Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Sázava & Vysočina
14.7.2005 | HAT | Domácí revíry | 3.694 zobrazení | 15 odpovědí
Téma ohledně vyměňování zkušeností na řece Sázavě
Chytáte v letních horkách? Co a na co?
24.6.2005 | efendi | Ryby | 3.536 zobrazení | 15 odpovědí
Chytáte někdo v těchto letních pařácích, např. přes poledne? Co se dá chytit kromě úpalu? Na co se popřípadě chytá a co na vedra říkají dravci?
Přístup k vodě
24.5.2005 | Jerk | Legislativa | 3.304 zobrazení | 15 odpovědí
V poslední době mám špatné zkušenosti z přístupu k potokům a řekám. Ohradníky a ploty jsou až k vodě a majitelé pozemků zakazují vstup na pobřežní pozemky!V popisu revíru není žádné omezení. Jak se mohu bránit?Čím mohu argumentovat?
Vláčka...
17.5.2005 | Rico | Domácí revíry | 2.723 zobrazení | 15 odpovědí
Kde, u jaké řeky by jste doporučili dovolenou aby tam byly super podmínky na přívlač díky…
rozpoznání záběru na feederu
14.5.2005 | efendi | Feeder | 3.465 zobrazení | 15 odpovědí
Zdravím, dnes jsem poprvé vyrazil na ryby s feederem. Foukal dost silně vítr a špička se mi trochu třásla. Poraďte kdy mám sekat, (i za bezvětří). Stačí když se špička zachvěje, nebo mám čekat na větší ohnutí. Chytil jsem dva cejny, ale ty se lapli sami, já je jen vytáhl. Asi to bude chtít sekat a sekat, až se to naučím poznávat.
Jaký dárek
20.4.2005 | jiris | Ryby | 3.078 zobrazení | 15 odpovědí
Zajímalo by mne, jaký dárek byste koupili rybari, ktery chyta kapry s teleskopy a krmitky. Cokoliv co se tyka rybariny a vyuzil by to do 3000,–
Prút na strednú prívlač
30.3.2005 | RASTOK | Pruty | 3.684 zobrazení | 15 odpovědí
Aký prút by ste mi poradili ? Prívlač woblerov a gúm od 8–13 cm, mal by mať akciu niečo medzi A-B, 3 metre, krátku cca 50 cm štíhlu korkovú rukoväť, cenove do 5000,–Sk
REDINGTON RF
7.3.2005 | MichalB | Muškaření | 2.833 zobrazení | 15 odpovědí
Panove, chci si koupit novy musak.. Prevazne budu chytat na streamry a kratkou nymfu, proto jsem se rozhodl pro Redington RF, 9ft, AFTMA 5/6… Na trhu je nepreberne mnozstvi snur a nevim, kterou vybrat… Chci plovouci i potapivou.. Poradi nekdu snuru, ktera by mu slusela? Diky Michal
Křetínka
22.2.2005 | Zlinsky_lovec | Domácí revíry | 4.938 zobrazení | 15 odpovědí
Slysel jsem,ze se na teto prehrade vyborne lovi stiky a okouni,a tak jsem premluvil dedu a babicku,se kteryma jezdim kazdy rok nekam na ryby(letos to byli Nove Mlyny,pred tim trikrat vranov),abychom vyzkouseli tuto prehradu,ale pod podminkou,ze budu muset sehnat nejaky ubytovani u teto prehrady,ale porad nic nemuzu najit. neporadite mi prosim nekdo?Predem diky,denyg
Chytáte v zimě?
17.2.2005 | file | Ryby | 2.782 zobrazení | 15 odpovědí
Cílem tématu by měl být hrubý průřez zimní aktivitou.
- Ano/Ne
- Co
- Jak
- Jak často
- S jakým výsledkem
Kdo tomu rozumí poradí!
3.11.2004 | DEATH | Muškaření | 2.429 zobrazení | 15 odpovědí
Chtěl bych muškařit,avšak sem odrazován okolím,kvůli ceně vybavení a nedobrým podmínkám na blízkých revírech..... Podmínky zas tak hrozné nejsou,spíš by mě zajímalo,do kolika tisíc se vejdu se základní výbavou??? Mušky neberte v potaz,ty kamarád váže za 2 neb 3 koruny jednu..... !!!!!!!DÍKY ZA ODPOVĚĎ!!!!!! DEATH
FLUO-neFLUO
28.10.2004 | playboy007 | Přívlač | 2.675 zobrazení | 15 odpovědí
chci slyšet vaše názory na používání resp. nepoužívání fluo-silonů při vláčce. zkušenosti,argumenty… [ Upraveno playboy007 dne 2004–10–28 v 12:57 ]
Vše o labi
29.9.2004 | morpheus | Domácí revíry | 3.340 zobrazení | 15 odpovědí
Prosím všechny zasvěcené ,zajímá mne úsek Labe mezi Ústím a Litoměřicemi + – 5km. Zajímá mne každý postřeh. Kam na kapra? Kam na vláčku? Kam s mouchou? Kam na parmy? kam na candoše? Kde je mrtvo? tlak rybářů (nemyslím krevní ,ale návštěvnost ? Atd. Prostě zajímá mne každej centimetr tohoto úseku. Chtěl bych si rozšířit pole působnosti. Předem díky za každou radu či postřeh.
