Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

Mohu????Prosim poradte vsichni necteno

7.8.2005 | kkarlos | Dravci | 4.293 zobrazení | 18 odpovědí

nevite jestli smim chytat na dva pruty a na mrtvou rybycku na morave(nove mlyny)kdyz mi jeste neni patnact???jsem clenem MO ČRS

Jak na boleny. necteno

2.6.2005 | rybar11 | Dravci | 4.190 zobrazení | 18 odpovědí

Dnes ráno jsem byl u jedné přehrydy a z hráze jsem viděl pod sebou 10 bolenů, tak 60–90. Byli všude.

Rád bych si na tu přehradu zajel a nějakého zkusil. mám však problém, v životě jsem boleny nechytal a ani nechytil. Nevíte jaký osvědčený způsob se dá použít přesně na boleny?

PS: Pokud budete uvádět vláčecí nástrahu, uveďte prosím barvu, hnmotnost, značku a třeba i přibližnou cenu.

made in Japan? necteno

27.4.2005 | knedlik | Navijáky | 3.086 zobrazení | 18 odpovědí

Zaujimalo by ma, ake mate skusennosti s kvalitou navijakou Shimano vyrobene v Japonsku kontra vyrobene inde v Azii?

Zkoušky necteno

22.4.2005 | kapr444 | Ryby | 4.495 zobrazení | 18 odpovědí

Dnes jsem udělal rybářské zkoušky!!! Bylo zadáno 60 otázek a já jsem špatně odpověděl 3 otázky!! Na můj věk (12 let) docela dobrý ne?????3 otázky

Domácí elektrická udírna ANUKA necteno

22.4.2005 | Berta | Ryby | 17.734 zobrazení | 18 odpovědí

Na webu www. anuka. cz je nabízena malá domácí el. udírna. Vypadá to lákavě a jednoduše. Máte někdo osobní zkušenost?

hnojáčci necteno

8.4.2005 | pif | Ryby | 4.953 zobrazení | 18 odpovědí

chováte doma hnojáčky cíleně na ryby?a jakým způsobem?mě to vždycky požerou krtci a když se dá dno,tak pochcípají.

kam dojdeš s poctivost? necteno

24.2.2005 | Tomucha | Ryby | 2.909 zobrazení | 18 odpovědí

v poslední době se mi zdá, že pokud je člověk trochu slušnej nebo poctivej tak je většinou všude za vola… Co na to říkáte?jaký máte zkušenosti?Nej­častěji se stím setkávám na rybách-bohužel. Pište!!! dokáže mě znechutit když si vezmu 3 pstruhy a jdu domů a borec jich má v báglu 20 a chytá dál

Feederové špičky necteno

9.1.2005 | maze | Feeder | 4.975 zobrazení | 18 odpovědí

Nemáte náhodou někdo jasno ve značení feederových špiček. Nedávno jsem si koupil proutek od Albastaru a od prodavače jsem se o špičkách dověděl, že jedna je měkčí a druhá tvrdší (liší se barvou). O nějakých gramážích neměl ani tucha. Některé firmy je odlišují barevně (nevím jestli všechny stejně – zavedená konvence?) a některé mají stejnou barvu, ale napsané gramáže (Shimano). Také jsem u některých výrobců narazil na značení 1oz, 1/2oz, 3/4oz – co to je?

Severní Čechy necteno

6.12.2004 | Klon | Ryby | 3.733 zobrazení | 18 odpovědí

Vím že Vás to asi zajímat nebude ale chtěl jsem se touto cestou zeptat jestli někdo z Vás je ze severních čech,všichni mi připadáte od někad z jihu nebo až z moravy,a znáte vůbec vody na severu?,ryb je tady taky spoustu.

Pruty z Polska? necteno

3.12.2004 | dudu | Pruty | 4.624 zobrazení | 18 odpovědí

Viděl jste někdo, nebo si ošahal to co se vozí z Polska z tržnic za pruty? Je mi jasný, i když sem to neviděl, že to je bída, ale za ty prachy-no nekupte to. Přemýšlím o lehkým malým vláčáku pro syna. Předpokládám že ho asi tak za měsíc zlomí, tak poraďte.

Smáčci necteno

12.11.2004 | Zlinsky_lovec | Přívlač | 3.953 zobrazení | 18 odpovědí

Dříve jsem si ani nevšiml poněkud nevšední nastrahu-smáčka-o kterém jsem četl v kajmanovi a chtel jsem si vyzkoušet lov dravců právě na nej. Dnes jsem si koupil nejaké smáčky. Zajímalo by mě,jestli na to vůbec chytáte,jak se vám na ně chytá,úlovky,atd. Já bych ho napíchnul normálně na jiggovou hlavičku a bylo mi doporučeno,abych si koupil streamerový háčky a před smáčka na streamerovym hacku pověsit broček,docela me to udivilo. Napište mi názory na chytání s touto neobyčejnou,měkkou náatrahou. díky,denyg

AKCe u prutu. vrhací zátěž necteno

2.10.2004 | Frostys | Ostatní nádobíčko | 10.583 zobrazení | 18 odpovědí

Poradte začátečníkovi co to je Akce: mám akci 10–40 g na svém prutu chci se zeptat co to znamená
a pak se chci zeptat co je jako vrhací zátěž ? tím se myslí olovo pro delší hody ??? díky za odpověd

ryb. časopisy necteno

28.7.2004 | Prizrak | Ryby | 3.475 zobrazení | 18 odpovědí

Které ryb. časopisy si kupujete a proč?

