Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Přísečnice necteno

4.1.2014 | FInnnp | Domácí revíry | 11.626 zobrazení | 34 odpovědí

Měl bych jeden dotaz.Jak se dostat chytat na Přísečnici legálně.Občas tam chodím na procházku a nebo na kořeny do akvária.Málo kdy se stane,aby tam někdo nechytal.Dnes tam bylo asi pět rybářů.Každý chytal minimálně na tři pruty.Nástrahy rybky,žížaly atd.Chytali krásné okouny.Tak kolem 45 cm.Pak Siveny a Duháky.Všichni říkají,že mají povolení.Jeden od Hrázného druhý zase prováděl kontrolní odlov atd.

Shimano Aernos 2500fa nebo 3000sfa? necteno

8.11.2012 | Fidel | Navijáky | 13.138 zobrazení | 34 odpovědí

Potřebuji radu jakou velikost tohoto navijáku. Budu ho mít na pruty Shimano Antares 270 10–30g na přívlač na štiky a candáty. Nebo jestli máte nápad jaký jiný naviják? Vítam každou radu.

Pomoc při výběru univerzálního prutu!!! necteno

6.11.2012 | vovo | Pruty | 12.302 zobrazení | 34 odpovědí

Ahoj chtěl bych na vánoce koupit taťkovi teleskopický prut s navijákem na univerzální chytačku (Kaprařina , dravci atd.) s cenou bych se chtěl vlézt do 3000 Kč za oboje. Mám vyhlédnutý prut-Shimano Alivio Slim Telescopic a naviják-Shimano naviják Exage s dvojitou kličkou Diky za odpovědi

Tipy na woblery Rapala, případně Salmo necteno

30.10.2012 | Don | Přívlač | 10.551 zobrazení | 34 odpovědí

Zdravím, chtěl v blízké době nakoupit woblery od těchto značek, a tak bych chtěl poprosit, jestli tady nemá někdo nějaké oblíbené, které by mi doporučoval. Pracovni hloubka cca 1–2 metry a nejlepe aby v klidovem režimu plaval na hladině. Hmotnost k memu prutu nejlepe mezi 10–20g. Cílená ryba převážně štika, candat, případně menší sumec. Diky za reakce a tipy :)

Vejce necteno

23.1.2012 | zrybenec | Kaprařina | 43.709 zobrazení | 34 odpovědí

Chtěl bych se zepta jestli nění nejaký průměrný počet vajec který by se dal na 1 kg boilies směsi. Budu dělat boilie a nechci tam dat malo vajec nebo naopak nějakej ten střed.

Kvalitní baitrunner do 1500,- necteno

5.10.2011 | Vendelín | Navijáky | 27.261 zobrazení | 34 odpovědí

Neměl by někdo pár rad dle zkušeností? Chtěl bych pořídit nějaký kvalitní bait do 1500, jelikož musím koupit dva k novým prutům. Rozpočet je omezen vím že to není moc 1500 na jeden naviják. Ale přeci jen jestli někdo něco má, šup sem stím:) Budu moc rád za rady.

Jak vychováváte své děti? necteno

4.9.2011 | kety.vydra | Vaše názory | 22.798 zobrazení | 34 odpovědí

Já už nad tím přemýšlím hodně dlouho,ale jak tak sleduju vývoj rybařiny,nedá mi to,nezeptat se těch,co už mají děti,jak je vedou k rybařině a co by si přáli,aby z jejich ratolestí „vyrostlo“? Myslím,že se to dělí na klasické tři skupiny-první jsou (podle mě) „extrémisti“-ti budou svým,dětem „tlačit“ do hlavy,že vzít si rybu je něco nemyslitelného a že jediná správná věc je,že ryba patří do vody a že ryba je kámoš a né žrádlo.Otázka je,proč takoví lidé chodí k vodě a ještě mě odsuzují za to,že si vezmu rybu domů.Druhá skupina je,taková ta klasika-chodí k vodě,protože je to baví,mají rádi svůj klid a třeba i přírodu,a když chytnou rybu co má míru,tak si ji vezmou (protože rádi jedí ryby apd.).A třetí skupinou jsou ti,co děcka učí kdejakou prasárnu a „vtloukají“ jim do hlavy,že ryba patří na talíř,protože je to maso jako každé jiné,a když se to nedá jíst (protože to má moc kostí),tak to hodíme kočkám,slepicím,pra­satům,na kompost atp…K čemu směřujete ratolesti VY? Dcerku se snažím (zatím…-má 2 roky) vést k tomu,že rybička je zdravá.Co bude pak,ukáže čas…

