Vyhledávání
Diskuzní fórum
témata seřazena podle množství odpovědí
Hodnocení prutu: Shimano Beast Master BX spinning 270 M, -(MH)
26.5.2011 | Futureriver | Pruty | 15.532 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravim, mohl byste mi někdo říct,zda je to dobrá volba prutu na střední vláčku. Chtěl bych, aby mi chvíli dýl sloužil a byl jsem s ním spokojenej. Pokud ho někdo máte, budu rád za jeho upřímné hodnocení. V obchodě dělali že je super.., ale radši bych se to chtěl dozvědět od někoho kdo s ním chytá :) Předem díky.
Smazaní fora
13.4.2011 | vaisman1 | chytej.cz | 3.002 zobrazení | 14 odpovědí
Smazaní fora ......,duvod? Zajímalo co sem udělal špatně.Jeví se to jako dobrá nastraha na okouny a pstruhy.
Fotografie v rybářských časopisech
24.2.2011 | Luccini | Vaše názory | 2.112 zobrazení | 14 odpovědí
Tak sem si zas jednou koupil rybářský časopis a malinko me pobouřily fotografie pstruhů chycených na woby s 2 trojháčky. Vůbec netvrdím (a hlavně v to doufám), že autor je ulovil na pstruhovém revíru, kde je takovýto způsob zakázán, ale myslím si, že tento druh fotografií může v neznalích jedincích(kdo z nás si pamatuje vsechna ustanovení ryb. řádu)budit dojem ,že je tento způsob lovu nejen běžný ale i vhodný pro lov pstruhů. A společenskou odpovědností časopisů je aby se takových asociací vyvarovaly.Podle mě by stačilo kdyby u každé uveřejněné fotografie byl uveden druh revíru. Co myslíte vy???
PVA šňůry
7.2.2011 | Troopik | Kaprařina | 5.279 zobrazení | 14 odpovědí
zdravím, chtěl bych poradit ohledně PVA šňůr. Jediný co jsem skrze vyhledávač našel jsou různé zmínky v různých článcích, kde je pouze zmíněno dokrmování, použití pomocí pva šňůr, pytlíků atd. Bohužel nikde jsem nenašel nějaké podrobnější detaily ohled pva šňůř. Chtěl bych ji použít při delším nahazování, ale nikde se moc nedočtu jak hodně toho vydrží – ano výrobci si napíšou extra silná, ale to mi nic neřekne. Zvládají ty šňůry náhozy někde mezi 50–100 metry? Musí být na to speciální či to zvládají běžně všechny? Kolik by toho mohli vydržet tyhle obyčejnější (tedy je v nich nějaký závratný rozdíl krom ceny)? http://sportcarp.cz/…pe-40-m.aspx http://sportcarp.cz/…ord-20m.aspx http://sportcarp.cz/…de-tape.aspx
samozřejmě rozdíl v rozpustnosti v čase jsem pochopil, ale jaký to má dopad v praxi? uvítám jakékoliv rady či osobní zkušenosti:) předem díky
Podběrák
14.1.2011 | andy5695 | Vaše názory | 2.477 zobrazení | 14 odpovědí
Stává se Vám taky, že když při chytání ryb máte nachystaný podběrák,tak to ani neťukne,ale když ho máte v báglu ,tak to zrovna bere a snažíte se ho jednou rukou dostat ven a v druhý máte prut s pěknou rybou,přitom sleduhete masný červy lezoucí rozkopnutý do všech stran,popřípadě zahazujete chleba s uzeným do kopřiv při záběru a tam je nakonec malej usoplenej cejn?
Jaký swinger koupit ?
12.1.2011 | fishman123 | Kaprařina | 5.928 zobrazení | 14 odpovědí
Nazdar rybáři,potřeboval bych poradit s koupí swingeru.Máte nějaký tip na kvalitní a přitom levnější swinger. Diky
výběr prutu pro začátek
24.10.2010 | mcflurry | Feeder | 16.875 zobrazení | 14 odpovědí
myslíte že je tohle dobrá investice
Krmení
21.9.2010 | Mr. Vydra | Tipy & triky | 3.246 zobrazení | 14 odpovědí
Toto je fŕum na které můžete psát jaké krmení se vám nejvíce osvědčilo na jednotlivé druhy ryb. Díky za bohaté opovědi !!!!!!!!!!
