Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

PŘÍVLAČ NA ŘECE necteno

2.9.2005 | frenki | Sumcařina | 7.285 zobrazení | 28 odpovědí

chci se zeptat jestli by jste mi neporadili na co mám uvláčet na řece dravce (štiky, okouny, jelce, candáty) jake barvy, velikost a styl vedeni . mam u střední školy kde se učím dřevařinu, řeku bečvu , nikdy jsem na takové řece nechytal tak jestli by jste mi mohli poradit typické místa, nástrahy na jaké nejčastěji vláčíte a tak. DÍKY VŠEM

SUMEC - lov na bojku necteno

18.6.2005 | xycht | Sumcařina | 5.061 zobrazení | 28 odpovědí

Chtěl bych se zeptat jestli mají při nastražení rybky na trhací bojce (po zavezení) brzdu na multiplikátoru utaženou „na tvrdo“ a nebo zda mají přepnuto na volnoběžku. Slyšel sem totiž že má být brzda utažená a šňůra vypnutá. nemůže se ale stát že mi s tim prutem větší sumec ujede? Já mám brzdu na multiplikátoru tak, že ryba může vlasec odvíjet. Chytám na trhačku a tohle mi není jasné. Poradí někdo? díky

váš názor naviják Simetre 750 Fi a silon Technium necteno

2.5.2005 | Wolf | Navijáky | 3.164 zobrazení | 28 odpovědí

Simetre 750 Fi, tak co říkáte na tenhle navijáček od shima ja ho mám na Ul přívlač na pstruhovku. Zatím celkem spokojenost až na překlapěč, kterej se občas sám od sebe překlápí. Tak bych se chtěl zeptat jestli vám na něm taky něco kiksuje.

Technium (0,12mm shimano) tak tomuhle silonu jsem celkem věřil, podle značky a ceny jsem očekával lepší nad průměr, ale zatím jenom zklamání nosnost a pevnost je sice dobrá, ale děsně se to motá, jsem „šťastným“ majitelem tohodle vychvalovaného silonu a nevím jestli s ním máte podobné zkušenosti.

Díkec-Wolf

Jak chytáte tlouště? necteno

18.11.2004 | Tloust | Ostatní ryby | 3.826 zobrazení | 28 odpovědí

Jaký způsob a nástraha je podle vás na tlouště nejlepší na menší řece?

Chráníte parmy??? necteno

29.9.2004 | Tomash | Domácí revíry | 4.379 zobrazení | 28 odpovědí

Přál bych si, aby se rybáři chovali lépe k parmám. Jsou dny v roce, kdy parmy berou intenzivně jakoukoliv nástrahu. Masaři si plní pytle a loví je na polystyren apod. Zvedá se mi z toho žaludek, kdykoli to vidím… Co s tím???

ANKETA necteno

8.9.2004 | HaD | chytej.cz | 3.577 zobrazení | 28 odpovědí

Máte někdo zajímavý návrh na anketu? Sem s ním!

LOSOS necteno

21.7.2004 | Prizrak | Lososovité ryby | 4.094 zobrazení | 28 odpovědí

Co si myslíte o vysazování lososů zpět do našich řek?

NOČNÝ LOV KAPRA - HROZIA NEBEZPEČIA? necteno

11.4.2017 | Martines | Kaprařina | 6.056 zobrazení | 27 odpovědí

Čaute, rád by som túto sezónu venoval aj nočnému lovu kaprov. Mám na vás otázku ohľadom prípadných nebezpečenstiev, ktoré pri nočnom love hrozia. Nemám na mysli ježka ale skôr ľudí-zoledjov, opilcov a pod Máte s tým nejaké skúsenosti? Resp. rady ako sa tomu dá vyhnúť?

Levný spalovací motor - zkušenosti s konkrétním typem viz. foto necteno

13.9.2015 | Mack | Ostatní nádobíčko | 6.386 zobrazení | 27 odpovědí

Levný spalovací motor – zkušenosti s konkrétním typem viz. fotoMáte někdo zkušenost s motory viz.foto? Pokud někdo takový vlastní na Plzeňsku nebo ve St. Čechách směrem na Prahu, byl bych vděčný za možnost se na něj podívat, případně vyzkoušet. Předem díky za jakékoliv ohlasy.

Naviják na UL necteno

10.12.2014 | jarysek | Navijáky | 9.332 zobrazení | 27 odpovědí

Ahoj mám 3 favority mezi navijáky, ale nemůžu se rozhodnout, tak jestli někdo nemá zkušenost, že by poradil?

1. Ryobi Zauber 2000
  2. Shimano 13 Soare bb c200pgss
  3. Daiwa Caldia 2506h

Chci to na pstruhovku na prut Shimano Speedmaster 1.8 m, díky za radu, popřípadě jiný model?

