Chytej.cz

Diskuzní fórum

témata seřazena podle množství odpovědí

Založit nové fórum.

vyhledává se jen v názvu a popisu fóra

II. rybář. soutěž necteno

13.11.2005 | Robur | Ryby | 2.746 zobrazení | 16 odpovědí

Jiris mě inspiroval, takže co se mně dneska stalo, když jsem jel vláčet na 60 km. vzdálené Dalešice. Rovněž nabízím deset mušek, a to i s mucholapkou.

Počet dílů mušáků necteno

1.11.2005 | zedus | Pruty | 2.784 zobrazení | 16 odpovědí

Vybírám si nový prut a jak už to tak bývá, nějak se nemůžu trefit to požadované délky atd… nejraději bych šel do trojdílu, ale je k mání i dost prutů a blanků s díly 4 i více, zajímají mě vaše zkušenosti a názory, neovlivňuje to akci? Co myslíte?

Multiplikator necteno

30.10.2005 | R3F13X | Přívlač | 2.866 zobrazení | 16 odpovědí

Cau chtel bych se zeptat jak se hazi s multiplikato­rem,vim ze ho vsichni na privlac vychvalujou a ja ho dostal darkem a nemuzu s nim poradne nahodit. Diky za odpovedi

Ryba nebo vázka?? necteno

16.10.2005 | Libor | chytej.cz | 4.968 zobrazení | 16 odpovědí

Ahoj všichni, stává se vám že při vláčce přijdete o velkou rybu, která se ze začátku chová jako těžká vázka??

Balaton - Maďarsko povolenka. necteno

27.6.2005 | Richard | Domácí revíry | 11.376 zobrazení | 16 odpovědí

Tento rok budu trávit dovolenou v Maďarsku na Balatonu. Potřebuji informace o prodeji povolenek, jejich cenách a případných odlišnostech v rybářském řádu ( doby lovu a pod). Dík za info.

Zpracovávání trofejní ryb. necteno

13.6.2005 | Candatar | Ryby | 2.142 zobrazení | 16 odpovědí

Potřeboval bych poradit, jak kulinářsky zpracovat trofejní kusy ryb. Ty 98 čky kapři, a  metroví candáti už mi moc nechutnaj. Je to strašně tučné maso. Ale pustit to zpět je přece škoda, je to přecijen kus pěknýho masa. Myslíte, že by bylo dobré uzení?

Lov úhoře na feeder necteno

8.6.2005 | TH | Ostatní ryby | 6.067 zobrazení | 16 odpovědí

Většina rybářů, které znám loví úhoře na číhátko s velkým provisem aby se měl čas „vypást“ a rozjet. Loví je někdo na feeder ? a jak ? Maximálně povolená brzda ? Postavení prutů s menším odporem vlasce ? (ne kolmice vlasec-prut) Zasekávat dříve nebo čekat na rozjezd ? Menší háček ? Prozraďte zkušenosti !

Nosnost feederu? necteno

12.5.2005 | rybar11 | Feeder | 3.428 zobrazení | 16 odpovědí

Koupil jsem si feeder medium mikado do 90 g.

Byl jsem včera na rybách a s nejemnější špicí jsem chytal s krmítkem 15g + šrot.

Chytal jsem ve svahu a bylo mokro, takže jsem musel zvedat ulovené ryby prutem.

Nemůžu tu nejjemnější špicu zlomit, nebo je to taká guma, že to vydrží (to krmidlo i to zvedání úlovků).

Předem děkuji za odpověď, jsem feederovy analfabet.

