Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Dalešická přehrada=Jihlava 7-8
30.6.2006 | Davish | Úspěchy | 18.592 zobrazení | 24 odpovědí
zajímalo by mě jaké máte úspěchy na všechny možné způsoby lovu na Dalešické přehradě(Jihlava 7–8), nevadí když napíšete třeba i něco z minulejch let :)
Jak to jde na Labi? Děčín, Ústí...
26.3.2006 | ulrisak2 | Domácí revíry | 3.714 zobrazení | 24 odpovědí
Chtěl bych na vikend na Labe, ale nevim, jestli to má vůbec cenu, nerad bych tam sedel 2 dny bez záběru:)
Vltava9 -Štěchovická nádrž 401021
9.3.2006 | kedar | Domácí revíry | 10.784 zobrazení | 24 odpovědí
Chodíte někdo na tento revír? Nevadí lovu, že je tu studená voda a kolísá hladina? Co tu žije za krasavce a jak na ně???
Zítra burza rybářsk.potřeb
3.3.2006 | ale | Ryby | 3.110 zobrazení | 24 odpovědí
Kdo zvás jde zítra na burzu???
Lov sumců - pletenná šňůra SpiderWire Stealth 0.40mm-59,4kg
3.3.2006 | xycht | Sumcařina | 6.502 zobrazení | 24 odpovědí
Je tato šňůra vhodná pro lov sumců? Tj. pro bojku i vábničku? Myslíte, že bude stačit pro lov sumců v ČR?
Kde je žluč?
10.2.2006 | Hrouzek003 | Kaprařina | 9.140 zobrazení | 24 odpovědí
Nemáte někdo obrázek kapra vnitřností , kde je žluč a pozžerákové zuby?
lov z lodky
3.2.2006 | kamet | Ryby | 18.614 zobrazení | 24 odpovědí
uprednostujete lov z lode ci ze brehu
plavačkáři
19.1.2006 | festr | Plavaná | 4.838 zobrazení | 24 odpovědí
Jaké používate vlasce a pruty. Prut i navijá MILO-spokojen. Ale s výběrem vlasce je to horší. Poraďte. Dík
Jeden prut?
18.1.2006 | dudu | Legislativa | 3.094 zobrazení | 24 odpovědí
Je zde mrtvo, tak kontrolní anketka. Ryb je málo, rybářů moc, co by jste řekli tomu, aby se mohlo chytat jen na jeden prut.
Máš štěstí ?
27.12.2005 | | Dravci | 3.655 zobrazení | 24 odpovědí
Každý z nás asi nepatří k partě ,,vyvolených" někdo na rybách štěstí má a chytá mu to samo,někdo studuje literaturu ,učí se od zkušenějších atd. a ono to pořád nepřichází. Když pominu ostatní okolnosti ,setkal jsem se ve svém životě mnohokrát se situací kdy dva rybáři chytající na stejnou nástrahu, ve stejné hloubce,na stejném dně,5 metrů od sebe charakterizovali oba příklady tohoto tématu. Jeden tahal,druhý si kousal nehty. K jaké karegorii patříte vy?Myslíš že máš štěstí?
Rybářské Waterloo
8.11.2005 | jake | Neúspěchy | 4.055 zobrazení | 24 odpovědí
To proběhlo právě dnes. Strávil jsem s vláčákem na Dřevnici (říčka o šířce cca 10 – 12 m) 4 (slovy – čtyři!!!) hodiny. Revír na kterém chytnu vždycky aspoń něco a kam si chodím hojit bebínko, když vyhořím třebas na Moravě apod. Dnes za 4 hodiny – BEZRYBKA . Co k tomu dodat. Zařekl jsem se, že letos už vláčák nevezmu do ruky Když jsem uviděl v rubrice Z LOVU toho osmiletého klučinu s tou 70 štikou, tak jsem jenom skřípal zubama – ne že bych mu ji nepřál – je krásná, jen tak dál. V neděli jsem na Moravě prodrbal štiku díky blbě utažené brzdě, tak jsem se těšil, že se pohojím aspoń nějakým okounkem, tlouštěm nebo pstruhem. Ryby pro mě dnes nějak neměly pochopení . Měli jste někdy podobné Waterloo?
Mlčet / Říct
28.9.2005 | willIam | Neúspěchy | 5.175 zobrazení | 24 odpovědí
Už se vam nekdy u vody stalo že jste viděli nekoho jak taha rybu na břeh bez podběráku, nebo ma nahozeny dva klacky na položenou a ještě si chytá na brčko " nástražky" popř. jinak porušuje řád? Jestli ano řekli jste neco nebo jste zustali mlčet a všímali jste si svého?
Jak nejlépe uchovat žížaly:
13.9.2005 | Hrouzek02 | Ryby | 13.389 zobrazení | 24 odpovědí
Jak nejlépe uchovat žížaly? Prosím poraďte.
Váhu k vodě? Ano, či ne?
