Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Aky navijak na strednu privlac necteno

30.3.2013 | westigator | Navijáky | 7.358 zobrazení | 31 odpovědí | upravit

Prosim poradte aky navijak na strednu privlac. velkost priblizne 25 na prut Dragon Guide select Viper 2,75 3–18g. Moj vyber navijakov: Redarc, Hypalite, Exceler x,z, Kludne aj iny model. Dakujem

Jaký naviják pro začátečníka necteno

14.3.2013 | Koudyrybář | Navijáky | 7.735 zobrazení | 31 odpovědí

Ahoj chci začít rybařit a hlavně nevím jaký prut, naviják a ostatní potřeby klidně piště dejte odkazy.. Moc děkuji

Vnadění s prutem necteno

6.8.2012 | Martin Mošna | Vaše názory | 8.073 zobrazení | 31 odpovědí

Je možné vnadit prutem na svazovce, když mohu chytat pouze na 1 prut? Myslím tím chytat na jeden prut a zaroveň si vnadit druhým.

Volba člunu necteno

4.4.2012 | Honza1.2.3@seznam.cz | Ostatní nádobíčko | 45.165 zobrazení | 31 odpovědí

Prosim o radu s volbou člunu, chystám se kupovat člun. Budu ho používat hlavně k lovu sumců, silnější motor jak 5 koní nemám v plánu používat. Chci celoplošnou podlahu cena okolo 20000Kč stop 25000kč. Děkuji za každý návrh =))

Revír pro Pstruha obecného necteno

25.8.2011 | Luccini | Lososovité ryby | 6.958 zobrazení | 31 odpovědí

Jste pro, aby se do revíru kde se přirozeně vytírá Po, nenasazoval Siven, protoze se pak ucastni vyteru a jsou z toho jen neplodni krizenci? Navic podle me tvori jen konkuranci tam kde neni zapotrebi.

karavan necteno

27.6.2011 | bushman | Legislativa | 47.408 zobrazení | 31 odpovědí

Ahoj,prosím o radu nějakého právníka,nebo někoho kdo se stímto problémem setkal.Mám karavan na soukromém pozemku u řeky v Přírodním parku.Karavan je pojízdný s platnou TK a zaplaceným pojištěním.Nyní jsem nalezl přilepenou výzvu na okně karavanu k odstranění.S od­voláním na Sb.z.-č.114/1992 §12.Díky za radu.

Jaký picker na řeku - pomalou vodu? necteno

2.5.2011 | jeewee | Tipy & triky | 11.115 zobrazení | 31 odpovědí

Ahoj všichni, vlastně skoro celý rok chytám na dolním toku řeky Berounky-tedy hlubší pomalá voda. Zpravidla chytám z lodičky, ale protože miluju feeder, tak ho samořejmě mám i na loďce. Jenže díky délce feederu (330) a neustálým jemným pohybům loďky se mi vše přenáší do špičky prutu.O víkendu mi ale kamarád na pár minut půjčil winkelpicker (nebo jen picker? – nevím co mám správně používat). Na loďce to byla bomba. Délka 240cm – prostě paráda. Vychutnal jsem si na něm kapříka kolem 50 cm. Jenže to mi už přišlo skoro jako max., co prut snese. Poraďte prosím – je picker vůbec vhodný pro rybolov z loďky? Nezřídka chytám kapry nad 60 a 70cm, výjimečně i amury kolem 80cm. Existuje – resp. doporučili bystemi nějaký vhodný? Nejčastěji mívám v létě vlasec 0,20 a zátěž max. 25g. A ještě – jaký naviják – stačí nějaký feederový (Ryobi Zauber 3000 ?). Díky moc všem

Brambory jako krmení necteno

3.4.2011 | Stingr | Kaprařina | 9.320 zobrazení | 31 odpovědí

Nedávno mi můj strýc připoměl,jak jsme spolu za mých klukovských let chytaly kapry. Vždy před víkendem ve čtvrtek uvařil pařák brambor, v pátek do toho přimíchal půl kýble šrotu a v kolečku to dovezl na kraj rybníka a tam to lopatou rozházel. V sobotu ráno už jsme společně seděly na břehu a tahaly na žížalu či kůrku chleba jednu rybu za druhou. Máte někdo bližší zkušenosti s bramborami jako krmení? Nezacpou si ryby břicho na několik dnů?

Mivardi genesis spin 240MH 24-55g necteno

18.3.2011 | bimbo | Pruty | 15.572 zobrazení | 31 odpovědí

Zdar, máte někdo zkušenosti s tímto klacíkem? Hledal jsem něco na „těžší“ woblerovou přivláč, tak jsem šáhl na BVV po genesis. Teď si lámu hlavu, zda jsem nevybral špatně.

Lov na psí granule a želové bonbóny necteno

10.3.2011 | kaprik1 | Kaprařina | 16.087 zobrazení | 31 odpovědí

Mám dotaz, má tu někdo zkušenosti z lovem na psí granule a želové bonbóny nastražené mimo háček?

Kde sehnat Nástražní ryby v březnu ?? necteno

22.2.2011 | koukolič | Sumcařina | 7.841 zobrazení | 31 odpovědí

Chystáme se na konci března na sumci na Pád a stále se nám nedaří nic sehnat.. Nevíte kde se dají koupit nebo nějak sehnat třeba karasi?? Předem děkuji za odpovědi.

