Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

lov okouna necteno

22.5.2007 | pike-007 | Dravci | 4.704 zobrazení | 23 odpovědí

jak velké rybky používáte při lovu okounů a jaké montáže. dají se použít malí karásci cca 6cm, a jakou používáte gramáž splávku.

na pstruhy a na kapry? necteno

16.4.2007 | sobolman | Legislativa | 2.546 zobrazení | 23 odpovědí

zajimalo by mne jestli když ráno odchytám na pstruhovem revíru 3 kusy lososovitých ryb, můžu večer na stejnem revíru chytat kapry vyskytují li se tam??? díky

S feederem na úhoře? necteno

4.4.2007 | Kubajs | Feeder | 6.996 zobrazení | 23 odpovědí

Chtěl bych se zeptat jakou motnáž používáte na feeder na potok 4–5m široký a je jich tam docela dost ještě se mi nestalo abych žádného nechytil jsou tam od 45–80cm tak jaká montáž se vám osvědčila???

Jak často jíte ryby necteno

9.3.2007 | Robur | chytej.cz | 3.257 zobrazení | 23 odpovědí

Tak dne píší v novinách o tom, že ryba by měla být na stole 2*týdně. Proto se ptám: 1/ Jak čato je jíte vy. 2/ V jeké kucchyňské úpravě. 3/ pokud jíte, převládají vaše úlovky nebo spíš kupujete.

prut na přívlač necteno

24.11.2006 | judas.d | Přívlač | 5.635 zobrazení | 23 odpovědí

zvažuji koupi prutu na přívlač tak 7–25g poradíte jaký

vyprošťovač háčků necteno

28.7.2006 | Zcuter | Ostatní nádobíčko | 4.318 zobrazení | 23 odpovědí

tak ěmnapadlo, co pouívají ostatní za vyprošťovač háčků-zda pisetu nebo peán…obustek?????????­???(pop. něco jiného) aky bych chtěl vědět proč právě toto!!!!moc dík…

Máchovo jezero - rybaření necteno

14.7.2006 | xycht | Domácí revíry | 15.057 zobrazení | 23 odpovědí

Zdravim všechny, nevíte jestli se smí chytat na Máchovo jezeře? Předpokládám, že je to soukromá voda tak jsem se chtěl zeptat jestli nevíte jestli se tam dá chytat – v případě, že ano, tak za jakých podmínek :-) Díky

Boilie necteno

11.6.2006 | Kouba | Kaprařina | 4.041 zobrazení | 23 odpovědí

Skušení boilisáci pomozte neskušeným boilisačkům:) Kždá rada dobrá

tolstolobici necteno

29.4.2006 | mikiw | Ryby | 9.510 zobrazení | 23 odpovědí

Zdravím, chtěl bych pokud možno nějak vypáčit z vody nějakého tolstolobika-tedy rád bych se zaměřil na lov téhle ryby.Má te li někdo nějaký tip jak na ně sem s ním.díky

Muskari Plzen necteno

22.3.2006 | Bery | Muškaření | 2.899 zobrazení | 23 odpovědí

Panove, kolik je nas muskaru v Plzni a okoli, co treba udelat sraz jako ostatni kolegove z jinych casti republiky.

nesvazove ani soukrome reviry! necteno

21.2.2006 | svaca | Domácí revíry | 3.587 zobrazení | 23 odpovědí

Zdravim vsechny rybare chtel bych se optat jak ste na tom s chytani na takovych revirech, myslim tim potoky ktere pod nic nespadaj ale ryby v nich jsou!v jiznich cechach je toho dost napr.odpadni vody z rybniku!neni to sice vzdy legalni ale nic za to nehrozi s metodou chyť a pusť

Jak tento rok zacnete? necteno

21.2.2006 | Lukas | Ryby | 2.702 zobrazení | 23 odpovědí

Tak jak tento rok zacnete?Co budete lovit?na jakou metodu?A kde?na jakou nástrahu?

Já pudu chytat na plavanou skusim chytat na žížali,červy,nebo nějaky těsto. pudu lovit cejny,okouny,plo­tice.Revir KLABAVA 2A.Ejpovice pobliz plzne. Tak všichni hodně úspěchů v lovu!

Slezská Harta necteno

21.1.2006 | frenki | Ryby | 4.148 zobrazení | 23 odpovědí

Hledám Vláčkaře, který by se mnou jel v letních měsících vláčet na Slezskou Hartu na jeden týden. Z lodky i ze břehu. děkuji za nabídky.