21.7.2005 | saky | Ryby | 4.090 zobrazení | 24 odpovědí
Ahoj, zajímalo by mě, co si myslíte o nepsaný povinnosti nosit k vodě váhu (áť už digitální, či mechanickou) s přesností řekněme max. 5%. Je jasný, že tabulky z ryb.řádu se použít nedaj. Osobně mám váhu digitální za 1500,– s přesností 2%. Koupil sem jí kvůli testu těhle tabulek a taky, proto, když si jednou za rok nechám štičku okolo 65, abych ji moh zvážit, když je povinnost zapsat hmotnost. Co ale nechápu je, jak můžete zapsat hmotnost ryby, když jednou má o kilo víc, podruhý míň a Vy tu váhu nemáte. A rybáři, který si ročne od vody odnesou 200ryb- a sou takový! a nemaj váhu- no potěš koště, to pak můžem sumáře vyhazovat, když se budou spracovávat statistiky na to kolik kg ryb se kde ulovilo…
Osobně vážim každou druhou rybu, kterou musim dát do podběráku, kvůli její velikosti (a pak jí pouštim) a ony hmotnostní rozdíli sou vážně obrovský! Jak to děláte Vy, co si ryb odnášíte víc?
Neměla by se zavést podmínka, že pokud půjdu k vodě a nebudu mít ocejchovanou váhu, nesmim si rybu odnýst? Já bych byl pro…
ÚLOVEK
31.5.2005 | Vydrus | Ryby | 3.040 zobrazení | 24 odpovědí
Jaký svůj úlovek považujete za nejkurióznější? Který vás hodně překvapil, nebo opravdu hodně potěšil? Já chytil např. čolka na žížalu. Ale třeba i pár igelitových tašek, což toho, kdo má přírodu rád opravdu nepotěší.
AnketA
9.1.2005 | Rico | Plavaná | 5.378 zobrazení | 24 odpovědí
Byla tu anketa o vláčkařském nářadí. tak si říkám proč by nemohla
být o plavané? Hodně lidí se chystá obmněnit výbavu a nebo
začátečníci nakoupit úplně novou (viz. já :D)… A proto kdo vyznává
plavanou zde může napsat žebříček pedle něj nejlepších značek (budu se
teď opičit, snad denyg odpustí). Pište v pořadí nejoblíbenější
zančku:
1.) Prutu
2.) Navijáku
3.) Vlasce
4.) Splávku
Přání...
21.12.2004 | playboy007 | Vánoce | 3.740 zobrazení | 24 odpovědí
V mé malé mailové schránce, našel jsem psaní. Bylo to přání.
Potěšilo mě!
A proto Ti, milý HaDe, jakož i celému CHYTEJ. CZ a všem ostatním
chytejákům, přeju ze srdce to samé: totiž Krásné Vánoce a Šťastný
Nový rok!
Váš playboy007.
GPS
13.12.2004 | Klon | Ostatní nádobíčko | 3.231 zobrazení | 24 odpovědí
Zajímalo by mě jestli někdo má skušenosti s echoloty,sonary a GPS,já osobně nemám ani z jedním,tak by mě zajímalo co je lepší a proč.
Rybářské úspěchy začátečníků
19.11.2004 | jake | Domácí revíry | 3.792 zobrazení | 24 odpovědí
Zajímalo by mne, coby asi jediného čistokrevného rybářského eléva na tomto serveru, jakých kdo dosáhl největších rybářských úspěchů v té své úplně první sezóně – třeba mi stoupne sebevědomí (nebo taky klesne) Ta moje pomalu končí a já tak nějak začínám bilancovat. I když – možná ještě není všem dnům konec Mám-li začít u sebe – první moje vycházka k vodě byla letos na velikonoční pondělí za doprovodu mého kamaráda, ktreý mne do rybařiny uvrtal (budiž pochválen) Neuměl jsem vůbec, ale opravdu vůbec nic – učil mně vázat háčky, sestavit prut, nahazovat apod. Po cca dvaceti minutách první záběr a já po odborným vedením mého „instruktora“ táhnu z vody mírového kapra . To byl možná ten klíčový okamžik, proč jsem u rybařiny zůstal a nesekl s ní po měsíci prázdného mlácení prutem u vody. Postupně se ze mne stává rybářský „závislák“. Nutno přiznat, že dalšího mírového kapra jsem chytil už jen jednoho , ale nejsem vyložený „bobkař“ a většinu času jsem věnoval přívlači – v té si zatím nejvíc cením okouna 32. Mou jedinou „větší“ (myslím tím přes půl metru) rybou byl sumec 60 chycený na kamarádův feedr, který jsem mu hlídal, když šel „položit kabel“ Jediného mírového dravce (když pominu ty desítky okounů do 25 čísel) mám candáta 46 na těžko na rybku. Ze zhruba 30 amurů, které jsem chytil, zase ani jeden nedosáhl magické 50 (nejvíc 47). A teď Vy…
Kuriozity na háčku
30.7.2004 | toulovec | Ryby | 11.755 zobrazení | 24 odpovědí
Včera jsem z vody vytáhl parádně podseknutou užovku obojkovou v délce asi 80 – 90 cm (neměřeno – děsně sebou mrskala). Byl jsem z toho docela rozklepanej, protože jsem nevěděl co to je a jak to sundat z prutu. Na netu jsem četl, že chlapi chytili na mouchu vlaštovku,která jim sebrala mouchu v letu, netopýra, přívlačí kachnu. co se Vám podařilo vytáhnout za kuriozitu z vody??? Asi pište jen živočichy, prezervativy, vložky, pneumatiky, pokličky(ta prý bojuje mimořádně statečně chicht) apod jsme ulovili asi všichni.