Co si myslíte o přívlači na malých potocích? necteno

10.2.2011 | Depuči | Přívlač | 6.724 zobrazení | 31 odpovědí

Já osobně mam takové vody velmi rad.Každá,i se­bemenší ryba zde dovede velmi potěšit a ,,nakopnout" k příští návštěvě.A co vy?

Příposlechy necteno

26.10.2010 | vw | Legislativa | 6.075 zobrazení | 31 odpovědí

Ahoj, nikde jsem nenašel odkaz na vzdálenost od prutů. Jestli 2–5metrů, terasa chaty 7 metrů vzdálená nebo kolik kroků? Na co jsou příposlechy na vzdálenost cca 80–100 metrů. Asi aby vydělali prodejci a ČRS-MRS. Nebo záleží na vůli rybářské stráže? Nejedná se o zneužití funkce? V dnešní době je rybařina nákladný sport a nedivím se že v případě nejasného výkladu se rybáři dají raději na pytlačení. Snad se toho taky nedočkám. Jaký máte názor Vy? Petrův zdar. VW

jak začít muškařit necteno

16.10.2010 | deniiis | Muškaření | 9.121 zobrazení | 31 odpovědí

dobrý den potřebuji poradit ohledně syna on říká že by chtěl hrozně začít muškařit ale já mu říkám že to chce trénink a praxi a že je moc mladý je mu 13 let.blíží se vánoce a já bych mu tedy chtěl koupit základní výbavu na muškaření na kolik by mě to asi vyšlo nechci nic drahého jenom aby se na to dalo chytat.A taky kde se v praze nebo okolo prahy dá muškařit děkuji.LOVU ZDAR!!!

Povodně 2010 necteno

18.5.2010 | džigit | Vaše názory | 5.330 zobrazení | 31 odpovědí

Jelikož se povodně netýkají jen Ostravy a okolí,ale většího území,mohly by se zde předávat postřehy a informace o povodních a všem okolo.

SpeedMaster X Amnesia necteno

8.2.2010 | | Feeder | 10.013 zobrazení | 31 odpovědí

Zdravím! Rozhoduji se mezi těmito dvěma feedery a trošku si nevím rady. Potřebuji něco tužšího – čili heavíčko. Takže vybírám mezi

Sema Amnesia 3.9m

a

Shimano SpeedMaster AX Feeder Heavy (popřípadě starší variantu bez AX – dle toho, co budou mít na krámě)

Negativum u toho Speedu AX je cena. Starší verze by byla v pohodě, ale zase ten pocit, že kupuji starší verzi, když je na trhu lepší taky, není také nic moc. Jinak mám momentálně Medium a až na tu jeho měkkost je to super proutek (mimochodem je na prodej, kdyby někdo měl zájem).

Pořád zde ale čtu chválu na Amnésii a celkem se mi i líbí. Jen nevím, jak bych si na ní při té její špičkové akci užil rybu a jestli bych si na to zvykl. Nikdy jsem prut se špičkovou akcí neměl. Chápu ale, že se na tom asi lépe nahazuje a lépe zasekává. Jak je to s její pevností blanku oproti Speedu Heavy (Speed je známý svou nezničitelností, což se mi velice zamlouvá)? Tahají se na ní i velcí kapři a parmy? Docela bych ocenil nějaké zkušenosti, srovnání či názory. Děkuji! Martin

Jak je posuzováno pytláctví dle nového zákona necteno

23.1.2010 | jake | Legislativa | 5.749 zobrazení | 31 odpovědí

V jednom časopise jsem objevil článek, po jehož přečtení se mi prudce zvedl adrenalin v těle. Už jsem o tomto problému cosi málo slyšel, ale v duchu jsem si říkal, že to určitě nebude tak horké, ale jak se zdá, tak se jedná o problém zcela kardinální. Článek jsem oskenoval, ale bohužel tady nevidím žádný způsob, jak do fóra přidat soubor. Proto jsem článek umístil na webové stránky naší MO MRS do sekce aktuality s datem 22.1.2010 – takže kdo máte zájem se „nas.at“, tak si jej laskavě přečtěte a budete mít po náladě :-( Takže: www.mrszlin.cz AKTUALITY

Rybníky-Ústí nad Labem necteno

30.12.2009 | jirin8 | Domácí revíry | 5.809 zobrazení | 31 odpovědí

Ahoj lidi,jelikož nemám ještě rybářský lístek (zkoušky dělám až na jaře) už teď bych si chtěl někde zachytat.Ale bohužel nevím kde to jde bez rybářského lístku.Chtěl bych to raději zadarmo.Slyšel jsem o malhostickém rybníku.Jo a ten´rybník by měl být při nejlepším v okreseˇÚstí nad Labem.Mohli by jste mi poradit??

Kam na dírky Jížní Č? necteno

19.12.2009 | Mega-Fish | Rybaření na dírkách | 13.147 zobrazení | 31 odpovědí

Zdravím mohly byste mě pokud možno doporučit soukromí revír kde je povolenka za slušnou cenu a člověk si tam i parádně zachytá. Nejlépe někde Táborsko,ČB,Tře­bonsko…díky

Největší ryba do čeřenu necteno

30.8.2009 | okoun27 | chytej.cz | 6.308 zobrazení | 31 odpovědí

Stalo se vám někdy že ste do čeřenu omylem chytli nějakou velkou rybu…jeden známý vytáhl do čeřenu úhoře cca 80cm…napište jakou největší rybu nebo něco zajímavého chytli do čeřenu..já jsem do čeřenu chytil raka…a můžete poslat fotky…Lovu zdar