Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Rybářský řád necteno

31.3.2004 | Milky | Ryby | 5.117 zobrazení | 24 odpovědí

Dnes jsem zaznamenal docela zásadní chybu v soupisu revírů a výkladu RŘ. Tuším, že na třetí stránce je uvedeno (mimo jiné)… že všeobecný zákaz rybolovu na MP vodách je stanoven ( od 15.3. do 16.6. .. což je jedno) ALE 2003 !!!!!!! V následujícím odstavečku je všeobecný zákaz lovu na P vodách, kde to již datumově sedí. Tak je to na vás, jak to zužitkujete!

Twistery necteno

25.3.2004 | jiris | Přívlač | 4.816 zobrazení | 24 odpovědí

Máte stejný problém s twistry jako já? Všiml jsem si, že nepoužité bílé a světlé twistery (skladované asi 1–1,5 roku) mi docela zoxidovaly oproti novým, které jsem koupil na výstavě. Kde skladujete twistery? Ve tmě? Používáte nějaké oleje do sáčků, ve kterých je skladujete? (nové twistry jsou v nějakých naložené, máte nějaké zkušenosti nebo to neřešíte)? Je to docela hrbolatě napsáno, ale snad to pochopíte.

Vaše zkušenosti a rada s výběrem navijáku necteno

22.10.2016 | Švejk | Navijáky | 2.602 zobrazení | 23 odpovědí

Shimano Rarenium FB 4000 nebo Daiwa Ballistic EX-H 4000 případně něco jiného v této cenové kategorii. Rád bych si pořídil odolnější kousek na přívlač větších gum nebo woblerů na lov sumíků a štik s pletenkou. díky za vaše postřehy ;-)

Pletenka-vlasec necteno

22.3.2015 | JacobK | Ostatní nádobíčko | 4.053 zobrazení | 23 odpovědí | upravit

Vím, že se to tady řešilo dokonce v duelu náčiní. Ale přesto mi to nedalo abych se nezeptal.Včera jsem mluvil s jedním závodníkem a ten mi řekl, že je docela zhovadilost používat pletenku jako koncový návázec při vláčení. Já osobně mám na pstruhy letos poprvé nachystanou pletenku 0,08 zkoušel jsem to včera na nekmenovaném soukromém stojáku a drží to fest při vázce jsem ohnul háček a jiga vytáhl. Takže z tohohle hlediska nesrovnatelně v poho. Oproti techniu 0,16, ale on mi říkal že pletenka je pod vodou vidět, zatímco vlasec ne. To mě dost zarazilo u pstruhů na řece by to byl fatální problém. Já si dovčera myslel, že rozhoduje průměr. Díky za názory a vysvětlení. Samozřejmě můžu tam dát karabinku a návazec, ale to bych zase přišel o pevnost? Ahoj JacobK

Používáte lanko na poppery? necteno

7.7.2014 | Vláčkař-CZ | Přívlač | 4.446 zobrazení | 23 odpovědí

PopperyChci si objednat poppery Rapala skitter pop. Zajímalo by mě, zda-li s nimi máte nějaké zkušenosti? Zajímají mě věci okolo popperů obecně, protože jsem na ně nikdy nechytal…

Holky a přívlač necteno

15.6.2014 | štička17 | Přívlač | 4.427 zobrazení | 23 odpovědí

Přívlač a holky. Fotogalerie, Nástrahy a nejlepší úlovky. Jsem dávejte své nejlepší úlovky.

Dva pruty na položenou necteno

16.10.2013 | 00Inferno00 | Pruty | 5.008 zobrazení | 23 odpovědí

Zdarec, znovu začnu rybařit a k dispozici mám jen prut z polska a obstarožní otavu, tak mi prosím pomožte s výběrem kvalitních prutů na položenou. Jestli teleskopy nebo děličky si nechám poradit. S cenou za oba bych se chtěl vejít do 2500,– Díky za pomoc

Plandavka Blue Fox Moresilda necteno

15.1.2013 | sethy | Přívlač | 3.473 zobrazení | 23 odpovědí

Plandavka Blue Fox MoresildaNevíte kde sehnat plandavky Blue fox Moresilda v 10g (na barvě nesejde) http://www.normark.cz/…ky/Moresilda

Co přidat do šrotu? necteno

16.6.2012 | Martin Mošna | Tipy & triky | 6.928 zobrazení | 23 odpovědí

Nevím co bych mohl přidat do šrotu.Nekdo tam dává řepku ale nemohu ji sehnat když se na ni zeptam tak ji nemají konopí taky nemají (v rybařských potřebách) :D takže nevím co tam přidat.Já ted vezmu jen nejakous smnes nasipu jí tam a poté tam pridám jeste nejakou jinou a do toho nejaky pseničný nebo kukuričný šrota občas anýz.Nepridávám tam aroma protože sy myslým ze to skazí vuni šrotu a melasa uz je ve šrotu který tam dávám tak nevím. Tak raďte!!! ;)

Označení vezírku necteno

27.5.2012 | Míraaa | Legislativa | 28.725 zobrazení | 23 odpovědí

Zdravim, v rybářském řádu se píše, že vezírek s úlovkem musí být oznečen jménem a adresu. To se opravdu v praxi dělá? U nikoho jsem to neviděl.

Orlík - závážení, vnadění, bivakování necteno

22.5.2012 | R-y-b-a-r | Domácí revíry | 22.671 zobrazení | 23 odpovědí

Ahoj. Možná už to tu někdy v daleké minulosti bylo, ale nechce se mi prohledávat celé fórum. Chtěl bych se zeptat jak je to s vyvážením nástrah a návnad na ÚN Orlík, popřípadě s bójkama. A za druhé bivakování. Povoleno či ne? Případně s nebo bez podlážky. Díky za rady.

