že chceme, aby tam byli všichni? :-)

Jaký je váš názor?

druh policajta necteno

6.12.2009 | recek | Ostatní ryby | 12.490 zobrazení | 38 odpovědí

Prosim vas o radu chytam na polozenou driv sem pouzival policajty s ockem do prutu ale ty se pri zaseku omotavaji okolo prutu tak sem zacal pouzivat ten na provazku privazany k vydlicce po zaseku odpadne ale zamotaval se mi do vlasce a pri zaberu jsem to utrch a tak se mi taky nosvedcil.

Obrázek ryby na svatební oznámení necteno

6.5.2009 | vagi | Vaše názory | 12.724 zobrazení | 38 odpovědí

Okolnosti v mém osobním životě mě nutí založit toto fórum a poprosit přátele a kolegy rybáře o pomoc. Vzhledem k tomu, že se má nastávající rozhodla, že by bylo pěkné mít na svateb. oznámení obrázek koně, cítím jednoznačnou potřebu ji trumfnout hezčím obrázkem ryby, nejlépe okouna. :-) Takže prosím o zaslání nějakého pěkného obrázku (popř. link) okouna, asi černobílá verze, takového, který by šel nascenovat a na oznámení použít. Nejsem grafik, takže to nedokážu pořádně vysvětlit a popsat, ale věřím, že víte, co mám na mysli. Předem upozorňuji, že pomoc typu rady se neženit, nežádám. :-) Těch jsem již dostal dost. Děkuji.

vranovska přehrada necteno

14.3.2009 | hanz.333 | Ryby | 20.505 zobrazení | 38 odpovědí

posim o informace o te teto vodě jakekoliv nemužu serozhodnout kam na dovolenou mam tam jet do chaty jak tam jdou ryb dravci kapři sumci diky za odpovědi

Co je to za rybku? necteno

3.6.2008 | JirkaCV | Bílá ryba | 7.678 zobrazení | 38 odpovědí

S touto rybou jsem se setkal zatím poprvé. Tuším, že se jedná o jelce tlouště. Je to tak? Díky.

ÚHOŘ - sezona 2007 začíná necteno

19.4.2007 | mirmen | Úspěchy | 7.780 zobrazení | 38 odpovědí

Jak jste na tom s hady ? Na stojácích už se několika mým kolegům daří ( včera 86 a 65 cm).

Zavážení nástrah v roce 2007 - ZMĚNA? necteno

4.1.2007 | HaD | Legislativa | 6.536 zobrazení | 38 odpovědí

Dnes jsem byl kamarádem upozorněn v souvislosti s mým návrhem na loňské výroční schůzi MO Tábor (navrhoval jsem mj., aby bylo povoleno zavážení nástrah na Lužnici 3 a 4) na skutečnost, že naše MO i přes příslib povolení zavážení jej naopak výslovně v popisu revírů zakázala. Když jsem po tom trochu pátral, protože mi byl výslovný zákaz divný, neboť bylo vždy zavážení výslovně zakázáno a muselo být v popisu revíru naopak výslovně povoleno, zjistil jsem, že již není zavážení nástrah zakázáno vůbec (příslušné ustanovení v RŘ 2007 – původně par. 13, bod IV. – chybí a ani v zákoně a vyhlášce jsem o tom na www.rybsvaz.cz nenašel ani zmínku.) Z toho mi vyplývají dvě věci:

1. Naše MO si z nás udělala doslova srandu, když udělala pravý opak, než přislíbila ústně i písemně a o celé kauze i o naší korespondenci asi napíšu článek, protože nad tím zůstává rozum stát (původně jsem to udělat nechtěl, protože dělat ostudu našim "představitelům jsem dělat nechtěl, ale tohle je rána pod pás).
  2. Zavážení nástrah je automaticky celorepublikově povoleno tam, kde je povolen lov z loděk. Aby bylo zakázáno, nesmí být povolen lov z loděk nebo musí být v popisu revíru výslovně zakázáno. POZOR při studiu – od roku 2007 se přestává používat termín „loďka“ a místo něj slovo „plavidlo“, resp. jsou používány termíny oba, i když asi chybně.

