Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

16. červen necteno

14.6.2004 | Prizrak | Ryby | 3.081 zobrazení | 17 odpovědí

Tak kam a na co se chystáte na zahájenou?

plíseň necteno

10.5.2004 | Prizrak | Ryby | 7.074 zobrazení | 17 odpovědí

letos jsem si všimle větší výskyt ryb s plísní, a tak mě zajímá, jestli se tyto ryby uzdraví a jestli můžou nakazit ostatní ryby.

Nový ekonomický prut na pstruhy.-) necteno

22.3.2015 | JacobK | Pruty | 3.139 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

Ještě jedna otázka pro profíky, včera mi kolega rozšlápl Robinson Xenon Master Jig 5–15g 2,50m Zamáčkl jsem slzu, dostal 700CZK bolestného a musím koupit nový univerzál na pstruhy. Řeka-stoják. To se dost vylučuje,ale holt nemám doma moc podporu pro své koníčky.-)Ona manželka mi dokonce řekla, že když jsem dostal 700, tak ať si za to něco koupím a neotravuju.-) Tak asi budu chodit se železem, nebo tak.-)Chytám smášky s hlavičkama 2.3 gramy a to samé nymfy. Občas navážu rappalu, někdy i 10cm plovoucí jointed – to spíš na stojácích za slunečna. No a někdy bych s tím rád hodil i 13–15 gramovou plandu když je potřeba.Robinsona už asi nekoupím,protože je pravda, že odhozy lehčích nástrah nebyly nic moc.Ale přesto bych byl moc vděčný, kdyby jste mi poradili ekonomickou verzi za cca 1000–1500 a pak něco do 2 500 – to je maximum co do toho můžu dát…Tady si někdy názory tak protiřečí, že nevím. Jeden řekne DRAGONY bomba, druhej mě to po týdnu prasklo. No a to bych doma byl za v..la. Díky za pomoc, i bych koupil něco staršího, kdyby to bylo na můj účel vhodné!!

Plná povolenka necteno

18.3.2015 | rybato | Vaše názory | 4.973 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

Zdravim, mám otázku konkrétně na povolenku. Co by měl rybář udělat kdyby si zaplnil povolenku dřív než po jejím ukončení?? Děkuji za odpovědi

úplný začátečník necteno

26.1.2015 | LaurS | Ostatní nádobíčko | 3.337 zobrazení | 16 odpovědí

Zdravím! Jsem úplný začátečník, nic o rybaření nevím. Mám doma tenhle prut: Awa-Shima Exel Primer Match 3,90m a chci začít rybařit :) Co byste poradili úplnému začátečníkovi? Co si mám koupit dál? Prosím konkrétní odkazy na internetové stránky, kde danou věc objednám. Díky!

Co s sebou na rybářskou výpravu? necteno

22.8.2014 | carpium | Kaprařina | 4.939 zobrazení | 16 odpovědí

Pokaždé když vyrážím alespon na 24 hodin k vodě, zjišťuji co jsem zapomněl, rozhodl jsem si tady napsat veřejný seznam, bez čeho se u vody neobejdu. http://www.carpium.cz/…kou-vypravu/ Jak vypadá Váš seznam??

Chytil kapří dobrota necteno

11.5.2014 | kamos007 | Kaprařina | 4.541 zobrazení | 16 odpovědí

Chytil kapří dobrotaZdravím, jaké máte zkušenosti s těmito extrudovanými kuličkami zn. Chytil, já mám 2 příchutě a v životě jsem na to nevytáhl rybu, kamarád je má taky a taky říkal že na ně nikdy nic nechytil, jaké máte zkušenosti vy?

Hádej, hádej hadači... necteno

20.3.2013 | vendys-vt | Domácí revíry | 5.445 zobrazení | 16 odpovědí

Hádej, hádej hadači…Tak tedy, kde tahle fotografie vznikla a kdo je na ní vyfotografovaný??? P.S. A napište i o tom revíru, budu jen rád. Začal jsem tam před mnoha lety svou rybářskou dráhu.

Použití krmení pro rybičky pro výrobu těst,.... necteno

30.1.2013 | kamos007 | Tipy & triky | 3.737 zobrazení | 16 odpovědí

Použití krmení pro rybičky pro výrobu těst,…Zdravím, napadlo mě že bych letos zkusil vyrobit těsto na ryby, do kterého bych přidal krmení pro rybičky. Máte někdo s tím nějaké zkušenosti nebo nějaké postřehy děkuji.

Rapala Clackin Minnow necteno

19.10.2012 | henny | Přívlač | 6.235 zobrazení | 16 odpovědí

Včera jsem si zakoupil tento wobler Rapala Clackin Minnow 09 S Protože mě hrozně zaujal a chci ho vyzkoušet. A zajímá mě jestli ho někdo máte. Jestli ano tak jak se vám na něj daří co na něj máte ulovené. A popřípadě jak ho tahat aby na něj dravci utočily ;) Díky za odpovědi. Na internetu nic nebylo

Jeremy Wade - River monsters necteno

16.10.2012 | -tom- | Vaše názory | 3.628 zobrazení | 16 odpovědí

Zajímalo by mne, jakej máte názor na tuhle dokumentární sérii, našli jste tam třeba nějaký faktický nesmysly? Osobně ho poměrně dost „žeru“, přijde mi, že si na nic nehraje a je tam plno úžasných záběrů (třeba když mu medvěd ukradne lososa ještě přímo z prutu :D) A informace tam jsou leckdy dost šokující, třeba výsledky pokusu, jak velká ryba by stačila k utopení dospělýho člověka ve vodě – tuším cca. 80cm a sebelepší plavec by neměl šanci – srovnejte s „naším“ Mistrem, kterej i z vody zdolává 200cm čudly jako nic (ostatně v tomhle seriálu je spousta vodítek k tomu, že je Vágner lhář a dělá z lidí blbce). Nebo, zrovna teď jsem tenhle díl dokoukal, že pytlák dostane jen za kaviár z Vyzy velký tolik, kolik by si vydělal chytáním lososů za 3,5 roku…

