Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Dalekohled necteno

14.1.2013 | revoke | Ostatní nádobíčko | 8.037 zobrazení | 26 odpovědí

DalekohledKolegové rybáři, chci si koupit nějaký dalekohled, který mi má primárně sloužit pro sledování vodní hladiny a okolního břehového porostu. Z toho vyplývají požadavky, které by měl mít: měl by být lehký (chodím k vodě pěšky), malý, s dobrou optikou a slušným přiblížením. Může jít klidně i o monokulár (tzn. pro jedno oko). Cena tak do 2000,– Poradíte prosím?

OKOUNEK PSTRUHOVÝ necteno

8.1.2013 | casper | Dravci | 10.461 zobrazení | 26 odpovědí

OKOUNEK PSTRUHOVÝOkounek pstruhový – pro mě velmi zajímavý dravec už jedn díky svojí minimální populaci v ČR, chtěl jsem se zeptat, jestli je vůbec reálné cíleně tento druh ulovit na některém ze svazových revírů ČR. Četl jsem o něm spoustu článků, včetně informace o jeho pokusném chovu v jižních Čechách, viděl jsem ho i v akváriu rybářského svazu na veletrhu moderní rybář, chci se proto touto cestou zeptat, jestli měl někdo úspěch s cíleným lovem tohoto dravce. Díky za každou odpověď i případné rady ;)

Oprava broďáků necteno

25.6.2012 | RH | Muškaření | 14.798 zobrazení | 26 odpovědí

Ahoj všichni, mám takový malý problém. Začali mi močit neoprenové ponožky u broďáků. Rychlou opravu jsem provedl lepidlem na neoprén,ale mám neblahý pocit,že to dlouho nevydrží. Kalhoty jsou v bezva stavu a nechci je proto hned vyřadit. Proto žádám o radu : Ví někdo o někom kdo dokáže vyměnit neoprénové ponožky u broďáků ?

dík za radu,odkaz,kon­takt,atd. . . RH

dotaz začátečníka necteno

26.4.2012 | dave76 | Feeder | 18.082 zobrazení | 26 odpovědí

Ahoj lidi, nekamenujte mě za tento dotaz, vím, že feeder technika vyžaduje své náčiní, ale byl jsem obdarován níže uvedenou sestavou a rád bych se zeptal, zda-li je možné s těmito proutky chytat i na feeder ?

navijáky – 2× SPRO freeliner lcs 560 děličky – 2× SPRO Royalty Carp 360 / 3,25 lbs

Díky moc !

výběr nádobíčka pro syna necteno

8.4.2012 | artík | Ostatní nádobíčko | 12.209 zobrazení | 26 odpovědí

zdravím všechny , potřebuju radu .Syn 14 let chce chytat ryby , lístek má a nyní mu chci koupit nádobíčko . Je jednoduché vzít peníze a doufat , že v prodejně poraděj ,ale moc tomu nevěřím . pán kterého maj na kroužku říkal , že stačí to nejobyčejnější .začne na rybníku ,ale bude chodit i na řeku . Chi mu udělat radost a nakoupit vše co bude potřebovat . Jsem rád , že se věnuje rybám a nefláká se nikde venku ,proto investice nebudu litovat . Díky za rady .

Carp Marathon Praha - druhý ročník necteno

5.2.2012 | RobS | Závody | 23.900 zobrazení | 26 odpovědí | upravit

Volná diskuse o druhém ročníku extremních kaprařských závodů na řece Vltavě!xxxxxxxxx­xxxxxxxxx

