Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
KOLIK?
11.6.2006 | kukurice | Kaprařina | 2.027 zobrazení | 16 odpovědí
Prosím poraďte když je povolen 40ks kapra a je tam víc revíru pod jedním číslem platíto celkem nebo na jednom, když budou tři revíry tak se smí chytit 120 kapru nebo ne???Děkuju
Pravidla pískovny va Veselí nad Lužnicí.
31.5.2006 | fila | Domácí revíry | 7.698 zobrazení | 16 odpovědí
Letos tam jedeme na zahájeni, ale myslim, že se tam nesmí stanovat.Nechce se mi na 4 hodiny stěhovat jinam.Můžu dostat pokutu?Jak to řešíte vy?Dík za info.
Silony - jejich skutečná síla a pevnost
25.5.2006 | regulus | Ostatní nádobíčko | 5.888 zobrazení | 16 odpovědí
Koupil jsem si, zdůvodů rychlé potřeby, vlasec firmy ESOX RAPTOR HI-TECH 0,16 mm, přestože od určité doby používám vlasce SPOMA, ale to není důležité. Na tomto vlasci mě zarazilo, že mi připadal silnější, než bylo uvedeno. Půjčil jsem si tedy od jednoho známého mikrometr a digitální šupleru, a nestačil jsem se divit. Na asi 5m náhodného vzorku, jsem udělal asi 30 měření a nejmenší průměr byl 0,181mm a největší 0213mm. Nelenil jsem a změřil i vlasce SPOMA FLUOROCARBON, které používám, tedy ty menší průměry, konkrétně 0,12, 0,14, 0,16, 0,18 a 0,20, zde však na opět asi 5-ti metrovém náhodném vzorku byla odchylka do 0,01. Menší průměr než bylo uvedeno, žádný vlasec neměl. Připadá mi na vlasci 0,16mm odchylka od uvedené síly o víc jak 0,07 mm poměrně hodně, je to téměř o 50% víc než výrobce udává. Zajímalo by mne jak jsou na tom vlasce, které používáte vy. Asi by bylo taky zajímavé vyzkoušet, kolik vydrží na pevnost, oproti tomu co výrobce udává.
Teplé dipování gum
18.4.2006 | dudu | Přívlač | 3.146 zobrazení | 16 odpovědí
Chtěl bych tímto varovat ostatní před možným zničením vláčecích nástrah. Někde na tomto vortále je návod ne dipování gum. Již vícekrát jsem to zdárně praktikoval, až dnes jsem narazil. Koupil jsem mimo jiné jeden druh twisterů, který se mi rozvařil, i když se vařil s jinými, které byly v pořádku. Doporučuji proto nejdřív každý druh gum vyzkoušet, aby jste nedopadli jako já:-(
Co už jste byli provětrat Feeder?
3.4.2006 | Mal | Ryby | 1.980 zobrazení | 16 odpovědí
Já jsem byl dneska na rybníčku, sotva tam roztál let. Ze začátku jsem chytal plotice a nakonec malé kapříky. Bylo to super.
Vhodny clun na zavazeni???
17.3.2006 | slimak | Sumcařina | 3.917 zobrazení | 16 odpovědí
Poradi nekdo s vyberem vhodneho clunu (nafukovaci?,plast.?)na zavazeni popripade vabnicku?Takovy ktery se da snadno prevazet autem…diky.
Hostanka na Slovensko
16.3.2006 | Ciffik | Rybaření v zahraničí | 7.729 zobrazení | 16 odpovědí
Chtel bych se zeptat jak si mohu vyridit na slovensku hostenku a kolik to tak asi stoji…presneji jedu na jizni slovensko a potreboval bych hostenku asi na tyden…+ jak dlouho trva takove vyrizeni hostenky…pprosim poradte
Úspěšnost vláčení s proudem a proti proudu
24.2.2006 | rak | Přívlač | 3.699 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím, jakou procentuelní úspěšnost (přibližně) máte při vláčení malých rotaček a woblerů s proudem a proti němu, případně klmo na proud na pstruhovce. Zvlášt by mě zajímaly vody pod silným ryb. tlakem Olše,Bečva atd. Díky.