Soumrak zvukových woblerů necteno

22.11.2014 | Dany73 | Přívlač | 4.581 zobrazení | 27 odpovědí

Tento příspěvek je určen všem, jejich srdcovou záležitostí jsou při vláčce woby. Dlouhodobě mi rok od roku klesá úspěšnost těch zvukových, až jsem letos nabyl dojmu, že se blíží jejich definitivní soumrak. Celkem logicky – pro ryby jejich zvuk časem začal být identifikací pasti. Na řekách už naší partě po jejich nasazení přestávají ryby dokonce i lovit, a to už i při přikalené vodě. Na Vranovské přehradě máme také z totožné lodi větší úspěchy na ty nezvukové. Letos už jsem nabyl dojmu, že si ze šesti plných krabic zvuk. wobů z celkových osmi udělám muzeum a proklínám se, že jsem tolik podlehl jejich trendu. Jak jejich soumrak vidíte ostatní? Zdravice

Parťák na kaprařinu!! necteno

13.12.2013 | papiksk12 | Kaprařina | 3.316 zobrazení | 27 odpovědí

Ahoj hledám parťáka na výpravy. Najde se tu nějaký kolem Milevska nebo Tábora?

Chemické světlo necteno

17.8.2013 | Piranha | Feeder | 5.226 zobrazení | 27 odpovědí

Zdravím všechny a mám dotaz jak kdo upevňuje chem. světlo na feederovou špičku.Izolepka mě občas dost štve, protože povolí a pak mi světlo padá dolu, malinké gumičky nejsou tak pevné a při náhozu se světlo otáčí také pod prut.Někde jsem viděl světlo, které mělo rovnou držáček.Držáčky na světla mají moc velké průměry. Poradíte?

chvaty na ryby necteno

8.4.2013 | lunimus | Tipy & triky | 4.516 zobrazení | 27 odpovědí

Priatelia zachytil som viac otázok typu, ako chytiť „túto“ rybu tak, aby sa ani nepohla.

Všetky tieto rady k jednotlivým rybím druhom sú kde kade roztrúsené po jednotlivých fórach a myslím, že mnohým z nás by pomohlo vytvorenie nejakej „databázy“ na jednom mieste.

Príspevky očakávam v tvare: „ryba ⇒ chytiť z hora tesne za žiabrovým oblúkom a jemne stlačiť“
Diskusii sa samozrejme brániť nebudem. Každý môže mať predsa odskúšané iné chvaty ako účinné a iné zaručené recepty mu zas nefungujú :)
Ďakujem

Jaká je vaše zkušenost ? necteno

19.12.2012 | ŠtikoušX | Vaše názory | 3.245 zobrazení | 27 odpovědí

Jaká je vaše zkušenost ?Ahoj,chtěl bych se s vámi poradit o vlascích od značky Byron.Rád bych věděl jaké máte skušenosti vy,uvítám každou radu a tip.

SPRO navijáky na přívlač? necteno

15.11.2012 | Fidel | Navijáky | 10.361 zobrazení | 27 odpovědí

Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s navijáky na přívlač značky SPRO.(RedArc,Gol­dArc,GrandArc…) Dí­ky

Jeseter na Hrušově. necteno

13.9.2012 | fila | Domácí revíry | 7.972 zobrazení | 27 odpovědí

V sobotu jedu na Hrušov a rád bych si chytil svého prvního Jesetera.Ptal jsem se majitelky po telefonu a bylo mi řečeno, že berou na všechno a jsou všude.:)Muže mi někdo tyto údaje trošku upřesnit?(jak daleko házet a zda je lepší chytat u parkoviště,nebo z mola )Mám molo 15 a vyčetl jsem,že berou na tvrdý sýr a halibut pelety.Napadlo mě zkusit i červy a rousnice,nebo rybku.Díky za info.

PROBOŠTSKÁ JEZERA necteno

21.8.2012 | fila | Domácí revíry | 9.153 zobrazení | 27 odpovědí

Zkoušel tam někdo letos sumce? Kamarád se tam byl podívat bez prutů a ten spojovací kanál prý vypadá zajímavě. Nikde jsem nenašel, že by se tam sumci chytali. Jen zmínky o velkých štikách a propíchaných kolech u auta. Chce tam vyrazit na celý víkend, já bych radši řeku, ale za zeptání nic nedáš. Díky za info.

Střevlička Východní - Nezastavitelný problém necteno

24.5.2012 | sroubecek11 | Ostatní ryby | 20.488 zobrazení | 27 odpovědí

Ahoj rybáři, jako asi většina z vás mám dost velký problém se střevličkou. Nějak se dostala k nám do rybníků. Ze začátku jsme si říkali, když byla poprvé chycená kolem 9 cm první, že se tu aspon rozmnoží a bude tu plavat více ryb. To jsme ale nevěděli co nás čeká. Během dvou let dokázala zlikvidovat věškerej potěr. Okusuje např kapříkům a hrouzkům ploutve a ryba následně uhyne. k tomuto jsem došel za pomoicí měnšáho výzkumu, kdy jsem chytil 5 střevliček a pět kapříků cca 2 cm délky a dal je do akvárka. Za stálého přísunu potravy střevlička agresivně napadá jiné druhy. Ted se snažíme zlikvidovat jí z našich rybníků. Jaký je váš názor na tuto rybu?

Pecháček necteno

11.5.2012 | alexdelpiero | Neúspěchy | 17.060 zobrazení | 27 odpovědí

Včera jsem poznal co znamená v rybařině den blbec. Na udici 5 velkých ryb a ani jednu jsem nedostal z vody… Máte někdo podobnou zkušenost? :)