mikroplandavka (a co si s ní počít) necteno

8.5.2011 | Mrakoš | Přívlač | 25.338 zobrazení | 34 odpovědí

Máte někdo zkušenosti s mikroplandavkami? Jednu s umělou patentkou jsem si koupil na zkoušku a hrál jsem si s ní celý víkend. Teda s vlascem 0,16 a prutem 10–30g to nebylo to pravý ořechový ale i tak velmi zajímavý… Po pár „nahozeních“ (přes 3m jsem se ani jednou nedostal) mi to čapnul krásný 35cm siven. To mě docela nažhavilo a tak jsem u toho i přes tragickou sestavu vydržel. Povedlo se mi vyprovokovat další dva siveny, ale spadli mi téměř ihned. Zato perlíni se na to věšeli spolehlivě, pak to byl pěkný karas a mrtě malých okounků. Musím říct že nahazování jsem úplně vzdal a nakonec to máchal pod špičkou 2,1 prutu… Dost se mi osvědčilo s tím vibrovat na hladině, tam kde pod větvemi ryby sbíraly mušky. Zkoušel jsem to i s pidisplávečkem ale dost neúspěšně. Zajímaly by mě nějaký nápady s prezentací týhle titěrnosti. Hlavně jak s tím dál od břehu.

zavedení kategorie škodlivých živočichů necteno

26.2.2011 | amarounus | Legislativa | 5.234 zobrazení | 34 odpovědí

Jsem pro zavedení kategorie škodlivých živočichů , po vzoru Australie a Nového Z. .

Pokud někdo v Austrálii chytne kapra a pustí ho spátky hrozí mu vysoká pokuta . No a my tady máme také pěkně narušený ekosystém .

A proto navrhuji vytvořit opak červené knihy živočichů tzv. černou knihu (nepůvodních ekosystém narušujících živočichů ).

na seznam by patřili :

• Karas stříbřitý
  • Sumeček americký
  • Střevlička východní
  • (všechny nepůvodní druhy raků)
  • Norek americký
  • Kormorán

Balzer Fantastick Jerk necteno

24.4.2010 | LuboO | Pruty | 6.127 zobrazení | 34 odpovědí

Zdravim jerkmanov, kto pozna tento prut? Je to casting 185 cm 50–120g, dvojdiel, tvrdy jak kolik k fazuli. Material je karbon MI-6. Postaci na zaciatok? Cena je 33 €.

Nezapomínáme na některé rybky? necteno

9.2.2010 | Ciffik | Ostatní ryby | 26.902 zobrazení | 34 odpovědí

Byl bych strašně rád, kdyby se našel někdo, kdo by sem hodil fotky např. slunčnic, slunek, blatńáků, okounků pstr., hrouzků kesslerových, dlouhovousých, běloploutvých a takovýchto rybek, nejlíp na co a kde jste je chytili…

Stejným metrem necteno

6.12.2009 | SlavoJalovicor | Vaše názory | 5.629 zobrazení | 34 odpovědí

Dobrý den.I když jsem členem RS teprve 10let poslední dobou mám z rybaření smíšené pocity.Těch negativních je více.První znich je neustálé zdražování povolenek a členských příspěvku.Přijde mi nefér že rybář který odpracoval 10h brigád zaplatí povolenku i členské vplné výši má za rok 40docházek k vodě a přivlastní si"pokud ryby berou a jsou mírové"pouze 6ks ušlechtilé ryby.Kdežto rybáři „důchodci,vyso­koškoláci aj.“kteří na brygády nechodí mají poloviční povolenky i členské mají v ročním sumáři v obou povolenkách"pstruh­.i mimopstruh­."zapsáno po 35ks ryb.Možná by se mělo uvažovat nad tím,že by se povolenka platila podle množství ulovených ryb.Další znich je nepořádek kolem rybářských revíru konkrétně Těrlická přehrada.Jezdím tam velice rád,někdy sám jindy s celou rodinou a to co se nachází kolem to je žalostné.Kdybych se měl řídit rybářským řádem,musel bych pokaždé na ryby s přívěsným vozíkem.

