Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
V zimě na okouny ...
19.12.2011 | rybicka=)) | Přívlač | 22.250 zobrazení | 27 odpovědí
Zdravím všechny rybáře,chci se zeptat jaké zkušenosti máte s okouny v zimě.. jaké barvy třpytek nebo twisterů jsou v tomto období lepší… okoun reaguje zrakem a tak jestli jsou lepší ostré ,výrazné barvy, nebo spíš tmavé.. Díky moc za odpovědi..
přívlačové pruty Shimano Force Master
21.11.2010 | rybař13 | Přívlač | 6.393 zobrazení | 27 odpovědí
Uvažuji o nákupu vlačecích prutů Shimano Force Master 3m Medium Spining 10 30g a Medium Light 3m 5 20g.Prosím jestli má někdo zkušenosti s těmi to pruty,aby napsal do fora.Rád bych slyšel a četl více názorů na tyto pruty dik rybař 13
jaký prut
29.9.2010 | deniiis | Vaše názory | 4.195 zobrazení | 27 odpovědí
dobrý den jsem začínajíci rybář a chtělů bych poradit s prutem zatím vlastním jenom mivardi spectrum cross telecarp a sem celkem spokojen ale s druhým prutem váhám jestli si mám koupit stejný nebo dokonce mi kamarád poradil že skvělý je feeder.hledám nějaký prut do 2 000Kč.děkuji za radu. LOVU ZDAR!
Supa budou dárky !!!!
21.9.2010 | Mr. Vydra | Vánoce | 3.646 zobrazení | 27 odpovědí
Tak co vánoce už jsou za dveřmi a vi pořád přemýšlíte co si budete přát k vánocům je to těžké se rozhodnout jestli prut naviják nebo celý rybýřský set, tak co svěříte se sem se svými sny ????
Lowrance Mark-5x a Humminbird 570x Který je lepší pro lov sumců?
27.8.2010 | MuRRon | Ostatní nádobíčko | 11.045 zobrazení | 27 odpovědí
Lowrance Mark-5× a Humminbird 570× Který je lepší pro lov sumců?
Zdravím, byl bych moc rád kdyby mě někdo poradil ohledně těchto dvou Echolotů, ale sám osobně se přikláním ke Lowranci 5× pokud by byl ještě jiný lepší echolot těchto dvou značek prosím poraďte a pošlete odkazy http://www.normark.cz/…hfinder-570x http://www.grundik.cz/…-5x-pro.html
Kruty neuspech na Prazskych revirech ... (Berounka, Vrane n Vlt)
19.6.2010 | Majk | Neúspěchy | 37.549 zobrazení | 27 odpovědí | upravit
Zdravim mistni nadsence mokreho sportu,
reknu to narovinu – prisel jsem si tak trosku poplakat na rameno a vas tim snad alespon trochu pobavit :-)
Tedy k pribehu – tento ctvrtek jsem s kamaradem stravili cele odpoledne a vecer privlaci (vyzkousena hromada popu, nekolik propu i klasickych 1 i 2 dilnych woblerku, tez dosla rada na twistrika) na spodku Berounky (od Radotina po soutok) a musim rici, ze ackoliv ten den bylo nad Prahou pocasi relativne stabilni (coz se o vcerejsku rozhodne rici neda) a nebylo dusno, tak se nedostavil jediny zaber .. ani jedno ocividne vystartovani jakehokoli dravce :(
Vychazka to byla sice krasna – pocasi nahravalo hezke prochazce, po ceste se navic nachazi nejaka ta hospudka, kde se clovek osvezil studenym piveckem, ale s kamaradem z nas po pribyvajicich hodinach bez jedinehu zaberu zacalo (zprvu jako vzdy velke) nadseni pomalu ale jiste opadavat a prechazet v zoufalost …
Jako tresnicka na dortu se nam pak jevila situace, kdy jsme jiz se znacne zdecimovanym entuziasmem dorazili k piskovne (u soutoku s Vltavou) za poslednimi pokusy vyburcovat k utoku nejakou sticku, okouna, nebo bolinka (a to jak jeho udajne oblibenymi propy v cerno-stribrnem provedeni, tak i v agresivnejsich barvach – FT napr., to same u popu … )
