Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Miniwoblerky necteno

21.2.2005 | Ebobo | Přívlač | 3.949 zobrazení | 23 odpovědí

Loni nebo předloni bylo v čísle KAJMANa téma:Jak na ně-Woblery. Byly tam zmíněné i miniwoblerky které mi byly zatím neznámé a velmi chválené. Pro zkoušku jsem si zakoupil plovoucí-hlubokopotápivý miniwoblerek velký cca 3 cm,myslím od fy. Jaxon,vyzkoušel a hned jsem měl problém:1. Miniwoblerek je moc lehký a nemohu s ním daleko nahazovat(resp. asi 3× otočím kličkou-konec).2. Můj tok na kterém chytám je široký asi 20m(Vranovská přehrada). Právě proto mě zajímá jestli je daný miniwoblerek příliš lehký,než ostatní nebo jsou všechny miniwoblerky takhle lehké a jsou určeny pouze pro malé toky?. nerad bych k těmto nástrahám uvalil tabu,protože si myslím,že mají všechny předpoklady ke kvalitní nástraze…

Začátky s feederem necteno

25.3.2004 | Junior | Feeder | 7.974 zobrazení | 23 odpovědí

Rozhodl jsem se vyzkoušet chytání na feeder. Poradí někdo s výběrem prutu? Nějaký solidní univerzál. Díky [addsig]

Rada necteno

24.1.2017 | KRIKO | Přívlač | 3.325 zobrazení | 22 odpovědí | upravit

Ahoj,chtěl bych se zeptat začínám s rybařinou a chtěl bych se zeptat jaký je v hodný vlasec na přívlač jak silný ?lov bude na orlíku děkuju za radu.

Přívlačové navijáky necteno

18.9.2012 | MTHRFCKR | Přívlač | 11.282 zobrazení | 22 odpovědí

O těchto prázdninách jsem poprvé v životě zkusil chytat na přívlač a doslova mě to nadchlo. Na eshopech jsem narazil i na přívlačové navijáky. Zajímalo by mě, jaké má takový naviják výhody, proč se zrovna pro tento způsob rybolovu vyrábí speciální naviják a v čem je speciální? Popřípadě bych byl rád i za doporučení konkrétního navijáku. Díky.

Lov ryb pod mostem snad na revíru Bečva Rožnovská 1 necteno

2.9.2012 | MB | Legislativa | 6.349 zobrazení | 22 odpovědí

Chtěl bych se zeptat – jak je to s lovem ryb pod mosty a v jejich blízkém okolí? Bavil jsem se o tom s několika lidmi a ani dva se úplně neshodovali :D Do Řádu jsem se samozřejmě díval, ale našel jsem jen, že se nesmí chytat z mostu, o chytání pod mostem či jeho okolí ani zmínku…

Moc díky za rady ;-)

reklamace Shimano necteno

10.3.2012 | Beer.Beda | Plavaná | 22.409 zobrazení | 22 odpovědí

Zdravím všechny rybáře, dnes při lovu na plavanou s prutem Shinamo Speed master AX 4,5m se mi podařilo, nějakým záhadným způsobem ulomit koncové očko.Bylo to obyčejné nahození 0,5g splávku.Prut se zlomil přesně v místě, kde očko končí a přechází v prut.Máte někdo zkušenosti s reklamací?Vím, že Shimano má v podmínkách, do 30cm od špičky nelze uplatnit záruka. Na druhou stranu, jsem si koupil prut celý a né jen 420cm z 4,5 metrové­ho prutu.

