Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Výběr levného navijáku (k teleskopu 7-15g, většinou položená)
7.5.2011 | Fryw | Navijáky | 8.420 zobrazení | 32 odpovědí
Zdravím, řeším nákup navijáků k starým teleskopům sona. Chytal bych s něma na malé vodě (rybníky, řeky, přehrádky do 7ha). Vlasec hodlám používat o síle 20 nebo max 25. Nejčastěji chytám na klasickou položenou, občas tam navážu splávek. Požadavky na naviják? Minimální cena, náhradní cívka (bylo by dobré, ale není podmínkou), a aby se s tím dalo nějak chytat a vydržel aspoň dvě sezony. 1000 kč považuji za obsolutní strop, a to za oba. Do oka mi padla například tato nabídka Shakespeare Omnix-X 30RD http://www.tropicliberec.cz/…ma--2002-130
Děkuji za vaše názory. Případně doporučte něco podobného ve stejné cenové relaci.
Výbava pro začínajícího rybáře
21.12.2010 | Jirkasss | Pruty | 16.406 zobrazení | 32 odpovědí | upravit
Zdravím všechny rybáře! Je mi 14let a za nedlouho začnu chodit do
rybářského kroužku a udělám si svůj první rybářský lístek.
Rybaření mě chytlo asi před rokem a v létě jsem byl se známým rybářem
párkrát na rybách. Jsem z Jížní Moravy a v okolí mého bydliště je
pár odstavených ramen, rybníků, pískoven a samozřejmě řeka Morava.
Chytat bych chtěl spíše na kratší vzdálenosti (do 30metrů), ale nechtěl
bych se specializovat jen třeba na kapry ale chtěl bych chytat více druhů
ryb (kapr, lín, cejn…). A tomu bych chtěl přizpůsobit i výběr prutu.
Také se chci zeptat zda jsou i pruty kterými bych mohl pres léto chytat
výše vypsané ryby a na podzim a v zimě třeba nějaké dravce
(štiky,okouny). Tedy nějaké pruty univerzální.
A dále se chci zeptat jaký naviják. Chtěl bych naviják levný, ale
dostatečně kvalitní. Ve velikostech a dalších údajech o navijácích se
nevyznám a proto vás prosím o pomoc s výběrem. Celkem bych se chtěl
vejít do max 3000,– avšak byl bych rád kdyby to bylo i mnohem méně,
protože si myslím že na začátek mé rybářské „kariéry“ vystačím
s levnější výbavou. Předem děkuji za rady! Petrův ZDAR!
Šťastný nebo smutný ???
20.12.2010 | Mr. Vydra | Vaše názory | 4.273 zobrazení | 32 odpovědí
Ctěl bych se zeptat zda jste rádi když dostanete k Vánocům dárek opo kterém toužíte už léta nebo zda je dárek nečekaný a který vůbec nepotřebujete a jak na tyto dárky reagujete zda předstíráte že se vám strašně líbí nebo jestli řeknete že už takové nečekané dárky nikdy nechcete.
Trofejní úlovky
3.12.2010 | Aleš | chytej.cz | 5.511 zobrazení | 32 odpovědí
Dobrý den,chtěl bych jenom připomenout že nesouhlasím se soutěží „trofejní úlovky“. Jsme v České republice tak proč jsou zařazeny do soutěže ulovené trofejní ryby ze zahraničí ?!!! je to trochu scestné…Narážím jenom na to,že jsem minulý týden chytil trofejní štiku tuzemskou a v zápětí mě přeskočil úlovek štiky o centimetr větší chycenou mimo území ČR ! bůhví kdy byla chycena.Těším se na brzkou odpověď,váš fanoušek Aleš Stuchlík.(AStuchlik@seznam.cz)
Rybářské hodinky
3.11.2010 | Klon | Vaše názory | 17.300 zobrazení | 32 odpovědí
Zdravím Vás pánové.Chtěl bych se zeptat na názor jestli myslíte že funguje doopravdy rybolov podle ukazatele na hodinkách..hodinky se řídí fází měsíce a podle toho Vám ukazují kdy je nejlépe jít na ryby…Má někdo zkušenosti???Já jsem si takové hodinky pořídil,ale nebudu zde psát názor abych neovlivnoval.....Všem Děkuji…Budu hlavně rád za názory samotných uživatelů..
Jaký druh značky vlasce nejčastěji používáte??