Totiz, behem nasich dalsich zhruba 2-hodinovych pokusu na onom miste, jsme byli svedkem vytazeni asi 6 slusnych bolenu (40–50, nejaky i vice) na rohlik (na cucacku) rybarskym kolegou sedicim mezi nami …
V tu chvili jsem si pripadal opravdu jak na Marsu – boleni DRAVI – po rohliku, vesele ignorujici nase nastrahy :-)
V patek jsem si udelal tez cas a vydali jsme se na prehradu Vrane, tentokrat s vybavenim i na polozenou … Ackoliv jsem behem prvnich nekolika hodin (cirka mezi 5. a 8. vecerni) ozkousel vsemozne (medove pufy, zizalku, cervy, ..) a vnadeni krmitkem – opet byl vysledek k placi – ani drbnuti :-)
Na zaver jsem si tedy vzal privlacak a sel jeste ozkouset vodu (resp. jeji brehy) mojim oblibenym (avsak neuspesnym) popikem a nekolika dalsimi nastrahami primo z lodky … A nedopadlo to jinak, nez ze nasledovala dalsi bezsupinova hodinka :-)
Po techto dnech mam nekdy chut s tim seknout .. Clovek sice chodi k vode pro ten pocit byt v prirode, oddech, relax a mnoho jineho, ale aspon obcas chce videt uspech … A ne jen nezuroceni nacerpanych zkusenosti (kterych priznavam, neni zase tak mnoho, ale snazim se :-) …
Pocasi v patek kolem Prahy bylo sice dost kolisave, ale nerikejte mi, ze to hraje takovou roli ?
Nebo jsem takova lamka ?:-) Jak se darilo vam, byli-li jste v posledni dobe na rybach ?
Jinak, co se tyce vlasce, tak pouzivam myslim dostatecne jemne flourocarbony (0,12 – 21 mm) ci obdobne, udajne pro ryby hure patrne, monofily … Lanka pak kratsi, wolframova, tez myslim tenka …
Tudiz chybu v tomto bych vyloucil … A tahat jsem to zkousel opravdu, jak me jen napadlo … asi holt mam extra-leve ruce, nebo proste jen imaginarni, cerny oblacek nad hlavou ?:-)
Nebo jsem volil zcela blbe reviry v nevhodnou dobu, rad si necham poradit zkusenejsimi :-)
Mnoho hezkych chvil u vody preje (po cirka deseti letech opet vas oficialni) kolega Michal :-)
OT: Slovensko - volby
13.6.2010 | CeP | Vaše názory | 2.704 zobrazení | 27 odpovědí
Pratele a kamaradi. Ona sem politika vubec nepatri a predem se omlouvam, ale
ja mam porad tak nejak federalni citeni, tak si neodpustim tento OT.
Takze kluci ze Slovenska, jak vnimate vcerejsi volebni vysledek?
DO ROKU 2013 VRÁTIT DO ČESKÝCH ŘEK LOSOSY I BEZ POLITIKY
12.3.2010 | DJ | Vaše názory | 2.547 zobrazení | 27 odpovědí
Máte pravdu, že tohle s rybama nemá moc co dělat. Kuba nakonec na kandidátce nebude :(
pomozte rybari....
26.1.2010 | Vydra11111 | Dravci | 3.453 zobrazení | 27 odpovědí
chtel bych jet v lete na sumce a vubec si newim rady nejblizsi revir nadejny pro me jsou nechranice poradi nekdo kde a kam a co na nejj ?? predem dekuji :-)
Karabinka-ovlivnění chodu
8.10.2009 | FISHERBOY | Přívlač | 3.745 zobrazení | 27 odpovědí
Zdravím, chci se zeptat na váš názor , jak moc ovlivňuje podle vás koncová karabinka chod nástrahy…treba wobleru nebo rotačky…používate karabinky nebo je vhodnější to vázat přímo např. na technosteel?
kam na úhoře
7.1.2009 | novas32 | Domácí revíry | 8.371 zobrazení | 27 odpovědí
poradite mi nekdo prosim, kam v Praze nebo jejim okoli na uhore, az to bude aktualni? loni me jaksi uspechy s touto rybou mijely.
Duplicita - tipovačka
30.11.2008 | Robur | chytej.cz | 2.953 zobrazení | 27 odpovědí
Hele zkoušeli jste se zamyslet, co je vlastně nejčastějčí duplicitně zadávané téma? Zkuste tipnout, ale FAKT TIPNOUT, hledat můžeme později.
