Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Říčka v Rakousku necteno

19.8.2004 | HaD | Rybaření v zahraničí | 3.478 zobrazení | 20 odpovědí

Chtěli by jste si zachytat na takovéhle říčce? Vždy, když jedu kolem, tak jsem z toho úplně vedle. Spousta ryb 50–70 (80) cm a skáčou i po vhozeném kamínku či klacíku. Chytali jste někdy v Rakousku nebo na obdobném revíru?

pleas ,poraďte začátečníkovi necteno

21.7.2004 | morpheus | Muškaření | 3.302 zobrazení | 20 odpovědí

Nějak náhodou jsem čuchnul k muškaření, a taky jsem si to zkusil. každý asi víte jaký jsou začátky. Přečetl jsem spoustu literatury, jak tištěné tak na webu. Dá se říci že základy teorie mám. Horší je to ale s praxí. Nikde jsem se nedočetl jak správně nahodit- rozhýbat šňůru. V jakém postavení začít ,a jak dostat co nejvíce šňůry před sebe, na co nejmíň máchnutí. Nevím jestli jsem to dobře vysvětlil. Prostě já vymotám tak 6–7metrů šňůry ,ale máchám tak pětkrát než ji hodím a výsledek je asi tak 3m daleko. Neznám nikoho kdo by mi to ukázal v praxi a v mém okolí jsem muškovat nikoho neviděl.

Vyplatí se kupovat rybářskou výbavu z Lidl? necteno

10.3.2017 | Honzik21 | Pruty | 9.610 zobrazení | 19 odpovědí

Vyplatí se kupovat rybářskou výbavu z Lidl (http://www.letakomat.cz/…as-na-zasek/#…)? Jsem příležitostný rybář, potřeboval bych nový prut a koukám, že mají akorát v akci.

Celosvazová P povolenka necteno

28.12.2014 | JacobK | Domácí revíry | 8.991 zobrazení | 19 odpovědí | upravit

Jaký máte názor na tento typ povolenek? Mají v dnešní době smysl když se mnoho atraktivních revírů z celosvazového rybolovu vyčleňuje? Díky za názory a nápady jak to řešit? Třeba já jsem členem MRS no radost z toho nemám, holt bydlím kde bydlím… Tohle štěpení je podle mne na pytel..

Okuma Trio a Vaše zkušenosti s tímto navijákem necteno

31.8.2014 | Atik | Přívlač | 2.726 zobrazení | 19 odpovědí

Moc rád bych si tento naviják koupil ale nevím zda je dost dobrý pro lehkou/střední přívlač.

Migrace ryb po vysazování na řekách necteno

8.1.2014 | Dany73 | Vaše názory | 3.041 zobrazení | 19 odpovědí

Rád bych se podělil s ostatními o zkušenosti a názory na téma migrace ryb po vysazování na řekách bez zásahu povodně. Na horním úseku nejmenovaného úseku řeky(od jezu k jezu cca. 2km) je obecně známo, že se zde ani po delším času od vysazování nedosahuje tak vysokých úlovků vysazených ryb jako na úseku spodním, kde se ryby vysazují (sypání probíhá bohužel na jednom místě nad spodním jezem – včetně štik). Nejlépe je to vidět na rybách, které jsou zde nedostatkovým zbožím (po jejich vysazení se i po delším času chytají až na výjimky dole). Jsou ryby schopny revír, zejména bohatý na potravu, projet opravdu téměř od jezu k jezu, aby nové prostředí prozkoumaly a našly si vhodné teritorium? Případně které druhy ano a jiné spíše ne? Osobně u některých druhů ryb o tomto pochybuji. Úhoře samozřejmě neřešme.

Rybářské hodinky necteno

4.10.2013 | MajklM | Ostatní nádobíčko | 8.697 zobrazení | 19 odpovědí

Zdravím, předem se omlouvám, pokud je toto téma špatně zařazené. Chci si kupovat nové hodinky a chci vás poprosit o doporučení hodinek nebo aspoň značky hodinek. Měly by samozřejmě být odolné vůči vodě, pevné, nejlépe mechanické a analogové. Uvítám kompas, stopky a budík, ale není to nezbytné. Jaké hodinky vozíte na ryby vy?

Sbírání hub za poplatek? necteno

16.9.2013 | HaD | Vaše názory | 5.883 zobrazení | 19 odpovědí

Zajímavá myšlenka. Byli by jste pro či proti? http://zlin.cz/…lati-nalezne

jak vy necteno

27.6.2013 | nedby | Vaše názory | 2.230 zobrazení | 19 odpovědí

Rybařím už spoustu let ale letos je to bída docházka žalostná teprve 12 ne a ne se z toho vymotat počasí povodně milenka jak jste na tom vy čau

Poradíte kam na dírky Praha a okolí? necteno

25.1.2013 | casper | Rybaření na dírkách | 4.448 zobrazení | 19 odpovědí

Poradíte kam na dírky Praha a okolí?Ahoj všem, jelikož revírů, kde se dá dírkovat je strašná spousta a já bych si rád někam zajel zachytat nějaký pstruhy a siveny, ale bohužel nejsem schopný najít co nejbližší revír s adekvátní cenou a dobrým zarybněním. Poradíte? Bydlím na Praze 8 v Čimicích, kousek od Zdib. Předem děkuji za každou reakci ;)

Prut na položenou necteno

30.8.2012 | PaPeŽ | Pruty | 4.679 zobrazení | 19 odpovědí

Zdravím vás přátelé. Rád bych vás poprosil o vaše názory a odpovědi na mé otázky.

