Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
PILA BOHDANEČ RYBOLOV PRO DĚTI???
30.7.2009 | klicek | Domácí revíry | 10.175 zobrazení | 30 odpovědí
Ahoj chlapi,chci se podělit o jeden otesný zážitek od vody. Jelikož má
kluk prázdniny ,a doma s ním není k vydržení,beru ho občas na
ryby.Jezdíme po kraji na soukromé rybníčky ,tam si lze pěkně zachytat .Na
internetu jsem našel inzerát .Rybolov pro děti -pila Bohdaneč.Je to kousek
od nás ,tak jsem se rozhodl že to zkusíme tentokrát zde. Cena za povolenku
150 KČ se zdála v pohodě,fotky také napovídaly že to bude fajn ,tudíž
jsme vyrazily… V 9 H ráno jsme byli na místě,co nás ale překvapilo že
tam nebyla ani noha.Namířím si to ke kiosku pro povolenku netuše co mne
čeká. Pán byl celkem v pohodě ,říkám si bude to paráda. Když na mě
pak ale vybali částku za povolenku ,všelijaké zálohy ,šel jsem do kolen.
Na místo inzerovaných 150kč, to bylo nějakých 700kč. Být tam sám tak se
na to vy…,ale kluk byl natěšenej ,tudíž jsem nemohl couvnout.Když pak
začal s místním řádem tak to už jsem měl totálně po náladě. Ulovená
ryba totiž nesmí být vrácena vodě,což pro nás jako pouštěče byl asi
největší problém. Přejdu k samotnému lovu- pstruzi 25–30 cm ,takže nic
moc,ale to nejlepší teprve příjde,nejen že rybu nesmíte pustit zpět ale
musíte si ji zabít zapujčeným polenem a vhodit do vyfasovaného kýble a
ještě ji pěkně zaplatit,a to opravdu pěkně 250 kč /kg .Za zadke nám tam
ometal místní dědek a hlídal aby jsme náhodou něco nepustily,což mi
pěkně lezlo na nervy Na místo krásně stráveného dopoledne se nám výlet
změnil v zatraceně drahou hodinku něčeho co z rybařením nemá nic
společného .Tato hodina hrůzy mě stála 1000kč ,neboť při odchodu jsem
musel tyto ryby ještě zaplatit,a to 300kč. Nemluvím o starosti s rybamy
,jelikož je nejíme. Ne že bych byl škudlil ,ale za hodinu mi to přijde
příliš. Rybaříme pro radost a pohodu u vody ,ale toto jsme zde ani
náznakem nenašli. Celkově to beru jako zkažený den a ani se nedivím že
jsem na parkovišti pro cca 20 aut mohl zaparkovat klidně autobusem bylo
totiž téměř prázdné,ted už se nedivím!!!!! Nelze toto ani omylem
srovnávat s revíry jako je polička ,štít ,lovětín atd.kde za 200až
300kč strávíte pěkný den opravdu na rybách…
Máte někdo ještě zkušenost z nějakým takovýmto hnusem????
lanko technostel
28.5.2009 | recek | Dravci | 3.523 zobrazení | 30 odpovědí
Dobry den zajimalo by me jake mate skusenosti s lankem technostel na stiky muzu ho dat i na candata kdyz hrozi ze rybycku sezere stika a pak by se trapila z ukouslim hackem.
sůl
23.2.2009 | xyz | Feeder | 5.324 zobrazení | 30 odpovědí
Jiz nekolikrat jsem se setkal s radou abych pridal do krmeni sul, jenze nikdo jiz mi nedokazal vysvetlit proc a jaky to ma vyznam
UL s winklepickerem
14.12.2008 | crazykapr | Ryby | 2.922 zobrazení | 30 odpovědí
Chtěl bych nějakej univerzál na UL vláčku,chci chytat na malý woblerky typu Hornet,Tiny atd,ale zároveň chci vodit malý gumičky a smáčky. Napadlo mě že bych koupil krátkej WP a měnil bych špičky,na smáčky nejměkčí,na woblery nejtvrdší. Myslíte že by to mohlo fungovat?