Kam za rybařením necteno

16.3.2012 | benciš | Domácí revíry | 22.017 zobrazení | 23 odpovědí

Dobrý den, rád bych se prostřednictvím těchto stránek a tohoto fóra zeptal na nějaký příjemný a klidný rybolov na našich vodách… Konkrétně bysme chtěli s partou 4 lidí (2 muží +2 ženy) zajet do nějakého hezkého rybářského kempu, kde je možný rybolov! Jedna z důležitých přání je aby tam byly k dispozici chatky a aby se dal u vody dělat oheň, samozřejmě si chceme hlavně zachytat, klidně i na chovném rybníku.. proto prosím o radu kde tyto podmínky spíše ve středních a jižních čechách najdeme.. mockrát děkuju za tipy, případně odkazy na konktérní webové stránky… Mockrát děkuju rybář Jirka (bencis@seznam.cz)

Rybári a lekárnička necteno

5.2.2012 | LuboO | Ostatní nádobíčko | 22.955 zobrazení | 23 odpovědí

Chcem sa opytat, ci nosi niekto so sebou na ryby lekarnicku. Predpokladam, ze na kaprarskych vypravach nad 7 dni, resp. zahranicnych sumciarskych vypravach sa nejaka lekarnicka najde, ide mi skor o jednodenne lovy hlavne na privlac, plavanu a feeder. Ci si niekto bali do batôzka aspon zakladne potreby na osetrenie roznych drobnych bolaciek, ktore sa pri vode vzdy vyskytnu. A ak ano, co v tej lekarnicke najdete?

Skusal som nieco podobne hladat vo vyhladavaci a nic som nenasiel, mozno prekukol.

Připálená kukuřice necteno

20.8.2011 | malamut | Feeder | 12.000 zobrazení | 23 odpovědí

Podařilo se mi připálit kukuřici a zachráněný zbytek i po důkladném proprání je tou spáleninou „načichlý“. Zajímalo by mne, zda to může rybu odradit nebo je jí to jedno. Díky za odpovědi. Jo a kdyby měl někdo dobrý tip, jak tu připáleninu odstranit z hrnce, tak budu vděčný :-))

Příkrm pro kapry necteno

17.8.2011 | erfas | Bílá ryba | 36.620 zobrazení | 23 odpovědí

ahoj, máme takový opravdu malý rybníček. jsou v něm kapříci, tak jim chceme přilepšit.poradte co bude pro ně nejlepší aby rostli a jak často krmit???

Potřebuji poradit!!! necteno

16.6.2011 | Vojta.Lišák | Vaše názory | 24.370 zobrazení | 23 odpovědí

Zdravím všechny, jsem naprostý amatér, co se rozhodl pro rybařinu. Potřeboval bych poradit, jestli nevíte o nějaké jakoby samoučné knížce, nebo třeba i stránek na netu, kde bych se naučil naprosté základy rybařiny, jako je navazování háčků, nahazování a dozvěděl se něco o konkrétních technikách lovu.

Moc děkuji za každou odpověď.

Obsah cievky navijáku necteno

6.4.2011 | Jadeila | Tipy & triky | 5.387 zobrazení | 23 odpovědí

Dúfam, že nezakladám duplicitné vlákno, ale mám na Vás všetkých prosbu.....kedysi dávno som mal k dispozícii matematický vzorec na výpočet obsahu cievky navijáku. Aby som objasnil o čo presne išlo dám príklad:

Máme napr. naviják velkosti kde podla výrobcu vojde 100 m vlasca priemeru 0,30 mm. Vzorec Vám vyrátal kolko Vám presne vojde na takú cievku vlasec priemeru napr. 0,14 mm. Nemá niekdo z Vás zmienený vzorec ???

Roudná jez necteno

27.3.2011 | parma101 | Domácí revíry | 18.889 zobrazení | 23 odpovědí

Víte to že V roudné na pravém břehu řeky, hned pod jezem staví elektrárnu? Znamená to tedy, že v roudné pod jezem se z pravé strany teď nedá a nebude dát chytat. Docela mě to štve protože bych tam v létě jezdil na kole a most tam nikde neni. Teda až v Soběslavi nebo v Planý. A to je na kole až příliš velké zajížďka. Myslím že by nebylo od věci tam postavit malý dřevěný mostík. Sice tam jeden je ale ten je zavřenej z důvodů bezpečnosti. Jinak jsem tam byl tento víkend chytat. Byla to paráda v Planý nad Lužnicí na ostrově 2 cejni 5 kaprů ale pouze dorostenci.

Jaký multiplikátor vybrat na sumce??? necteno

2.2.2011 | Jose.Pepe | Sumcařina | 6.677 zobrazení | 23 odpovědí

Ahoj, chtěl bych se zeptat na názor o těchto typech multiplikátorů: WFT Offshore LW LD 30 RH, Shimano Tyrnos 30, Shimano TLD 25. Jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti a který byste doporučili na lov ze břehu.Nikde jsem se o tom nedočetl,tak se ptám. Díky za odpovědi

Dyje 5 aneb Nové Mlýny necteno

11.1.2011 | michal94 | Domácí revíry | 4.264 zobrazení | 23 odpovědí

Chtěl bych se tam tento rok znovu podívat, tak bych chtěl vědět jaké úlovky z téhle vody máte… Díky za odpovědi a fotky