Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
lov okouna
22.5.2007 | pike-007 | Dravci | 4.704 zobrazení | 23 odpovědí
jak velké rybky používáte při lovu okounů a jaké montáže. dají se použít malí karásci cca 6cm, a jakou používáte gramáž splávku.
na pstruhy a na kapry?
16.4.2007 | sobolman | Legislativa | 2.546 zobrazení | 23 odpovědí
zajimalo by mne jestli když ráno odchytám na pstruhovem revíru 3 kusy lososovitých ryb, můžu večer na stejnem revíru chytat kapry vyskytují li se tam??? díky
S feederem na úhoře?
4.4.2007 | Kubajs | Feeder | 6.996 zobrazení | 23 odpovědí
Chtěl bych se zeptat jakou motnáž používáte na feeder na potok 4–5m široký a je jich tam docela dost ještě se mi nestalo abych žádného nechytil jsou tam od 45–80cm tak jaká montáž se vám osvědčila???
Jak často jíte ryby
9.3.2007 | Robur | chytej.cz | 3.257 zobrazení | 23 odpovědí
Tak dne píší v novinách o tom, že ryba by měla být na stole 2*týdně. Proto se ptám: 1/ Jak čato je jíte vy. 2/ V jeké kucchyňské úpravě. 3/ pokud jíte, převládají vaše úlovky nebo spíš kupujete.
prut na přívlač
24.11.2006 | judas.d | Přívlač | 5.635 zobrazení | 23 odpovědí
zvažuji koupi prutu na přívlač tak 7–25g poradíte jaký
vyprošťovač háčků
28.7.2006 | Zcuter | Ostatní nádobíčko | 4.318 zobrazení | 23 odpovědí
tak ěmnapadlo, co pouívají ostatní za vyprošťovač háčků-zda pisetu nebo peán…obustek????????????(pop. něco jiného) aky bych chtěl vědět proč právě toto!!!!moc dík…
Máchovo jezero - rybaření
14.7.2006 | xycht | Domácí revíry | 15.057 zobrazení | 23 odpovědí
Zdravim všechny, nevíte jestli se smí chytat na Máchovo jezeře? Předpokládám, že je to soukromá voda tak jsem se chtěl zeptat jestli nevíte jestli se tam dá chytat – v případě, že ano, tak za jakých podmínek :-) Díky
Boilie
11.6.2006 | Kouba | Kaprařina | 4.041 zobrazení | 23 odpovědí
Skušení boilisáci pomozte neskušeným boilisačkům:) Kždá rada dobrá
tolstolobici
29.4.2006 | mikiw | Ryby | 9.510 zobrazení | 23 odpovědí
Zdravím, chtěl bych pokud možno nějak vypáčit z vody nějakého tolstolobika-tedy rád bych se zaměřil na lov téhle ryby.Má te li někdo nějaký tip jak na ně sem s ním.díky
Muskari Plzen
22.3.2006 | Bery | Muškaření | 2.899 zobrazení | 23 odpovědí
Panove, kolik je nas muskaru v Plzni a okoli, co treba udelat sraz jako ostatni kolegove z jinych casti republiky.
nesvazove ani soukrome reviry!
21.2.2006 | svaca | Domácí revíry | 3.587 zobrazení | 23 odpovědí
Zdravim vsechny rybare chtel bych se optat jak ste na tom s chytani na takovych revirech, myslim tim potoky ktere pod nic nespadaj ale ryby v nich jsou!v jiznich cechach je toho dost napr.odpadni vody z rybniku!neni to sice vzdy legalni ale nic za to nehrozi s metodou chyť a pusť
Jak tento rok zacnete?
21.2.2006 | Lukas | Ryby | 2.702 zobrazení | 23 odpovědí
Tak jak tento rok zacnete?Co budete lovit?na jakou metodu?A kde?na jakou nástrahu?
Já pudu chytat na plavanou skusim chytat na žížali,červy,nebo nějaky těsto. pudu lovit cejny,okouny,plotice.Revir KLABAVA 2A.Ejpovice pobliz plzne. Tak všichni hodně úspěchů v lovu!
Slezská Harta
21.1.2006 | frenki | Ryby | 4.148 zobrazení | 23 odpovědí
Hledám Vláčkaře, který by se mnou jel v letních měsících vláčet na Slezskou Hartu na jeden týden. Z lodky i ze břehu. děkuji za nabídky.