Kapřáky necteno

4.2.2012 | candatek | Pruty | 43.041 zobrazení | 22 odpovědí

Dobrý den chtěl bych s koupit pruty na kapry a mám pár tipů jestli máte někdo s těmito pruty zkušenoti tak mi prosím poradte ktery by byl třeba lepší?

http://www.chytapust.cz/…rma/d-71902/

http://www.chytapust.cz/…rma/d-74200/

Vybavení pro začátečníka necteno

23.8.2011 | Vitek. | Pruty | 11.175 zobrazení | 22 odpovědí

Ahoj měl bych na vás dotaz. Chystám se začít rybařit. Jako dárek jsem dostal prut: Shimano Forcemaster TE 8000 330 a naviják :Shimano Nexave 3000 SRB

http://www.tropicliberec.cz/…-te-8000-330

http://www.tropicliberec.cz/…e-3000s-rb-2

Chtěl bych se zeptat co si o této sestavě myslíte a jestli ji tak mám nechat nebo nějak upravit. Stejně budu chytat na 2 pruty, tak jestli se k tomuto nářadí hodí spíše něco jiného. Ze začátku mám v plánu chodit hlavně na kapry na položenou,ale časem bych si určitě chtěl osvojit i jiné techniky a lov jiných ryb. Moc děkuji za rady

univerzální prut na vláčku+plavanou necteno

19.7.2011 | mari3 | Ostatní nádobíčko | 8.252 zobrazení | 22 odpovědí

zdravím, chci pořídit levnější univerzální teleskopický proutek na příležitostnou vláčku , nebo plavanou v ceně do cca 1000Kč + odopovídající naviják s bojovkou v podobné cenové relaci…

V nabídce e-shopů je nepřeberné množství, můžete mi doporučit něco osvědčeného a v jaké gramáži?

Mě se osobně zamlouvají proutky:

1.Mivardi Insignia Tele 2,7m 10–45g,nebo 25–75g http://www.nasoutokushop.cz/…10-45g-d5428

2.Shimano Catana BX Telespin 270MH 2,7m 15–40g http://www.nasoutokushop.cz/…270-mh-d3453

• ost
  • Sema Cartel Travel Spin 2,65m 15–45g
  • Mikado Trython Travel spin 2,7 10–30g
  • Spro Dyno Force tele 2,70m 20–40g, nebo 20–60g
  • Shimano Vengeance Spinning 2,7m 10–30g
  • CORMORAN Tele Jet Minispin 2,7m 20–50g
  • Okuma Safina-X Tele Spin 2,7m 30–60g
  • Shakespeare Tele Point Perch 2,7m 10/40g

nebo z těch dražších:

• Shimano Exage BX STC Tele Spin 270M 10–30g
  • Cormoran Black Master Tele40,270cm 10–40g,nebo 20–60g
  • DRAGON Millenium HD Travel Spin 2,70m 15–40g
  • DRAGON Thytan Travel Spin 2,70m 10–30g

Navijáky jsem vybral:

1.BI POWER 630 od výrobce Lineaeffe http://www.obchod-rybareni.cz/…wer-630-1135

2. Sema Therapy FDR 830 http://www.tropicliberec.cz/…rapy-fdr-830

3.Tica Venus SD3059H http://www.hobby-g.cz/…SD3059H.html?…

nebo Tica Condor GC 3059

Díky za rady+názory…

Rybolov příbramsko necteno

2.6.2011 | peddy | Domácí revíry | 7.659 zobrazení | 22 odpovědí | upravit

Zdravím všechny rybáře, nemáte někdo prosím zkušenosti s chytáním na příbramsku?? Napádlo mě zajít s feederem na Pecovák, Drásov či Jankovák..ale klidně bych rád poznal i jiné revíry na příbramsku. Cílová ryba Kapr, Lín + bílá.

Předem děkuji za rady.

Na co teď berou....? necteno

23.5.2011 | Jirkasss | Tipy & triky | 8.249 zobrazení | 22 odpovědí

Zdravím přátele a kolegy rybáře. Jsem začátečník, tuto sezónu chytám poprvé, a proto nemám tolik zkušeností. Chtěl bych se zeptat s jakými nástrahami máte v tuto dobu dobré zkušenosti. samozřejmě že každá voda je jiná, ale tak abych si udělal představu alespoň trochu co mám vyzkoušet. Mockrát předem děkuju! Petrův ZDAR!