Guma a trojháček necteno

28.7.2004 | Dědek | Přívlač | 3.432 zobrazení | 18 odpovědí

Jak navazujete trojháček na gumu. Z jednoháčku mi 90% ryb spadne, coľ mě uľ opravdu ątve.

jaká krabička na mouchy necteno

28.7.2004 | morpheus | Muškaření | 3.200 zobrazení | 18 odpovědí

jaká krabička je lepší na mouchy a proč? Klasická krabička ,kde jsou mušky v přihrádkách? Nebo krabička ,kam se mušky zapichují? Nebo něco jiného?

Zavináče necteno

26.7.2004 | ZabiJack | Recepty | 10.250 zobrazení | 18 odpovědí

Ahoj. Najde se na tomto fóru někdo, kdo ulovené ryby nepouští? V neděli jsem pochytal několik pěkných cejnů. (Proč mají stanovenou míru, když jsou tak přemnoženi, že kromě kuku a boilies sežerou ihned každou návnadu?) Neznáte někdo, prosím, dobrý recept na zavináče? Děkuji za rady, při komzomaci budu vděčně vzpomínat.

Chytanie na mori v Chorvatsku necteno

26.7.2004 | NefroniK | Rybaření v zahraničí | 9.537 zobrazení | 18 odpovědí

Chystam sa na dovolenku do Chorvatska a chcem tam aj chytat ryby. Neviem, ake su ceny, alebo ci sa da chytat aj zadarmo. Prosom o co najrychlejsiu odpoved. Ako je to z cenami pre deti do 15 rokov ?

Hledám návod na techniku muškaření necteno

20.6.2004 | | Muškaření | 5.735 zobrazení | 18 odpovědí | upravit

Pánové zkuste mi prosím poradit, kde najít nějaké stránky či řádky o technice muškaření? Můj způsob lovu kombinuji jak s klasickým mušákem, tak s klasickým teleskopem s bublinou. Co si myslíte že má větší úspěch? Bublina, i když tam mám úplně stejné mušky jako na mušáku!!!! S mušákem nahodím mušky od sebe tak 7 m proti proudu nebo kolmo k protějšímu břehu. Špičku prutu mám asi půl metru nad vodou. Nechávám je buď volně splávávat, nebo vedu mušky ve stejně rychlém pohybu jako když je navíjím s bublinou, kdy využívám plovoucí šnůry jako průvěs,který špičkou prutu stahuji a když se mušky dostanou po proudu pode mne, dělám tzv. osmičky, kdy mušky vedu korytem řeky z jedné strany na druhou,podle délky prutu ovšem. Na jednom místě stojím třeba půl hodiny aniž bych kalil dno. Co dělám špatně? Je to velkým průvěsem, přes který asi nepoznám záběr? Je 7 m málo a jak dlouho prohazovat okolí, kde zrovna stojím? Ruším ryby pohybem prutu? Sleduji články z tohoto webu,beru si z toho vše potřebné,ale co je mi to platné, když na bublinu téměř vždy odchytám a se stejnými muškami na mušáku někdy ani šupina? Když nic nejde,vylezu na břeh převážu ty samé muchy na teleskop s bublinou a v tom samém místě, kde jsem předtím byl, si teprve vyzkouším tah nějaké ryby! Je to tím, že záběr ryby na mušku přivázanou na bublině je razantnější díky rychlejšímu stahování bez průvěsu? Muškaření je sport,který silně prožívám a na který pořád nalézám nějaké otázky,na které si nemohu sám odpovědět. Proto taky tyto blbé otázky,které Vám budou asi pro zasmání,ale proč na bublinu odchytám a na mušák ne a přitom mám stejné muchy? Zkuste se prosím chvíli nesmát a pokud by to šlo, tak odpovězte. Jenom mi prosím nepište, abyh zůstal u bubliny a na mušák se vykašlal,když to neumím!!! Díky!!!!!!

Výstava rybaření Praha, březen 2004 necteno

2.3.2004 | HaD | Výstavy | 5.237 zobrazení | 18 odpovědí

navštívíte tuto výstavu?

Fluorocarbon nebo monofil???? necteno

27.9.2015 | Pityu | Vaše názory | 6.693 zobrazení | 17 odpovědí

Žádám rybáře o názory a zkušenosti s fluorocarbonem! Jako například používání jako kmenový vlasec namísto monofilu!