Extra levné pruty necteno

24.3.2005 | Zlinsky_lovec | Pruty | 4.812 zobrazení | 16 odpovědí

Lidi,teď se ke mě dostala z tajných zdrojů zpráva, že se prý v Třebíči budou na nějakém výprodeji prodávat pruty za 25Kč. Co by jste od takového prutu čekali a myslíte si, že je to vůbec možné? Ne,že bych chtěl do toho jít, to teda ne, ale kdosi mi říkal,že to budou kvalitní pruty. Prosil bych vaše názory. Děkuji

Hmyz necteno

8.3.2005 | toulovec | Muškaření | 3.170 zobrazení | 16 odpovědí

Jelikož jsem byl poprávu osočen že prd vím o hmyzu, doufám si Vás poprosit o kontakty na WWW stránek zabývajících se hmyzem, kde bych mohl načerpat nějaké fotečky, obrázky, ..... jsem člověk línej a nechce se mi hledat, radši poprosím Vás -díky

Hněvkovice necteno

7.2.2005 | BigMike | Domácí revíry | 7.135 zobrazení | 16 odpovědí

Máte někdo nějaké zkušenosti z přehrady Hněvkovice? Především okouni, candáti a jiní dravečci? Jak to vypadá se sumcema? Kde jaká hloubka a pod?

Rybárské bivaky necteno

27.1.2005 | | Ostatní nádobíčko | 4.517 zobrazení | 16 odpovědí

Doteraz som na rybách používal dáždnik s prehodzovou plachtou. Chcem vyskúšať nejaký bivak,ktorý sa ľahko a rýchlo skladá,má odopínaciu podlážku,je pre dve osoby a nezaberie veľa miesta v aute. Napíšte mi typ,výhody a nedostatky u konkrétneho typu.Ďakujem.

nádoba pro uchování nástražních ryb necteno

25.1.2005 | rybar11 | Ostatní nádobíčko | 7.450 zobrazení | 16 odpovědí

Potřebuju nádobu z plastu. Tak 100cm širokou 50cm vysokou a 120 cm dlouhou. Minulý rok jsem mněl nástražní karásky (30–32 cm) ve vaně. Letos to mám však zakázané… Nevíte o něčem?

!!!Kapr!!! necteno

7.1.2005 | Rico | Kaprařina | 3.741 zobrazení | 16 odpovědí

Chce se zeptat co ted v tohle mrazivem období platí na kapry… konkrétně na rybníku o rozloze 2,5ha hloubka az do 40m… mozna i víc (zatopena propadlá šachta). samé bahno… ale rybicky jsou tam krasny. tak bych se chtel zeptat co na ne ted použít??? (jak styl chytání, tak návnady a krmení). Díky za rady…

Znáte říčku Dřevnici? necteno

13.11.2004 | Zlinsky_lovec | Domácí revíry | 4.987 zobrazení | 16 odpovědí

Tato malebná říčka protéká Zlínem a táhne se přes Otrokovice do Moravy. Přívlač na ní je báječná. Dají se tu chytit parmy 65 cm,okouni 45cm,jelci nad 55cm a taky tu jsou krásní okounci. Jediné,co je tu štěstí chytit,je štika nebo candát. Tato řeka má asi 15km a sadili jsem jen do 10 štik a ty už jsou stejně vychytaný jednoho mírovyho candata za rok tu mám. Ale přesto je to můj nej revír!A jaký máte vy?