Baťův kanál a Morava 7 necteno

29.3.2011 | R-a-d-e-k | Sumcařina | 11.182 zobrazení | 22 odpovědí

Přidávejte sem příspěvky týkající se především lovu na Baťově kanále a na Moravě 7. Fórum pro kapraře a začínající sumcaře…

Domácí výroba rohlíkového boilies necteno

12.3.2011 | Jirkasss | Recepty | 14.697 zobrazení | 22 odpovědí

Zdravím všechny vyznavače Petrova cechu! Mám teď týden volno a tak bych si chtěl udělat domácí rohlíkové boilie. Na internetu i jsem našel mnoho různých receptů, ale pro mně jako začátečnáka je těžké se rozhodnout a vybrat si „ten správný“ postup při výrobě. Proto se chci zeptat jestli by jste mi třeba poradili vaše osvědčené recepty.
Předem díky!

Prosím poraďte necteno

5.2.2011 | Walley | Navijáky | 3.032 zobrazení | 22 odpovědí

Ahoj, chtěl bych si koupit naviják na vláčení do 1500kč.Zatím mám vyhlídle dva kousky:Mivardi-Champion 3000 za cca.1300kč a Tubertiny-Sirio 4000 Vi za cca. 1200kč.Prosím dyštak poraďte i jiné typy na vláčecí naviják do 1500kč.Děkuji

Výlov rybníku Vrkoč necteno

4.11.2010 | ras2ta | Vaše názory | 6.655 zobrazení | 22 odpovědí

Chci se zeptat jestli někdo z Vás zavýtel minulý týden do Ivaňe na výlov.Já tam jezdím téměř každý rok.Jelikož sem tam byl už ve čtvrtek tak se vás chci zeptak kteří ste tam byly v neděli,jestli ste vyděli ty kapitální úlovky jestli tam nějaké měly.Já sem ta vyděl jen 13-ti kilového kapra,130 zubatou a albína sumika ten nevim kolik měl,jo a jeste jeden malinký KOI.Co ste viděly VY???

Muskie v tuzemsku necteno

18.10.2010 | -tom- | Dravci | 4.099 zobrazení | 22 odpovědí

Měl bych otázku, jestli nevíte o nějakých pokusech o vysazení/křížení populární severoamerický Muskie (Muskellunge; Esox masquinongy) u nás. Se sivenama to vyšlo, co tahle cácorka, bylo taky někdy něco?

soukromý revír v okolí Prahy necteno

9.9.2010 | kurell | Domácí revíry | 6.354 zobrazení | 22 odpovědí

dodrý den,chci poprosit jestli dy mi někdo nedoporučil nějakej soukromej revír cca 100km od prahy.Nějak si nemůžu vybrat a tak žádám POMÓÓÓÓC

Jaký vláčák na multiplikátor? necteno

7.9.2010 | Herink | Pruty | 13.616 zobrazení | 22 odpovědí

Chtěl jesem se zeptat jaký vláčecí prut na multiplikátor.Jak by měl být sestaven,délka očka od navijáku a očka od sebe chápu že hodně oček a blízko od sebe ale hlavně se chci zeptat na vzdálenost prvního očka od navijáku.

Fotky Chytej.cz necteno

6.9.2010 | Tutan | chytej.cz | 2.896 zobrazení | 22 odpovědí

Zajímá mě možnost dalšího nekomerčního využití fotek ze serveru. Je to majetek Chytej.cz, takže asi bude nutné povolení HaDa, případně jednotlivých fotografů ke stažení, úpravě nebo dalšímu použití fotografií… například v osobních profilech na tomto i jiných webech, k domácímu prohlížení a vystavování sebe sama ;-) a tak. Momentálně mi jde o fotky ze srazu, ale i dobudoucna by měli mít fotografové možnost se vyjádřit k tomu, jak s čím nakládat.

Prosím o radu - preparace ryb na severní Moravě necteno

13.8.2010 | kingkubik | Vaše názory | 16.999 zobrazení | 22 odpovědí

Prosím, neznáte někdo preparátora v okolí Opavy, co se věnuje i preparaci ryb? Včera se mi povedl kapitální kousek, o jakém sní každej rybář a chci si jej zvěčnit, jenže problém je, že nemůžu nikoho sehnat.