Vážně se mi tenhle seriál líbí, takže jestli ho někdo neznáte, doporučuju. Trochu mě zarazilo, že tu nemá téma :-)

rocny vykaz o ulovkoch a nasledne vysadzovanie ryb necteno

17.9.2012 | lunimus | Vaše názory | 6.129 zobrazení | 16 odpovědí

Mam jednu otazku: Akym sposobom funguje vysadzovanie ryb do riek a rybnikov? resp. ked odovzdam na konci roka rybarsky listok, predpokladam, ze rybarsky zväz vyhodnoti, ze tu sa z vody zobralo X kaprov, Y stuk a Z inych ryb, tak v principe tam asi podobny pocet vysadi (resp. mala by vysadit) nazad … alebo sa mylim?

Je niekde v tychto vzorcoch zapocitane, kolko ryb si odnesu pytliaci, pripadne nieco ich tam zozerie?

Poviem, o co sa mi teraz jedna … Ci by nebolo fajn, aby si aj rybari, ktory vela ryb pustaju nezapisali v priebehu roka par fiktivnych ulovkov na ktore maju zakonny narok.

Na jednej strane by sa tak sice mozno dosiahlo, ze ryby v danej oblasti budu mat ine druhove zlozenie, nez je optimum, na strane druhej sa ryby i tak rychlo vyberu a stav sa dostane do normalnych cisel …

Aky je na to vas nazor?

Nezväzové vody. necteno

8.8.2012 | slunce3 | Legislativa | 10.478 zobrazení | 16 odpovědí

Ahojte mám otázku. Ako je to s vodami, kt. nie sú revírom a nikto ich nespravuje. Može sa na nich chytať alebo nie? Ďakujem.

Oprava sumcového multiplikátoru necteno

23.7.2012 | Herink | Navijáky | 3.148 zobrazení | 16 odpovědí

Ahoj, potřebuji poradit ohledně opravy sumcového multiplikátoru. Při opakovaném nahazovaní multiplikátoru (s řadičem) se klička začala protáčet i zpětným chodem. Neměl někdo z vás podobný problém? Ocenil rady jak se takoví multík opravuje nebo zaslání nějaké stránky s obrázky jak rozebraný multík vypadá. Předem děkuji za odpovědi

Zkušenosti s batohy od fi. Hodonský ? necteno

12.7.2012 | Don | Ostatní nádobíčko | 4.663 zobrazení | 16 odpovědí

Zdravím. Vybírám si batoh od téhle firmy a padlo mi jich do oka hned několik. Angler 51L, SHARK 55L, FISHERMAN 57L a SPECIAL 57L. Odkaz na batohy zde: http://www.rucksack.cz/shop/index.php?… . Podle obrázku toho moc poznat nejde a připadá mi to všechno skoro stejné. Byl bych rád, kdyby sem napsal nějaký vlastník jednoho z těchto batohů nebo někdo, kdo se vyzná. Děkuji

Prut Robinson na sumcovláčku necteno

20.6.2012 | nastatka | Sumcařina | 4.675 zobrazení | 16 odpovědí

Ahoj Zaujal mě na webu tenhle prut http://www.pro-rybareni.cz/…eatrout-270/ Píše se tam,že je oblíben u Labských sumcovláčkařů. Máte s ním někdo nějakou zkušenost?Vydrží opravdu náhozy s těžšími woblery a gumami? Díky za vaše postřehy.

FEEDER VS. PLAVANÁ necteno

5.5.2012 | alexdelpiero | Vaše názory | 10.733 zobrazení | 16 odpovědí

tak mě tak napadá porovnat tyto dvě techniky lovu která se vám zdá úspěšnější? Mě rozhodně plavaná i když ryby nejdou vždy touhle technikou nějakou rybu vykouzlím.. Myslím, že hlavně v řekách dokáže plavaná nabídnout nástrahu přirozeněji než feeder..

Nevíte někdo o co jde? necteno

6.3.2012 | pemalda | Vaše názory | 26.510 zobrazení | 16 odpovědí

Zdravim,dnes sem byl chvíli zkusit plavačku,povedlo se asi 10 tloušťů,ale jeden byl jinej.Měl po celém těle černozelené skvrny ohraničené žlutě.Největší měl na hlavě a nejvíc jich bylo na ploutvých a ocasu.Zajímá mě o co jde,jestli je to nějaký parazit či co?Skvrny nebyly vystouplé ani nijak nemokvali.Udělal sem 2 fota mobilem sice velmi bídné,ale něco na nich vidět je.

Do kdy se loví dravci? necteno

28.12.2011 | kovanda | Dravci | 29.665 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

dobrý den dělám si povolenku a zajímalo by mě do kdy se loví dravci? děkuji za odpověd.

Prosím o pomoc necteno

11.10.2011 | Rybímuž | Domácí revíry | 23.330 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

Dobrý den, mám takový problém. Doma sem si vykopal rybník krumpáčem a stále mi utíká voda, vubec se nechce držet. Co stím mám prosím dělat? Před měsícem sem tam vypustil 86 cm kapra, nějakou tu štičku a všechny chcíply, protože voda někam odtetkla a zrovna svítilo sluníčko.Jinak všem rybářům hodně úspěchů, já se osobně těším až rybníky zamrznou a budu moc bruslit.

Děkuji za odpověd a přeju mnoho záběrů do dalších alespon 10 let.