Nebo jsem něco přehlédl a mýlím se???

Kolik váží Tolstolobik ????? necteno

4.12.2006 | regulus | Ostatní ryby | 13.109 zobrazení | 38 odpovědí

Možná zdánlivě blbá otázka, ale přivedl mě na ni fakt, že se v rubrice z lovu objevil tolstolobik 1m asi 20 kg, 84cm kterej měl 12kg atd. Vzhledem k faktu, že jsem letos chytil dva, první 90cm a 9,10kg, druhej pak 93 cm a 9,57kg (váženo digitální váhou Rapala do 25kg a koukali jsme na displej dva) mě připadnou výše uváděný váhy trochu ulítlý respektive až přehnaný. Zajímalo by mě, kolik vážily vaše tolstoprasátka.

Duháci!! necteno

19.6.2006 | Sander | Lososovité ryby | 7.238 zobrazení | 38 odpovědí

Již 10 let s lítostí sleduji, jak jde duhák do popředí na úkor úlovků potočáka. Už když se mě nějaký kolega zeptá, „kolik“ jsem jich chytil, má na mysli duháky! Z ekonomické stránky je to jistě nejlepší řešení, ale myslíte, že je to nejlepší řešení i z hlediska etiky a ekosystému pstruhových vod? Takových 150 duháků vysazených do 50m dlouhé tůně je opravdu nerozumné řešení, sice si tam pěkně zachytám, ale tůň bude ještě dlouhou dobu zdevastována. Bohužel duháky nelze nasazovat rovnoměrně, páč by se stejně sjeli. Takže – jaký je Váš názor na vysazování duháků na P vody? Díky

Jak na okouny. necteno

15.6.2006 | Morfeus | Dravci | 14.114 zobrazení | 38 odpovědí

poradte mi jak na ne

Kolik času, nebo km potřebujete k místu lovu? necteno

15.2.2006 | braska | Ryby | 5.337 zobrazení | 38 odpovědí

Já to mám na nejbližší vodu 22km a to ještě není revír nic moc. Přitom bydlím na nábřeží Otavy, ale voda je pstruhová a navíc chráněný úsek.Tak by mne docela zajímalo jak jste na tom vy

Berete domu ryby a nebo poustite??? necteno

24.11.2005 | R3F13X | Ryby | 5.274 zobrazení | 38 odpovědí

Jake ryby berete domu(velikosti)?A ja­ke poustite?

Tak co?Splnil Štědrý den vaše očekávání a přání?? necteno

23.12.2004 | DEATH | Vánoce | 7.011 zobrazení | 38 odpovědí

Jaká byla nadílka???Pochlubte se,přehánějte.....

Máte ICQ? necteno

18.12.2004 | Tomash | Ryby | 6.990 zobrazení | 38 odpovědí

Máte ICQ? napište sem svá čísla, ať vás můžu „obtěžovat“ svmi otázkami v jednom kuse… Mé je : 296804227

Jaké používáte šňůry na vláčku? necteno

29.9.2004 | morpheus | Ostatní nádobíčko | 6.755 zobrazení | 38 odpovědí

Jaké používáte kmenové šňůry na vláčku. A proč? Jaké v nich vidíte přednosti oproti jiným? Zatím jsem vyzkoušel dvě a u obou životnost cca 10–12 měsíců. jsou takový jako-by rozdrbaný nejsou úplně roztřepený,ale takový jako-by chlupatý a ve vodě to dělá bordel. 0,12 vypadá jak 0,25. Používám to jen na těžší nástrahy. Na jemnější sebou nosím náhradní cívku s 0,16 stroftem.

PS: 10–12měsíců : v průměru cca 10–15 vycházek po cca 3–5 hodinách měsíčně.