pouštění ryb - případný úhyn
15.10.2008 | petr.esox | Legislativa | 6.521 zobrazení | 30 odpovědí
Zdar, nevím jestli tady toto téma už nebylo, ale zajímal by mě názor na pouštění ryb a jejich případný úhyn. četl jsem i články kde píší, že 70% puštěných ryb uhyne. Sám tomu vůbec nevěřím. Jelikož drtivou většinu ryb pouštím, tak dodržuji zásadní pravidla. Vyháčkování probíhá ve vodě, rybu se snažím zdolat rychle a většinou nepoužívám protihroty. Hlouběji zapíchnuté háčky střihám. Někdy však ale mám černé myšlenky, jestli mnou puštěná ryba nezahyne. To bych ji pak snad raději nechytal. O víkendu jsem pouštěl bolena, který měl twistra zaháknutého za žaberní oblouk. Opravdu jsem ho lehce vyprostil, ale přece jen bolen trošku krvácel. Přežil to? Kolik ryb přežije šetrný zásah rybáře?
Internetový obchod Tomi-Korda
30.4.2008 | gabo | Obchod | 28.902 zobrazení | 30 odpovědí
Jaký máte zkušenosti?
Lov na dírkách.
11.1.2008 | rgb23 | Rybaření na dírkách | 5.102 zobrazení | 30 odpovědí
Jak a čím děláte ony vstupy do podvodního světa. Půjčujete si vrtáky od správců revírů, máte vlastní, tesáte díry sekerou, řežete led motorovou pilou?
Naviják na kaprařinu ?
17.10.2007 | Jícha Václav | Kaprařina | 13.482 zobrazení | 30 odpovědí
Zdarec všici. Chci vyměnit navijáky a nevím jaký koupit. Moje dosavadní jsou Okumy Longbow 60, ale jsou na mě moc těžké. Chytám nejčastěji na Labi asi tak 20m od břehu. Největší olova používám 150g. A v ceně bych se rád vešel max. do 5000Kč za oba. Zatím mi padly do oka baity Daiwa regal plus 4000 BRi. Co vy na to?
navijak na matchku
20.9.2007 | svaca | Navijáky | 4.259 zobrazení | 30 odpovědí
zdravim muzete mi napsat jaky pouzivate navijak na matchku budu si ji kupovat 4,20m budu chytat spis na pomalejsi rece!tak neco pripadne doporucte a hlavne jakou velikost!dikes
Které organizace si mastí kapsu?
24.6.2007 | 63.Vašek | Legislativa | 4.096 zobrazení | 30 odpovědí
Jak již nadpis naznačuje kdo si mastí kapsu.Zajímalo by mě která z organizací splňuje zarybňovací plán který je dán Č.R.S. o co jde jezdím hodně na ryby a převážně na písáky okolí Hradce Králové a také na rybníky a pokud mohu hodnotit tak co se týká zarybnění nejlépe je na tom Rozkoš pokud beru zarybnění také zde se prodávají pozemky kde je psáno vstup jen na povolení majitele a kam si sednu za čtyři nebo deset let?.Co vím tak Roudnický písák je prodán soukromníkovi co vedle těží písek máme po další vodě z Plačického je rozparcelovaný rybník,kde jde jen o prachy kde si obyčejný rybář neškrtne protože toto místo je k pronajmutí za 3000Kč na rok a zarybnění samozřejmě malé nebo žádné ,Rusek jen sumec štika málo kapr jen veteráni,Obědovice za dvanáct let trvání kolik se tam zarybněnost 2OOks kapra -sádky vedle kam ty ryby jdou ,Mělice velký nápor kempujících rybářů a také ryby jen ty co tam zůstali po zprovoznění a výtěru organizace dostávají za zarybnění na jaře 30000Kč a na podzim 20000Kč dále tabulky vám přikazují na kolik hektarů máte dát kolik ryb a jestli se na revíru uloví 2000ks ryb dejme tomu kapra tak pode tabulek můžete ten rok dát 300ks jaký je toto smysl vždyť ty vody budou bez ryb a je citelně znát když vám tak chybí generace od 35cm až do 60cm a výše kam my rybáři budeme jezdit jedině k soukromníkům kteří si také namastí kapsu jen na úkor něčí neschopnosti něco s tímto udělat.
