Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Co je to za hmyz?
18.8.2009 | Robur | chytej.cz | 9.816 zobrazení | 35 odpovědí
Dnes jsem to našel na rohožce v koupelně a docela mne to zaujalo........................................................................
Bordel ve výbavě
23.7.2009 | Beebo | Ostatní nádobíčko | 5.372 zobrazení | 35 odpovědí
Taky si už delší dobu říkáte, že si konečně přendáte věci do nový tašky abyste to nemuseli nosit po kusech anebo že si konečně přeberete, uklidíte a vyházíte z tašky všechen ten bordel a krámy, který s sebou taháte zbytečně? Zrovna nedávno jsem se nad tímto docela vážně zamyslel a stejně to všechno tahám dál. Prostě neni chuť a když chuť přijde, tak jdu radši na ryby a to už pak zase „nemám čas“ a tak je to furt dokola…
Soukromé revíry
7.9.2008 | bajabeza | Kaprařina | 8.566 zobrazení | 35 odpovědí
Ožehavá a citlivá otázka: Je hodně soukromých revírů, na nich se loví velké ryby, kapři, amuři, sumci a další. Odkud se ale berou?? Majitelé je vypěstují a nebo kupují? Kde? Od koho? Drtivá většina těchto ryb je ze vylovena ze svazových revírů, prodaná na černo od rádoby rybářů. Pletu se?
Jak na úhoře
25.8.2008 | okoun27 | Ostatní ryby | 46.414 zobrazení | 35 odpovědí
chtěl bych se zeptat jaké máte poznatky s lovem úhořů na položenou
Fenwick HMX
7.12.2007 | doktor.fiSh | Pruty | 11.597 zobrazení | 35 odpovědí
Čo by ste mi mohli pekné povedať o tomto prúte ? – je super ? – hlavne píšte tí čo ich vlastníte, alebo ste držali v ruke modely HMX 6''6 L alebo 5''6 UL … ďakujem
Jaké lepidlo na očka?
21.11.2007 | monaster | Ostatní nádobíčko | 14.327 zobrazení | 35 odpovědí
Chlapi poraďte: mám starý teleskopy Sona. z nostalgie si je nechávám ale uvolnila se mi dvě očka. čím to lepíte Vy? zkoušel jsem asi 3 lepidla a nedrží nic. dík
Polarizační brýle
29.12.2006 | Majo123456 | Ryby | 7.089 zobrazení | 35 odpovědí
Plánujem kúpiť polarizačné brýle.Cena do 1000Kč.Ale ak to bude menej je to len plus.Aké máte skúsenosti z praxe?Budú to moje prvé a nechcem sa učiť na vlasnej peňaženke.Stačí mi značka približná cena a neaký komentár z použivania pri vode. ĎAKUJEM.
Doprava k vodě
13.12.2006 | ČudlařX | Ryby | 4.987 zobrazení | 35 odpovědí
Jak se vůbec rybářská populace dopravuje k vodě??Já 99% šlapu na ryby na kole páč je to pro mě (zatim) jedinej povolenej dopravní prostředek . A co vy??
Podklad
8.2.2006 | Bery | Muškaření | 5.373 zobrazení | 35 odpovědí
Používáte pod muškařskou šňůru originální backing a nebo obyčejný vlasec ? Jestli používáte vlasec tak jaký průměr. Díky za info
Jaký měli vaši vedoucí v ryb. kroužku vliv na váš další vývoj?
1.1.2006 | Hora | Ryby | 5.238 zobrazení | 35 odpovědí
Týká se to hlavně rybářů kteří začínali v rybářských kroužcích,jaký vliv na jejich další vývoj coby rybáře měli vedoucí mládeže.
Kupujete pruty navijáky pře E-shop?????,
29.11.2005 | Pytel | Pruty | 6.600 zobrazení | 35 odpovědí
Chtěl jsem se zeptat kupujete pruty navijáky přes E-shop???A jestli si je třeba někde do obchodu jdete nejdřiv ošahat a pak až kupujete přes e-shop kvuli ceny ????
Anketa
26.9.2005 | Tloust | Kaprařina | 5.746 zobrazení | 35 odpovědí
Možná je to trochu předčasné, ale zajímalo by mě kolik z vás kupuje na vánoce kapra, případně jinou rybu. My kapra kupujeme z jednoho rybníka v Jeseníkách – mají výborné maso.
ŠTIKA
24.8.2005 | frenki | Přívlač | 7.211 zobrazení | 35 odpovědí
Chlapi chci se zeptat na co jste nejvíce lovili štiky přes 60 cm délky, jestli na woblery nebo na třpytky nebo na tvistry??? a jestli muže být tak i velikost nástrahy a barva!!!! díky moc!!!!
Chorvatsko
28.7.2005 | vsetinek | Rybaření v zahraničí | 15.742 zobrazení | 35 odpovědí
Nevíte někdo jak je to s chytáním v Chorvatsku na moři? Četl jsem že je tam třeba snad nějáká povolenka, ale nevím jestli to není jen na chytání na moři a jestli je třeba i když budu chytat z mola. Díky
CHYTANÍ DRAVÝCH RYB (candáti, úhoři).