Přívlačová sada Mitchell
7.11.2005 | Daemon | Přívlač | 4.417 zobrazení | 23 odpovědí
Na www. braunstar. cz jsem našel sadu pro přívlač – Mitchell 300X+ZDARMA prut ALLIANCE 2,4m+ZDARMA tubus za 1999 Kč. Zajímá mě váš názor nebo případné zkušenosti s těmito věcmi. Díky…
Praha-Privlac
30.10.2005 | R3F13X | Přívlač | 4.626 zobrazení | 23 odpovědí
Cau hledam nekoho kdo by se mnou chodil na Vltavu vlacet,myslim i do stechovic a na jare na 8ku kde se vlaci celorocne. Budu mit i lodicku. Hledam timhle nejakeho kamose na ryby. tak zatim zdar…
Chytil někdo z vás KAPRA NA PŘÍVLAČ?
11.10.2005 | Prutos | Přívlač | 4.173 zobrazení | 23 odpovědí
Já letos v létě chytil dva v rozmezí asi čtrnácti dnů! Oba na stejném místě a na stejnou nástrahu.- 1"banjo (žlutobílé) Koukal sem asi takto
Colmic Zephir 1,8m 3 - 15g
3.8.2005 | Robur | Bílá ryba | 5.128 zobrazení | 23 odpovědí
Kupuji tento prut, cena 600 kč, máte někdo zkušenost? Samozřejmě na lehkou přívlač.
Háčky hroty protihroty- Pstruhová vláčka
10.7.2005 | Wolf | Dravci | 3.448 zobrazení | 23 odpovědí
K založení tohoto tématu mě vede snaha o zjištění jaký počet háčků a jestli použítý protihrot či nepoužitý protihrot je podle vás nejohlednější k rybě na pstruháku.
to co píšu níže je jen můj osobní názor
Trojháček s protihroty: výhody: -podle mě téměř žádné (jednoháček s protihrotem bude dle mě sedět líp a šance na vytřepání bude stejná)
nevýhody: – na prvním místě opravdu těžké požkození ryby, hlavně
těch menších.
- větší šance uváznutí nástrahy, z toho plynoucí větší ztrátovost
nástrah
- volný háček občas bohužel končí v oku rybky
Trojháček bez protihrotů. výhody: – rychlejší vyháčkování ryby než kdyby byli protihroty.
nevýhody: – opět větší strátovost nástrah ve vázkách, oproti
jednoháčkům.
- většinou se jedná o háčky od výrobce akorát se zamáčknutými
protihroty, nikdy nebudou tak ostré jako jednoháčkové speciály bez
protihrotů, neproniknou tak hluboko.
- volný háček občas také končí v oku rybky
s dvojháčky jsem se na pstruhovce ještě nestkal.
jednoháčky
tak teď se dostávám k jádru pudla, na tom že použití jednoháčku je nejohlednější k rybě se shodneme snad všichni, ale o protihrotu by se dalo diskutovat zkusím nastínit svůj názor na výhody a nevýhodyjejích použití, když tak mě vyveďte ze lži ve které žiju.
Jednoháček s protihrotem výhody oproti trojháčkům: -menší
vázkovitost
-menší poškození ryby. výhody oproti jednoháčku bez protihrotu: –
možnost rychlejšího zdolání ryby a jejího menšího unavení.
-není nutné rybu podebírat do podběráku a nepoškodím jí tedy
síťkou.
Jednoháček bez protihrotu výhody oproti trojháčkům: -menší
vázkovitost
-menší poškození ryby.
výhody oproti jednoháčku s protihrotem:- velmi rychlé vyháčkování a opravdu téměř nulové požkození ryby snad. I hluboko spolklý háček jde ven krásně a snad i bezbolestně.
nevýhoda nutná opatrnost při zdolávání, rybě nesmíme dovoplit vyskočit protože pak často dochází k jejímu zklepání to omezíme vsunutím špičky pod hladinu , ale tím si snížíme prožitek ze souboje s rybou.
já sám na třpytkách používám jednoháčky bez protihrotů ( ysato F26) přidělaný přes kroužek, ale na tvistrech protihroty nechávám ( po zamáčknutí jsou hčky tupý a neumím sehnat jig háčky bez protihrotů)
Wolf
Jaké jsou ty woblery od Kácela
21.6.2005 | Wobler | Ostatní nádobíčko | 4.712 zobrazení | 23 odpovědí
Jaké jsou ty woblery od Kácela
naviják VIVA
26.4.2005 | efendi | Přívlač | 6.277 zobrazení | 23 odpovědí
Znáte někdo naviják zn. „VIVA“ typ PA 730, má 7 ložisek, cena kolem 600,– Kč. Myslíte si, že vše co není značkové je špatné, nebo se platí hlavně značka a výrobky jsou v podstatě stejně kvalitní?