22.9.2010 | chose120 | Ostatní nádobíčko | 7.398 zobrazení | 32 odpovědí
Vyzkoušel jsem mnoho vlasců,ale ani jeden mi nevydržel déle než jeden rok většina mi zteřela do roku.Chtěl bych se vás tímto zeptat co se dá koupit na trhu,aby to vydrželo a nepraskalo.Jedná se o vlasce v rozmezí v průměru 0,14–0,22.Chytám na plavanou a na feeder,kaprařina do 10 metrů maximálně.
Je potřeba, nebo není ???
21.8.2010 | Andreas81 | Legislativa | 5.618 zobrazení | 32 odpovědí | upravit
Dobrý den, chci se zeptat, chystám se stát jen svátečním rybářem a nejspíš bych chodil s přítelkyní rybařit, tak mě napadlo, pokud si dělám rybářský lístek a bude tam semnou ona a já budu chytat na jeden a ona na druhý prut, musí mít taky rybářský lístek, nebo ne ? Jeden rybář může chytat na dva pruty, tak co to udělat tak, že bych při případné kontrole řekl, že ten druhý prut je taky můj a nebo, že loví pod mým dozorem ? Samozdřejmě bychom všechno pouštěli … co myslíte, jak to je ? Díky za odpověď :)
Původ poranění
19.8.2010 | -tom- | Vaše názory | 4.748 zobrazení | 32 odpovědí
Čau lidi, netušíte, co mohlo způsobit takovýhle poranění u duháka?
Který z těchto navijáků???
10.6.2010 | FISHERBOY | Navijáky | 7.100 zobrazení | 32 odpovědí
Už po několikáte se trápím nad tím, který naviják zvolit na přívlač. Cílová ryba je štika, bolen, candoš. Proutek mam 10–30g. Když jsem prohlídl navijáky a jejich nabídku, tak jsem s ohledem na své limity a hranice vybral dva adepty.. Chtěl bych znát vaše názory, který z těchto dvou byste vybrali vy.
http://www.rsp-fishing.cz/…ano-exage-fb
vs
Problemy s Woblerem Rapala SKITTER POP 5cm barva FT
22.3.2010 | kingkubik | Přívlač | 6.715 zobrazení | 32 odpovědí
Cusek vsem.pls dokazete mi poradit?dnes jsem nevydrzel a sel jsem zkusit za barak na nas rybnik chod novych rapal.koupil jsem si Wobler Rapala SKITTER POP 5cm barva FT.pouzivam pletenku.nadhody daleky a paradni ale jakmile zacnu vlacet k sobe ci nejak poskubavat misto efekru vytvareni bublin se mi ihned zamota a okamzite strati efekt.nepouzival jsem lanko jen pletenku.nevite co delam spatne?pls o radu…
Soutěž o nejhezčí fotku rybářky - o kalendář RYBÁŘKA 2010 a DVD
15.3.2010 | HaD | chytej.cz | 18.211 zobrazení | 32 odpovědí
Pravidla soutěže:
Soutěží se ve dvou kategoriích o poslední kalendář RYBÁŘKA 2010 a jedno DVD z edice CHYTEJ.cz dle vlastního výběru.
PRAVIDLA Do fóra – Soutěž o nejhezčí fotku ženy-rybářky vložte fotografii s rybářským motivem, na které je žena-rybářka. Fotografii současně zašlete na e-mail chytej@chytej.cz s odpovědí na soutěžní otázku – „Kolik DVD již vyšlo v Edici CHYTEJ.cz“? Nápovědu naleznete na www.rybarskefilmy.cz. Odpovědi zasílejte pouze e-mailem, fotografie vkládejte do tohoto fóra.
1. KATEGORIE – cena kalendář RYBÁŘKA
- vložte vlastní fotografii rybářky – přítelkyně, manželky, babičky, kamarádky, maželky, dcery, tety apod. :-)
2. KATEGORIE – cena DVD dle vlastního výběru z Edice CHYTEJ.cz
- fotografie, kterou naleznete na webu – vkládat můžete pouze fotografie s uvedením zdroje. Povoleny jsou pouze zhraniční servery, fotografie z českých konkurenčních serverů budou mazány.
Po skončení soutěže bude zvolen výběr deseti nejhezčích snímků a veřejným hlasováním bude určen v obou kategoriích vítěz.
pravidla soutěže zde: http://www.chytej.cz/souteze/35/
Rybaření Chorvatsko
2.2.2010 | Bobr111 | Rybaření v zahraničí | 15.179 zobrazení | 32 odpovědí
Zdravím všechy, nemáte někdo zkušenosti s rybařením na Vranském jezeře v Chorvatsku? V létě jedeme do Biogradu, odtud by to mělo být kousek. Nevíte, jaká je tam dostupnost (bus, kolo)? Za jakékoli informace moc díky.JR
Zimni sbirani utrhnutych nastrah ,montazi.ze stromu .