29.6.2005 | Goyer | Dravci | 9.968 zobrazení | 35 odpovědí
Zdravím, jsem zde nový, takže kdybych dělal někde něco špatně, omlouvám se. K věci, již několik let rybařím, ale pouze bílé ryby a teprve letos jsem se rozhodl pro dravé ryby. Čili jsem popadl literaturu, intertnet a začal číct, pročítat a bádat. Ve finále jsem se dostal na metodu plavačky. Tato metoda mi neuvěřitelně funguje a nikdy mi tak jako tato jiná nefungovala. Mé problémy začaly na začátku lankem, poté tlustým vlascem, 5g káčou, atd… toto jsem vše odstanil(nechci to rozebírat do podrobna) a nyní chytám na brčko, které je osazeno světélkem (dohromady něco pod 1g) dále vlasec 28, obratlík a šňůra na boilies (17kg) a 3 trojháčky. Systém navázání a chytání: Vlasec-brčko(0,6g)-obratlík-šňůra-3trojháky. Vkládání háčků do nástrahy je takové:
(staří ryby neberte v potaz, jde jen o ukázku háčku). Tento způspob, ale nepřinášel moc ovoce a pro jsem zvolil tento způsob (jen jsem trochu obměnil místo háčku hlavně u tlamy a směry háčků)
Proč toto vše píšů? Protože se chci s Vámi poradit o tom, KAM PÍCHNOUT HÁKY? Proč? Protože u 99% záběrů ryba na háku není! (podotýkám, že nechci se bavit o tom, jak dlouho to nechat po záběrů, atd…) JDE MI JEN O TO, KAM PÍCHNOUT HÁKY.
Už bych sem nepsal, protože dnes jsem si udělal opět nový obrázek
o tom kam asi a bude to místo „mezi oči“ 1. trojhák pod hlavu. Proč?
Udělal jsem si obrázek o tom a v literatuře se uvádí, že většinou
Candáti a úhoři berou rybu po hlavě, ale nikdy jsem nevěděl jak. Proto
jsem otevřel opravdu jednu starou knihu, kde se uvádí, že útočí pod
hlavu, protože je to mnohem snadnější místo (tvrdost, atd…)
a proto pravidelně vytahuji ryby v takovém to stavu:
což mi to jen dokazuje.
Za noc mám dobrých 10–15 výjezdů a je mi vážně trapné, když musím říct, že z toho seknu všechny, ale 10 do prázdna ( i když dravec odjíždí dost velkou rychlostí) po té vytáhnu Okouna, jako na posledním obrázku a zbylých 5 rybu seknu, ale pro mne z nepochopitelných důvodů se vyvlíkne (když už ji táhnu ke břehu). Znovů říkám, nechci rozebírat, jak dlouho nechat ve vodě, kdy sekat, atd…
Proto mé nápady a poznatky jsou a dnes je budu realizovat a zítra bude vědět opět víc jsou:
1. Takto jsem to chytal poprvé:
hák první v hubě (neodsvěčilo se, při záběru trhnu a háček vjede ještě více do tlamy)
2. Takto jsem to chytal dnes:
hák jsem dal mezi oči a jinak všude stejně (na tento růsob jsem zatím zasekl nejvíce ryb)
3. A nyní takto bych chtěl chytat dnes
Proto protože dravec rybu chytne zde:
takže z toho jsem si vydedukoval, že hák dám tam.
4. a ještě mne napadlo, že ještě jistější záběr bude takto:
a to proto, protože když dravec vyjede po hlavě musí se seknout, buď
o horejšek či dolejšek a hřbetní hák bych tedy oželel, protže si
myslím, že tam místo dravce je nejslabší.
Čili po tomto rozboru, jaké zkušenosti, kam píchnout. Protosím objektivní a rozumné názory. A popřípadě potvrdit tvrzení a odůvodnit ho. Díky všem.
Jake je u vas prave ted pocasi?
29.1.2005 | CeP | Ryby | 6.182 zobrazení | 35 odpovědí
Strakonice : zatazeno-8°Csnezi
Bojová brzda
19.12.2004 | Milky | Navijáky | 7.254 zobrazení | 35 odpovědí
Mám dotaz na ty, kteří MAJÍ zkušenosti s bojovou brzdou, aby napsali, proč je lepší nebo naopak, proč jí nepoužívají. Osobně mi to připadá, jako krajně pěkná zaáložitost, ale někteří se již v jiných fórech vyňařili, že jí maj, ale nepoužívaj.
Co sobota 11.9.2004, brali?
13.9.2004 | Holajz2 | Ryby | 5.602 zobrazení | 35 odpovědí
Sedel jsem u nás na rybniku (sev. Morava) a lupnul 2 candaty 56 a 59 cm. Byl to den D. Ve 20:45 jsem sel dom. Bralo to i jinde?
Názor na NANO VLASCE
12.9.2015 | Kopfjager | Ostatní nádobíčko | 8.483 zobrazení | 34 odpovědí
Ahoj lovci, koupil jsem si nano vlasec, při placení se mi trochu kroutili oči, ale věděl jsem předem co to bude stát. Při představování a to i v zahraničí jsem našel jen samé plus. Bohužel jsem nenašel žádný osobní poznatek a myšlenky. Cena vs kvalita. Poznatky od delšího používání. Co přidávat nebo s čím kombinovat. Nebo opak s čím nekombinovat. Díky za Vaše poznatky. Ahoj Kopfjager
Sumec přes 100 kg
8.3.2014 | Filo | Sumcařina | 7.735 zobrazení | 34 odpovědí
Dobrý den. Chtěl bych se vás zeptat jestli se vám v Jižních Čechách někdy podařilo přelstít sumce s váhou 100 kg nebo víc. Předem děkuji za odpověď.