Lov sumců se zvukovými splávky
3.9.2004 | xycht | Sumcařina | 4.696 zobrazení | 15 odpovědí
Letos jsem se začal věnovat lovu sumců (loni náhodné úlovky 90–105cm) a mám dotaz. Chytám na trhací bojku a chci se zeptat jestli je velký rozdíl když jako plovák použiju zvukovou kačenu nebo obyčejnou. Ptám se proto,že muj bratránek chytá zhruba ve stejných místech a on záběry má a já ne On má zvukovou kačenu , já obyčejnou. Tak mne napadlo jestli to,že v tý kačeně chrastí může ovlivnit četnost záběrů. Díky za odpověď
Udica do člna
14.8.2004 | doktor | Pruty | 2.851 zobrazení | 15 odpovědí
Akú by ste odporúčali dĺžku udice na chytanie sumcov z člna pomocou vábničky? 275, 300cm? Ďakujem
Vyprošťovač uvízlých nástrah
6.8.2004 | | Ostatní nádobíčko | 4.731 zobrazení | 15 odpovědí | upravit
Jaryn tady vyhodil nějaké písmenka,která se týkají VYPROŠŤOVAČE uvízlých nástrah. Chodím na ryby několikátý rok,ale toto jsem ještě nikdy nikde neviděl. Buď jsem slepý,nebo se neumím dívat okolo sebe. Máte s tím někdo zkušenosti a kolik popř. stojí taková sranda? Vyplatí se?
uzel
23.6.2004 | Prizrak | Přívlač | 4.049 zobrazení | 15 odpovědí
Poraďte mi nějakej uzel (volný), se kterým máte dobrý zkušenosti. Já používám od rapaly, ale když ho utáhnu tak hodně praská. Silon používám 0,18 mm, avšak při větší tloušťce nebo šňůře je to OK. Jsem levej nebo jsem stvořil nějakýho mutanta? P. S. Ten uzel nějakej, kterej bych si zapamatoval!!
nástrahy
24.3.2004 | rarach | Přívlač | 4.205 zobrazení | 15 odpovědí
Věříte více nástrahám domácí provenience nebo zahraniční? Nebo snad dokonce vlastním? A o kolik procent se zvyšuje šance na úlovek vírou v onu nástrahu? Něco jako, jo tohle je tutovka na to uřčitě něco lapnu a ono nic, dáte jí tam příště? Nebo se trefíte rybám do chuti a Vaše tutovka lahodící oku zachutná i rybám dáte jí tam příště hned nebo budete zkoušet a tuhle si dáte jako poslední záchranu?Já jsem takhle přestal věřit woblerům, ačkoliv jsou to mnohdy umělecké výtvory,skutečně krásné od jisté doby jim nevěřím. Co vy na to?
Jelec tloušť - Jak na něj?