Vlasec na UL přívlač
3.1.2007 | troutman2 | Přívlač | 4.595 zobrazení | 30 odpovědí
chtěl bych si koupit nakej vlasec na UL přívlač koukal sem na stelon 0,12mm má 2,6kg a nevim jak budu chytat ale nejčastějš na mini voblery a asi na 000 vaškovky.....
První ryba letos
3.1.2007 | mirmen | Úspěchy | 5.024 zobrazení | 30 odpovědí
Kdo jste letos už něco zdolal? Co a jak?
Okradli Vás na rybách ??
26.10.2006 | gadasnik | Ryby | 3.721 zobrazení | 30 odpovědí
Mám jen takový dotaz,okradli vás někdy na rybách?
Veslí nad Lužnicí - Ševětín
3.8.2006 | Robur | Domácí revíry | 4.612 zobrazení | 30 odpovědí
jedu tam od soboty 5. 8. do 12. 8. Beru vláčku a feedr, pokud by se mně chtěl někdo místní ujmout, budu rád, vůbec to tam neznám. Nebo aspoň dejte typ kam jít. Dík tč 608 700 442 nebo 541 223 202
Taky se nemůžete dočkat???
17.2.2006 | Petas | Ryby | 2.713 zobrazení | 30 odpovědí
Zdar kolegové, tak co taky se nemůžete dočkat, až venku přestane mrznout, sleze ten hnusný sníh a roztaje všechen led na našich oblíbených místech a vy si budete moci vychutnat všechen požitek z rybaření. Jsem už celý nedočkavý, že jsem to o víkendu byl zkusit na Vltavě 6 v Braníku a za 5hod. jen jeden cejn. Hold to ještě není ono. Co vy jak, jste na tom.??
lov hlavatek na slovensku??
2.1.2006 | Budra | Lososovité ryby | 10.351 zobrazení | 30 odpovědí
Uvažuji že bych jel letos na podzim na Slovensko na Hlavatky a zajímalo by mě co k tomu potřebuju: jaké papíry, kde je seženu, kolik stojí, kdy tam jed a hlavně jestli to má cenu? Popřípadě nějaké další rady: výbava, vhodný revír, ubytování apod.
sumář 2005
23.12.2005 | skwor | chytej.cz | 3.395 zobrazení | 30 odpovědí
Tak už bude konec roku, což je doba rekapitulací. Celkem by mě zajímalo, kolik ryb jste si letos vzali domů?
Losos v kuchyni?
14.12.2005 | Robur | Recepty | 5.638 zobrazení | 30 odpovědí
Je lepší, dle vašeho názoru chlazený nebo mražený? Zajímají mě názor těch, co ho jedli, ne teorie o mraženém masu. Eventuelně dobrá rada /recept/ na přípravu.
vláčená mrtvá rybka
29.11.2005 | rett.rett | Přívlač | 5.281 zobrazení | 30 odpovědí
vláčená mrtvá rybka,nemám zkušenosti s tímto zpusobem lovu,proto jsem vás chtěl požádat o vaše zkusenosti a poznatky. byl bych moc rad aby se rozebrali montáže,chtěl bych vědět i něco o vláčení větších rybek na řekách,v proudu. předem děkuji za rady a odpovědi rett. rett
Taky sbíráte nástrahy, když na přehradě upustí vodu?
21.11.2005 | Daemon | Ryby | 3.193 zobrazení | 30 odpovědí
Vždycky mám radost, když na přehradě upustí vodu a začnou se oběvovat různě pařezy a podobné překážky. Člověk tam vždycky najde nějakou třpytku, gumu a podobné věci… Také se snažíte něco ukořistit?:-)