Nejraději bych zlámal prut - aneb jak jsem nachytil necteno

31.10.2004 | morpheus | Dravci | 2.938 zobrazení | 16 odpovědí

Né né ,neděste se, ty za to nemohou. měl bych si nafackovat, je to rukama. Celou dobu co rybařím čekám na zubatou metrovku. Dokonce jsem to nedávno psal v nějakým příspěvku. Teď jsem nějakou dobu měl rybářský půst. Pracovní starosti,zažizování a stěhování nové dílny atd. A dnes mi to prostě nedalo a musel jsem ráno aspoň na chvilku vypadnout. Počasí na ně jak vyšitý , žluťoučký listy se spouštějí na vodu a oznamují tím ,že štičí sezona je v plném proudu. No prostě přišel jsem k vodě ,na sadil 7cm plandu a začal česat vodu. za hodinu lovu, přišla jedna 50ka (nástrah jsem vystřídal cca 10). Ale pokaždé za nimi přijeli okouní miminka. Tak jsem si řekl že si aspoň zachytám. Vyměnil jsem cívku s návinem monofilu o síle 0,14. navázal twistříka a bičoval dál. Během půl hoďky ,cca 15 okounků a jeden tloušť 40. A já byl spokojen a chtěl jsem už balit. Ale znáte to ,ještě jeden nához. Ještě poslední. No ještě jednou a jdu. Ale teď už fakt poslední. no v tom to přišlo. rána do streamra ,jako z děla. bzukot navijáku a půl cívky v prd. li. Vypadalo to jako bych zapřáhl ruskou ponorku. Po chvilce, jsem podle výpadů ryby usoudil ,že jde o štiku. Ale to jsem ji ještě ani neviděl. Než jsem ji dostal ke břehu tak jsem ji vodil 20minut (no spíš vodila ona mě)a pak jsem ji teprve spatřil nádhera ,neskutečnej skvost. Následoval výpad a přetahování o každej centimetr vlasce. Ale dělala si co chtěla. Navinul jsem metr ,a ona odpověděla pětimetrovou jízdou. Byl jsem ve výhodě, byla to voda bez vázek a překážek,tak že jsem si mohl dovolit jí povolit. Srdce mi bušilo jak písty v Harley. A já si byl jistej že jde ven. Po dalších 15 ti minutách byla opět u břehu a já jí opět spatřil. Oči mi museli svítit jak světýlka na vánočním stromku, prostě nepopsatelný zážitek. Ale následoval další výpad cca 10–15metrů a dalších 15 minut boje............ ona si myslela že o život, nedivím se jí, neznala mě. Kdyby jo tak asi připlave ke břehu sama ,nechá se vyfotit a maže spátky(už z toho blbnu). Po třetí u břehu a přišla moje školácká chyba. Pěkně byla seknutá za pysk a já ji nechal otočit. můj monofilek 0,14 přejel přez skalpely v její tlamě se zvukem „tonnkkkkk“ a krásně zbarvená ponorka zmyzela v hlubinách. A já? Já tam stál s otevřenou hubou a chtělo se mi brečet. měla přez metr, a troufám si tvrdit, že ke 120ti. Ale o tom teď můžu jen spekulovat.

Těm co to dočetli až sem, se omlouvám za zmatený výklad mého ranního zážitku. Ale musel jsem se někde vykecat. Doma mi řeknou jenom „hm dobrý“ ,nemají pro to pochopení ,to pochopí jenom rybář. No nic musím jít něco dělat ,abych přišel na jiný myšlenky

Wolframové lanko? necteno

26.10.2004 | Ciffik | Ostatní nádobíčko | 6.957 zobrazení | 16 odpovědí

žhavou novinkou na českém trhu je wolframové lanko,které by podle všeho mělo nahradit lanko normální(ocelové). Chtěl bych se zeptat,nebo spíš slyšet váš názor na tuto ,,zatím pro mě neznámou" . Zkoušel to někdo?Jaké s tím máte zkušenosti? (osobně jsem to viděl a připadá mi to moc tenké,působí to na mě nedůvěřivě)

Polarizační brýle necteno

19.8.2004 | HaD | Ostatní nádobíčko | 6.614 zobrazení | 16 odpovědí

Používáte polarizační brýle? Jaké a jaké s nimi máte zkušenosti. Pro neznalé ukazuji efekt (foceno s a bez polarizačního filtru). Bez polarizačního filtru:
S polarizačním filtrem:

Tak už začnem ne? necteno

2.3.2004 | pupak | Muškaření | 5.189 zobrazení | 16 odpovědí

Tak mouchaři koukejte začít ať to frčí, a můžem něco zplknout

Chvojnice vyjmuta ze svaz. revírů necteno

6.6.2017 | milhom | Vaše názory | 3.787 zobrazení | 15 odpovědí

Ahoj. V prosinci 2016 jsem tam byl ještě chytat a fakt krásnej revír. Bylo to nedávno vybagrováno a zarybněno opravdu kvalitně… a ejhle už je to vyjmuto se svazovích revírů a všude cedule zákaz rybolovu – na zvláštní povolenku. Když sem se dal do řeči s místním, bylo mě řečeno že to koupil nějakej fotbalista nebo hohejista a má z toho kšeft. Celkem mě mrzí že takto krásná voda byla takto zneužita. Lokalita je: 49.2140544N, 16.2347239E Jaký máte na tohle názor? Popřípadě nějaké zkušenosti s chytáním na téhle vodě v současnosti?