Moje první. necteno

20.12.2010 | Mr. Vydra | Úspěchy | 3.514 zobrazení | 26 odpovědí

Moje první zubatá

V tomto článku bych vám rád vyprávěl svůj příběh o své první a určitě né poslední štice . Jednou mi táta řekl že firma ve které pracuje pořádá rybářské závody na které taky můžu. Po přijetí na rybářské závody do Borovanského mlýna jsem vybalil všechny věci na které jsem chtěl lovit nejprve kapry ale po chvíli mě začali štípat komáři a kapři jak jinak než nebrali, znechucen odcházím od vody se najíst do restaurace která byla hned vedle mého lovného místa, po vrácení se na místo uspokojen alespoň plným žaludkem koukám jako blbec na rozsvícenou kontrolku záběru u signalizátoru. Zaseknu ryby která se jako naschvál zamotá do nějakých kořenů které ležely na dně rybníka. Říkám si : Jo chlapče na dně toho asi moc nechytíš možná tak rýmu a kašel. Vezmu si svůj vláčecí set a vyrážím se svým kamarádem Francem obejít rybník kolem dokola a pokusit se chytit nějakou tu zubatou. Znuděně tahám třpytku vodou a najednou má Franc drbnutí od nějakého dravce . Ptám se ho na jakou třpytku chytá že chci mít taky záběr, Franc mi říká musíš tam dát tu která se nejvíce blýská, poslechnu France a vyměňuji měděnou třpytku za stříbrnou. Hned po prvním náhozu jsem ucítil že mi do třpytky začalo něco najíždět říkám si že to bude asi macek. Štika se pověsila na moji třpytku a já s radostí a s úsměvem na tváři zděluji Francovi že mám svoji první štiku. Franc mi ji pomáhá vylovit z vody a drží mi jí i při měření, moje první štika měla 42 centimetrů Francovi říkám že jdu chytit ještě jednu na druhou stranu rybníku a Franc mi na to odpovídá serchrchrchu na to už je tma ty ryby na to neviděj, když tuto větu Franc dořekl myslel jsem že asi spadnu do vody. Franc má takový divný přízvuk protože bydlí na hranicích s Německem. Obešel jsem rybník a za chvíli přicházím a mám v ruce svoji druhou štiku která měřila 52 centimetrů­.Chlubím se i tátovi který běhal kolem celého rybníka a fotil úlovky ostatních. Jdu spát je hodně hodin řekl jsem si a vyrazil do pelechu kde na mě čekala pěkně teplá peřinka. Druhý den ráno si táta hrál na vraha který čistil, kuchal a vraždil ryby samozřejmě ne v tomto pořadí. Neměl jsem co dělat tak jsem si vzal ještě prut a třpytku na kterou jsem vytáhl předešlý den dvě štiky. Obcházím rybník a nahazuju a přitahuju najednou něco začne ťukat do třpytky a následuje můj zásek který šel do prázdna tento koloběh se opakoval asi pětkrát než se mi vláčení zase znechutilo a tak s nenávistí k té rybě odcházím do auta ve kterém pak jedeme domů společně se svým tátou. Následuje vybalování a uklízení rybářského vybavení které má určitě každý rybář nejraději na celém svém koníčku.

Petrův zdar a úspěchy u vody přeje Mr. Vydra

Je článek hezký ??? dej mu známku do komentáře

Asi jsme přišli o český kaprařský rekord necteno

15.8.2010 | osprey | Kaprařina | 3.816 zobrazení | 26 odpovědí

Zaslechl jsem nedávno na jihu Moravy historku o kaprovi 116 cm / 31 kg.

Uloven by měl být zřejmě dost pochybným způsobem někde na Dyji pod Novými Mlýny a kolektivně sežrán. Důkaz o jeho existenci v podobě snímku či šupiny neexistuje, ale „viděla ho celá hospoda“. Neslyšel jsem, ovšem, která.

Neví někdo něco bližšího? Mraky kaprařů „pasou“ po „třicítce“ z našeho území a evidentně budou mít cestičku k této metě zase o trošku těžší. Na druhou stranu, možná je tato ryba (pokud existovala) důkazem, že není nereálné něco takového chytit.

Jak mam chytat když my to v labi splave ? necteno

5.8.2010 | Lazovič | Položená | 6.196 zobrazení | 26 odpovědí

Dal jsem tam těžší olovo ale stejně ?? Nwm co mam dělat na hodim s plave to je jak kdybych chytal na Amazonce !!