Jakou návnadu teď na kapra?
18.8.2010 | nessi | Bílá ryba | 7.020 zobrazení | 14 odpovědí
Poprosim vas o tip na navnadu na kapry. U nas v mistnim rybniku jsem chodil na rybacku vetsinou s naparenym rohlikem ovonenym pudinkem, nebo s kolinkama se strouhankou. Posledni vikend jim ale nejak vubec nechutnalo – temer bez zaberu. Zkusil jsem kousek chleba (kurka + stridek) a take zadna slava. Nevim jestli tyto navnady nejsou lepsi jen na teplejsi pocasi. Poradite prosim jakou navnadu pouzit?? Dekuji.
Jak nastražit "mlaskačku"
21.7.2010 | PrasatkoBile | Kaprařina | 10.331 zobrazení | 14 odpovědí
Položím téměř amatérský dotaz, ale běžně lovím na boilies a zkrátka techniky lovu na dně. Letos mě nutí vedra hledat kapry na hladině a narážím na vlastní neznalost a nezkušenot této techniky. Zkrátka nevím jak správně nastražit chleba nebo rohlík aby vydržel na háčku (nebo háček v něm) o něco déle. Vždycky mi to rozmydlí malé plotice a připlouvající kapr si už v klídku jen sežere rohlík zbavený háčku, který po útocích drobotiny vypadne. Zkoušel jsem už i háček proplétat chlepem za pomoci jehly, ale efekt je stejný. Budu rád za rady a postřehy. Opravdu jsem to letos zkusil poprve a jediné co jsem chytil byla plotice, která si zamotala vlasec za žábry přiom mám místo kam jezdí krásní kapři, ale drobotina se vrhne na nástrahu rychlostí Piraní a vyvstane výše popsaný problém.
Základní kritéria při výběru šňůry.
10.7.2010 | FISHERBOY | Ostatní nádobíčko | 2.732 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj všem, potřeboval bych poradit, podle čeho a jak vybrat správnou šńůru na vláčení. Dosud jsem vláčel jsem s vlascem a ve šňůrách se vůbec nevyznám. Pokud můžete doporučit konkrétní výrobek, budu rád. Díky.
kam na úhoře - Brno a okolí
8.7.2010 | Fryw | Dravci | 8.975 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím všechny rybáře a rybářky :-) Ještě jsem neměl to štěstí abych chytil jednu z nejzajimavějších ryb našich vod – úhoře. Mohl by mi někdo poradit kam na ně v okolí Brna (bydlim mezi Rosicema a Ivančicema)? Nějaká voda o které se ví, že úhoři jsou a je celkem dobrá šance je chytit. Myslím, že takovýto dotaz by mohl vzbudit rozporuplné reakce, ale prosil bych prostě jen revír :-)
Lov na ,,kohouty"
22.6.2010 | Jak.novi | Přívlač | 2.439 zobrazení | 14 odpovědí
Jaké máte zkušenosti s lovem na tzv. ,,kohouty" (jigy s trojháčkem a obalené peřím)?
Výběr navijáku na kapry
16.5.2010 | plesoun | Navijáky | 8.459 zobrazení | 14 odpovědí
Zdravím všechny příznivce Petrova cechu! Vrátil jsem se asi po 15 letech k rybaření,a le předtím jsem nikdy nebyl kaprař. Letos v březnu jsem si na veletrhu v Brně koupil děličky Mitchell Challenger Pro Carp 2. Jsou to pruty 3 lb, 3,6 m. Jsou poměrně měkké, jde na nich cítit v boji i malý kapřík, dokonce i větší cejni. Unáhlil jsem se ale bohužel ve výběru navijáků. Chtěl sjem ušetřit a to byla chyba. Koupil jsem navijáky Penzon Michel FD 65. Vzhledem k tomu, že mě kaprařina chytla, chtěl bych něco lepšího.