Přívlačová sada Mitchell necteno

7.11.2005 | Daemon | Přívlač | 4.417 zobrazení | 23 odpovědí

Na www. braunstar. cz jsem našel sadu pro přívlač – Mitchell 300X+ZDARMA prut ALLIANCE 2,4m+ZDARMA tubus za 1999 Kč. Zajímá mě váš názor nebo případné zkušenosti s těmito věcmi. Díky…

Praha-Privlac necteno

30.10.2005 | R3F13X | Přívlač | 4.626 zobrazení | 23 odpovědí

Cau hledam nekoho kdo by se mnou chodil na Vltavu vlacet,myslim i do stechovic a na jare na 8ku kde se vlaci celorocne. Budu mit i lodicku. Hledam timhle nejakeho kamose na ryby. tak zatim zdar…

Chytil někdo z vás KAPRA NA PŘÍVLAČ? necteno

11.10.2005 | Prutos | Přívlač | 4.173 zobrazení | 23 odpovědí

Já letos v létě chytil dva v rozmezí asi čtrnácti dnů! Oba na stejném místě a na stejnou nástrahu.- 1"banjo (žlutobílé) Koukal sem asi takto

Colmic Zephir 1,8m 3 - 15g necteno

3.8.2005 | Robur | Bílá ryba | 5.128 zobrazení | 23 odpovědí

Kupuji tento prut, cena 600 kč, máte někdo zkušenost? Samozřejmě na lehkou přívlač.

Háčky hroty protihroty- Pstruhová vláčka necteno

10.7.2005 | Wolf | Dravci | 3.448 zobrazení | 23 odpovědí

K založení tohoto tématu mě vede snaha o zjištění jaký počet háčků a jestli použítý protihrot či nepoužitý protihrot je podle vás nejohlednější k rybě na pstruháku.

to co píšu níže je jen můj osobní názor

Trojháček s protihroty: výhody: -podle mě téměř žádné (jednoháček s protihrotem bude dle mě sedět líp a šance na vytřepání bude stejná)

nevýhody: – na prvním místě opravdu těžké požkození ryby, hlavně těch menších.
- větší šance uváznutí nástrahy, z toho plynoucí větší ztrátovost nástrah
- volný háček občas bohužel končí v oku rybky

Trojháček bez protihrotů. výhody: – rychlejší vyháčkování ryby než kdyby byli protihroty.

nevýhody: – opět větší strátovost nástrah ve vázkách, oproti jednoháčkům.
- většinou se jedná o háčky od výrobce akorát se zamáčknutými protihroty, nikdy nebudou tak ostré jako jednoháčkové speciály bez protihrotů, neproniknou tak hluboko.
- volný háček občas také končí v oku rybky
s dvojháčky jsem se na pstruhovce ještě nestkal.

jednoháčky

tak teď se dostávám k jádru pudla, na tom že použití jednoháčku je nejohlednější k rybě se shodneme snad všichni, ale o protihrotu by se dalo diskutovat zkusím nastínit svůj názor na výhody a nevýhodyjejích použití, když tak mě vyveďte ze lži ve které žiju.

Jednoháček s protihrotem výhody oproti trojháčkům: -menší vázkovitost
-menší poškození ryby. výhody oproti jednoháčku bez protihrotu: – možnost rychlejšího zdolání ryby a jejího menšího unavení.
-není nutné rybu podebírat do podběráku a nepoškodím jí tedy síťkou.

Jednoháček bez protihrotu výhody oproti trojháčkům: -menší vázkovitost
-menší poškození ryby.

výhody oproti jednoháčku s protihrotem:- velmi rychlé vyháčkování a opravdu téměř nulové požkození ryby snad. I hluboko spolklý háček jde ven krásně a snad i bezbolestně.

nevýhoda nutná opatrnost při zdolávání, rybě nesmíme dovoplit vyskočit protože pak často dochází k jejímu zklepání to omezíme vsunutím špičky pod hladinu , ale tím si snížíme prožitek ze souboje s rybou.

já sám na třpytkách používám jednoháčky bez protihrotů ( ysato F26) přidělaný přes kroužek, ale na tvistrech protihroty nechávám ( po zamáčknutí jsou hčky tupý a neumím sehnat jig háčky bez protihrotů)

Wolf

Jaké jsou ty woblery od Kácela necteno

21.6.2005 | Wobler | Ostatní nádobíčko | 4.712 zobrazení | 23 odpovědí

Jaké jsou ty woblery od Kácela

naviják VIVA necteno

26.4.2005 | efendi | Přívlač | 6.277 zobrazení | 23 odpovědí

Znáte někdo naviják zn. „VIVA“ typ PA 730, má 7 ložisek, cena kolem 600,– Kč. Myslíte si, že vše co není značkové je špatné, nebo se platí hlavně značka a výrobky jsou v podstatě stejně kvalitní?