Autorská práva
11.2.2006 | mirmen | Legislativa | 2.363 zobrazení | 16 odpovědí
Nemáte někdo povědomí o tom, jak dlouho jsou chráněna autorská práva u tiskovin ( časopisů, knih)?? Zda existuje nějaká hranice ( 50–70 let), po jejímž uplynutí lze s textem volně nakládat ( například ho vkládat do internetových diskuzí aj.)?? Souvisí to s rybařinou, objevil jsem pár takřka zapomenutých zajímavostí v rybářských časopisech ( a knihách )z let cca 1900–1950, ale nechci to dávat na net dřív než se dozvím, zda je to legální :-)
NAJ VLASEC
10.2.2006 | obor | Přívlač | 2.048 zobrazení | 16 odpovědí
Aký je Váš NAJ vlasec pri používaní rotačiek?
Revír v lese nebo chatové oblasti
9.2.2006 | vlavis | Ryby | 2.780 zobrazení | 16 odpovědí
Zajímalo by mě, jak řešíte přístup k vodě, pokud je tato v lese. Zda riskujete pokutu za vjezd do lesa, nebo takovou část revíru radši oželíte. A to samé pokud je to v uzavřené chtové oblasti.
Shimano Technium DF
28.1.2006 | Pytel | Dravci | 3.147 zobrazení | 16 odpovědí
Zajímalo by mně jestli má někdo zkušenosti s tímto vláčekem ???? A to s modelem Technium Diaflash spinning 270 M 10–30g. chci ho používat na lehkou a střední přívlač!Předem dík za názory a zkušenosti!
Který ,,styl" rybaření je nejrozšířenější?
25.1.2006 | Gagi | Ryby | 2.420 zobrazení | 16 odpovědí
Který ,,styl" rybaření je podle Vás nejrozšířenější? Že je nejvíc bobkařů se asi shodnem, podle mého pak následují vláčkaři a dohání je feeder. Ještě je dost plavačkářů a až za nimi následují kapraři, sumcaři a muškaři. Nebo je to jinak ?
tip na vlačák 1-10g, 270-300 cm,
6.1.2006 | rak | Přívlač | 3.701 zobrazení | 16 odpovědí
Zdravím,jaký je podle Vaší zkušenosti dobrý vlačák 1–10g max. 15g, 270–300 cm,do 3000Kč nejlépe A,B akce. Jde mi o to, abych lépe cítitil rotovat dvjnulky nebo miniwoblery. Nejjemnější co mám je Konger – killer,5–25g a na ty malé to moc není. Dík za radu.
MUŠKAŘENÍ NA ŘASU
3.1.2006 | svaca | Muškaření | 2.731 zobrazení | 16 odpovědí
zdravim mam otazecku myslite ze kdybych sel na MP pod jez kde je hafo plotic a tak ktery berou rasu snad po kilech jestli by misto nymfy sla dat rasa?bo na splavek to funguje!pres zim tak vymejsim:)dikes
Poradte mi naviják
19.12.2005 | Poperr | Přívlač | 2.340 zobrazení | 16 odpovědí
Kupuju naviják je dobry:Vzhledove dobry, Sema x-force-zadni brzda,4 ložiska,vyvazena klicka,354g a 498kč
Sumec - pletenka Dyneema Cat od Vágnera
2.12.2005 | xycht | Sumcařina | 4.164 zobrazení | 16 odpovědí
Máte někdo zkušenosti se šňůrou Dyneema Cat od Vágnera? Podle údajů v obchodě má průměr 0.50mm – 70kg (bílá barva). Díky
Nejpoužívanější hmotnost jigů
28.11.2005 | dudu | Přívlač | 2.380 zobrazení | 16 odpovědí
Jakých jigů máte asi tak největší spotřebu? Já odhadem na Ps tak 70% 1,5g, zbytek 1 a 2 g. Na MPs 70% 4g, 10% 2g, 10% 6g, zbytek větší.
Naviják na matchovej prut
26.11.2005 | | Navijáky | 3.110 zobrazení | 16 odpovědí | upravit
Jen žádám o radu. Na matchku o délce 3,9 m je lepší naviják velikosti 20 nebo 30?Je mi jasný,že to je v ruce,ale chci slišet vaše názory. Nemám stim zkušenosti. Děkuji.
Jak na štiku????
17.11.2005 | klacek44 | Dravci | 5.902 zobrazení | 16 odpovědí
Jsem začátečník vláčkař . A vůbec nevim na co ty potvory štiky jdou. nemate nakou svoji oblibenou nastrahu??nebo zpusob(např. nechat víc spadnout ke dnu apod.). Díky za všechny rady. klacek44