24.1.2010 | Losfedos | Ostatní nádobíčko | 4.522 zobrazení | 32 odpovědí
Zimni sbirani utrhnutych nastrah ,montazi ze stromu.Jelikoz ja osobne vlacim a hodne vlacecich nastrah utrhnu na stromech a kerich,vzdy prijde cas v zimnim obdoby ,kdy vyrazim na rybniky a reky posbirat sve nastrahy a pritom tam nachazim i nastrahy jinych rybaru.Nekdy si pripadam jako bych otrhaval vanocni stromecek.Vase zkusenosti ,pokud nekdo zvas take chodi ocesavat stromy.
rybařske pisničky
21.8.2009 | stupy | chytej.cz | 20.609 zobrazení | 32 odpovědí
Mužu se zeptat,jestli neznatě nějake stranky kde jsou rybařske pisničky ke staženi sdarma?
Vodní hadi v Čechách
3.8.2009 | jersey | Ostatní ryby | 34.759 zobrazení | 32 odpovědí
Ahoj kolegové,mám skromný dotaz.Dnes jsem byl malinko zavláčet na Vltavě a na jednom místě,kde jsem se zdržel přes hodinu,jsem u břehu,v mělké vodě viděl hada.Spíš tedy hádě,asi 20 cm.Proč to píšu.V životě jsem nic takového neviděl.Nejen,že byl pod vodou pořád,(prostě se vůbec nevynořil),ale byl neustále ve střehu a pokud zmerčil nebezpečí,zajel pod kámen.Nebylo to noc,co bych znal.Barva jako slepýš,ale znaky podobné jako zmije.Jakési kostičky…Neměl jsem foťák,tak jsem ho vyfotil mobilem,ale fotky jsou nekoukatelné…Teď jsem strávil skoro hodinu hledáním na netu,ale nenašel jsem ho tam.Neznáte někdo vodní faunu a neví,jací hadi mohou žít v našich řekách?
Tungsteny
12.5.2009 | vagi | Přívlač | 6.867 zobrazení | 32 odpovědí
Vůbec netuším, o co se jedná. Po přečtení fóra jigy se tam o tom zmiňují jako o „wolframovém něčem“, co lze použít na streamrové háčky k vytvoření „jigů na míru“. Přesně ten problém mám, že mi nevyhovuje poměr velikosti háčku a jigové hlavičky. Můžete mi někdo osvětlit, co to teda ty tungstedy jsou? Dík.
Set na kapry
4.3.2009 | Kokos | Ryby | 17.307 zobrazení | 32 odpovědí
Máte někdo zkušenost nebo spíš , kdo jste si koupili tento set ? www.ravenbrno.cz
Kam zmizeli ježdíci z Berounky????
17.12.2008 | kinghlína | Domácí revíry | 6.257 zobrazení | 32 odpovědí
Není tomu tak dlouho, kdy nebyl na Berounce problém uloívit 20 ježdíků za pár minut, stačil jen malý hnojáček, spláveček a bylo! Za poslední 2 roky jsem ježdíka neviděl a ani neslyšel o jeho ulovení a to jich tam bylo. Mluvím o úseku od Křivoklátu do Berouna, níž ani vejš to neznám. Má někdo z Vás odpověď nebo zato můžou marťani???
Mušky nemušky
3.9.2008 | Robur | Muškaření | 7.734 zobrazení | 32 odpovědí
Zaujal mě termín Chytací mucha a mucha umělecké dílo tzv. display mucha. Rád se na to dívám a někteří třeba ani neví, že existují i mušky imutující jiné věci než hmyz. Tak sem prosím něco hoďte, ať se můžeme kochat. Např. muška ráček, chlebovka atd.. Nechám to na vás páni muškaři.
Porušuji RŘ?
15.4.2008 | zlomiljsemprut | Legislativa | 5.599 zobrazení | 32 odpovědí
Dobrý den. Mám takový dotaz ke všem „Chytejářům“. Jsem dost dobrodružný tip a mám rád ještě nevyzkoušené praktiky lovu. Strašně rád chytám okouny, ale přes den jsou zajeti do úkrytů. Proto jsem si vymyslel, že si vezmu prut na dírky a vylezu na strom, který je vodorovně nad vodou. Okouni jsou pod ním a já tak mám větší šanci na pořádného pruhatce. Jenže potom mne napadlo, jestli neporušuji RŘ. Co myslíte Vy, ano nebo ne.