1.8.2017 | AnyBeast | Dravci | 5.127 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravim rybáři, chtěl bych vědět Vaše názory a zkušenosti. Nedávno jsem začal chodit na řeku (hloubka max 1,5–2m) a zjistil jsem, že tam je ve velkém množství se vyskytující tloušť. Ovšem jak ho reálně chytit, na to jsem doposud nepřišel. Měl jsem tu čest chytit jen jednoho z celého týdne (každý den jsem chodil chytat) a to opravdu neni moc. Co jsem zkoušel? V první řadě jsem nebyl na jednom místě ale prošel to podél řeky z obou stran. Zkoušel jsem na přívlač (třpytka, wobler, gumové nástrahy[tvary od červů po rybičky]). Tam se chytil teda jen ten jeden asi 30cm na třpytku. Zkoušel jsem také na splávek a třešeň (mnoho rybářů doporučuje), ovšem to byl ještě větší provar, než na tu přívlač. Zkoušel jsem jak ze břehu, tak jsem stál v řece, abych nahodil na lepší místa. Chápu, že každý den se dařit nemůže, ale když vidíte, kolik ryb tam je a jaké jsou velikosti (některé odhaduji kolem 50–60cm, což pro někoho neni moc, pro mě je to až až), tak si říkáte, že děláte jen něco špatně. Jediné tedy co jsem nezkoušel, je muškařit. Možnost k tomu mám, nejsem sice odborník na lov tohoto typu, ale každej nějak začíná. Doufám, že to někdo dočetl až do konce, protože budu rád, za všechny rady. :)
Recepty na přípravu ryb aneb Ryby 100 x jinak
12.4.2015 | Jana033 | Recepty | 72.283 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím všechny na zdejším fóru, který zajímá příprava ryb na
talíř. Manžel mě požádal, abych když umím tak skvěle připravovat ryby,
dala sem nějaký recepty. Což mě docela těší. Tak jak jdou dělat ryby,
například:
Tuňákové karbanátky /
Pečené ryby s krémem /
Lahodné ryby /
Zálivka na pečené ryby /
Ryby s okurkovou omáčkou /
Pečená rybí panenka /
Pečené ryby s parmazánem na smetaně /
Grilované ryby /
Smažené rybí filé v troubě /
Ryby s rajčaty a bazalkou /
Rodinný rybí bochník /
Jednoduše pečené rybí filé /
Ryby se zeleninou /
Malé narozeninové rybí sušenky /
Naložené ryby v podmáslí a v citronu /
Ryby v těstíčku /
Sendvičový tuňák /
Rybí pomazánka z uzených ryb /
Rybí polévka /
Rybí guláš /
Rybí filé na čínský způsob /
Domácí pečené ryby /
Pečený sumec nebo ryba dle vlastní chuti /
Ryby s citronem /
Rybí filé s bílým vínem /
Nedělní ryba /
Smažené ryby ve fritéze /
Rybí sušenky /
Smažená ryba v těstíčku s citronovou šťávou /
Ryba na kari /
Rybí potěr s kreolským kořením /
Pečené rybí filé /
Ryby v ananasovém džusu /
Ryby na másle s cibulkou /
Pečené ryby S Pacifickou omáčkou /
Pečená plněná ryba /
Rybí puding /
Smažené ryby podle Steve /
Tuňák s houbami /
Pečené filé /
Rybí guláš /
Ryby na celerové nati /
Pivní těstíčko na ryby /
Marináda s bílím vínem na ryby /
Ryby s houbovou omáčkou /
Salát z Shellroni a tuňáka /
Ryby nebo kuřecí maso s estragonem /
Smažené ryby /
Sumec s houbovou omáčkou /
Krabí maso a rybí filé s kajenským kořením /
Smažený pstruh /
Grilované ryby s dresinkem /
Pečené ryby na margarínu /
Zapékaný tuňák v celerové polévce /
Okoun s tymiánem /
Lahodně pečené ryby /
Grilované ryby na lodi /
Ryby se Salsou /
Zlaté rybí filety /
Smažené ryby s medem /
Pečené mořské ryby /
Smažené ryby s jogurtem /
Pečené ryby s parmazánem /
Ryby s nádivkou /
Pečené ryby s bylinou nádivkou /
Pečená ryba pro diabetiky /
Tuňák se sýrem Cheddar /
Obalovaná ryba s toustovým chlebem /
Rybí filé na másle nebo margarínu /
Smažené ryby s citronovou šťávou /
Rybí hamburger /
Pečená treska /
Grilované ryby s různými druhy koření /
Rybí filety v pomerančovém džusu /
Pečené rybí filé s žampiony /
Krevety nebo ryby v těstíčku /
Rybí potěr v pivním těstíčku /
Ryby na sladko /
Tuňák se smetanovým sýrem /
Rybí filé se slaninou /
Tuňákový salát /
Tuňákový salát v aspiku /
Rybí sušenky /
Smažené ryby se zeleninou /
Pikantní restovaná ryba /
Restované filé petrželkou /
Pečené ryby s bazalkou a citronem /
Dušené ryby /
Pečené rybí filé se sýrovou omáčkou a houbami /
Uzené ryby s citronovou šťávou /
Pikantní ryba s dijonskou hořčicí /
Rybí předkrm s olivami /
Rybí guláš /
Salát z mořských plodů /
Rybí polévka /
Rybí omáčka /
Rybí filety s parmazánem /
Pečená ryba se zeleninou a bramborem /
Ryby na Italský způsob /
Využívám kuchařku, kde je asi 300 takových druhů jídel a musím říct, že jsou nejen zajímavá, ale hlavně chutná. Pokud by chtěl někdo poradit, může mi napsat, nebo se podívejte přímo na on-line recepty na http://receptysvet.mypage.cz/…k-americka-3
Jana.