Vždy, když se začnu o něco zajímat a hodně toho přečtu, tak pak mám z toho v hlavě guláš . :) Chci si koupit pruty na položenou 2 ks cena 1 kusu cca do těch 1500 Kč. Mám si koupit oba pruty stejné nebo raději jeden 3 lb a druhý 2,5/2,75 lb ? A raději 3,6 m nebo 3,9 m ? Jezdím na revíry velké cca 7–9 ha. Velice se mi líbí pruty od značky Mivardi máte někdo s nimi nějakou skušenost? Jako příklad uvádím tento : http://www.tropicliberec.cz/…-3-9m-3-00lb

úhyn šťúk necteno

21.6.2012 | jozef zak | Dravci | 3.789 zobrazení | 19 odpovědí | upravit

ahoj po tropickych junovych dnoch mi zacali na 44ha rybniku hynut stuky,zatial popri kraji som nazbieral na 100m v rakosi cez 20ks,nabijam akumulator na cln a idem dalej.nemaju kyslik zda sa,prisun vody je slabučky,tak co pomoze?chlor?alebo je na to nejaky ovzdusnovac?su to cez 50cm kusy a zaujimave ze mam i zubace a tie nedochnu,len stuky.musim to riesit,dakujem za napady

Pomoc zacatecnikovi :-) necteno

23.4.2012 | fojtas | Přívlač | 17.004 zobrazení | 19 odpovědí

Ahoj. Mam prosbu, jestli by nebyl nejaky rybar ochotny jit se mnou – nebo ja bych se pripojil k nemu – na P vodu v okoli Olomouce a naucit me neco do zacatku. Dekuji

Rybolov v Rusku necteno

4.4.2012 | obi | Rybaření v zahraničí | 38.414 zobrazení | 19 odpovědí

Rusko není moc země zaslíbená , ale věřím že někteří z vás tam již byli , možná i rybařili a tak bych byl vděčný kdyby jste se svěřili se svými úlovky a nebo jen zkušenosti z této zajímavé lokality.Samozřejmě budu rád za každý příspěvek o tomto tématu například obrázky ryb z Ruska které jste našli na netu a nějaké informace.Jak už se ví , tak Rusko je země velkých možností.

Vrtak na led necteno

5.2.2012 | makes | Obchod | 46.059 zobrazení | 19 odpovědí

Dobry den. Shanim vratk na led… od prumeru 180mm .. Nema nekdo na prodej pouzivanej? A nebo by mi ho na den nekdo nepujcil z okoli Hradce Kralove ?? dekuji.

Abu Garcia Soron STX 40 necteno

30.11.2011 | minnow | Navijáky | 12.986 zobrazení | 19 odpovědí

Zdravím všechny kolegy. Chtěl bych se vás zeptat na zkušenosti s tímto navijákem. Nedávno jsem si ho objednal, tak chci vědět jestli jsem učinil správně.

Aktivita ryb... necteno

1.9.2011 | podes | Tipy & triky | 43.584 zobrazení | 19 odpovědí | upravit

Zdravim, zaujimalo by ma aky mate nazor na ryb. kalendare, kde popisuju aktivitu ryb /velmi dobra akt., priemerna akt. atd…/, riadite sa nimi? verite im? /ak ano na kolko percent?/. Viete niekto podla coho ich urcuju /asi podla faz mesiaca/. Myslim ze je to zaujimava tema lebo rybari su schopny hocicoho aby boli najuspesnejsi..... Ako urcujete aktivitu vy /nijak, fazy mesiaca, pocasie…/?

kapr vs kapřice necteno

15.8.2011 | martinz | Bílá ryba | 49.209 zobrazení | 19 odpovědí

Ahoj. Možná pro někoho známá věc, já se jí začal zaobírat nyní. Když vytáhnu kapra na břeh, jak poznám jestli jde o jikernačku nebo mlíčňáka? No ted jsem nějaké ryby měl a zdá se mi, že jde poznat i rozdíl v chuti, jestli je to ona nebo ona. :) ok. A dá se poznat on nebo ona po vytažení na břeh u štiky, candáta, okouna…???? Vím, že kdysi v rybářském kroužku jsme snad porovnávali ploutvičky perlína, plotice a cejna. :) Díky za komentáře.

úhoř v akvárku necteno

7.3.2011 | Arnie11 | Ostatní ryby | 10.377 zobrazení | 19 odpovědí

Ahoj, pořídil jsem si doma akvárko a zatím v něm chovám několik karásků, ale chci víc. Chci si pořídit více druhů a to hlavně úhoře, tak bych se chtěl zeptat jesli má s tím někdo zkušenost a poradil by jak na to nejlépe? čím krmit a pod. předem díky za odpověd

Humminbird-Made in China!!!??? necteno

20.2.2011 | bene | Ostatní nádobíčko | 3.053 zobrazení | 19 odpovědí

Máte podobné zkušenosti i s Lowrence a Eagle koupených jak u nás, tak v cizině? Koupil jsem Humminbird Piranhu 180max u Tomi-Korda.cz a je Made in China, přestože se u něj uvádějí doslova-vyrobeno v USA!!! Trochu mě to překvapilo, ale snad si amíci značku a kvalitu ohlídají-doufám. Jsem na ten nápis u většiny výrobků už trochu alergický