Lov jehlic rohozubých necteno

22.6.2010 | Jak.novi | Dravci | 7.658 zobrazení | 26 odpovědí

Jelikož se zde stále objevujou fóra typu: jak na kapra
jak na štiku
atd. Tak jsem se rozhod, že založím fórum trochu exotické. Pokud jste už někdy lovili jehlice, pochlubte se způsobem, kterým jste je chytali. Způsob rybolovu nechám na vás. A fota nejsou na škodu! :-)

Jak na? necteno

3.4.2010 | bondysta | Kaprařina | 6.810 zobrazení | 26 odpovědí

chtel jsem se zeptat jestli by mi sem nekdo dat navod jak navazat krmitko.obrazek by byl nejlepsi.dekuju

Přívlačový prut necteno

9.3.2010 | Dave20 | Přívlač | 5.323 zobrazení | 26 odpovědí

ahoj, zdravím všechny rybáře a vláčkaře zvlášť :-)..chci si koupit nový prut o velikosti 220–240 cm a gramáží 10–30g, ale příliš se nevyznám ve značkách.....mohl by mi někdo poradit konkrétní značku a typ prutu, který funguje?......moc díky a přežijte nějak to čekání..:-)

Tvar zátěže na řeku necteno

25.1.2010 | spike | Feeder | 3.372 zobrazení | 26 odpovědí

Zajímalo by mě jaké používáte na chytání v proudných úsecích řeky tvary olověných zátěží.

Nejde mi jen o to abych olovo udržel v klidu na dně ale hlavně když budu chytat v podmínkách mezi kameny například pod jezem, aby olovo co nejméně vázlo.

Popřípadě sem kdyžtak vkládejte i fotky.

Změny v rybářském řádu 2010 necteno

18.1.2010 | Mary | Legislativa | 4.188 zobrazení | 26 odpovědí

Zveřejněný dodatek k ryb.řádu Západočeský ÚS v r.2010

VIII. Uchovávaní ulovených ryb Poslední věta zní: Pokud jsou ryby uchovávány ve vezírku,nebo jiném zařízení k uchovávání ryb i po skončení lovu, je osoba provádějící lov povinna označit vezírek nebo jiné zařízení k uchovávání ryb štítkem se svým jménem a adresou.

Potrebujem poradit ohladne Multiplikatoru. necteno

9.10.2009 | Šolimko | Sumcařina | 5.768 zobrazení | 26 odpovědí

Ahojte. Chcel by som od vas aby ste mi poradili ohladne multiplikatoru. Chcem si kupit multik na lov z brehu a neviem sa rozhodnut aky. Tak by som bol rad keby ste mi dali nejake typy. Za odpovede vopred dakujem.

Žermanice a Těrlice necteno

27.5.2009 | luk888 | Domácí revíry | 9.941 zobrazení | 26 odpovědí

Chtěl bych se zeptat na tyto 2 revíry, jaká tam je zarybněnost, jak to tam jde, popřípadě nějaké pěkné úlovky nebo porvonání těchto revírů. Na těchto 2 revírech jsem ještě nebyl, tak jestli to tam má cenu jet třeba na týden či více. Předem říkam, že jsem skoušel najít zde na Chytej.cz nějaké info, ale nic moc;).. Díík:)

dovolena 2009 necteno

14.3.2009 | hanz.333 | Ryby | 13.791 zobrazení | 26 odpovědí

v červnu se chstam na nove mlyny nebo na mušovskou nadrž přes ck rybarku mam tam chatu zajednanou je tam i revir dyje7a mate nake informace o těch vodach byl tam snad někdo chytat

Přívlač pstruzi necteno

2.2.2009 | Brslenák | Lososovité ryby | 7.145 zobrazení | 26 odpovědí

Přátelé, poraďte, na woblery Salmo hornet ve velikosti 5 cm, (samozřejmě jsem sundal přední trojhák – pstruhové vody), dají se chytat potočáci okolo 30 cm, nebo je to na ně moc velký a musím zjemnit? Máte zkušenosti, rád se přiučím…

s poperem na tlouštích necteno

14.12.2008 | wenaX | Přívlač | 3.246 zobrazení | 26 odpovědí

jak mam dělat velký přestávky jak ho prostě vodit

Zalezi na barve woblera necteno

20.9.2008 | farnas | Přívlač | 3.003 zobrazení | 26 odpovědí

ahoj vadi rybam kdyz vlacim woblera v barve pstruha na mimopstruhove vode a nechci chytat zadnou lososovitou rybu