Kaprový prut pro nenáročného necteno

30.8.2009 | Robur | Kaprařina | 8.871 zobrazení | 34 odpovědí

Tak mně umřel na jeseterech naviják a stará sona už mne taky nebaví. Tak zkuste nadhodit nějaký prut či naviják. Kaprařina není můj top obor, takže přežiju bez tripodu, asi spíš preferuji skladnost, proto spíš teleskop a k tomu navijáček.
Něco jako:
http://www.tropicliberec.cz/…-bonus-tubus

nebo

http://www.chytej.cz/…_letak_b.pdf

Prostě něco jako univerzální balda na větší ryby, a když se s tím švihne, tak by to mělo trochu letět. Do akce to půjde tak 3* do roka, a to jsem optimista, takže arguemnty o kvalitě klidně řekněte, ale nejsou hlavním kriteriem.

Rybářský bodový systém necteno

13.5.2009 | Piranha | Vaše názory | 4.781 zobrazení | 34 odpovědí

V poslední době se setkávám s problémem nedodržování rybářského řádu u samotných rybářů.Ať už je to nedodržování povolené míry ryb, ponechávání si hájených úlovků, nebo lov nepovoleným způsobem.Dnes už není tak problém s pytláky, jakož to s rybáři samotnými. Proto si myslím že by nebylo na škodu zavést bodový systém i u rybářů.RS by do kolonky k tomu určené vypsala hříšníkovy body a pokud by se opět opakovalo něco podobného, opět by se zapsaly body a po určitém počtu by se odebírala povolenka např. jeden měsíc až po jeden rok.S nějakým finančním postihem nevím jestli by byla RS oprávněna vybírat, nebo by se pokuta platila na Mo při převzetí povolenky. Co myslíte.

Nejspolehlivější navnada na kapra.. necteno

11.8.2008 | Wiruscx | Kaprařina | 33.641 zobrazení | 34 odpovědí

na co se spolehlive daji chytat kapři!

Nový program pro rybáře necteno

4.6.2008 | Zakin | Ryby | 5.985 zobrazení | 34 odpovědí

Ahojte všichni, možná už to pro někoho nebude novina, ale na DIGI TV je nový program pro rybáře a myslivce. Jmenuje se Fish&Hunting. Je v češtině a od rána do večera jen ryby a zvěř. PARÁDA pro chvíle, když člověk náhodou nemůže na ryby live. Pořady, co jsem zatím zkoukl byly docela zajímavý. Přeji hluboký kulturní zážitek :-)

jemnej vláčák necteno

11.4.2008 | runcajs | Pruty | 6.418 zobrazení | 34 odpovědí

čaues, já má takovej problém , chci si koupit nějakej jemnej vláčák v eshopu, ale v žádnym jsem skoro nic nenašel, poraďte mi něco díky

Chytaní okolo Doks necteno

18.2.2008 | romank1 | Domácí revíry | 12.672 zobrazení | 34 odpovědí

Ma někdo zkušenost rybaření okolo Doks na rybníkách díky

Prefurujete při rybaření stojáky nebo řeky? necteno

11.2.2008 | foks01 | Domácí revíry | 5.562 zobrazení | 34 odpovědí

Zajímal by mě poměr mezi rybáři kteří chodí raději na řeku a rybáři stojáky a proč.

Netradiční nástrahy necteno

23.10.2007 | čabi | Přívlač | 7.187 zobrazení | 34 odpovědí

Máte někdo na přívlač nějaké nástrahy na které se běžně nechytá,nebo nějakých netradičních tvarů?Na kterou to aspoň trochu jde…