Mám v užším výběru nějaké navijáčky ze značky Tica. Dříve jsem měl navijáky Okumy, ale nevím, zda jsou teď ještě pořád dobrou volbou (četl sjem na diskuzi, že nic moc). Pak by mě zajímal názor na naviják Mistral od Mivardi např.( http://www.spoma.eu/…avijaky.html). Pak by zajímal názor na Mistrall Naviják BIG FISH XS 8000 (http://www.cadoxfishing.com/…xs-8000.html ). Nebo dejte tip na něco, co bude kvalitativně jinde než zmíněny Pezon Michel FD 65. Chtěl bych zase s bajtrunnerem. Cenu byc chtěl cca do 2OOO.
Popřípadě uvítám i nabídky zánovních z vyšší třídy (Shimano, Diwa,…) – omlouvám se, nechci zde motat inzerci.
Díky moc. Ondra plesounek
Co znamená když ryba stojí na místě a stále hýbe ploutví?
6.5.2010 | Sarča | Ostatní ryby | 3.622 zobrazení | 14 odpovědí | upravit
Ahoj jsem sarča a je mi 10 le t s taťkou sme na rybníce chytli plotici(Elizabet) dala sem jí do jezírka je akorát ale pořád by mě zajímalo co znamena když Elizabet pořád je na místě a hýbe ploutvi :)…dík za odpověď!
Pomoc.oprava prutu
2.5.2010 | kingkubik | Pruty | 4.720 zobrazení | 14 odpovědí
Dobry den.prosim neznate nekdo nekoho na severni morave nejlepe v okoli OPAVY kdo opravuje pruty?dnes si kamarad polamal prut jedna se o colmic tom rymond delky 180 cm a gramazi 1–8g.problem je ze prut je tridyilny ale jinak je vazne super zlomil se zrovna nad spojem.neznate nekoho kdo mi poradi nebo kdo se venuje oprave prutu?nez se do toho pustime sami:Ddekuji moc
Problém z děleným prutem shimano
19.4.2010 | vaisman1 | Pruty | 2.628 zobrazení | 14 odpovědí
Ahojky potřeboval bych radu,v sobotu sem byl na rybách a mám třídílný prut Shimano Force Master 3,6m 2,75lb,prut sem složil a asi při rovnání oček do roviny s ním nechtěně pootočil,a ted mi nejde rozpojit mezi prvním a prostředním dílem,zkoušel sem to za pomoci druhého rybáře a ani se to nehlo.děkuji za každý nápad jak to rozpojit
Opravdu se o nás právem říká, že rádi přeháníme?
23.1.2010 | jersey | Úspěchy | 2.776 zobrazení | 14 odpovědí
Tak si tak pročítám různá fóra a říkám si, jestli jsme fakt tak ukecaný, nebo jsou mezi námi mimořádně dobří jedinci…Zatímco ve stejnou dobu, prakticky za stejných podmínek drtivá většina rybářů chytí minimum, (nebo žádnou) ryb, jen tiše závidím těm, co tu píšou že chytli za několik hodin i desítky ryb…Zajímá mě, jestli se tomu smějete, nebo si třeba říkáte, že asi něco děláte špatně… :-)
Označení místa lovu
15.1.2010 | kaakii | Tipy & triky | 3.029 zobrazení | 14 odpovědí
Ahoj měl bych takovou otázečku. Co kdybych na označní místa kde lovím použil třetí prut kde je navázána sestava na měření hloubky dna? Bylo by to porušení RŘ? Lovím přece na dva pruty a třetí není lovící.
Západní čechy Plzeň
9.1.2010 | mitoma | Kaprařina | 5.027 zobrazení | 14 odpovědí
Revíry v západních čechách kde jste chytali. Kde jste chytli trofejní úlovky Kaprů.