Vyhlásil bych kategorii 1/ Revír 2/ Nástraha, náčiní 3/ ryba 4/ už mne nic nenapadá:-D
Sumci a boilies či pelety
12.4.2008 | HaD | Sumcařina | 11.563 zobrazení | 27 odpovědí
Zajímaly by mě Vaše praktické zkušenosti s lovem sumců na boilie jak v ČR tak v zahraničí. Zajímají mě úlovky sumců jak cílené tak i náhodné a všechny oklonosti (jaké krmení, doba krmení, množství, místa atd.)
lov ve stulíkových polích
4.2.2007 | timbab | Plavaná | 4.257 zobrazení | 27 odpovědí
Chtěl bych se optat jestli někdo nemá zkušenosti s chytáním ve stulíkách.loni jsem tam chytil pár pěkných ryb ale pořád tam mám nějaké rezervy.
Štika-královna českých vod
30.12.2006 | obor | Ryby | 13.198 zobrazení | 27 odpovědí
Poprosím Vás o zhodnotenie novej knihy vydanej od nakladateľstva FRAUS od autora Václava Fikara.
Lov na P vodách v prosinci
30.11.2006 | Axamith | Legislativa | 3.548 zobrazení | 27 odpovědí
Zajímalo by mě, jak je to s lovem na P vodách v prosinci. Na severní moravě je hájení lipana posunuto na 31.12. , ale na povolence je platnost do 30.11. Na schůzi MO bylo řečeno, že na „našich“ vodách nebude lov v prosinci považován za přestupek. V sousední MO si vlastnívi p povolenky nechali změnit datum a orazítkovat. Zajímal by mě kompetentní názor, jestli se vystavuji riziku, pokud budu chytat na sev. moravě s datumem platnosti do 30.11.
Stojany
17.8.2006 | zany | Ostatní nádobíčko | 5.218 zobrazení | 27 odpovědí
potřeboval bych poraďit s výběrem stojanu..popřípadě jaké méte zkušenos s určitým typem..díky
Batůžek na vláčení při brodění
10.7.2006 | Candátoman | Přívlač | 4.779 zobrazení | 27 odpovědí
Tak jsem si koupil svoje první broďáky, ale,… Při prvním rybolovu jsem zjistil, že se ve vodě vůbec neumím pohybovat, ale hlavně mi dělala problém výměna nástrah!Měl jsem tašku přez rameno, která mi sjížděla, máchala se ve vodě, blbě se z ní vyndávaly krabičky s nástrahama, prostě jsem byl najednou namydlenej:-). Do vesty se mi toho moc nevejde a nepřipadá mi to pohodlné mít plné kapsy. Tak jsem našel toto viz. fotografie a připadá mi to SUPER, ale také dóóóst DRAHÉ !!! Měl jsem možnost si vyzkoušet toho ORVISE(na suchu) a dobrý. Máte někdo zkušenosti s něčím podobným, ale levnějším? Kde se to dá sehnat? Batůžek Orvis stojí 2300,– (SPINaFLY), Fighting vest od Shimana stojí 1890,– a např. v HOBBY-G mají něco podobného od William Joseph za cca 4000,–! Díky všem za pomoc.
Pojďme na ryby do brna a okolíí
3.7.2006 | Kouba | Domácí revíry | 3.435 zobrazení | 27 odpovědí
Tak co ma někdo nejakou vodu s kterou by se mohpl pochlubit?Kde to bere??kam na přívlač?? Plavanou??? Velký sumce??? Kapry??Štiky…Domluvme se a pojedem na ryby:)
Flísové podrážky na broďáky
7.6.2006 | Axamith | Ostatní nádobíčko | 4.792 zobrazení | 27 odpovědí
Mám problém( a kdo nemá, že ). Na broďácích se mi sešlapaly flísové protiskluzové podrážky. Zkoušel jsem je nahradit hnědým zednickým filcem, ale ten se velice rychle ošlapal. Koberec jsem zavrhl okamžitě. K dostání je taky bílý zednický filc, který je mnohem tvrdší, než hnědý, ale nikdo s ním asi nemá moc velké zkušenosti. V rybářském obchodě jsem se díval na originální protiskluzové podrážky na broďácích a ty jsou z nějakých syntetických slisovaných vláken. Kde se dá něco takového sehnat a jaké máte zkušenosti s výměnou podrážek ?